Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/323754/epidoma-thermansis-2020-en-anamoni-gia-tin-platforma-eos-kai-650-evro-kai-gia-boukales-ygraeriou

Αναφορά σε κείμενο

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ενδέχεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, ενώ θα μείνει ανοιχτή για τους δικαιούχους και τον Ιανουάριο, για παραγγελίες που θα έχουν γίνει ως 31/12, και θα αφορούν αγορές/πληρωμές μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επειδή μέχρι να βγει η ΚΥΑ οι παππούδες θα έχουν ξεπαγιάσει... μπορεί κάποιος να μου πει τι καταλαβαίνει απ'τα παραπάνω;

Εννοούνε πχ να μπει πετρέλαιο και να κοπεί απόδειξη λιανικής ως 31/12; Και η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε κατά την αγορά ή με πίστωση ως 30/4;

Επίσης είχα διαβάσει εδώ ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο.

http://www.odigostoupoliti.eu/epidoma-thermansis-2020-2021-kai-gia-fysiko-aerio-ygraerio-dikaiouchoi-kai-posa/

Ισχύει αυτό και για άτομα άνω των 70;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σημερα βγηκε το φεκ,επειδη δεν εχω ξανακανει παλιοτερα αιτηση ηθελα να ρωτησω,το επιδομα δινεται στο συνολο του μια φορα?τι εννοω. λεει οτι το μεγιστο ειναι 650 ευρω,εστω οτι καποιος δικαιουται αυτα τα 650 ευρω, και αρα πρεπει να κανει αγορες αξιας 1300 ευρω. Θα παρει 650 ειτε κανει αγορες 1300 ευρω ειτε πχ 2000-3000?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, τα 650€ είναι το μέγιστο ποσό επιδότησης, δε μπορεί να αυξηθεί ή να δοθεί περισσότερες από μία φορές μέσα στο ίδιο έτος.

Εγώ να ρωτήσω, ο διαχειριστής έβαλε φέτος πάλι πετρέλαιο αλλά το Γενάρη (ή το Φλεβάρη, δε θυμάμαι) με το σκεπτικό ότι είχε πετύχει καλή τιμή, αν και δεν ξέρω αν φέτος έχει πέσει κι άλλο.

Anyway, είχε κόψει κι εκείνη την απόδειξη στο όνομά μου.

Όταν λένε ότι η απόδειξη πρέπει να έχει κοπεί έως 31/12 (2020), λογικά εννοούν ότι και 1/1/2020 να έχει κοπεί, είναι έγκυρη. Σωστά;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Ναι, τα 650€ είναι το μέγιστο ποσό επιδότησης, δε μπορεί να αυξηθεί ή να δοθεί περισσότερες από μία φορές μέσα στο ίδιο έτος.

Εγώ να ρωτήσω, ο διαχειριστής έβαλε φέτος πάλι πετρέλαιο αλλά το Γενάρη (ή το Φλεβάρη, δε θυμάμαι) με το σκεπτικό ότι είχε πετύχει καλή τιμή, αν και δεν ξέρω αν φέτος έχει πέσει κι άλλο.

Όταν λένε ότι η απόδειξη πρέπει να έχει κοπεί έως 31/12 (2020), λογικά εννοούν ότι και 1/1/2020 να έχει κοπεί, είναι έγκυρη. Σωστά;

Το φεκ γραφει για τιμολογια απο 1/10/20-28/2/21 και ειδικότερα για πετρελαιο απο 15/10 γιατι τοτε αρχισε η διάθεση του η κατι τετοιο.. Αν ισχυει αυτο με κοβει κ εμένα.. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Στην ιδια περιπτωση ειμαι και εγω,ειχα βαλει 1 τονο τον Απριλιο (αν θυμαμαι καλα) που ειχε 69 λεπτα.Νομιζω(χωρις να ειμαι και σιγουρος)οτι δεν ισχυει η δικια μου αποδειξη και το τιμολογιο το δικο σου διοτι κοπηκαν στην περσινη χειμερινη σεζον.Πρεπει να εχει κοπει παραστατικο στην διαρκεια της φετινης σεζον η οποια ειναι 15\10\2020 εως 30/04/2021.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Τέλος πάντων, λογικά θα βάλει κάποια στιγμή με τον καινούργιο χρόνο, φαντάζομαι δε θα χάσω τα 80€.

Όχι ότι είναι κανά σοβαρό ποσό βέβαια, αλλά why not.

Δημοσ.

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι στο φυσικό αέριο που λέει να βάλεις αριθμό παραστατικου τι εννοεί και που τον βρίσκω αυτόν τον αριθμό σε λογαριασμό ζενίθ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/12/2020 στις 9:32 ΜΜ, lilito είπε

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι στο φυσικό αέριο που λέει να βάλεις αριθμό παραστατικου τι εννοεί και που τον βρίσκω αυτόν τον αριθμό σε λογαριασμό ζενίθ

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-12/MANUAL_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ_2020-2021.pdf

Στη σελίδα 6 έχει παράδειγμα για το Φυσικό Αέριο Αττικής.

Για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο κάτω μέρος που είναι η ταχυπληρωμή των ΕΛΤΑ λέει αριθμός λογαριασμού πχ 12345678 ενώ στο πάνω μέρος της σελίδας λέει 12345678 0. Δε ξέρω ποιο απ΄τα 2 να βάλω... έβαλα στη τύχη το σκέτο χωρίς το κενό και το έξτρα ψηφίο όπως και στο παράδειγμα της ΑΑΔΕ. Στη Ζενίθ λέει αριθμός εγγράφου ΛΦΑ1xxxxxxx1... το έβαλα ολόκληρο μαζί με τα γράμματα. Και πάλι δεν έχω ιδέα αν είναι σωστό.

Επίσης η διασταύρωση γίνεται αυτόματα; Δε πρέπει να ανεβάσουμε ή να στείλουμε κάπου το σκαναρισμένο έντυπο του λογαριασμού και το αποδεικτικό πληρωμής;

Αυτά μόνο ένας λογιστής μπορεί να απαντήσει, αλλά προσπαθώ να γλυτώσω τζάμπα λεφτά.

Έκανα ολοκλήρωση κι ότι γίνει... άμα δω ότι υπάρχει πρόβλημα στη διασταύρωση θα κάνω διορθωτική.

Επεξ/σία από helena_n
Δημοσ.
Στις 24/12/2020 στις 9:32 ΜΜ, lilito είπε

Την ίδια απορία έχω και εγώ... 

Μπορει κάποιος να μας απαντήσει σίγουρα? 

Δημοσ.

παιδες εχετε λογαριασμους οκτωμβριου και μετα σε φυσικο αεριο?Εγω μεχρι σεπτεμβρη εχω!Οποτε ακομα δε μπορω να καταθεσω κατι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/12/2020 στις 9:27 ΜΜ, -TRANE- είπε

παιδες εχετε λογαριασμους οκτωμβριου και μετα σε φυσικο αεριο?Εγω μεχρι σεπτεμβρη εχω!Οποτε ακομα δε μπορω να καταθεσω κατι!

Κάνεις την αίτηση μέχρι τις 11/1, ανεξαρτήτως των παραστατικών.

Μέχρι τις 11/1 βάζεις παραστατικά από 1/10/20 ως 31/12/20.

Ως τις 31/3 βάζεις παραστατικά που έχουν τιμολογηθεί ως 28/2.

Επεξ/σία από helena_n
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...