StamTheMan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, arispz είπε Κανονικά έπρεπε να ήσουν γύρω στα 25, ζητά την διαφορά από το ενοίκιο! Πως το υπολογισες αυτο;
magicnumbers Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Πως το υπολογισες αυτο; Χονδρικα για 2 ατομα εκει γυρω βγαινει 25-30ε μαξ 1
geosoftgr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Χονδρικα για 2 ατομα εκει γυρω βγαινει 25-30ε μαξ Επιβεβαιώνω, 3 άτομα ποτέ δεν ξεπέρασε ο λογαριασμός τα 30 ευρώ 1
l337 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Εμείς 3 άτομα το 60άρι το έχουμε χαλαρά, οπότε μην βγάζετε απόλυτα συμπεράσματα. 1
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, arispz είπε Κανονικά έπρεπε να ήσουν γύρω στα 25, ζητά την διαφορά από το ενοίκιο! Ωραία, πες το κάνω και μου τη δίνει. Μετά όμως θα μου πει να ξεχάσω κάθε περίπτωση να το φτιάξει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.
spikou23 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Με νομική γλώσσα, υπάρχει ένα πραγματικό ελάττωμα του μισθίου, το οποίο δεν ήταν εν γνώσει σου όταν υπέγραφες τη σύμβαση και παραλάμβανες το ακίνητο. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να αξιώσεις: α) τη διόρθωση του ελαττώματος σε εύλογο χρόνο σε συνδυασμό με αποζημίωση για το διάστημα έως σήμερα (η αποζημίωση όπως φαίνεται θα είναι πολύ μικρή συνεπώς ασύμφορο να ασχολείσαι με αυτήν, δεν πάμε στα δικαστήρια για 100 ευρώ ούτε για 200), β) μείωση τιμήματος δηλαδή μείωση ενοικίου, ανάλογη με το ελάττωμα πχ να σου κόψει κάποια ευρώ το μήνα, το πόσα ακριβώς είναι θέμα συμφωνίας κι αν δεν υπάρξει του Δικαστηρίου, οπότε μάλλον ασύμφορο, γ) αν το ελάττωμα είναι ουσιώδες κι εδώ το ουσιώδες δεν είναι τα χρήματα που χάνεις, τα οποία είναι μάλλον πολύ λίγα, αλλά η χαμηλή πίεση του νερού, η οποία μπορεί να κάνει υπό προϋποθέσεις την καθημερινή ζωή μαρτυρική, μπορείς να καταγγείλεις τη μίσθωση εξ υπαιτιότητας των εκμισθωτών και να φύγεις, ζητώντας αποζημίωση για όποια ζημία σου μπορείς να αποδείξεις (πχ έξοδα μετακόμισης κλπ). Προσωπικά θα πρότεινα να πας σε δικηγόρο και να πράξεις ό,τι θα σε συμβουλεύσει. Εγώ θα σε συμβούλευα να επικοινωνήσει ο δικηγόρος σου με τον εκμισθωτή, να ζητήσει έγγραφη αναγνώριση του προβλήματος και υπόσχεση ότι θα φτιαχθεί εντός συγκεκριμένης εύλογης προθεσμίας πχ ένα μήνα, είτε με την εγκατάσταση αυτοτελούς παροχής στο συγκεκριμένο διαμέρισμα (καλό εξάμηνο, έξοδα και γραφειοκρατία, οπότε μάλλον απίθανο να προχωρήσει) είτε με οποιοδήποτε νόμιμο τεχνικό μέτρο ενίσχυσης της πίεσης (δεν γνωρίζω αν γίνεται και μόνο υδραυλικός θα σου απαντήσει) είτε έστω ως προς τις καταναλώσεις με την εγκατάσταση χωριστών μετρητών ώστε να επιμερίζονται ορθά οι καταναλώσεις και τα πάγια. Έχε υπόψη σου φυσικά, αν έχεις τριετές συμβόλαιο, ότι αν τσακωθείς με τον ιδιοκτήτη, με τη λήξη της τριετίας θα ψάχνεις για σπίτι, συνεπώς επιβάλλεται πολιτισμένη επικοινωνία. Άσε ένα δικηγόρο να το χειριστεί , χωρίς βέβαια να έχεις εξασφαλισμένη, φθηνή, γρήγορη και βιώσιμη λύση. Υπό κανονικές συνθήκες αυτές οι συμβουλές πληρώνονται, αλλά έχε χάρη που εκνευρίζομαι με την ισοπεδωτική νοοτροπία που κυριαρχεί κατά των συναδέλφων δικηγόρων ότι βλέπουμε τον κόσμο ως κινητά ευρώ. 2
koutport Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδη ειμαι ιδιοκτητης 5 ακινητων και γνωριζω απο αυτα τα θεματα θα σου πω οτι εβαλα πριν ενα χρονο περιπου ρολοι Ευδαπ σε ενα ακινητο που χωριστικε στα 2.Το κοστος ηταν περιπου 800 ευρω μονο για την Ευδαπ.Για την συνδεση απο το ρολοι μεχρι το νεο χωρο χρειαστηκε υδραυλικος περιπου 100 ευρω.Βαση νομου ο καθε χωρος πρεπει να εχει δικο του ρολοι ειτε προκειται για διαμερισμα η για γραφειο η για οτιδηποτε αλλο.Τωρα στην περιπτωση σου η μονη λυση ειναι (για μενα προφανως) να συνεννοηθεις με τον ιδιοκτητη να πληρωνεις λιγωτερο.Για να αλλαξει η κατασταση με την πιεση του νερου ειναι πολυδαπανο και δυσκολα θα βρεθει λυση.Προφανως και το δικιο ειναι με το μερος σου αλλα αυτο συμβαινει συχνα οταν υπαρχουν πολλες αυτονομες κατοικιες η γραφεια σε παλαιες μικρες ιδιοκτησιες που δεν υπηρξε προβλεψη για σωστη υδραυλικη εγκατασταση. Οσον αφορα δικαστικα γνωμη μου πεταμενα λεφτα! Αν θες μπορεις απλα να κανεις μια καταγγελια επωνυμη στην Ευδαπ να κανει αυτοψια στον χωρο .Το θεμα ειναι να εχεις αποφασισει να φυγεις απο εκει οταν θα γινει η καταγγελια .Ετσι για το γαμωτο! Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από koutport
Μάκαρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, solidsnake95 είπε Καλησπέρα συνφορουμίτες, Εδώ και 1,5 χρόνο έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα με τη γυναίκα όπου μένουμε στο κτήριο μόνο εμείς καθώς τα άλλα είναι επαγγελματικές κατοικίες. (2 ιατρεία μαζί, 1 μόνο του, 1 δικηγορικό και εμείς) Το κτήριο γενικά το χει φτιάξει ο πατέρας και η κόρη (ιδιοκτήτρια) λαμβάνει από εμάς το ενοίκιο. Τη κόρη δεν την έχουμε γνωρίσει ποτέ από κοντά, και εξαρχής είχε βάλει τον πατέρα για τα διαδικαστικά (συμβόλαιο, ενεργειακά χαρτιά, λογαριασμοί κτλ). Εξ αρχής υποψιαστήκαμε πως είναι λαμόγιο και ψεύτης καθώς έλεγε ψέματα στην αγγελία με τα τ.μ. του σπιτιού πράγμα που το ανακαλύψαμε αργότερα, αλλά το αφήσαμε να περάσει λόγω που βόλευε η τοποθεσία τη γυναίκα (κοντά στο μετρό). Στο πρώτο τρίμηνο παρατηρήσαμε πως είχε μεγάλο θέμα η πίεση του νερού όταν δούλευαν τα γραφεία, και λίγο μικρότερο (αλλά και πάλι υπαρκτό) όταν ήταν κλειστά. Μιλήσαμε με τον πατέρα και μας διαβεβαίωσε πως θα το έφτιαχνε. Στο μεσοδιάστημα είχα ενημερώσει και τη κόρη και τον σύζυγο της (μιας και είχε έρθει για δουλειά της άσχετη στο κτήριο) για το πρόβλημα, και μου είπαν πως θα το δούν. Τελευταία φορά φορά μίλησα με τον πατέρα πέρυσι τον Φεβρουάριο (πριν ξεκινήσει το θέμα με τον ιο) και με διαβεβαίωσε πως το θέμα έχει δρομολογηθεί. Έκτοτε δεν έγινε κάτι από μεριάς τους, λόγω πολύωρης εργασίας και της γυναίκας και εμένα ανα δίμηνο τους το υπενθυμίζαμε απλά. Αρχές του χρόνου ξεκίνησαν εργασίες να ανοίξει κι άλλο ιατρείο στο ισόγειο (που ήταν κλειστό-παρατημένο) και η κατάσταση με τη πίεση χειροτέρεψε. Ώσπου ένα πρωινό δεν είχαμε καθόλου νερό. Κατέβηκε η γυναίκα και είδε τους εργάτες να παλεύουν να φτιάξουν ένα σωλήνα. Τους λέει δεν έχουμε νερό, τι έγινε και της είπαν πως έσπασαν κατά λάθος ένα σωλήνα. Είχαν ανοίξει και τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ και παρατήρησε πως υπήρχαν μόλις 2 ρολόγια (χωρίς μετρητές). Το ένα πήγαινε στα 2 ιατρεία που ναι μαζί και το άλλο είχε 3 διακλαδώσεις.. Με άλλα λόγια, δε φτάνει που μοιραζόμασταν 3 διαμερίσματα ένα ρολόι, το πληρώναμε μόνοι μας από πάνω για 1,5 χρόνο!! (διαφορά χρηματική υπήρχε ελάχιστη οπότε δε το χαμε πάρει πρέφα μιας και μιλάμε για γραφεία) Κάλεσα άμεσα τον πατέρα (που αυτός έκανε τη λαμογιά) και δε το σήκωσε ποτέ. Ενημέρωσα την κόρη πως δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο απ το να μας βάλουν ρολόι δικό μας και μου είπε πως δεν ήξερε τίποτα, και πως θα φτιαχτεί απλά δε ξέρει πότε, γιατί είναι εκτός Αθηνών και είναι να γεννήσει από μέρα σε μέρα. Ενημέρωσα και μια γιατρό που είναι η άτυπη διαχειρίστρια του κτηρίου και μου είπε πως θα βάλει τους εργάτες να συνδέσουν το ισόγειο στο ρολόι της μπας και διορθωθεί εν μέρει το πρόβλημα. Μετά απ' όλα αυτά τί επιλογές έχουμε για να τους εξαναγκάσουμε να φτιάξουν το πρόβλημα και να κάνουμε μπάνιο σαν άνθρωποι για το υπόλοιπο; -Καταγγελία στην ΕΥΔΑΠ; -Να μην πληρώσουμε το νοίκι μέχρι να το φτιάξουν; -Δικηγόρος για εξαπάτηση (που θέλει χρόνο και χρήμα); Υπόψιν η κόρη είναι δικηγόρος Κάτι άλλο;; Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Το να μην πληρώνεις το ενοίκιο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, το ξεχνάς. Προβλήματα σε εσένα θα προκαλέσει. Στην πρώτη μη καταβολή ενοικίου μπορεί να σου στείλει εξώδικο και στη μη απόδοση του ενοικιου μετά από 15 μερες από το εξώδικο σου κάνει έξωση. Όλη η διαδικασία είναι 1μιση μήνας. Οποτε βγαλτο τελείως από το μυαλό σου. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από Μάκαρος
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Ευχαριστώ για τις συμβουλές @spikou23 @koutport @Μάκαρος Το γεγονός ότι θα φύγουμε μετά τη λήξη του συμβολαίου είναι δεδομένο πλέον. Για την ακρίβεια έχουμε βρει κάτι άτυπα σε σπίτι συγγενικού προσώπου που είναι νεόκτιστο και δίχως προβλήματα. Απλά αναμένουμε να φύγει ο τρέχων ενοικιαστής από εκεί, η λήξη του συμβολαίου του βέβαια είναι σε 2 χρόνια οπότε υπάρχει μια διαφορά 6 μηνών στον 1,5 χρόνο του συμβολαίου μας. Μας έχει πει το συγγενικό πρόσωπο πως θα αγοράσει δικό του σπίτι, οπότε ενδεχομένως να φύγει και νωρίτερα. Θα μιλήσω σε πρώτη φάση μαζί της και θα της προτείνω να γίνει μείωση ενοικίου λόγω χρονοβόρας διαδικασίας/ελλατώματος του μισθίου, γιατί εάν φτιαχτεί θα είναι οριακά προς τη λήξη του συμβολαίου. Σκέφτομαι 100€ μείωση. Τέλος εννοείται πως δε θα ξαναπληρώσω την ΕΥΔΑΠ αλλά είτε εκείνη είτε ο δίπλα γιατρός (που δε πλήρωνε 1,5 χρόνο την αναλογία του). Δική της απόφαση.
koutport Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το να μην πληρωνεις την Ευδαπ μεχρι να φυγεις, ειναι ενα σωστο μετρο πιεσης προς τον ιδιοκτητη, διοτι δεν μπορει να σε πιεσει επειδη ειναι παρανομος! (να του το εξηγησεις με ωραιο τροπο). Τωρα για μειωση ενοικιου ειναι και αυτος ενα τροπος να βρεις το δικιο σου , αλλα ειναι μπερδεμα γιατι υπαρχει ηλεκτρονικο συμβολαιο στην ΑΑΔΕ... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από koutport 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προφανως μενεις σε παλιο κτιριο οπου πιθανον ενας μετρητης ειναι για 2 ή παραπανω διαμερισματα.Ετσι τα εφτιαχναν τοτε,Εγω εμενα 10 χρονια σε διπλοκατοικια του 1960 στη Νεα Σμυρνη και για το δικο μου διαμερισμα και της διπλανης μου ειχαμε κοινο ρολοι.Πληρωναμε τον λογαριασμο της ευδαπ μισο μισο.Το ηξερα ομως απο την αρχη που νοικιασα,μου το ειχε αναφερει η ιδιοκτητρια.Για να μην εχεις πιεση στο νερο καθολου σημαινει οτι εχει ακομα τις παλιες σωληνωσεις που θα ειναι αμιαντοσωληνες και θα εχουν βουλωσει.Οποτε θα πρεπει ο ιδιοκτητης να φτιαξει γενικα τα υδραυλικα απο την αρχη σε ολο το κτιριο. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από gustom2008
chdeal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, solidsnake95 είπε Θα μιλήσω σε πρώτη φάση μαζί της και θα της προτείνω να γίνει μείωση ενοικίου λόγω χρονοβόρας διαδικασίας/ελλατώματος του μισθίου, γιατί εάν φτιαχτεί θα είναι οριακά προς τη λήξη του συμβολαίου. Σκέφτομαι 100€ μείωση. Τέλος εννοείται πως δε θα ξαναπληρώσω την ΕΥΔΑΠ αλλά είτε εκείνη είτε ο δίπλα γιατρός (που δε πλήρωνε 1,5 χρόνο την αναλογία του). Γιατί όχι 300€ μείωση; Ας είμαστε large! Για να σοβαρολογήσουμε τώρα: α) Για το αν έχει το διαμέρισμα πίεση μπορεί να είναι υπεύθυνη η ΕΥΔΑΠ και όχι ο ιδιοκτήτης. Μπήκες στη διαδικασία να μετρήσεις την πίεση πριν το ρολόι και την πίεση στο διαμέρισμά σου για να ξέρεις ποιος φταίει; (Hint: Συνήθως το πρόβλημα είναι της ΕΥΔΑΠ). Το πρόβλημα με την πίεση υπάρχει σε όλο το σπίτι ή σε συγκεκριμένες απολήξεις (βρύσες); Αν π.χ. είναι βασικά στο μπάνιο, ίσως να χρειάζεται καθάρισμα ή αλλαγή ο μηχανισμός του μείκτη. Εν τέλει, σε εκείνα τα γραφεία τι μπορεί να κάνουν και να δημιουργούν συνεχές πρόβλημα στην πίεση; Πρέπει να είναι όλη μέρα με το δάχτυλο στο καζανάκι... β) Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν είχες ξεχωριστά υδρόμετρα θα είχες μεγαλύτερη πίεση; Έχεις ελέγξει τη διατομή της σωλήνας της ΕΥΔΑΠ που φέρνει στο κτήριο, σε σχέση με τη διατομή που φεύγει από το υδρόμετρο; Έχουν (σημαντική) διαφορά; γ) Το 100 € το μήνα πώς βγήκε ως νούμερο; Έχεις βάλει χαρτί και μολύβι για να ξέρεις ποια είναι η τυχόν ζημιά που έχεις υποστεί; Μπορείς να την αποδείξεις αυτή τη ζημιά; Τα πάγια θα τα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς. Σε ένα διαμέρισμα +2 γραφεία τη συντριπτική κατανάλωση νερού την έχει (προφανώς) το διαμέρισμα. Άρα η "ζημιά" επειδή πληρώνεις κατανάλωση νερού άλλου υπάρχει μεν, αλλά είναι μικρή. Η "ψυχολογική" ζημιά λόγω της χαμηλής πίεσης προφανώς είναι ακόμα πιο δύσκολο να αποδειχθεί (σε ένα δικαστήριο θα μπορούσε να προκαλέσει και γάργαρα γέλια - φαντάζομαι εικόνες ανθρώπων να μπαίνουν στο ντους, να στάζει αργά και βασανιστικά, να βγαίνουν με νευρικό κλονισμό και να πρέπει να πληρώσουν ένα σωρό χρήματα σε ψυχιάτρους και ψυχοφάρμακα). δ) Αν δεν ξαναπληρώσεις την ΕΥΔΑΠ, ποιός θα χάσει (π.χ. αν κοπεί το νερό); Δε μένει η ιδιοκτήτρια στο διαμέρισμα, άλλος μένει... Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι έχεις άδικο (π.χ. και εγώ θα εκνευριζόμουν όσο δεν πάει αν από το υδρόμετρο που πληρώνω εγώ διαπίστωνα να παίρνει νερό και άλλος *** και να μην το ξέρω ***). Απλώς, πριν ζητήσει κανείς ευθύνες καλό είναι να ξέρει πόση / ποια ζημιά έχει υποστεί (με χαρτί και μολύβι) και ποιός φταίει για καθετί. Στο δια ταύτα, η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς και να ελπίζεις ότι θα είναι όλοι λογικοί και δε θα είναι κάποιος μαξιμαλιστικός στις απαιτήσεις του (π.χ. το 100€ μείωση σε 450€ ενοίκιο το θεώρησα μαξιμαλιστικό από την πλευρά σου χωρίς να μπει χαρτί και μολύβι, εξ' ου και το δηκτικό σχόλιό μου στην 1η παράγραφο). Επίσης, πριν μπεις σε μια τέτοια συζήτηση, καλό θα ήταν να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θα ήθελες να πετύχεις (και μάλιστα σε 3 επίπεδα: ποιο θα ήταν το ιδανικό για εσένα, τι θα θεωρούσες λογικό συμβιβασμό και ποιό είναι το επίπεδο κάτω από το οποίο δεν είσαι σε καμία περίπτωση διατεθημένος να υποχωρήσεις). 1
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, gustom2008 είπε Προφανως μενεις σε παλιο κτιριο οπου πιθανον ενας μετρητης ειναι για 2 ή παραπανω διαμερισματα.Ετσι τα εφτιαχναν τοτε,Εγω εμενα 10 χρονια σε διπλοκατοικια του 1960 στη Νεα Σμυρνη και για το δικο μου διαμερισμα και της διπλανης μου ειχαμε κοινο ρολοι.Πληρωναμε τον λογαριασμο της ευδαπ μισο μισο.Το ηξερα ομως απο την αρχη που νοικιασα,μου το ειχε αναφερει η ιδιοκτητρια.Για να μην εχεις πιεση στο νερο καθολου σημαινει οτι εχει ακομα τις παλιες σωληνωσεις που θα ειναι αμιαντοσωληνες και θα εχουν βουλωσει.Οποτε θα πρεπει ο ιδιοκτητης να φτιαξει γενικα τα υδραυλικα απο την αρχη σε ολο το κτιριο. Το κτήριο φτιάχτηκε το 1990. Το διαμέρισμα μου το 2014. 3 ώρες πριν, koutport είπε Τωρα για μειωση ενοικιου ειναι και αυτος ενα τροπος να βρεις το δικιο σου , αλλα ειναι μπερδεμα γιατι υπαρχει ηλεκτρονικο συμβολαιο στην ΑΑΔΕ... Φαντάζομαι θα υπάρχει τρόπος να γίνει τροποποίηση/εκ νέου. Θα ρωτήσω το λογιστή μου
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, l337 είπε Εμείς 3 άτομα το 60άρι το έχουμε χαλαρά, οπότε μην βγάζετε απόλυτα συμπεράσματα. Και εμεις το ίδιο, 35-40 ευρώ κατ ελάχιστο 70-80 το μέγιστο, 2 άτομα που μένουμε όλη την ημέρα στο σπίτι και δεν λείπουμε πχ για δουλειά. Πολύ μεγάλο και παλαιό σπίτι που χρειάζεται καθαρίσματα σφουγγαρισματα και πολλά άλλα μέσα και έξω.
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, chdeal είπε Γιατί όχι 300€ μείωση; Ας είμαστε large! Για να σοβαρολογήσουμε τώρα: α) Για το αν έχει το διαμέρισμα πίεση μπορεί να είναι υπεύθυνη η ΕΥΔΑΠ και όχι ο ιδιοκτήτης. Μπήκες στη διαδικασία να μετρήσεις την πίεση πριν το ρολόι και την πίεση στο διαμέρισμά σου για να ξέρεις ποιος φταίει; (Hint: Συνήθως το πρόβλημα είναι της ΕΥΔΑΠ). Το πρόβλημα με την πίεση υπάρχει σε όλο το σπίτι ή σε συγκεκριμένες απολήξεις (βρύσες); Αν π.χ. είναι βασικά στο μπάνιο, ίσως να χρειάζεται καθάρισμα ή αλλαγή ο μηχανισμός του μείκτη. Εν τέλει, σε εκείνα τα γραφεία τι μπορεί να κάνουν και να δημιουργούν συνεχές πρόβλημα στην πίεση; Πρέπει να είναι όλη μέρα με το δάχτυλο στο καζανάκι... β) Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν είχες ξεχωριστά υδρόμετρα θα είχες μεγαλύτερη πίεση; Έχεις ελέγξει τη διατομή της σωλήνας της ΕΥΔΑΠ που φέρνει στο κτήριο, σε σχέση με τη διατομή που φεύγει από το υδρόμετρο; Έχουν (σημαντική) διαφορά; γ) Το 100 € το μήνα πώς βγήκε ως νούμερο; Έχεις βάλει χαρτί και μολύβι για να ξέρεις ποια είναι η τυχόν ζημιά που έχεις υποστεί; Μπορείς να την αποδείξεις αυτή τη ζημιά; Τα πάγια θα τα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς. Σε ένα διαμέρισμα +2 γραφεία τη συντριπτική κατανάλωση νερού την έχει (προφανώς) το διαμέρισμα. Άρα η "ζημιά" επειδή πληρώνεις κατανάλωση νερού άλλου υπάρχει μεν, αλλά είναι μικρή. Η "ψυχολογική" ζημιά λόγω της χαμηλής πίεσης προφανώς είναι ακόμα πιο δύσκολο να αποδειχθεί (σε ένα δικαστήριο θα μπορούσε να προκαλέσει και γάργαρα γέλια - φαντάζομαι εικόνες ανθρώπων να μπαίνουν στο ντους, να στάζει αργά και βασανιστικά, να βγαίνουν με νευρικό κλονισμό και να πρέπει να πληρώσουν ένα σωρό χρήματα σε ψυχιάτρους και ψυχοφάρμακα). δ) Αν δεν ξαναπληρώσεις την ΕΥΔΑΠ, ποιός θα χάσει (π.χ. αν κοπεί το νερό); Δε μένει η ιδιοκτήτρια στο διαμέρισμα, άλλος μένει... Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι έχεις άδικο (π.χ. και εγώ θα εκνευριζόμουν όσο δεν πάει αν από το υδρόμετρο που πληρώνω εγώ διαπίστωνα να παίρνει νερό και άλλος *** και να μην το ξέρω ***). Απλώς, πριν ζητήσει κανείς ευθύνες καλό είναι να ξέρει πόση / ποια ζημιά έχει υποστεί (με χαρτί και μολύβι) και ποιός φταίει για καθετί. Στο δια ταύτα, η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς και να ελπίζεις ότι θα είναι όλοι λογικοί και δε θα είναι κάποιος μαξιμαλιστικός στις απαιτήσεις του (π.χ. το 100€ μείωση σε 450€ ενοίκιο το θεώρησα μαξιμαλιστικό από την πλευρά σου χωρίς να μπει χαρτί και μολύβι, εξ' ου και το δηκτικό σχόλιό μου στην 1η παράγραφο). Επίσης, πριν μπεις σε μια τέτοια συζήτηση, καλό θα ήταν να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θα ήθελες να πετύχεις (και μάλιστα σε 3 επίπεδα: ποιο θα ήταν το ιδανικό για εσένα, τι θα θεωρούσες λογικό συμβιβασμό και ποιό είναι το επίπεδο κάτω από το οποίο δεν είσαι σε καμία περίπτωση διατεθημένος να υποχωρήσεις). Ευχαριστώ για την απάντηση, δε παρεξηγώ! Ιδέες/απόψεις ζήτησα άλλωστε. α) Σύμφωνοι, όμως τον ιδιοκτήτη πληρώνω κάθε μήνα, αυτουνού προφανώς είναι υποχρέωση είναι να το ερευνήσει/φτιάξει και να δει αν φταίει η ΕΥΔΑΠ, ο ίδιος ή ο ΟΤΕ :P . Σε όλο το σπίτι ίδια πίεση έχει δυστυχώς φίλε. Θεωρώ πως επειδή μοιράζεται η πίεση και το πρωί και το απόγευμα που είναι ανοιχτά τα γραφεία δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Επειδή μοιράζονται στις σωληνώσεις, είναι δεν είναι ανοιχτά. Τα Σαββατοκύριακα που λείπουν όλοι είναι καλύτερη σαφώς η κατάσταση αλλά και πάλι όχι όπως θα έπρεπε. β) Το πιστεύω αυτό διότι όταν χάλασε ο σωλήνας και πήγε η γυναίκα μου στα 2 ενωμένα ιατρεία του 1ου για να δει αν είχαν κι αυτά διακοπή είχαν παραπάνω από αρκετή πίεση νερού. Τα οποία ιατρεία έχουν ένα υδρόμετρο/ρολόι όλο δικό τους αποκλειστικό. Στο δικό μου όντως έχει μικρότερη διατομή η σωλήνα που πάει από το υδρόμετρο μέσα στο κτήριο απ ότι είδα. γ) Τα 100€ βγήκαν από 50€ εμένα και 50€ της γυναίκας. Λόγω του ότι αν έχουμε μια μέρα ρεπό πχ θα πρέπει να περιμένουμε να φύγουν όλοι για να κάνουμε μπάνιο, να βάλουμε πλυντήριο, να πλύνουμε τα πιάτα κ.ο.κ. Όπως επίσης πως αν δουλεύει το πλυντήριο και χρειαστεί να πλύνουμε χέρια πχ θα πρέπει να το έχουμε στο νού μας να πατήσουμε παύση για να μη πάθει ζημιά το πλυντήριο από τη πολύ χαμηλή πίεση. Επίσης βγαίνει από το γεγονός πως μέχρι τώρα είμασταν παραπάνω από τυπικοί στις υποχρεώσεις μας, δεν ενοχλούσαμε κτλ και φτιάξαμε και μερικές ατέλειες του σπιτιού από μόνοι μας οι οποίες θα μείνουν στον επόμενο ενοικιαστή και ενδεχομένως να ανεβάσουν και το ποσό του ενοικίου. δ) Εννοείται εγώ και δε τέθηκε ποτέ σα ζήτημα.. αφού μου πε η γυναίκα να το πληρώνει η ίδια μέχρι να λυθεί το πρόβλημα (αν ποτέ λυθεί) Όπως το βλέπω: Το ιδανικό (να φτιαχτεί το πρόβλημα) θα αργήσει τόσο να γίνει, που ενδεχομένως να το ζήσουμε ένα 6μηνο πριν λήξει το συμβόλαιο ή και καθόλου. Οπότε ως λογικός συμβιβασμός θα ήταν η μείωση του ενοικίου έστω ένα 50€ μαξ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, και να αναλάβει τους επόμενους λογαριασμούς ή ο πατέρας (που γνώριζε το πρόβλημα) ή ο απέναντι γιατρός που κέρδιζε απ όλο αυτό αφού δεν έχει πληρώσει νερό από το 2014 (από τους προηγούμενους νοικάρηδες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις