Προς το περιεχόμενο

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Surge C1, το πρώτο της τσιπ επεξεργασίας εικόνας


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Surge C1 ISP chip είναι διαφορετικό από το Surge S1 που είχε κυκλοφορήσει το 2017 και δεν αποτελεί κάποιου είδους νέα γενιά. 

Η Xiaomi παρουσίασε αρκετά και διάφορα προϊόντα στην εκδήλωσή της και στον δεύτερο γύρο ανακοινώσεων, η κινέζικη εταιρία μίλησε και για το Surge C1 chip. Πρόκειται για το δεύτερο στο σύνολο chip που κατασκευάζει η Xiaomi με το πρώτο να είναι το Surge S1. Αν και οι ονομασίες μοιάζουν, το C1 δεν είναι ο διάδοχος του S1, καθώς το νέο chip πρόκειται για ένα ISP chip (Imaging Signal Processor) ενώ ο προηγούμενος που είχε κυκλοφορήσει το 2017 ήταν ένα ολοκληρωμένο SoC με 8 πυρήνες επεξεργασίας Cortex-A53.

Είναι λογικό για τους κατασκευαστές smartphone να θέλουν να έχουν το «πάνω χέρι» στα chips που ενσωματώνουν τα τηλέφωνά τους, παρ΄ όλα αυτά το Surge C1 δεν είναι ικανό να ανεξαρτητοποιήσει την Xiaomi. Το C1 πρόκειται για το πρώτο επαγγελματικό chip επεξεργασίας εικόνας και αναμένεται να το δούμε σε διάφορα smartphones στο μέλλον. Χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους αλγόριθμους για πιο εξελιγμένη και προηγμένη επεξεργασία εικόνας 3A (AF/AWB/AE).

Το 3A αναφέρεται ουσιαστικά στην εστίαση AF, στην ισορροπία λευκού AWB και στην αυτόματη έκθεση AE. Το Surge C1 με διπλά φίλτρα μπορεί να επιτύχει παράλληλη επεξεργασία σημάτων υψηλής και χαμηλής συχνότητας με αποτέλεσμα η απόδοση επεξεργασίας σήματος να αυξάνεται κατά 100% ενώ αυξάνεται και η απόδοση 3A.

Σε γενικές γραμμές, το νέο Surge C1 ISP chip προσφέρει:

  • Καλύτερη αυτόματη εστίαση (AF) – βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα εστίασης σε σκοτεινό φως, μικρά αντικείμενα και επίπεδες περιοχές
  • Ακριβέστερη ισορροπία λευκού (AWB) – μπορεί και ελέγχει πλήρως τους σύνθετους και διαφορετικούς φωτισμούς
  • Ακριβέστερη αυτόματη έκθεση (AE)

Το πρώτο smartphone που θα διαθέτει το νέο chip είναι το Xiaomi MIX Fold και αναμένεται να το δούμε και σε άλλα τηλέφωνα από διάφορες κατηγορίες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...