Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Ναι δεν ειπα ποτε οτι εχω γνωση επι του θεματος, για αυτο και ποτε δεν τοποθετηθηκα αλλα εξεφρασα την αποψη μου.. Το ιδιο συμβαινει και με την πωληση αυτοκινητου; Δηλαδη αν εγω πουλησω ενα αυτοκινητο 20.000€ δεν θα φορολογηθω για αυτα σαν εισόδημα; Είπαμε όχι επειδή δεν είναι εισόδημα. Κάτσε να στο κάνω ταληράκια: Εισόδημα είναι τα χρήματα που κερδίζεις από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα, μισθώματα, τόκους, υπεραξία μεταβίβασης κτλ. Αν πουλήσεις ένα ακίνητο, ένα αυτοκίνητο, ένα ακίνητο, ένα μεταχειρισμένο κινητό/pc part/whateva δεν είναι εισόδημα.
Nabuko Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, ξέπλυμα κλπ. Αλλιώς κάθε λαμόγιο θα έκανε δωρεά στα παιδιά του και θα καθάριζε. Και για αυτούς την πατάνε όλοι.
GREGORYMO Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, ξέπλυμα κλπ. Αλλιώς κάθε λαμόγιο θα έκανε δωρεά στα παιδιά του και θα καθάριζε. Και για αυτούς την πατάνε όλοι. Ακριβώς !!!!! Για αυτό και έγινε από το 2010 και μετά.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, ξέπλυμα κλπ. Αλλιώς κάθε λαμόγιο θα έκανε δωρεά στα παιδιά του και θα καθάριζε. Και για αυτούς την πατάνε όλοι. Καμία σχέση, ακόμα και να μην υπήρχε φόρος δωρεάς από γονέα σε τέκνο και πάλι ο γονέας θα έπρεπε να αποδείξει ότι τα χρήματα που δώρισε ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Απλά για να παίρνει το κράτος μερίδιο γίνεται.
dr_oid Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 58 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μα, δεν κατάλαβες τι λέμε ! Να του τα δώσει στο χερι ΜΠΟΡΕΙ !! Να τα βάλει στην τράπεζα, δεν μπορεί. Βασικά ούτε το ένα μπορεί, ούτε το άλλο μπορεί. Και στην μια περίπτωση και στην άλλη περίπτωση πρέπει να φορολογηθεί η δωρεά.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, dr_oid είπε Βασικά ούτε το ένα μπορεί, ούτε το άλλο μπορεί. Και στην μια περίπτωση και στην άλλη περίπτωση πρέπει να φορολογηθεί η δωρεά. Η διαφορά είναι ότι αν τα χρήματα του τα βάλει στην τράπεζα η εφορία θα λάβει γνώση, αν όμως του τα δώσει στο χέρι όχι.
Nabuko Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Καμία σχέση, ακόμα και να μην υπήρχε φόρος δωρεάς από γονέα σε τέκνο και πάλι ο γονέας θα έπρεπε να αποδείξει ότι τα χρήματα που δώρισε ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Απλά για να παίρνει το κράτος μερίδιο γίνεται. Έχουμε μια τετραμελή οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι με συγκεκριμένο φορολογημένο εισόδημα. Αν ο πατέρας και η μητέρα θέλουν να ανοίξουν 2 λογαριασμούς στα ανήλικα παιδιά τους και να τους βάλουν από 10 χιλιάρικα από δικούς τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς θα πληρωθεί έξτρα φόρος? Τι να αποδείξουν ακριβώς?
GREGORYMO Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, dr_oid είπε Βασικά ούτε το ένα μπορεί, ούτε το άλλο μπορεί. Και στην μια περίπτωση και στην άλλη περίπτωση πρέπει να φορολογηθεί η δωρεά. Όχι, άμα είναι στο χέρι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είπαμε όχι επειδή δεν είναι εισόδημα. Κάτσε να στο κάνω ταληράκια: Εισόδημα είναι τα χρήματα που κερδίζεις από μισθωτή εργασία, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα, μισθώματα, τόκους, υπεραξία μεταβίβασης κτλ. Αν πουλήσεις ένα ακίνητο, ένα αυτοκίνητο, ένα ακίνητο, ένα μεταχειρισμένο κινητό/pc part/whateva δεν είναι εισόδημα. Αν πουλησεις ΙΧ , σπιτι ή κατι μεγαλης αξιας που εχεις στην φορολογικη δηλωση δεν ειναι εισοδημα που μπορεις να επικελεστεις για να αγορασεις κατι αλλο που πρεπει να δηλωσεις ? Υπαρχει κωδικος για αναλωση κεφαλαιου που ηδη φορολογηθηκε ή καπως ετσι .
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καμία σχέση, ακόμα και να μην υπήρχε φόρος δωρεάς από γονέα σε τέκνο και πάλι ο γονέας θα έπρεπε να αποδείξει ότι τα χρήματα που δώρισε ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Απλά για να παίρνει το κράτος μερίδιο γίνεται. Έχουμε μια τετραμελή οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι με συγκεκριμένο φορολογημένο εισόδημα. Αν ο πατέρας και η μητέρα θέλουν να ανοίξουν 2 λογαριασμούς στα ανήλικα παιδιά τους και να τους βάλουν από 10 χιλιάρικα από δικούς τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς θα πληρωθεί έξτρα φόρος? Τι να αποδείξουν ακριβώς? Άλλο έγραψα εγώ και άλλο ρωτάς εσύ. Εγώ έγραψα για δωρεά (δωρητής και δωρεοδόχος πάνε στην εφορία και συμπληρώνουν το έντυπο δωρεάς, η εφορία βγάζει τον φόρο που αναλογεί και τον πληρώνουν), μετά ο δωρητής θα συμπεριλάβει στην φορολογική του δήλωση την δωρεά που έκανε, και φυσικά θα πρέπει το ποσό της δωρεάς να μπορεί να το δικαιολογήσει από το εισόδημα που είχε το έτος που έκανε τη δωρεά ή με ανάλωση κεφαλαίου από τα προηγούμενα έτη, αλλιώς θα πληρώσει φόρο για αυτή. Η περίπτωση που περιγράφεις όμως δεν είναι δωρεά, τουλάχιστον όχι επίσημη, για αυτό και δεν γίνεται η παραπάνω διαδικασία. Αν όμως ελεγθούν και θα πληρωθεί φόρος για τη δωρεά, και πρόστιμο, και θα πρέπει οι γονείς να μπορούν να δικαιολογήσουν αυτά τα ποσά. Καταλαβαίνεις τη διαφορά?
GREGORYMO Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έχουμε μια τετραμελή οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι με συγκεκριμένο φορολογημένο εισόδημα. Αν ο πατέρας και η μητέρα θέλουν να ανοίξουν 2 λογαριασμούς στα ανήλικα παιδιά τους και να τους βάλουν από 10 χιλιάρικα από δικούς τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς θα πληρωθεί έξτρα φόρος? Τι να αποδείξουν ακριβώς? Όχι, δεν θα πληρώθει έξτρα φόρος.
Nabuko Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Καταλαβαίνεις τη διαφορά? Εγώ ναι. Εσύ? τεσπά θα ρωτήσω κάποιον εφοριακό που γνωρίζει σίγουρα τι ισχύει
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν πουλησεις ΙΧ , σπιτι ή κατι μεγαλης αξιας που εχεις στην φορολογικη δηλωση δεν ειναι εισοδημα που μπορεις να επικελεστεις για να αγορασεις κατι αλλο που πρεπει να δηλωσεις ? Υπαρχει κωδικος για αναλωση κεφαλαιου που ηδη φορολογηθηκε ή καπως ετσι . Αν πουλήσεις ΙΧ σπίτι ή ότι άλλο μεγάλης αξίας που έχεις στη φορολογική δήλωση δεν είναι εισόδημα, μπαίνει όμως κανονικά στη δήλωση σε προκαθορισμένο πεδίο, και ναι λαμβάνεται υπόψιν ώστε αν χρειαστεί να καλύψει είτε τεκμήρια είτε κάποια αγορά. 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εγώ ναι. Εσύ? Αμ δεν την καταλαβαίνεις, αν την καταλάβαινες δεν θα έκανες καν την ερώτηση αυτή μια και η περίπτωση που περιέγραψες δεν είναι επίσημη δωρεά. 7 λεπτά πριν, Nabuko είπε τεσπά θα ρωτήσω κάποιον εφοριακό που γνωρίζει σίγουρα τι ισχύει Ok, θα έχω υπόψιν στο μέλλον πως κρίνεις με βάση το τι δηλώνει ο άλλος, και όχι με το τι λέει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν πουλήσεις ΙΧ σπίτι ή ότι άλλο μεγάλης αξίας που έχεις στη φορολογική δήλωση δεν είναι εισόδημα, μπαίνει όμως κανονικά στη δήλωση σε προκαθορισμένο πεδίο, και ναι λαμβάνεται υπόψιν ώστε αν χρειαστεί να καλύψει είτε τεκμήρια είτε κάποια αγορά. Ειαναι εισοδημα (αναλωση κεφαλαιου για την ακριβεια ) που ηδη φορολογηθηκε ή ειχε απαλλαγη απο φορο . Επεξ/σία 30 Απριλίου 2021 από Γιάννης Platano
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν πουλήσεις ΙΧ σπίτι ή ότι άλλο μεγάλης αξίας που έχεις στη φορολογική δήλωση δεν είναι εισόδημα, μπαίνει όμως κανονικά στη δήλωση σε προκαθορισμένο πεδίο, και ναι λαμβάνεται υπόψιν ώστε αν χρειαστεί να καλύψει είτε τεκμήρια είτε κάποια αγορά. Ειαναι εισοδημα που ηδη φορολογηθηκε ή ειχε απαλλαγη απο φορο . Αντιγράφω απόσπασμα από εφημερίδα της κυβερνήσεως: "ζ. Κωδικοί 781-782: Συμπληρώνονται τα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα και εμφανίζεται ομοίως πίνακας για την ανάλυσή τους: - Πώληση ακινήτου. - Εφάπαξ καταβαλλόμενη παροχή από ταμεία πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου και επαγγελματικά ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. - Διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων. - Εισαγωγή συναλλάγματος από νυν ή πρώην κατοίκους αλλοδαπής. - Δάνεια. - Κληρονομιές. - Δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών (δωρεοδόχος). - Κέρδη από λαχεία, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ κ.λπ. ...." Πηγή: https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-04/a1070_2020fek.pdf Το πως τα αντιλαμβάνεται προσωπικά κάποιος αυτά τα ποσά δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν, σημασία έχει πως τα αντιλαμβάνεται η εφορία/το κράτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα