Προς το περιεχόμενο

Η Qualcomm εξαγόρασε τη Nuvia, εταιρία κατασκευής chip που ίδρυσε πρώην επικεφαλής της Apple


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η συμφωνία εξαγοράς θα αγγίξει τα $1.4 δις.

Η Qualcomm βρίσκεται στην αγορά των Android smartphone έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Βέβαια είναι αντιμέτωπη με σκληρούς ανταγωνιστές όπως η Apple. Τώρα, η αμερικανική εταιρία κατασκευής chip ανακοίνωσε συμφωνία $1.4 δις για την εξαγορά της νεοσύστατης εταιρίας σχεδιασμού επεξεργαστών Nuvia.

Η Nuvia ιδρύθηκε το 2019 από τον πρώην επικεφαλής αρχιτέκτονα της Apple, Gerard Williams III, μαζί με τους Manu Gulati και John Bruno. Ο Williams υπήρξε ο αρχιτέκτονας σε πολλά μεγάλα CPU και chipset projects της Apple από το 2010 έως το 2019. Στο LinkedIn λογαριασμό του Williams, ο ίδιος αναφέρει ότι βρίσκονταν πίσω από τους Cyclone, Typhoon, Twister, Hurricane, Monsoon, Vortex, Lightning και Firestorm επεξεργαστές. Αυτοί οι επεξεργαστές ήταν στις σειρές της Apple A7, A8, A9, A10, A11, A12, A13 και A14 αντίστοιχα. Ο συνιδρυτής της Nuvia σημειώνει επίσης πως υπήρξε επικεφαλής αρχιτέκτονας και σε hardware των Mac υπολογιστών.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, ο Williams εργάστηκε στην Arm από το 1998 έως το 2010, δουλεύοντας πάνω σε τεχνολογίες επεξεργαστών όπως τον Arm Cortex-A8 και τον Cortex-A15.

Με την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Qualcomm είπε ότι η Nuvia διαθέτει κορυφαία τεχνογνωσία σε επεξεργαστές υψηλής απόδοσης, SoC (Systems on a Chip) αλλά και σε τεχνολογίες διαχείρισης ισχύος για συσκευές και εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων.

Οι επεξεργαστές Nuvia αναμένεται να ενσωματωθούν σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της Qualcomm Technologies, όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές επόμενης γενιάς, ψηφιακούς πίνακες οργάνων, προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού αλλά και λύσεις δικτύωσης υποδομών.

Με άλλα λόγια, φαίνεται πώς μπορούμε να περιμένουμε από την Qualcomm επεξεργαστές για smartphones οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Arm Cortex. Η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό έπειτα τον Snapdragon 820 το 2016 ο οποίος χρησιμοποιούσε ειδικά προσαρμοσμένο σχεδιασμό. Βέβαια η μεγάλη διαφορά του τότε με το τώρα, είναι ότι η Qualcomm έχει πλέον στο πλάι της και τον πρώην επικεφαλή αρχιτέκτονα της Apple.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Qualcomm αναφέρει ότι οι επεξεργαστές της Nuvia θα βρουν το δρόμο τους και σε φορητούς υπολογιστές επόμενης γενιάς, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα μελλοντικά Windows ARM laptops θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις επιδόσεις τους. Με την Apple ήδη να έχει δημιουργήσει νέα σειρά υπολογιστών βασισμένους στο ARM M1 SoC, οι νέοι επεξεργαστές της Nuvia έρχονται την κατάλληλη στιγμή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η QM έσκασε τόσα λεφτά για να πάρει τους σχεδιαστές της Apple. Εδώ μέσα διαβάζουμε ότι ο Μ1 και οι Ax δεν είναι τίποτα πια το ιδιαίτερο, απλά έχουν χαμηλή κατανάλωση!

Ελπίζω να μην έχουν πληρώσει ακόμα γιατί τους πιάσανε κώτσο. Μέσα από το insomnia που είμαι σίγουρος ότι  μελετάει καθημερινά το HR τους για να αρπάξει τα νέα ταλέντα θα δώσουμε μερικές συμβουλές δωρεάν.

- ΔΕΝ χρειάζεται wide pipelines παιδιά, τα πολλά τρανζίστορ είναι περιττά, ο παππούς μου ένα είχε και έπιανε όλους τους σταθμούς, μην πέσετε κι εσείς σ' αυτή την παγίδα

- ΔΕΝ χρειάζονται πολύπλοκοι μηχανισμοί cache παιδιά, υπάρχει το φαινόμενο "ράδιο αρβύλα", Η μεταφορά πληροφορίας από τη μια στην άλλη, ενέχει πιθανότητα απωλειών. Άλλα λέει η μια, άλλα καταλαβαίνει η άλλη, οι Qanon είχαν όλοι iPhone κσι είδατε τι πάθανε, ρωτήστε για να μάθετε.

- ΔΕΝ χρειάζονται πολλές εντολές στον επεξεργαστή, είναι πασίγνωστο εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι οι εντολές ήταν 10. Όλες οι υπόλοιπες είναι περιττές ακόμα και σε RISC. Και δεν είμαστε για ρίσκα μετά από το 2020, το πάμε ταπεινά και ορθόδοξα

- Είναι γνωστό ότι ταχύτητα = Ghz X Cores. Άρα; Τι δεν καταλαβαίνετε; Βάλτε 64 cores και τελειώσατε, αυτά δεν χρειάζονται και social distance. Δείτε τι κάνουν αυτοί που φτιάχνουν επεξεργαστές δεκαετίες τώρα. Ανεβάστε ρολόγια, βάλτε πυρήνες και αν είναι δυνατόν βάψτε τους κόκκινους και βάλτε TURBO 16v στο καπάκι.

Αυτά για τώρα, αν θέλουν κι άλλες θα πρέπει να κάνουν μερικά click παραπάνω για να πάρει και κάνα φράγκο το μαγαζί, οι ορθογράφοι μας χρειάζονται μαθήματα χρήσης Google Translator.

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πιο λόγο τόσο ακριβή αγορά; Αφού διάβαζα εδώ στο φορουμ ότι οι επεξεργαστές δεν είναι τόσο δυνατοί αλλά έχουν καλή βαθμολογία στο benchmark επειδή το iOS είναι ελαφρύ λειτουργικό. Λέτε τελικά να μην ισχύει; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Για πιο λόγο τόσο ακριβή αγορά; Αφού διάβαζα εδώ στο φορουμ ότι οι επεξεργαστές δεν είναι τόσο δυνατοί αλλά έχουν καλή βαθμολογία στο benchmark επειδή το iOS είναι ελαφρύ λειτουργικό. Λέτε τελικά να μην ισχύει; 

Είναι γνωστό σε όλους, απορώ εσύ που ζεις....

Επειδή τα iphone οι χρήστες τους τα έχουν για μόστρα και πουλμουρ γιατί δεν είναι ψαγμένοι βρε παιδί μου όπως εμείς, αυτά κάνουν οικονομία δυνάμεων. Όσο λοιπόν αυτά κάαααααθονται στο τραπεζάκι πρώτη μούρη στην καφετέρια, ξεκουράζονται, με το που δουν benchmark utility είναι σαν να πέρασε γάτα από δίπλα τους.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...