Προς το περιεχόμενο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Ολλανδός εφευρέτης της κασσέτας ήχου


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Ήταν ταπεινός μάγκας και ρεαλιστής και ορθολογιστής.

Είδατε στην τελευταία πρόταση έστειλε αδιαβαστους όλους τους χιπστερς με τα βινύλια (και καλά έχουν τον καλύτερο ήχο γιατί έχει διαμάντι στην ακίδα κτλπ..)

RIP

Το πρόβλημα με το βινύλιο δεν είναι η ποιότητα ήχου του όταν το ακούς για πρώτη φορά (πραγματικά αξεπέραστος ήχος), αλλά το ότι φθείρεται  γρήγορα. Το CD δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, ειδικά εάν το προσέχει κανείς και δεν το αφήνει πεταμένο έξω απ' το κουτί του. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

4 ώρες πριν, rodosf1 είπε

 Ύμνους σε όσα μας προσέφερε αξίζουν!

Να βάλουμε όλοι μαζί μια κασέτα να παίζει στο μυαλό μας, την μία κ μοναδική κόπια που ακούγαμε στο Ford του πατέρα μας στις εκδρομές προς τη θάλασσα και να μη ξεχνάμε ότι κ αυτή... κάποτε θα τη μασήσει το κασετόφωνο, όπως και εμάς που μεγαλώσαμε μαζί της! 

Τυχαίνει να έχω στην κατοχή μου ένα nissan sunny slx του 94 το οποίο ήρθε στην κατοχή μου πρόσφατα, και το οποίο φοράει ένα ψηφιακό ραδιοκασετόφωνο της SONY, και ακόμα και σήμερα δουλεύει τέλεια. Δεν εύρισκα λόγο να το αλλάξω. Θα βρώ το κουτί με τις κασσέτες και θα του ρίξω κάτι εις μνήμην του.   

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, georgetsl είπε

Ακομα εχω ενα αψογο JVC σε τελεια κατασταση και αραια και που, βαζω καμια κασετα απο τα παλια ...!!!

Όλες οι συσκευές JVC είναι κορυφαίες από άποψη ποιότητας κατασκευής, ακόμα και αν δεν είναι κυρίαρχη μάρκα πλέον.

18 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

Δεν είναι έτσι ακριβώς,

οι κασέτες στις φορητές συσκευές όντως ήταν μέτριες συσκευές αναπαραγωγής ήχου,

αλλά μερικές καλές μάρκες από κασέτες μετάλλου / χρωμίου σε συνδυασμό με ένα ακριβό κασετόφωνο τα πράγματα άλλαζαν.

Μην ξεχνάς το κασετόφωνο είναι το μικρο αδελφάκι από τα μπομπινοφωνα που είναι ίσως οι πιο hi-end πηγές ήχου, πάνω από βινύλια και ότι φυσικά ότι ψηφιακό dat/cd/sacd κτλ.

Ιστορικά πάντως οι κασέτες είναι από τα καταναλωτικά προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις, αυτό και μόνο δείχνει την τεράστια επιρροή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Αυτές οι κασέτες μετάλλου / χρωμίου ήταν ακριβές τότε εκτός αν έμενες Ευρώπη ή είχες συγγενή σε ευρωπαϊκή χώρα, όπου έβγαιναν σε προσφορά.TDK και MAXELL νομίζω.

Και συμφωνώ ότι μια εγγραφή από βινύλιο (πρωτότυπο) σε κασέτα μετάλλου / χρωμίου (αντίγραφο) διατηρεί μεγάλο μέρος της αρχικής ποιότητας.
Επίσης, νομίζω ότι αρκετά άλμπουμ (από μη διάσημες μπάντες που δεν έχουν γίνει remastered σε cd) και κυρίως πολλά bootlegs εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο σε κασέτες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mεγαλωνοντας στα 80ς απο μικρο παιδι μεχρι και λυκειο 90ς ....επαιρνα αλμπουμς σε κασσετες οσες μπορουσα φυσικα γιατι τοτε ηταν και ακριβες οι ατιμες.παντως θυμαμαι στα 90ς 2 αλμπουμς που τα χω και σημερα απο bon jovie keeping the faith     και roxxette tourism. τα χα λιωσει.Αλλα απ τα 92 και μετα εγραφα απ το ραδιο ολο τραγουδια που δεν μπορουσα να βρω η να αγορασω.,και ευχομουν και γω να μη μιλαει ο παραγωγος ΑΛΛΑ  σε καπια καλα παντα ο π μιλουσε λολ
μαλιστα θεσσαλονικη απ το λυκειο ακουγα 2 σταθμους κορυφη εκεινη την εποχη το star fm       και τον αντεννα ,και ειχα κερδισει απ τον αντεννα σε ενα διαγωνισμο το αλμπουμ της μπονι ραιτ σε κασσετα αν μη τι αλλο.kai πριν το σχολειο σχεδον πολλα ροκ ποπ κομματια τα εγραφα απ το ραδιο.οπωσ τησ μαγκι ραιλι everytime we touch
Η οταν ειχε βγαλει το αντεννα μια ωραια συλλογη με τιτλο antenna radio nights and days  για οσοι το θυμουνται ,,το χα παρει σε κασσετα 5000 δραχμες.και ο ηχος τα εσπαγε.1994 τοτέ
Επισης ακομα θυμαμαι οταν ειμουν παιδι και ηταν 87 η 88 και ειμουν στο νοσοκομειο για κατι, για ιλλαρα νομιζω,  ενα παιδι διπλα μου στο κρεβατι θα εκανε μια εγχειρηση και του φεραν δωρο ενα γουοκμαν με κασσετες και ετρεχαν τα σαλια μου τοτέ 
πραματι και στα 80ς παιδακι και στα 90ς η κασσετα ηταν για μενα παντου
   ακομα και τωρα εχω ενα μικρο γουοκμαν που ναι ετοιμο να αποχαιρετησει 23 χρονια ειναι αυτα
   το μονο που με ξενιζε τοτε.αν και μπορω να το πω και ετσι πως τα εξωφυλα ηταν αρκετα μικρα φυσικο,σε σχεση με σιντις και βυνιλιο

RIP σιγουρα ο ανθρωποσ που εφερε την επανασταση στη μουσικη 

Επεξ/σία από star12
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...