Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tasanton είπε

Πώς γίνεται σχεδόν κάθε θέμα να καταλήγει σε διαφωνία και αντιπαράθεση...

Καούρα επί νομικών θεμάτων από άτομα που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο;

Ν=1 anecdotes να χρησιμοποιούνται ως θέσφατα σε γενικές συζητήσεις;

Welcome to the internet! 👍

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Σιγά μην χρειάζεσαι και άδεια από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για να παιξεις μουσικο όργανο. Μπορεί να αναφεροντουσαν για μαγαζί ή επαγγελματική ενασχόληση εντός πολυκατοικίας πχ μαθήματα. 

Οσο για τον ts, είτε η λύση της αστυνομίας είτε της εκδίκησης με άλλους τρόπους και πιθανές συνεπειες. Επίσης αν έχεις αποδεικτικό τις κλήσεις της αστυνομίας η κανένα εξώδικο, μπορείς να πεις στο ιδιοκτήτη ότι φεύγεις να πας αλλού μετά θα δούμε αν ενδιαφερθει, κι αν σου πει θα σου κάνει αγωγή εσύ έχεις κάποιες αποδείξεις για το τι γίνεται. 

ναι οταν εισαι σε πολυκατοικια και παιζεις με ενισχυτες θες αδεια.Χωνεψε το.Δε μιλαμε για μια ακουστικη κιθαρα.Για ενισχυτες και ντραμς ελεγα.

2 ώρες πριν, xsterg είπε

Έτσι ακριβώς.  Αυτή είναι η διαδικασία.  1,2,3 εισαγγελέας. Μετά θα σε βλέπει και θα αλλάζει πεζοδρόμιο.

Μαζευομουνα με τους φιλους μου με ενισχυτες και ντραμς ολη μερα και ροκαραμε.Εφτασα ομως 35 και καταλαβα ποσο αξια εχει το ρημαδι να καθεσαι μετα την δουλεια και να μη σου σπαει τα νευρα κανενας 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zoupous είπε

ναι οταν εισαι σε πολυκατοικια και παιζεις με ενισχυτες θες αδεια.Χωνεψε το.Δε μιλαμε για μια ακουστικη κιθαρα.Για ενισχυτες και ντραμς ελεγα.

Και από που την παιρνεις αυτή την άδεια; Άδεια χρήσης η άδεια κατοχής είναι; Σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα παράγουν θόρυβο που ακουγεται περισσότερο η λιγότερο, είτε πιάνο είτε ντραμς. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zoupous είπε

Και ποιος νόμος το λέει αυτό;

Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Και από που την παιρνεις αυτή την άδεια; Άδεια χρήσης η άδεια κατοχής είναι; Σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα παράγουν θόρυβο που ακουγεται περισσότερο η λιγότερο, είτε πιάνο είτε ντραμς. 

Ο τύπος λέει ότι να ναι. Σε λίγο θα μας πει πως για το καζανάκι που όταν το τραβάς κάνεις και κουτρουβαλά ο Hendrix στο σιφόνι, θα χρειάζεται κι αυτό άδεια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω το ίδιο θέμα με τον T.S με τύπο που παίζει κλαρίνο και αυτός 5 με 6 ώρες ημερησίως.

Του μίλησα πολιτισμένα, μου είπε ότι κάνει μαθήματα.

Δυστυχώς ΔΕΝ παλεύεται.

Τώρα το θέμα με τις αστυνομές κτλπ είναι ότι μπαίνεις σε μια θέση να είσαι ετοιμόπολεμος συνεχώς και στην πρίζα ακόμα περισσότερο.

Δεν την έχω φέρει, το θεωρώ τραγικό, αλλά όταν θα βρω το κουράγιο θα του ξαναμιλήσω να βρει στούντιο (και σιγά να μην).

Έχω έρθει 1 έτος σχεδόν πια σε αυτό το σπίτι το οποίο δυστυχώς είναι ιδιόκτητο και είναι ένας λόγος που ΔΕ θεωρώ το σπίτι μου, σπίτι.

• Like 3
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγαλύτερη μπαρούφα που μπορεί να ειπωθεί είναι οτι σε ώρες εκτός κοινής ησυχίας μπορείς να κάνεις οτι θέλεις. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν ισχύει! Μπορείς να κινηθείς δικαστικά αρχικά με μια αγωγή και αν βρεις και κάποιους ακόμα γείτονες και μαζευτείται 2-3 άτομα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στην πολυκατοικία μας το έχουμε κάνει σε αντίστοιχο βιρτουόζο που δεν σεβόταν τίποτα. Το καλό θα ήταν βέβαια να μπορείτε να το λύσετε με τα λόγια και να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση. Αλλά αν έχεις πέσει σε τύπο που σκέφτεται όπως οι άλλοι εδώ μέσα "δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας αρα κάνω οτι θέλω" κινήσου δικαστικά. 

Επεξ/σία από aeljim
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

παρε κατι πολύ ωραία ηχεία για υπολογιστή (5.1 ) και όταν παιζει αυτός βάλε και εσύ τέρμα μια δυο 10 να δεις που θα βαλει ηχομόνωση στο δωμάτιο που παιζει μουσική για να μπορει να παιζει χωρις να ακούει το μπάσο από σένα που θα του διαπερνάει το κόκκαλο

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kapou Kapote είπε

πάρε κι εσύ ένα τρυπάνι, ξεκίνα απο τις 7:30 σταμάτα στις 15:00 για να είσαι νόμιμος και μετά ξανά ξεκίνα απο τις 17:30 μέχρι τις 23:00

διαβασα ολο το θεμα. ενδιαφερον με αρκετα αστεια πετυχημενα ειδικα το κλαρινο της γειτονισσας. 

εκατσα και υπολογισα, αν ακολουθησεις την παραπανω συμβουλη ναι μεν θα εκνευρισεις το γειτονα αλλα παραλληλα πας για ανακατασκευη σπιτιου μετα.

πιο πολλη φασαρια για το γειτονα δηλαδη, win win.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, aeljim said:

Το καλό θα ήταν βέβαια να μπορείτε να το λύσετε με τα λόγια και να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση. Αλλά αν έχεις πέσει σε τύπο που σκέφτεται όπως οι άλλοι εδώ μέσα "δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας αρα κάνω οτι θέλω" κινήσου δικαστικά. 

απο την μια φορα που μιλησα μαζι του νομιζω οτι ειναι απο αυτους που λες, γιατι αν δεν ηταν δεν θα ελεγε αυτα που ειπε (οπως εγραψα) και επισης θα ειχε αλλαξει κατι.. που δεν αλλαξε (του ειχα κανει παρατηρηση πριν τα χριστουγεννα).

9 hours ago, Black Demis said:

παρε κατι πολύ ωραία ηχεία για υπολογιστή (5.1 ) και όταν παιζει αυτός βάλε και εσύ τέρμα μια δυο 10 να δεις που θα βαλει ηχομόνωση στο δωμάτιο που παιζει μουσική για να μπορει να παιζει χωρις να ακούει το μπάσο από σένα που θα του διαπερνάει το κόκκαλο

αχαχχα εχω ηδη ηχοσυστημα απλα δεν θελω να γινω και εγω μαλακας οπως αυτος.. πανω στα νευρα μου 2-3 φορες το εκανα και αυτο ομως..

Επεξ/σία από av4lanche
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, av4lanche είπε

γείτονα μου ο οποίος παίζει μουσικά όργανα. Να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται τουλάχιστον 2 ώρες το πρωί και άλλες 2-3 το απόγευμα, κάθε μέρα όμως. Πραγματικά δεν υπήρξε μέρα που να μην τον έχω ακούσει...

Μόνο εγώ παρατηρώ το πάθος στο θέμα; Τον ζηλεύω τον τύπο.

Αυτή είναι αποφασιστικότητα και λατρεία στο στοιχείο. Έχεις δίπλα σου έναν ανερχόμενο Έλληνα Bethoven και εσύ κάθεσαι και μανουριάζεις. Αχάριστε.

Επεξ/σία από JiovanniGeorgeo
Δημοσ.

Έτσι απο περιέργεια, αυτές τις νομικές διαφωνίες παρότι δεν έχετε ιδέα για τη νομοθεσία οι 99.5% απο εσάς(μεταξύ αυτών και εγώ) τις κάνετε και εκτός φόρουμ; Δηλαδή πάτε επισκέψεις σε σπίτια, και εκεί ανάμεσα στον καφέ, οταν σας λέει ο άλλος τον πόνο του για το γείτονα ψάχνετε δεδικασμένα, και νομοθεσία για την προσβολή προσωπικότητας;

TS. Αστυνομία αρχηγέ, και αν η αστυνομία δεν ασχοληθεί, δικηγόρος, για να ασχοληθεί και η αστυνομία. Ή θα έχεις δίκιο και θα ησυχάσεις, ή θα έχεις άδικο, οπότε θα πάρεις και εσυ ένα αρμόνιο να κάνετε συγκρότημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως»

Η απόλαυση ενός ήρεμου περιβάλλοντος, αποτελεί αδιαμφισβήτητη έκφανση του δικαιώματος επί της προσωπικότητας, η οποία συνακόλουθα προσβάλλεται, όταν διαταράσσεται η ωφέλεια από την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος είτε με την εκπομπή ρύπων, όπως καπνού και αναθυμιάσεων, είτε θορύβων (ηχορύπανση).

Μάλιστα, αν η εκπομπή είναι τόσο ισχυρή ώστε να απειλείται και η υγεία των κοινωνών, τότε επέρχεται προσβολή και μίας επιπλέον αυτοτελούς έκφανσης του γενικού δικαιώματος της προσωπικότητας, δηλαδή εκείνης που αφορά το ειδικότερο δικαίωμα στην υγεία.

Η προστασία του ατόμου έναντι της ηχορύπανσης μπορεί να θεμελιωθεί και στις περί γειτονικού δικαίου διατάξεις του Αστικού Κώδικα, και ειδικότερα στο άρθρο 1003, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος ακινήτου:

Δεν έχει υποχρέωση να ανέχεται εκπομπές θορύβου και λοιπές οχλήσεις συναφούς φύσης από άλλο γειτονικό ακίνητο, σε περίπτωση που αυτές παραβλάπτουν ουσιωδώς τη χρήση του δικού του, όταν εξαιτίας των εκπομπών αυτών το ακίνητο καθίσταται ανθυγιεινό και ακατάλληλο για να κατοικηθεί.

Ουσιώδης πρόσθετη προϋπόθεση με βάση την ανωτέρω διάταξη είναι, οι οχλήσεις αυτές να προέρχονται από χρήση που δεν είναι συνήθης για τα ακίνητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Ακόμα και αν κάποια από τις αναφερόμενες στο ΑΚ 1003 εκπομπές, δεν παραβλάπτει ουσιωδώς τη χρήση του ακινήτου και προέρχεται από τη συνήθη χρήση των ακινήτων της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του γειτονικού ακινήτου οφείλει να λαμβάνει πρόσφορα μέτρα, προκειμένου η ενόχληση να αποτραπεί ή να μετριαστεί. Η υποχρέωση αυτή του γείτονα μπορεί να θεμελιωθεί στην ΑΚ 281.

Οπότε, αν η πολύ δυνατή μουσική βλάπτει ουσιωδώς τη χρήση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει με αγωγή την παύση και παράλειψη στο μέλλον, αν είναι μισθωτής προστατεύεται με την αγωγή διατάραξης νομής.

Υ.Γ. Η νομοθετική μέριμνα για την προστασία του πολίτη από τη δυσμενή επίδραση της ηχορύπανσης, δεν περιορίζεται μόνο στις ώρες κοινής ησυχίας, καθόσον κάποιες εκδηλώσεις κρίνονται αντικειμενικά πρόσφορες να προκαλέσουν τη διατάραξη της πνευματικής ηρεμίας του μέσου ανθρώπου ανεξάρτητα από την οριοθέτησή τους σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Επεξ/σία από A10B
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνει φασαρία εκτός ωρών κοινής ησυχίας. Αν κάποιος δουλεύει νύχτα, θα πρέπει δηλαδή να μην κοιμηθεί ποτέ ξανά στη ζωή του? 

Οκ και ο άλλος θέλει να κάνει το γούστο του, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως. Σε αυτή τη χώρα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει με θορύβους που αυτός θεωρεί φυσιολογικός και τελικά περνάνε τα χρόνια και είμαστε όλο ψυχολογικά και ακούς ένα θόρυβο και σκοτώνεις το γείτονα. Και βγαίνουν στα κανάλια και λένε "τον σκότωσε γιατί έπαιζε φυσαρμόνικα" ξερω γω 

Να πάει ο γείτονας λοιπόν και να φτιάξει ένα δωμάτιο studio με μόνωση, να κάνει τα γούστα του αν γουστάρει

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, av4lanche είπε

, τώρα είμαστε ακορντεόν και που και που τραγουδάει κιόλας.

😄

Αν δεν είναι σε ώρες κοινής ησυχίας,και δεν υπάρχουν και από άλλους παράπονα,δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,ειδικά όταν μιλάμε για ακορντεόν,πόσο θόρυβο θα κάνει,ώστε να του το απαγορευσουν οι αστυνομικοί.Μπορεις να το δοκιμάσεις βέβαια.Ισως ταρακουνηθει και σταματήσει.

Τώρα τα άλλα περί προσβολής της προσωπικότητας από ένα ακορντεόν που παίζει ένας συνταξιούχος το πρωί,καλή τύχη στο δικαστήριο.

Κανένας άλλος γειτονας εξέφρασε ενόχληση ή είσαι ο μοναδικός;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...