Προς το περιεχόμενο

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G Review


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η σειρά καρτών GeForce RTX 30x0 μονοπωλεί εδώ και λίγες εβδομάδες το ενδιαφέρον των PC gamers, με την RTX 3080 να κερδίζει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής.

Αναμένουμε όμως και τις RTX 3070 και RTX 3060 που θα κοστίζουν λιγότερο και θα προσφέρουν υψηλότερους λόγους απόδοσης/τιμής. Για την RTX 3090 τι να πει κανείς, ότι είναι πανάκριβη και πραγματικά δυσεύρετη; 

Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, το να βρεις μια οποιαδήποτε κάρτα RTX 3080 είναι όσο δύσκολο έχετε ακούσει αλλά και διαβάσει σε διάφορα άρθρα μας. Όμως με τη βοήθεια της Plaisio Computers, μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση σε μία από τις υλοποιήσεις της Gigabyte και να δούμε αν τελικά όλα αυτά που η Nvidia υπόσχεται σε επίπεδο επιδόσεων, έχουν σχέση με την πραγματικότητα (spoiler: έχουν!)

Η Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G λοιπόν είναι μία κάρτα που κάνει εξ αρχής αισθητή την παρουσία της. Με διαστάσεις 320 x 128 x 56 χιλ. είναι μία από τις πλέον ογκώδεις κάρτες που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, οπότε αν σκέφτεστε σοβαρά την αγορά της, σε πρώτη φάση βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κουτί σας. Διαθέτει τρεις ανεμιστήρες με τεχνολογία 3D Active Fan με τον κοντινότερο στο I/O να έχει διάμετρο 80 χιλ. και τους άλλους δύο 90 χιλ. O μεσαίος έχει αντίθετη φορά περιστροφής από τους άλλους δύο, σε μία κίνηση που κατά τη Gigabyte μειώνει τις αναταράξεις και αυξάνει την πίεση του αέρα.

1319930898_GeForceNvidiaRTX3080_3.jpg.7feeec3acdb6f6ade9e4250d03facfff.jpg

Το σύστημα ψύξης Windforce 3X ολοκληρώνουν επτά χάλκινα heat pipe των 6 χιλ. έκαστο και μία επίσης χάλκινη πλάκα με την οποία έχουν άμεση επαφή τόσο η GPU, όσο και τα module της μνήμης. Το πίσω τμήμα της κάρτας στην κάτω της πλευρά είναι διάτρητο, συμβάλλοντας στην καλύτερη ροή του αέρα και την απαγωγή της θερμότητας. Εμφανισιακά, η Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G είναι σχετικά ουδέτερη, με τη Gigabyte να εξασφαλίζει έτσι ότι θα ταιριάξει σε κάθε κουτί -από αισθητικής άποψης τουλάχιστον. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, steyr είπε

δεν θα φτασει για ολους 

Θα φτάσει.. Από τον νέο χρόνο όμως... Αλλά κάτσε μην βγάλει καμία καρταρα η AMD και τον πιούμε κερασμένο.. (Εννοείται χωρίς προβλήματα με drivers, black screens, stuttering, κλπ κλπ κλπ) 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Αναμένουμε όμως και τις RTX 3070 και RTX 3060 που θα κοστίζουν λιγότερο και θα προσφέρουν υψηλότερους λόγους απόδοσης/τιμής

Το πιο τίμιο review που έχει γραφτεί ποτέ. Το παραπάνω αναφέρεται στην αρχή, οπότε μόλις το είδα σταμάτησα να διαβάζω και γλύτωσα αρκετό χρόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Εύλογο ερώτημα, σε pci-e 3.0 mainboard τι απόδοση θα έχει ;

ελάχιστες διαφορές, 1% https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-3080-pci-express-scaling/27.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...