Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Άρα πάει να παρακάμψει τους αρχικούς πελάτες του, τα μαγαζιά.

Όχι, τις μεταφορικές πάει να παρακάμψει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ίσως θέλει να κερδίσει και από το προϊόν «Καλάθι του Skroutz» στο οποίο θα ενσωματώσει το επιχειρηματικό κομμάτι του courier
αλλά και μελλοντικά ίσως δια μέσου του courier, να ελέγχει πληρέστερα τη διαχείριση των πωλήσεων των σκρουτζομάγαζων

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, τις μεταφορικές πάει να παρακάμψει.

Αυτές σίγουρα. Αλλά έχει αρχίσει και να πουλάει προϊόντα που τα προσθέτεις κατ' ευθείαν στο καλάθι του skroutz. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτή η μέθοδος λογικά δε σημαίνει ότι παρακάμπτονται και τα μαγαζιά σιγά-σιγά;

Edit
Ό,τι είπε ο @KoreanW βασικά.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Αυτές σίγουρα. Αλλά έχει αρχίσει και να πουλάει προϊόντα που τα προσθέτεις κατ' ευθείαν στο καλάθι του skroutz. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτή η μέθοδος λογικά δε σημαίνει ότι παρακάμπτονται και τα μαγαζιά;

Ίσως όχι. Απλά θα ενημερώνει το μαγαζί και θα στέλνει δικό του courier να παραλάβει από το κατάστημα, αντί να στέλνει το ίδιο το κατάστημα τη μεταφορική που εχει συμφωνήσει το ίδιο. Μπορεί και να ναι και για καλό με το χάλι που έχουν οι υπόλοιπες τώρα, αρκεί το κόστος να μην ειναι απαγορευτικό. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, seventh_son είπε

Ίσως όχι. Απλά θα ενημερώνει το μαγαζί και θα στέλνει δικό του courier να παραλάβει από το κατάστημα, αντί να στέλνει το ίδιο το κατάστημα τη μεταφορική που εχει συμφωνήσει το ίδιο. Μπορεί και να ναι και για καλό με το χάλι που έχουν οι υπόλοιπες τώρα, αρκεί το κόστος να μην ειναι απαγορευτικό. 

Ναι οκ. Δεν επικεντρώθηκα αν είναι καλό ή κακό. Απλά λέω που φαίνεται να το πηγαίνει. Όχι αυτή τη στιγμή. Σε λίγο καιρό. Και ορίστε η απόδειξη:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/giorgos-chatzigeorgiou-skroutz-to-schedio-tis-skroutz-na-gini-i-amazon-tis-elladas/

Δημοσ.

τα μαγαζιά δεν τα παρακάμπτει με την κλασική έννοια
αλλά τα θέτει υπό τον έλεγχο

εκεί που θα διεθεταν τζίρο πωλήσεων χωρίς να αποδίδουν προμήθεια στο skroutz
θα μπορεί πλέον να τα οδηγεί σε πωλήσεις μέσω των καναλιών του skroutz άρα και σε έσοδα για το skroutz

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, KoreanW είπε

τα μαγαζιά δεν τα παρακάμπτει με την κλασική έννοια
αλλά τα θέτει υπό τον έλεγχο

εκεί που θα διεθεταν τζίρο πωλήσεων χωρίς να αποδίδουν προμήθεια στο skroutz
θα μπορεί πλέον να τα οδηγεί σε πωλήσεις μέσω των καναλιών του skroutz άρα και σε έσοδα για το skroutz

Σε δεύτερο επίπεδο ναι αυτό. Αλλά όταν διαβάζεις για "ελληνικό Amazon" από τους ίδιους, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για κάτι ακόμα πιο πέρα (στα σχέδια πάντα, που θα βγει θα δείξει). Στο Amazon οι third-party sellers καταλήγουν να παίζουν δευτερεύοντα/συμπληρωματικό ρόλο. Όχι πρωτεύοντα, ούτε καν ισάξιο με την πλατφόρμα. Τα περισσότερα τα πουλάει το ίδιο το Amazon με δικά του warehouses. Ε η εξαγορά μεταφορικής είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Αυτές σίγουρα. Αλλά έχει αρχίσει και να πουλάει προϊόντα που τα προσθέτεις κατ' ευθείαν στο καλάθι του skroutz. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτή η μέθοδος λογικά δε σημαίνει ότι παρακάμπτονται και τα μαγαζιά;

Όχι βέβαια.

image.png.8bfece72589b1bfac04b9398b3716d2f.png

Στο παραπάνω παράδειγμα το προϊόν το διαθέτει το κατάστημα (EM.KA.TE), απλά η πώληση δεν γίνεται μέσω του e-shop του καταστήματος, ίσως το κατάστημα να μην έχει καν e-shop.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Απλά θέλει να παρακάμψει τους κούριερ και να ελέγχει αυτή το δίκτυο της. Και πιο οικονομικά θα βγει σε βάθος χρόνου και δεν θα στηρίζεται σε τρίτες εταιρείες οι οποίες καταρρέουν. 

Τα σκρουτζομαγαζα μια χαρά θα υπάρχουν. Αυτά θα έχουν το προϊόν και το Σκρουτζ τη διανομή (logistics)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, DownUNDERground said:

Σε δεύτερο επίπεδο ναι αυτό. Αλλά όταν διαβάζεις για "ελληνικό Amazon" από τους ίδιους, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για κάτι ακόμα πιο πέρα (στα σχέδια πάντα, που θα βγει θα δείξει). Στο Amazon οι third-party sellers καταλήγουν να παίζουν δευτερεύοντα/συμπληρωματικό ρόλο. Όχι πρωτεύοντα, ούτε καν ισάξιο με την πλατφόρμα.

μα χωρίς να διαβάσω για «ελληνικό Amazon»
ήμουν έτοιμος ακριβώς αυτο να πω

ουσιαστικά επιχειρεί να συνδέσει το κανάλι διανομής εκμεταλλευόμενο το ολιγοπώλιο που διαθέτει η πλατφόρμα του στην προβολή-σύγκριση τιμών
για να συγκεντρώσει τον έλεγχο των πωλήσεων

από ένα ψαχτήρι που είναι σημερα, να γίνει «ελληνικό Amazon»,
από πλατφόρμα σύγκρισης τιμών να γίνει ο ενδιάμεσος έμπορος

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, KoreanW είπε

από ένα ψαχτήρι που είναι σημερα, να γίνει «ελληνικό Amazon»,
από πλατφόρμα σύγκρισης τιμών να γίνει ο ενδιάμεσος έμπορος

Έτσι. Καλά σε τελικό στάδιο -με μερικά warehouses στην κατοχή τους- μπορείς να αφαιρέσεις τελείως τη λέξη "ενδιάμεσος". Τότε γίνεσαι "ελληνικό Amazon".

Δημοσ.

Πολύ καλό νέο! Μπας και θορυβηθούν καθόλου οι άλλες φοβερές εταιρίες courier... που αποδείχθηκαν ανίκανες. Δεν έμειναν μόνο στην ανακοίνωση ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις αλλά έφτασαν σε σημείο να ανακοινώνουν και αναστολή κάποιων υπηρεσιών. 

• Sad 1
Δημοσ.

Το Skroutz είχε σοβαρό πρόβλημα με την ACS που συνεργάζεται για το "έξυπνο καλάθι".

Σε παραγγελία μου μέσω έξυπνου καλαθιού μου έδωσε ημερομηνία αποστολής 10 μέρες μετά την ημερομηνία παραγγελίας κι αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις στην παράδοση, μπορεί να έκανε και 1 μήνα να έρθει η παραγγελία.

Όταν την ακύρωσα με καλέσανε από το συνεργαζόμενο κατάστημα και μου είπαν ότι αν το παραγγείλω απευθείας από αυτούς θα μου το έστελναν αυθημερόν. Ήδη όμως το είχα παραγγείλει από άλλο κατάστημα (εκτός έξυπνου καλαθιού) και το είχα στα χέρια μου (Ηράκλειο Κρήτης) σε 5 μέρες

Λογικό λοιπόν να θέλει να απεγλωβιστεί από την ACS και να στήσει δικό του δίκτυο διανομών.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...