Προς το περιεχόμενο

King Arthur: Knight's Tale [Turn-Based Tactical RPG][2021]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, όμορφη ατμόσφαιρα και οπτικός τομέα. Έρχεται αρχές του 2021.

https://www.gameworld.gr/component/content/article/181-rpg/41630-king-arthur-knight’s-tale/

https://store.steampowered.com/app/1157390/King_Arthur_Knights_Tale/?l=greek

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 5
Δημοσ.

οταν σκεφτομαι πλεον tactical turn based games σκεφτομαι αυτοματα xcom....και δεν βλεπω xcom εδω...ειναι η 1 πλευρα και η αλλη και καθονται ακινητοι και περιμενουν τη σειρα τους

Δημοσ.

μα αυτό είναι το turn based οι άλλοι να περιμένουν την σειρά τους. Τα υπόλοιπα είναι υβρίδια η τελείως action. 

Τώρα που είδα το trailer απλά το θέλω τώρα. Τi απίστευτο dark είναι αυτό δλδ επιτέλους ένα σκοτεινό game. Τα έχω βαρεθεί αυτά τα πολύχρωμα χαριτωμένα. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είδα κάποια σχέση με το μύθο του Αρθούρου, ενώ ο...Mordred δίπλα στους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης είναι τουλάχιστον περίεργο.

Καλή αισθητική, κλασσικό gameplay - όσο μπόρεσα να καταλάβω βέβαια - ωραία μενού κλπ, έχεις και τη βάση σου, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να προσφέρει κάτι νέο. Αυτή τη στιγμή οι κορυφές στο TBS για μένα είναι, με αυτή τη σειρά, Battle Brothers, XCOM, Mordheim: City of the Damned.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλό δείχνει, αλλά παραμένω επιφυλακτικός γιατί, αν διάβασα σωστά, είναι η ίδια ομάδα που παρουσίασε το -χλιαρό- Inquisitor. Δεν αργεί πάντως, οπότε θα το δούμε στην πράξη.

Κατά τα άλλα, γενικότερα μιλώντας για turn-based tactics/strategy:

Spoiler

Aν σας ενδιαφέρει στοιχειωδώς το είδος και δεν έχετε δει το Battle Brothers, ειλικρινά χάνετε. Τα έχουμε γράψει αναλυτικότατα στο σχετικό νήμα.

Σε early access βρίσκεται το Solasta, βασισμένο στον κόσμο του Dungeons & Dragons (Ruleset 5.1) Είναι νωρίς ακόμη, υπό την έννοια πως τα βασικά υπάρχουν, αλλά λείπει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας (για το λόγο αυτό το έχω αφήσει, για την ώρα, όπως και το BG3, μέχρι να ολοκληρωθούν). Πολύ καλές οι εντυπώσεις από το υπάρχον υλικό, πάντως.

Αντίστοιχο με το Mordheim (αλλά σε sci-fi setting, αντί για fantasy) είναι το Necromunda . Βιάστηκαν να το κυκλοφορήσουν και είχε θέματα που δεν έπρεπε στην αρχή, ενώ πάσχει σοβαρά (όπως, δυστυχώς, όλα τα παιχνίδια που βασίζονται στους κόσμους της GW πλην των Warhammer TW -αλλά εκεί σε τελείως sandbox καταστάσεις) από την απουσία ενός σοβαρού campaign. To Mordheim είναι σαφέστατα πιο ώριμο, αλλά το έχουν παρατήσει σε επίπεδο support, οπότε τα όποια glitches/bugs/σχεδιαστικές αστοχίες/μηδαμινό customization τα παντρεύεστε. Το Necromunda το στηρίζουν δυναμικά για την ώρα, αλλά αφενός είναι νωρίς (το ίδιο έκαναν αρχικά και με το Mordheim, που βολόδερνε καιρό σε ΕΑ) και αφετέρου οι βαθμολογίες παραμένουν κολλημένες στο μετρίως μέτριο και δεν ξέρω πόσο θα τους επηρεάσει μεσοπρόθεσμα αυτό.

Για όσους δεν θέλησαν να δουν το Phoenix Point στο EGS, η Year One Edition έρχεται στο Steam στις 3 Δεκεμβρίου. Ό,τι κοντινότερο στα σύγχρονα XCOM (με υψηλότερα production values σε σχέση με τo Xenonauts 2, που κάπου έχει σκαλώσει στην ανάπτυξή του (μπορείτε να δείτε το πρώτο Xenonauts, βέβαια, με πολύ λιγότερο eye candy από ό,τι τα ΧCOM και το PP, αλλά στιβαρούς μηχανισμούς).

Ενδιαφέρον, σε Lovecraftian setting, παρουσιάζει το Stirring Abyss, το οποίο φέρνει στο X-Com Terror from the Deep στο setting, αλλά με base management από τη νέα γενιά XCOM και αισθητική κοντά στο -στρυφνό- Stygian (που όμως είναι βασικά adventure με turn-based μάχες). 

Επίσης ενδιαφέρον (αλλά δεν το έχω δει παρά σε ελάχιστα streams) δείχνει το Sink Again, το οποίο φέρνει στο Sid Meier's Pirates! με ολίγη από αισθητική voodoo, turn-based μάχες σε μπουντρούμια/λημέρια και θυμίζει τη νεότερη φουρνιά των Monkey Island, αισθητικά.

Αργεί ακόμη (2022) το Scarlet Republics, ένα turn-based tactics παιχνίδι που μπλέκει ιστορία και μυθολογία, αλλά από θεματική και αισθητική ξεχωρίζει, με βάση όσα έχουν δείξει ως τώρα.  

• Like 10
Δημοσ.
Στις 11/11/2020 στις 9:53 ΠΜ, Snoob είπε

Καλό δείχνει, αλλά παραμένω επιφυλακτικός γιατί, αν διάβασα σωστά, είναι η ίδια ομάδα που παρουσίασε το -χλιαρό- Inquisitor. Δεν αργεί πάντως, οπότε θα το δούμε στην πράξη.

Κατά τα άλλα, γενικότερα μιλώντας για turn-based tactics/strategy:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Aν σας ενδιαφέρει στοιχειωδώς το είδος και δεν έχετε δει το Battle Brothers, ειλικρινά χάνετε. Τα έχουμε γράψει αναλυτικότατα στο σχετικό νήμα.

Σε early access βρίσκεται το Solasta, βασισμένο στον κόσμο του Dungeons & Dragons (Ruleset 5.1) Είναι νωρίς ακόμη, υπό την έννοια πως τα βασικά υπάρχουν, αλλά λείπει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας (για το λόγο αυτό το έχω αφήσει, για την ώρα, όπως και το BG3, μέχρι να ολοκληρωθούν). Πολύ καλές οι εντυπώσεις από το υπάρχον υλικό, πάντως.

Αντίστοιχο με το Mordheim (αλλά σε sci-fi setting, αντί για fantasy) είναι το Necromunda . Βιάστηκαν να το κυκλοφορήσουν και είχε θέματα που δεν έπρεπε στην αρχή, ενώ πάσχει σοβαρά (όπως, δυστυχώς, όλα τα παιχνίδια που βασίζονται στους κόσμους της GW πλην των Warhammer TW -αλλά εκεί σε τελείως sandbox καταστάσεις) από την απουσία ενός σοβαρού campaign. To Mordheim είναι σαφέστατα πιο ώριμο, αλλά το έχουν παρατήσει σε επίπεδο support, οπότε τα όποια glitches/bugs/σχεδιαστικές αστοχίες/μηδαμινό customization τα παντρεύεστε. Το Necromunda το στηρίζουν δυναμικά για την ώρα, αλλά αφενός είναι νωρίς (το ίδιο έκαναν αρχικά και με το Mordheim, που βολόδερνε καιρό σε ΕΑ) και αφετέρου οι βαθμολογίες παραμένουν κολλημένες στο μετρίως μέτριο και δεν ξέρω πόσο θα τους επηρεάσει μεσοπρόθεσμα αυτό.

Για όσους δεν θέλησαν να δουν το Phoenix Point στο EGS, η Year One Edition έρχεται στο Steam στις 3 Δεκεμβρίου. Ό,τι κοντινότερο στα σύγχρονα XCOM (με υψηλότερα production values σε σχέση με τo Xenonauts 2, που κάπου έχει σκαλώσει στην ανάπτυξή του (μπορείτε να δείτε το πρώτο Xenonauts, βέβαια, με πολύ λιγότερο eye candy από ό,τι τα ΧCOM και το PP, αλλά στιβαρούς μηχανισμούς).

Ενδιαφέρον, σε Lovecraftian setting, παρουσιάζει το Stirring Abyss, το οποίο φέρνει στο X-Com Terror from the Deep στο setting, αλλά με base management από τη νέα γενιά XCOM και αισθητική κοντά στο -στρυφνό- Stygian (που όμως είναι βασικά adventure με turn-based μάχες). 

Επίσης ενδιαφέρον (αλλά δεν το έχω δει παρά σε ελάχιστα streams) δείχνει το Sink Again, το οποίο φέρνει στο Sid Meier's Pirates! με ολίγη από αισθητική voodoo, turn-based μάχες σε μπουντρούμια/λημέρια και θυμίζει τη νεότερη φουρνιά των Monkey Island, αισθητικά.

Αργεί ακόμη (2022) το Scarlet Republics, ένα turn-based tactics παιχνίδι που μπλέκει ιστορία και μυθολογία, αλλά από θεματική και αισθητική ξεχωρίζει, με βάση όσα έχουν δείξει ως τώρα.  

να προσθέσω και τα πάρα πολύ καλά Battle chaser

https://store.steampowered.com/app/451020/Battle_Chasers_Nightwar/

και Octapath traveller.

Και τα δύο έχουν ένα από τα καλύτερα ισορροπημένα gameplay στις μάχες τους που χαίρεσαι στην κυριολεξία να συναντάς αντίπαλο κυρίως καποιο boss 

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξέρω πως ήταν στο release, αλλα τώρα νομίζω είναι ότι καλύτερο έχω παίξει μετά από DOS2 και XCOM2.

Βασικά θα τολμήσω να πω ότι μου αρέσει περισσότερο από XCOM2. Εννοείτε το XCOM2 τεχνικά σαν game είναι καλύτερο, αλλα προτιμώ περισσότερο το fantasy setting του King Arthur.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...