Προς το περιεχόμενο

Oppo X 2021: Το πρώτο smartphone της εταιρείας με τυλιγόμενη οθόνη OLED


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο πλαίσιο της Inno Day 2020, η Oppo αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό concept για κινητό, το οποίο για τώρα παραμένει σε στάδιο concept.

Όπως φημολογούταν, η Oppo αποκάλυψε ένα smartphone με οθόνη που τυλίγεται, όμως δεν πρόκειται για μοντέλο που μπήκε στην παραγωγή - τουλάχιστον ακόμα.

Ο λόγος για το Oppo X 2021, ένα κινητό με οθόνη OLED 6.7" η οποία μπορεί να φτάσει τις 7.4" όταν ο χρήστης αγγίξει τον πλαϊνό αισθητήρα ανάγνωσης αποτυπώματος. Αυτό γίνεται επεκτείνοντας το σώμα της συσκευής προς τη δεξιά μεριά, δίχως οποιοδήποτε (ορατό) μέρος να τυλίγεται - διαφέρει αισθητά από την υλοποίηση των αναδιπλούμενων smartphones. 

Τη συσκευή μπορείτε να τη δείτε στο εξής βίντεο:

Η Oppo δήλωσε πως το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε χρησιμοποιώντας πληθώρα τεχνολογιών, με βασικότερο το "Roll Motor", ένα σύστημα δύο μοτέρ που τεντώνουν ή διπλώνουν την οθόνη. Χάρη σε αυτά, ισχυρίζεται η εταιρεία, ένα απότομο τράβηγμα και άνοιγμα δε θα κάνει ζημιά στην οθόνη.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται το "Two in One Plate" για να υποστηρίζει την οθόνη και να την κρατάει ίσια, δίχως να κάνει «κοιλιά» στα κενά σημεία, ενώ το "Warp Track" είναι κάτι σαν ιμάντας που βρίσκεται κάτω από το κινούμενο μέρος της οθόνης και βοηθάει την διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος. 

Η εταιρεία δεν ξεκαθάρισε αν το κινητό θα μπει στην παραγωγή, καθώς το "2021" του τίτλου αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο, ενώ η LG φέρεται να αναπτύσσει το δικό της smartphone με τυλιγόμενη οθόνη και αναμένεται μέσα στο 2021 όπως λένε οι φήμες.

Δύο ακόμη ανακοινώσεις ήρθαν από την Oppo, και αφορούν τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας AR Glass 2. Πρόκειται για ένα νέο, ελαφρύτερο μοντέλο με διπλή fisheye κάμερα, συμβατική RGB κάμερα και αισθητήρα 3D ToF. Η εταιρεία ανέφερε πως ο χρήστης θα μπορεί να το λειτουργήσει με χειρονομίες και μέσω κινητού, λέγοντας πως το Oppo Find X2 Pro μπορεί να συνδεθεί με τα γυαλιά για να αυξήσουν τις επιδόσεις σε CPU και GPU. Αυτό, με τη σειρά του, επιτρέπει την παρακολούθηση βίντεο σαν σε VR headset, όπως και να συνδυάσει games και εφαρμογές με τον πραγματικό κόσμο.

Τέλος, η εφαρμογή CybeReal έκανε την εμφάνισή της και χρησιμοποιεί πληθώρα τεχνολογιών, όπως GPS, Wi-Fi και κάμερες μεταξύ άλλων, για να προβάλλει ψηφιακά στοιχεία επάνω σε πραγματικές επιφάνειες. Η Oppo οραματίζεται πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εντός ενός καταστήματος, για παράδειγμα, ώστε να επικοινωνηθεί μια πιο εντυπωσιακή καμπάνια μάρκετινγκ στον χρήστη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σύντομο βίντεο επίδειξης της εφαρμογής. 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάλι καλά που έχουμε και αυτές τις εταιρίες να καινοτομούν με τις ιδέες τους.

Ωραία ιδεα και σχέδιο ..

Μένει να δούμε αν οι μηχανισμοί θα αντέξουν σε everyday use .

 

Το ωραίο είναι ότι ανοίγει όσο θες εσύ. Και δεν σε αναγκάζει σε ΦΙΞ οθόνες..

Επεξ/σία από alexakos89
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή στο μέλλον θα μπορούσαμε να έχουμε ένα κινητό σε φάρδος ανθρώπινο όταν είμαστε σε κινηση ή γράφουμε (65 - 70mm) και φάρδος tablet όταν είμαστε σπίτι (75μμ +) ;

Νομίζω ότι:

giphy.gif

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σημαντικό ότι μετά από πολλά χρόνια Samsung, LG, Huawei (προ Τραμπ), Oppo, ακόμα και η Microsoft, καινοτομούν. Τρώνε τα μούτρα τους, μαθαίνουν από τα λάθη τους αποκτούν πολύτιμη τεχνογνωσία (άλματα προόδου στα καινούργια αναδιπλούμενα της Samsung συγκριτικά με τα μοντέλα πρώτης γενιάς και τα καλύτερα έρχονται). Αντίθετα με κάποιους άλλους. Άλλο... φρούτο αυτοί. 

Σε ό,τι αφορά τις τυλιγόμενες οθόνες αν επιλυθούν θέματα ευθραυστότητας/αντοχής είναι σίγουρα καλύτερες των αναδιπλούμενων ως λύση. Δεν χρειάζεται εξωτερική οθόνη και κάμερες μέσα έξω, δεν υπάρχει πτύχωση στο μέσο της οθόνης ενώ το τυλιγόμενο κινητό έχει πάχος ανάλογο του συμβατικού. 

Ίσως αυτό να είναι το πραγματικό μέλλον των κινητών. 

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, trelos_ είπε

Αρχαιά τεχνολογία έτσι τύλιγαν τους παπύρους 

 

Κάτι ήξερα και αυτοί.... Δίνουν τα φώτα τους ακόμα στους επόμενους...

Προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα.... Μακάρι....

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά τις κάμερες που πετάγονται σαν τσουτσούνια, τα ανεμιστηράκια, κάμερες με κινούμενους φακούς,τώρα έχουμε και οθόνες που ανοίγουν με ιμάντες. 

Κινούμενα μέρη σε κινητό. 

Innovation, όχι χαζομάρες. 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιζει να ειναι η καλυτερη καινοτομια που εχω δει σε smartphone ever

με την προυποθεση οι μηχανισμοι να ειναι ανθεκτικοι-γρηγοροι κ η εμπειρια αφης οκ

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερο concept από τα foldables, κατά την γνώμη μου, αλλά στο συγκεκριμένο δεν είναι και τεράστια η διαφορά του unrolled... ούτε καν διπλάσιο. Δε θέλω να το φανταστώ να πέφτει κάτω βέβαια... Επίσης, αν είναι να έχει 2 χιλιάρικα... άσ'το. 

Επεξ/σία από SeaLion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να δω πως θα βαζουμε screen protector και θηκη

Στις 15/11/2020 στις 8:20 ΜΜ, fox660arapis είπε

Samy.. Το ένα μοντέλο βγάζει υγρασία στην κάμερα.. Το άλλο η μπαταρία αδειάζει νερό..Στο άλλο μετά από αναβάθμιση δεν δουλεύει το τατς.. Μόνο για να διαβάζουμε κανένα άρθρο να παίρναμε την ώρα μας κάνει.. 😵

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...