Bigi444444 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Εγώ πάντως προσωπικά στην παρούσα ηλικία θεωρώ ότι τα ΜΕΚ πλέον απλά δεν ανταποκρίνονται στην ιδιοσυγκρασία μου και στις συνθήκες ζωής μου συνολικά. Έχουν ανέβει οι ρυθμοί, υπάρχει πολύ πιεστική εργασία, υπάρχει οικογένεια, υπάρχει πολύ περιορισμένος χρόνος και πραγματικά αισθάνομαι ότι πλέον δεν μου ταιριάζει όλη αυτή η εμπλοκή με ένα σύστημα το οποίο αισθάνομαι ότι δεν έχει κανενός είδους σύνδεση με εμένα. Βαρέθηκα να χρειάζεται να αλλάξω πόλη και να πρέπει να ψάχνω πού θα πάω να βάλω κατά πιθανολόγηση το λιγότερο νοθευμένο πετρέλαιο, να παρακαλάω τον κάθε μαστρομήτσο να με χώσει για προγραμματισμένο service έστω και στα τυπικά και να μου ζητάει παπάδες, να μου δίνει ραντεβού ο μαστρομήτσος κάνοντάς μου χάρη 20 ημέρες μετά, όταν εμένα το πρόγραμμά μου είναι εντελώς ρευστό, να χαλάει κάτι και να πρέπει να δίνω εγώ επί της ουσίας την λύση έτοιμη στον μαστρομήτσο και αυτός απλά να με γδέρνει, να παίρνω και να ρίχνω δηλητήρια καθαριστικά πετρελαίου και όλο το σκυλολόι που σούρνεται πίσω από ένα ντίζελ έστω 10ετίας σαν αυτό που έχω. Καλά και τα 1000-1100 χλμ αυτονομία που έχω, κάνω και αρκετά ταξίδια σε εθνικές, έκανα για την ακρίβεια και μειώθηκαν τελευταία, αλλά πλέον δεν με απασχολεί το με πόσες στάσεις θα βγει ένα ταξίδι που θα γίνει μια φορά στους 3 μήνες, αλλά το τι γίνεται στην καθημερινότητα. Ακόμα και το να το πάρω και να πάω να γεμίσω στοχευμένα σε βενχινάδικο που απέχει 10 λεπτά από το σπίτι, που πάντα πλέον κάπως έτσι γίνεται, με κουράζει πολύ περισσότερο από το να χρειαστεί να κάνω στάση να φορτίσω στα 250 και 300 χλμ. Εξάλλου τα παιδιά είναι τέτοιας ηλικίας που εάν βγει ταξίδι τέτοιας απόστασης χωρίς μισάωρη στάση, θα είναι σαν να κέρδισα το λαχείο. Δεν λέω ότι ένα ηλεκτρικό αποκλείεται να σε αφήσει και να φας ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο για παράδειγμα, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο που η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα ΜΕΚ. Εξάλλου οι πιο σοβαρές και κοστοβόρες βλάβες στους δεινόσαυρους είναι συνήθως σε κιβώτια, εισαγωγές-εξαγωγές, αντλίες και κινητήρες συνολικότερα, οπότε σε ένα ηλεκτρικό απλά αυτά τα ξεχνάς. Είχα οδηγήσει πριν ένα χρόνο περίπου το M3 sr στην Αθήνα και με ξετρέλανε. Πριν από ένα μήνα οδήγησα για μία ώρα στην επαρχία το awd και το βρήκα ακόμα καλύτερο, απλά συγκλονιστικό. Ο μόνος αποτρεπτικός της αγοράς του λόγος είναι ότι δεν έχω πάρκινγκ εδώ που είμαι. Οπότε η φόρτιση στο σπίτι πάει περίπατο και επίσης απλά δεν παίζει να αφήνω στο έλεος του καθενός έξω στον δρόμο τέτοιο αυτοκίνητο. Όλα τα θετικά του πάντως εάν προσωπικά τα ζυγίσω, τα βάζω πάνω ακόμα και από μια ενδεχόμενη πλήρη αντικατάσταση μπαταρίας έστω και στην 10ετία. Που προσωπικά την θεωρώ απίθανη, αλλά έστω ότι την θεωρούσα δεδομένη. Θα γίνει μία φορά. Έχει διαφορά από το να είσαι διαρκώς και να αφιερώνεις χρόνο για ένα σκατολοΐδι στο αυτοκίνητο. Ανάλογα την ηλικία, την ψυχοσύνθεση και την ζωή του ο καθένας βέβαια, έχω περάσει και από το στάδιο του να είμαι υπηρέτης του αυτοκινήτου και όλου του πέριξ αυτού συναφιού, σήμερα πάντως το θερμικό για εμένα είναι κακό σπυρί στον κώλο μου. Δυστυχώς η έλλειψη πάρκινγκ με αποτρέπει από το να το ξεφορτωθώ άμεσα. 7
papoys1 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, manolis940 είπε Η πλειοψηφία έχουμε δείξει ξανά ότι έχει έστω και μία θέση στάθμευσης. Το εχουμε πει όμως απειρες φορές και πάντα παπαγαλίζετε το ίδιο. Δεν έχει σχέση η πλειοψηφία αυτών που έχει θεση στάθμευσης με αυτούς με αυτούς που μπορούν να βάλουν σταθμό φόρτισης.Η πολυκατοικία μου έχει 7 θέσεις στάθμευσης αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει σταθμό φόρτισης. Το ίδιο γίνεται με την πλειοψηφία των πολυκατοικιών να μην πω όλες της Αθήνας της Θεσσαλονίκης της Πάτρας και όλων των μεγάλων πόλεων της επικράτειας. Οπότε σταματάτε να λέτε ότι η πλειοψηφία έχει έστω και μία θέση στάθμευσης υπονοώντας ότι μπορεί να τοποθετήσει φορτιστή , γιατί κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τοποθετήσει νόμιμα σταθμό φόρτισης ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι στα επόμενα 20-30 χρόνια. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από papoys1 1
phanispal Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Η πλειοψηφία δεν έχει καν θέση στάθμευσης. Τώρα τι δείξατε και τι αποδείξατε, ένας θεός ξέρει. 2 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 minutes ago, papoys1 said: Η πολυκατοικία μου έχει 7 θέσεις στάθμευσης αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει σταθμό φόρτισης Γιατί; 3
papoys1 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε Γιατί; Γιατί είναι ανοιχτές θέσεις όπως γίνεται στις περισσότερες πολυκατοικίες και πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνωμη όλων των ενοίκων και όχι της πλειοψηφίας .Ξέρεις εσύ πολλές πολυκατοικίες να συμβαίνει αυτό όταν τσακώνονται ακόμη και για τη χρήση καλοριφέρ και δεν το ανάβουν καθόλου ή την κοινόχρηστη βρύση γιατί κάποιος ξέπλυνε το αυτοκίνητο;;;Να μπω εγω στο ρίσκο να δώσω ενα σκασμό λεφτά να πάρω ηλεκτρικό να μην μπορώ να βάλω σταθμό φόρτισης , να το φορτίζω έξω με το ίδιο περίπου κόστος αλλά ακόμη χειρότερο την ταλαιπωρία και το άγχος;;; Δε σφάξανε. 1
haHa Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 8 λεπτά πριν, papoys1 είπε Γιατί είναι ανοιχτές θέσεις όπως γίνεται στις περισσότερες πολυκατοικίες και πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνωμη όλων των ενοίκων και όχι της πλειοψηφίας .Ξέρεις εσύ πολλές πολυκατοικίες να συμβαίνει αυτό όταν τσακώνονται ακόμη και για τη χρήση καλοριφέρ και δεν το ανάβουν καθόλου ή την κοινόχρηστη βρύση γιατί κάποιος ξέπλυνε το αυτοκίνητο;;;Να μπω εγω στο ρίσκο να δώσω ενα σκασμό λεφτά να πάρω ηλεκτρικό να μην μπορώ να βάλω σταθμό φόρτισης , να το φορτίζω έξω με το ίδιο περίπου κόστος αλλά ακόμη χειρότερο την ταλαιπωρία και το άγχος;;; Δε σφάξανε. Δυο διορθωσεις: το κοστος ενος καινουριου ηλεκτρικου ειναι παρομοιο με το κοστος ενος αντιστοιχου καινουριου θερμικου. Ενδεικτικα, αυτοκινητα σαν το 4.6μ opel vectra που εχεις ειναι συνηθως φθηνοτερα σε ηλεκτρικα απο οτι σε θερμικα. Το κοστος φορτισης εξω δεν ειναι περιπου ιδιο με ενα θερμικο. Ειναι υπερδιπλασιο το κοστος μετακινησης με ενα θερμικο. Ενδεικτικα: ενα ηλεκτρικο 4.6μ με καταναλωση 15kWH/100km και παντα φορτιση εξω με 0.40€/kWh ,ερχεται χοντρικα στα 6€/100χλμ. Το αντιστοιχο θερμικο 4.6μ με καταναλωση 7.5l/100km και κοστος βενζινης 1.8€/L , ερχεται χοντρικα στα 13.5€/100χλμ Βλεπεις λοιπον οτι ακομα κι αν φορτιζεις εξω, το κοστος μετακινησης με θερμικο ειναι υπερδιπλασιο. Τελος, μην ξεχνας το αγχος του γεμισματος με καθαρη βενζινη. Εσυ ο ιδιος ειπες οτι στον Γερακα που μενεις εχουν κλεισει πρατηρια λογω νοθευμενης βενζινης . Και η νοθευμενη βενζινη σημαινει οχι μονο αυξημενο κοστος μετακινησης, αλλα και ζημιες στον κινητηρα. Στις 3/9/2025 στις 10:49 ΠΜ, papoys1 είπε Στην περιοχή Δήμου Παλληνης εχουν νκλείσει οριστικά δεν ξέρω αν ξανανοίξουν αλλα δυστυχώς ποτε δεν μάθαμε το λόγο πλην ενός στην Κλεισθένους που εβαλαν πινακίδα ΛΟΓΩ ΝΟΘΕΙΑΣ. Τωρα για τα υπόλοιπα λίγο πολύ ολοι καταλαβαίνουν.Οι ίδιοι τα εκτρέφουν και τα καλύπτουν αλλά αυτοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους κρατάνε στο χέρι και έτσι δεν μπορούν να βγάλουν ονόματα και αιτία, απλά κάποια γενικόλογα έτσι να μας κλείνουν τα μάτια.Το έκλεισες για κλοπή ή νοθεία κάνε ανάρτηση όπως για τους φοροφυγάδες να μαθαίνει και ο κόσμος. Δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει θα κλείνουν 5 θα φυτρώνουν 7 από την άλλη και έτσι πάντα εμείς θα την πληρώνουμε.Οσο για εταιρικά που λένε κάποιοι και γω τωρα σε ένα εταιρικό βάζω αλλά πουθενά δεν έχω εμπιστοσύνη.
Μακιαβέλλι Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Just now, papoys1 said: Γιατί είναι ανοιχτές θέσεις όπως γίνεται στις περισσότερες πολυκατοικίες και πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνωμη όλων των ενοίκων και όχι της πλειοψηφίας .Ξέρεις εσύ πολλές πολυκατοικίες να συμβαίνει αυτό όταν τσακώνονται ακόμη και για τη χρήση καλοριφέρ και δεν το ανάβουν καθόλου ή την κοινόχρηστη βρύση γιατί κάποιος ξέπλυνε το αυτοκίνητο;;;Να μπω εγω στο ρίσκο να δώσω ενα σκασμό λεφτά να πάρω ηλεκτρικό να μην μπορώ να βάλω σταθμό φόρτισης , να το φορτίζω έξω με το ίδιο περίπου κόστος αλλά ακόμη χειρότερο την ταλαιπωρία και το άγχος;;; Δε σφάξανε. Αν είναι παρακολούθημα του ακινήτου η ανοικτή θέση, δεν χρειάζεται ούτε πλειοψηφία. Φυσικά θα πρέπει να μην εμποδίζει τη διέλευση κανενός και να τηρούνται μέτρα ασφαλείας φυσικά. Αν δεν είναι παρακολούθημα, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, καθώς μιλάμε για μια κοινόχρηστη πιλοτή που απλά συμφωνείται να χρησιμοποιηθεί σαν parking για ορισμένο χρονικό διάστημα. Υ.Γ: στην παρούσα φάση ούτε εμένα με ενδιαφέρει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά χάριν κουβέντας τα παραπάνω. 1
haHa Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Αν είναι παρακολούθημα του ακινήτου η ανοικτή θέση, δεν χρειάζεται ούτε πλειοψηφία. Φυσικά θα πρέπει να μην εμποδίζει τη διέλευση κανενός και να τηρούνται μέτρα ασφαλείας φυσικά. Αυτο. Πριζα ή καλωδιο για φορτιση σε ανοιχτη θεση παρκινγκ που σου ανηκει βαζεις οποτε θελεις , χωρις την συμφωνη γνωμη κανενος. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από haHa
plasTOST Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Τα περισσότερα προβλήματα για να τοποθετηθεί μία μπρίζα σούκο στο πάρκινγκ έχουν ληθεί. Υποβάλης και μια ΥΔΕ για να είσαι καθόλα νόμιμος. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από plasTOST
Ntinaras Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, Bigi444444 είπε Εγώ πάντως προσωπικά στην παρούσα ηλικία θεωρώ ότι τα ΜΕΚ πλέον απλά δεν ανταποκρίνονται στην ιδιοσυγκρασία μου και στις συνθήκες ζωής μου συνολικά. Έχουν ανέβει οι ρυθμοί, υπάρχει πολύ πιεστική εργασία, υπάρχει οικογένεια, υπάρχει πολύ περιορισμένος χρόνος και πραγματικά αισθάνομαι ότι πλέον δεν μου ταιριάζει όλη αυτή η εμπλοκή με ένα σύστημα το οποίο αισθάνομαι ότι δεν έχει κανενός είδους σύνδεση με εμένα. Βαρέθηκα να χρειάζεται να αλλάξω πόλη και να πρέπει να ψάχνω πού θα πάω να βάλω κατά πιθανολόγηση το λιγότερο νοθευμένο πετρέλαιο, να παρακαλάω τον κάθε μαστρομήτσο να με χώσει για προγραμματισμένο service έστω και στα τυπικά και να μου ζητάει παπάδες, να μου δίνει ραντεβού ο μαστρομήτσος κάνοντάς μου χάρη 20 ημέρες μετά, όταν εμένα το πρόγραμμά μου είναι εντελώς ρευστό, να χαλάει κάτι και να πρέπει να δίνω εγώ επί της ουσίας την λύση έτοιμη στον μαστρομήτσο και αυτός απλά να με γδέρνει, να παίρνω και να ρίχνω δηλητήρια καθαριστικά πετρελαίου και όλο το σκυλολόι που σούρνεται πίσω από ένα ντίζελ έστω 10ετίας σαν αυτό που έχω. Καλά και τα 1000-1100 χλμ αυτονομία που έχω, κάνω και αρκετά ταξίδια σε εθνικές, έκανα για την ακρίβεια και μειώθηκαν τελευταία, αλλά πλέον δεν με απασχολεί το με πόσες στάσεις θα βγει ένα ταξίδι που θα γίνει μια φορά στους 3 μήνες, αλλά το τι γίνεται στην καθημερινότητα. Ακόμα και το να το πάρω και να πάω να γεμίσω στοχευμένα σε βενχινάδικο που απέχει 10 λεπτά από το σπίτι, που πάντα πλέον κάπως έτσι γίνεται, με κουράζει πολύ περισσότερο από το να χρειαστεί να κάνω στάση να φορτίσω στα 250 και 300 χλμ. Εξάλλου τα παιδιά είναι τέτοιας ηλικίας που εάν βγει ταξίδι τέτοιας απόστασης χωρίς μισάωρη στάση, θα είναι σαν να κέρδισα το λαχείο. Δεν λέω ότι ένα ηλεκτρικό αποκλείεται να σε αφήσει και να φας ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο για παράδειγμα, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο που η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα ΜΕΚ. Εξάλλου οι πιο σοβαρές και κοστοβόρες βλάβες στους δεινόσαυρους είναι συνήθως σε κιβώτια, εισαγωγές-εξαγωγές, αντλίες και κινητήρες συνολικότερα, οπότε σε ένα ηλεκτρικό απλά αυτά τα ξεχνάς. Είχα οδηγήσει πριν ένα χρόνο περίπου το M3 sr στην Αθήνα και με ξετρέλανε. Πριν από ένα μήνα οδήγησα για μία ώρα στην επαρχία το awd και το βρήκα ακόμα καλύτερο, απλά συγκλονιστικό. Ο μόνος αποτρεπτικός της αγοράς του λόγος είναι ότι δεν έχω πάρκινγκ εδώ που είμαι. Οπότε η φόρτιση στο σπίτι πάει περίπατο και επίσης απλά δεν παίζει να αφήνω στο έλεος του καθενός έξω στον δρόμο τέτοιο αυτοκίνητο. Όλα τα θετικά του πάντως εάν προσωπικά τα ζυγίσω, τα βάζω πάνω ακόμα και από μια ενδεχόμενη πλήρη αντικατάσταση μπαταρίας έστω και στην 10ετία. Που προσωπικά την θεωρώ απίθανη, αλλά έστω ότι την θεωρούσα δεδομένη. Θα γίνει μία φορά. Έχει διαφορά από το να είσαι διαρκώς και να αφιερώνεις χρόνο για ένα σκατολοΐδι στο αυτοκίνητο. Ανάλογα την ηλικία, την ψυχοσύνθεση και την ζωή του ο καθένας βέβαια, έχω περάσει και από το στάδιο του να είμαι υπηρέτης του αυτοκινήτου και όλου του πέριξ αυτού συναφιού, σήμερα πάντως το θερμικό για εμένα είναι κακό σπυρί στον κώλο μου. Δυστυχώς η έλλειψη πάρκινγκ με αποτρέπει από το να το ξεφορτωθώ άμεσα. Σε 2-3 χρόνια θα έχεις πάρει ένα μεταχειρισμένο και γδαρμένο ήδη, οπότε δε θα σε νοιάζει
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 59 λεπτά Δημοσ. πριν από 59 λεπτά 34 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Αν είναι παρακολούθημα του ακινήτου η ανοικτή θέση, δεν χρειάζεται ούτε πλειοψηφία. Φυσικά θα πρέπει να μην εμποδίζει τη διέλευση κανενός και να τηρούνται μέτρα ασφαλείας φυσικά. Αν δεν είναι παρακολούθημα, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, καθώς μιλάμε για μια κοινόχρηστη πιλοτή που απλά συμφωνείται να χρησιμοποιηθεί σαν parking για ορισμένο χρονικό διάστημα. Υ.Γ: στην παρούσα φάση ούτε εμένα με ενδιαφέρει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά χάριν κουβέντας τα παραπάνω. νομιζω ειναι πολυ προσφατο το καθεστως οριζοντιας στις πυλωτες. πριν το 2010 πρεπει να υπαρχουν ελαχιστες πολυκατοικίες με ιδιοκτητες θεσεις. στα λογια τις χωριζανε οποτε ειναι κοινοχρηστος χωρος. 37 λεπτά πριν, haHa είπε Ενδεικτικα: ενα ηλεκτρικο 4.6μ με καταναλωση 15kWH/100km και παντα φορτιση εξω με 0.40€/kWh ,ερχεται χοντρικα στα 6€/100χλμ. το 0,40 ειναι σε 22αρι φορτιστη δηλαδη κανα 2ωρο για φορτιση. κανω λαθος?
gbras Δημοσ. πριν από 25 λεπτά Δημοσ. πριν από 25 λεπτά 1 hour ago, papoys1 said: Γιατί είναι ανοιχτές θέσεις όπως γίνεται στις περισσότερες πολυκατοικίες και πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνωμη όλων των ενοίκων και όχι της πλειοψηφίας .Ξέρεις εσύ πολλές πολυκατοικίες να συμβαίνει αυτό όταν τσακώνονται ακόμη και για τη χρήση καλοριφέρ και δεν το ανάβουν καθόλου ή την κοινόχρηστη βρύση γιατί κάποιος ξέπλυνε το αυτοκίνητο;;;Να μπω εγω στο ρίσκο να δώσω ενα σκασμό λεφτά να πάρω ηλεκτρικό να μην μπορώ να βάλω σταθμό φόρτισης , να το φορτίζω έξω με το ίδιο περίπου κόστος αλλά ακόμη χειρότερο την ταλαιπωρία και το άγχος;;; Δε σφάξανε. Απλα για να γωριζεις και εσυ αλλα κυριως οι υπολοιποι, δεν χρειαζεται συμφωνη γνωμη της πολυκατοικιας. Μονο κοινοποιηση στο διαχειριστη. Αν υπαρχει αντιρρηση θα πρεπει να πληρωσουν οι αντιρρησιες μηχανικο να κανει εκθεση που να δικαιολογει την μη τοποθετηση φορτιστη. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. πριν από 12 λεπτά Δημοσ. πριν από 12 λεπτά 43 minutes ago, basilis_k6 said: νομιζω ειναι πολυ προσφατο το καθεστως οριζοντιας στις πυλωτες. πριν το 2010 πρεπει να υπαρχουν ελαχιστες πολυκατοικίες με ιδιοκτητες θεσεις. στα λογια τις χωριζανε οποτε ειναι κοινοχρηστος χωρος. Δεν είναι ιδιοκτησία η θέση στην πυλωτή ούτε και σήμερα. Αναφέρομαι σε θέσεις που είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος και έχει αποκλειστική χρήση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του οποίου είναι παρακολούθημα. Δεν είναι κάτι πρόσφατο, υπάρχει τουλάχιστον 30 χρόνια. Αν χωρίζονται στα λόγια, δεν είναι θέσεις στάθμευσης αλλά κοινόχρηστος χώρος. 3
haHa Δημοσ. πριν από 10 λεπτά Δημοσ. πριν από 10 λεπτά (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το 0,40 ειναι σε 22αρι φορτιστη δηλαδη κανα 2ωρο για φορτιση. κανω λαθος? Ναι, οι περισσότεροι φορτιστες μεσα στην πολη που χρησιμοποιει ο κοσμος είναι AC 22kw. Οι DC συνήθως είναι αδειοι, σπανιως τους χρησιμοποιει ο κοσμος μεσα στην πολη. Τα περισσότερα αυτοκίνητα φορτιζουν με 11kw max σε AC(ακόμα κι αν ο φορτιστής είναι 22kw). Το συνηθες σεναριο που βλέπω εγω τον κόσμο να φορτίζει είναι οσο είναι σουπερμάρκετ ή εμπορικο κέντρο ή σε φορτιστη ενω εχει παει για φαγητο/καφε καπου κοντα και λεει ας φορτισω κιολας. Δηλαδη οι περισσότεροι που δεν φορτίζουν σπιτι, τελικως φορτιζουν τα ηλεκτρικα κατα τη διαρκεια αλλων δραστηριοτητων. Επεξ/σία πριν από 4 λεπτά από haHa
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 10 λεπτά Δημοσ. πριν από 10 λεπτά (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, gbras είπε Απλα για να γωριζεις και εσυ αλλα κυριως οι υπολοιποι, δεν χρειαζεται συμφωνη γνωμη της πολυκατοικιας. Μονο κοινοποιηση στο διαχειριστη. Αν υπαρχει αντιρρηση θα πρεπει να πληρωσουν οι αντιρρησιες μηχανικο να κανει εκθεση που να δικαιολογει την μη τοποθετηση φορτιστη. σε ιδιοκτητες ή αποκλειστικής χρήσης, οχι γενικα οπου παρκαρεις χυμα σε πυλωτη 11 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Δεν είναι ιδιοκτησία η θέση στην πυλωτή ούτε και σήμερα. Αναφέρομαι σε θέσεις που είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος και έχει αποκλειστική χρήση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του οποίου είναι παρακολούθημα. Δεν είναι κάτι πρόσφατο, υπάρχει τουλάχιστον 30 χρόνια. Αν χωρίζονται στα λόγια, δεν είναι θέσεις στάθμευσης αλλά κοινόχρηστος χώρος. συμφωνω, εμπειρικα τελειως σε παλιοτερες ομως δεν ειναι συνηθισμένο να εχεις αποκλειστική χρηση. πχ συγγενης μου εχει σε 2004 οικοδομη θεση αλλα δεν εχει αποκλειστική χρηση. εγω δεν γνωριζω κανεναν να εχει σε παλιες πολυκατοικίες, οταν νικοιαζα σπιτι παλι (ενω μου ειχαν τονισει που θα παρκαρω, ηταν στα λογια) και η οικοδομη ηταν κοντα στο 2008. edit: εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να εχεις ιδιοκτητη σε πυλωτη σημερα? 9 λεπτά πριν, haHa είπε Ναι, οι περισσότεροι φορτιστες μεσα στην πολη που χρησιμοποιει ο κοσμος είναι AC 22kw. Οι DC συνήθως είναι αδειοι. Τα περισσότερα αυτοκίνητα φορτιζουν με 11kw max σε AC(ακόμα κι αν ο φορτιστής είναι 22kw). Το συνηθες σεναριο που βλέπω εγω τον κόσμο να φορτίζει είναι οσο είναι σουπερμάρκετ ή εμπορικο κέντρο ή σε φορτιστη ενω τρωει/πινει καφε καπου κοντα. Δηλαδη οι περισσότεροι που δεν φορτίζουν σπιτι, τελικως φορτιζουν τα ηλεκτρικα κατα τη διαρκεια αλλων δραστηριοτητων. 11kw παμε κοντα 5ωρο για 20-80 σε μεγαλη μπαταρια. πολυ δυσκολο να βολευτεις εκτος αν εισαι συχνος επισκεπτης. πιο ευκολο θα ηταν για μενα να πεταχτω σε ενα dc γυρνωντας απο τη δουλεια παρα να καθομαι χωρις λογο τοση ωρα σε ενα εμπορικο η ενα sm. εκτος αν εισαι ανθρωπος που συχναζει εκει για καποιο λογο. Επεξ/σία μόλις από basilis_k6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα