zanskou Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου και καμία σχέση το ένα υβριδικό σύστημα με το άλλο. ακόμη και το corolla πριν το facelift είναι μακράν καλύτερο από το auris.
Giorgos241 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Hello, Ειπα να ρωτησω και εγω γιατι πηγα σημερα να δω το Corolla 1.8 Hybrid Active Plus (Hatch, το Sedan δεν ξερω αν υπαρχει πια) και ηθελα μια γνωμη. Μπηκα αρχικα στο C-HR και δεν μου αρεσε καθολου το πισω παραθυρο αλλα και ο σχεδιασμος (δεν ειμαι του ψηλου αυτοκινητου, ουτε μου αρεσουν τα crossover). Καθως το αμαξι απ οσο καταλαβαινω δεν εχει λαβει καποιο update τα τελευταια χρονια απο θεμα κινητηρα οπως το Yaris, και πλεον εχει καποια χρονια στην αγορα, υπαρχει καποιος κατοχος του μοτερ να μου πει μια γνωμη? Το κοιταω για αμαξι που θα το κρατησω για τα επομενα χρονια, ιδανικα 10+ που προυποθετει (στην θεωρια) παιδια, ταξιδια αλλα και οδηγηση μεσα στην πολη (ως hybrid, ελπιζω να μην καιει, συνηθως παρκαρω σε παρκινγκ δεν παω ποτε κεντρο ή σε στενα με αμαξι). Να σημειωθει οτι δεν ειχα ποτε TOYOTA και ο λογος που το κοιταω ειναι γιατι προφανως θελω κατι αξιοπιστο που θα το χρησιμοποιω σαν εργαλειο, οχι οπως τα υπολοιπα οχηματα μου Spoiler (που τα λες μικρα, εχουν τα ψωμια τους αλλα ειναι σχετικα προβληματικα, υπαρχει μια πιθανοτητα να φτασεις στον προορισμο σου με ταξι αντι με το αμαξι που επελεξα να οδηγησω, κραταω λαδια, νερα ψυγειου, μια κασετινα καστανια και ODB reader στον αποθηκευτικο χωρο). Δεν θελω PSA group. On 30/05/2021 at 23:40, zanskou said: ταν η εταιρεία δίνει 11 χρόνια εγγύηση τι έχεις να φοβηθείς το κοστος αντικαταστασης. Εμενα αυτο με τρομαζει. Οταν ερθει η ωρα να την αλλαξω (που το θεωρω λογικο να χρειαστει καποια στιγμη), δεν θα ηθελα να κοστιζει οσο το αμαξι ολοκληρο. Εκτος αν αυτο σημαινει οτι το αμαξι θα καταφερω να το κρατησω ακομα 5+ χρονια χωρις να το σκεφτω ξανα. Επισης ποια θα ειναι η εγγυηση της νεας μπαταριας? Θα χρειαστει να αλλαξω ενα στοιχειο μπαταριας (ακα ανακατασκευη) ή να παρω ολοκληρη αλλη μπαταρια κοκ On 13/03/2025 at 14:12, Αλεξανδρος A.92 said: Αυτο που περιγραφεις το εχω εντοπισει και εγω στα πρωτα 7000km με το CHR. Με ενοχλει ο θορυβος στην ανηφορα της ηλιουπολης προς καρεα επι της κατεχακη γιατι ειναι πολυ αποτομη και θελει δυναμη και μετα διαπιστωνω οτι αυτο συμβαινει καθως ειναι ο μονος θορυβος που ακουω σχεδον σε ολη την διαδρομη. Αρα απλα μουκριζει παραπανω σε σχεση με ενα τυπικο αμαξι. Αν δεν σημαινει οτι ζορισει το αμαξι αυτο, μια χαρα. Με τους χωρους του CHR εισαστε ΟΚ? Ειχατε δει και το Corolla Hatch? Επεξ/σία 7 Ιουνίου από Giorgos241
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 10:10 ΜΜ, Giorgos241 είπε Επισης ποια θα ειναι η εγγυηση της νεας μπαταριας 11 Χρονια ειναι η εγγυηση οταν αγοραζεις το αμαξι. Στις 7/6/2025 στις 10:10 ΜΜ, Giorgos241 είπε Θα χρειαστει να αλλαξω ενα στοιχειο μπαταριας (ακα ανακατασκευη) ή να παρω ολοκληρη αλλη μπαταρια κοκ Μπορεις να αλλαξεις και μερικα στοιχεια. Στις 7/6/2025 στις 10:10 ΜΜ, Giorgos241 είπε Αρα απλα μουκριζει παραπανω σε σχεση με ενα τυπικο αμαξι Ναι και οχι...και εξηγουμαι: Συνηθως η μετακινιση μες την πολη ειναι απολυτως αθορυβη, μολις ηρθα στη δουλεια μου με 93% EV και καταναλωση 1,4L/100km (πρωτη φορα βλεπω τετοιο νουμερο) πραγμα που σημαινει οτι δεν θυμαμαι καν να ακουω το υπολοιπο 7%. Οταν θα γυρισω σπιτι μου επειδη περναω απο Κατεχακη πραγματι θα ακουσω τον κινητηρα στην ανηφορα της αλλα αυτο δεν ειναι παραπανω απο τι σε ενα συμβατικο αμαξι, απλα μου κανει αισθηση καθως στις υπολοιπες διαδρομες μου δεν ακουω σχεδον τιποτα. Προσφατα χρειαστηκε να οδηγησω παλι το Corsa που έχω σε αυτη την διαδρομη και σκεφτομουν τι κουτος που ειμαι και εκανα παραπονα για το CVT. Απλα η πραγματικοτητα ειναι οτι οταν εχεις την σχεδον απολυτη ησυχια το να αρχισει ενα μουγκρισμα ξαφνικα οσο λιγη ωρα και να διαρκεσει, σε ξενερωνει και σου φαινεται παραπανω δυνατο απο τι πραγματικα ειναι. 3
andreas-d Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 9:10 ΜΜ, Giorgos241 είπε Αρα απλα μουκριζει παραπανω σε σχεση με ενα τυπικο αμαξι. Αν δεν σημαινει οτι ζορισει το αμαξι αυτο, μια χαρα. Όχι μόνο μουγκριζει, σου παίρνει τα αυτιά, τουλάχιστον το δίλιτρο μουγκριζει πολύ αλλά πάει κιόλας το 1.8 μουγκριζει και δεν πάει😂 Μου θυμίζει τα πρώτα λιντακια που καθόσουν στην καφετέρια άκουγες θόρυβο και κακό και μετά από κάνα δίλεπτο έβλεπες το λιτνακι να περνάει με 40χλμ.😂😂 Test drive αδερφέ μη βρεθείς εξ' απροόπτου..
poihths Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 28 minutes ago, andreas-d said: Όχι μόνο μουγκριζει, σου παίρνει τα αυτιά, τουλάχιστον το δίλιτρο μουγκριζει πολύ αλλά πάει κιόλας το 1.8 μουγκριζει και δεν πάει😂 Μου θυμίζει τα πρώτα λιντακια που καθόσουν στην καφετέρια άκουγες θόρυβο και κακό και μετά από κάνα δίλεπτο έβλεπες το λιτνακι να περνάει με 40χλμ.😂😂 Test drive αδερφέ μη βρεθείς εξ' απροόπτου.. ότι ναναι λες... τουλάχιστον αν δεν γνωρίζεις μην επηρεάζεις το κόσμο. Το αμάξι δεν μουγκριζει περισσότερο από ενα συμβατικό αυτοκίνητο. Η διαφορά είναι ότι δεν έχει ταχύτητες και ο ήχος είναι συνεχόμενος χωρίς διακοπές.
andreas-d Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 26 λεπτά πριν, poihths είπε ότι ναναι λες... τουλάχιστον αν δεν γνωρίζεις μην επηρεάζεις το κόσμο. Το αμάξι δεν μουγκριζει περισσότερο από ενα συμβατικό αυτοκίνητο. Η διαφορά είναι ότι δεν έχει ταχύτητες και ο ήχος είναι συνεχόμενος χωρίς διακοπές. Ναι καλά εγώ δεν ξέρω τη λέω, ενώ σε όλο το διαδίκτυο μιλάνε για το βουητό το cvt, κακό δεν είναι να παραδεχτούμε την αλήθεια ότι το cvt μουγκριζει και σου σπάει τα ουμπαλα στο ταξίδι..
zanskou Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, andreas-d είπε Ναι καλά εγώ δεν ξέρω τη λέω, ενώ σε όλο το διαδίκτυο μιλάνε για το βουητό το cvt, κακό δεν είναι να παραδεχτούμε την αλήθεια ότι το cvt μουγκριζει και σου σπάει τα ουμπαλα στο ταξίδι.. εχεις οδηγήσει ποτε το αυτοκίνητο στις συνθήκες που περιγράφεις ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που έχεις διαβάσει ;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 10:10 ΜΜ, Giorgos241 είπε Hello, Ειπα να ρωτησω και εγω γιατι πηγα σημερα να δω το Corolla 1.8 Hybrid Active Plus (Hatch, το Sedan δεν ξερω αν υπαρχει πια) και ηθελα μια γνωμη. Μπηκα αρχικα στο C-HR και δεν μου αρεσε καθολου το πισω παραθυρο αλλα και ο σχεδιασμος (δεν ειμαι του ψηλου αυτοκινητου, ουτε μου αρεσουν τα crossover). Καθως το αμαξι απ οσο καταλαβαινω δεν εχει λαβει καποιο update τα τελευταια χρονια απο θεμα κινητηρα οπως το Yaris, και πλεον εχει καποια χρονια στην αγορα, υπαρχει καποιος κατοχος του μοτερ να μου πει μια γνωμη? Το κοιταω για αμαξι που θα το κρατησω για τα επομενα χρονια, ιδανικα 10+ που προυποθετει (στην θεωρια) παιδια, ταξιδια αλλα και οδηγηση μεσα στην πολη (ως hybrid, ελπιζω να μην καιει, συνηθως παρκαρω σε παρκινγκ δεν παω ποτε κεντρο ή σε στενα με αμαξι). Να σημειωθει οτι δεν ειχα ποτε TOYOTA και ο λογος που το κοιταω ειναι γιατι προφανως θελω κατι αξιοπιστο που θα το χρησιμοποιω σαν εργαλειο, οχι οπως τα υπολοιπα οχηματα μου Απόκρυψη περιεχομένων (που τα λες μικρα, εχουν τα ψωμια τους αλλα ειναι σχετικα προβληματικα, υπαρχει μια πιθανοτητα να φτασεις στον προορισμο σου με ταξι αντι με το αμαξι που επελεξα να οδηγησω, κραταω λαδια, νερα ψυγειου, μια κασετινα καστανια και ODB reader στον αποθηκευτικο χωρο). Δεν θελω PSA group. το κοστος αντικαταστασης. Εμενα αυτο με τρομαζει. Οταν ερθει η ωρα να την αλλαξω (που το θεωρω λογικο να χρειαστει καποια στιγμη), δεν θα ηθελα να κοστιζει οσο το αμαξι ολοκληρο. Εκτος αν αυτο σημαινει οτι το αμαξι θα καταφερω να το κρατησω ακομα 5+ χρονια χωρις να το σκεφτω ξανα. Επισης ποια θα ειναι η εγγυηση της νεας μπαταριας? Θα χρειαστει να αλλαξω ενα στοιχειο μπαταριας (ακα ανακατασκευη) ή να παρω ολοκληρη αλλη μπαταρια κοκ Αρα απλα μουκριζει παραπανω σε σχεση με ενα τυπικο αμαξι. Αν δεν σημαινει οτι ζορισει το αμαξι αυτο, μια χαρα. Με τους χωρους του CHR εισαστε ΟΚ? Ειχατε δει και το Corolla Hatch? Άσε την οδήγηση. Το hatch δεν εχει χώρους για οικογένεια. Πίσω είναι υπερβολικά στενό. Αν θες να πάρεις αμάξι με προοπτική σε κάποια χρονια να κάνεις παιδιά, πήγαινε σε μεγαλύτερο αμάξωμα 2
andreas-d Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, zanskou είπε εχεις οδηγήσει ποτε το αυτοκίνητο στις συνθήκες που περιγράφεις ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που έχεις διαβάσει ; Εσύ τι νομίζεις, ότι ξύπνησα σήμερα και λέω ας γράψω και εγώ κάτι.. Το κακό είναι ότι πριν αγοράσω δεν διάβασα ούτε έκανα test drive, Δικιά μου μ@λακια, όμως τουλάχιστον παραδέχομαι ότι είναι μειονέκτημα, οπως και η μέτρια ποιότητα συναρμολογησης τα πλαστικά του κλπ..
Giorgos241 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ProponitisTouKanape said: πήγαινε σε μεγαλύτερο αμάξωμα Ποσό μεγαλύτερο; Για ένα παιδί (στην θεωρία) 4 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said: 11 Χρονια ειναι η εγγυηση οταν αγοραζεις το αμαξι. Ναι γι αυτό ρωτάω, ποια είναι η εγγύηση σε περίπτωση αντικατάστασης της μπαταρίας. 4 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said: Απλα η πραγματικοτητα ειναι οτι οταν εχεις την σχεδον απολυτη ησυχια το να αρχισει ενα μουγκρισμα ξαφνικα οσο λιγη ωρα και να διαρκεσει, σε ξενερωνει και σου φαινεται παραπανω δυνατο απο τι πραγματικα ειναι. Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, όσο το αμάξι λειτουργεί και ο θόρυβος είναι οκ και δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, όλα καλά! 4 hours ago, Αλεξανδρος A.92 said: Ναι και οχι...και εξηγουμαι: Συνηθως η μετακινιση μες την πολη ειναι απολυτως αθορυβη, μολις ηρθα στη δουλεια μου με 93% EV και καταναλωση 1,4L/100km Για ποσά ΧΛΜ μιλαμε; 2 hours ago, andreas-d said: Όχι μόνο μουγκριζει, σου παίρνει τα αυτιά, τουλάχιστον το δίλιτρο μουγκριζει πολύ αλλά πάει κιόλας το 1.8 μουγκριζει και δεν πάει Τι εννοείς δεν πάει; Δεν έχω καμία απαίτηση να τρέξω με αυτό το αμάξι, καθώς έχω άλλο όχημα για να διασκεδάσω / βγω μια βόλτα. 2 hours ago, andreas-d said: Test drive αδερφέ μη βρεθείς εξ' απροόπτου.. Σίγουρα θα κάνω, καθώς δεν έχω καθόλου καθημερινή εμπειρία με μεγάλο αμάξι. Μόνο ενοικιάσω εξωτερικό όταν πηγαίνω. Και όσα έχω οδηγήσει από Γερμανία ήμουν χαρούμενος και από χώρους και από απόδοση που ήταν μεγαλύτερου κυβισμού (2.0L ++, δεν θέλω να έχω υψηλή φορολογία) Hyundai παράδειγμα το Tucson ήταν αστείο σαν αμάξι: είχε τον όγκο, καθόλου σταθερότητα και δύναμη (είχε 10Κ χλμ) το ίδιο και το MG HS ΑΛΛΑ με πήγανε από το Α στο Β χωρίς θέμα όσο ο καιρός ήταν καλός (έχω αναλύσει μια περίπτωση που μου είχε τύχει σε άλλο Post). —> Αυτό με νοιάζει με το Corolla και συγκεκριμένα το 1.8, να πηγαίνει για 15 χρόνια με συντήρηση από Α στο Β με οικονομικό τρόπο. 1 hour ago, andreas-d said: Δικιά μου μ@λακια, όμως τουλάχιστον παραδέχομαι ότι είναι μειονέκτημα, οπως και η μέτρια ποιότητα συναρμολογησης τα πλαστικά του κλπ.. Νομιζω σε αυτό έχει σημασία να ρωτάμε και την χώρα κατασκευής των οχημάτων. Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Giorgos241
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Giorgos241 είπε Ποσό μεγαλύτερο; Για ένα παιδί (στην θεωρία) Ναι γι αυτό ρωτάω, ποια είναι η εγγύηση σε περίπτωση αντικατάστασης της μπαταρίας. Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, όσο το αμάξι λειτουργεί και ο θόρυβος είναι οκ και δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, όλα καλά! Για ποσά ΧΛΜ μιλαμε; Τι εννοείς δεν πάει; Δεν έχω καμία απαίτηση να τρέξω με αυτό το αμάξι, καθώς έχω άλλο όχημα για να διασκεδάσω / βγω μια βόλτα. Σίγουρα θα κάνω, καθώς δεν έχω καθόλου καθημερινή εμπειρία με μεγάλο αμάξι. Μόνο ενοικιάσω εξωτερικό όταν πηγαίνω. Και όσα έχω οδηγήσει από Γερμανία ήμουν χαρούμενος και από χώρους και από απόδοση που ήταν μεγαλύτερου κυβισμού (2.0L ++, δεν θέλω να έχω υψηλή φορολογία) Hyundai παράδειγμα το Tucson ήταν αστείο σαν αμάξι: είχε τον όγκο, καθόλου σταθερότητα και δύναμη (είχε 10Κ χλμ) το ίδιο και το MG HS ΑΛΛΑ με πήγανε από το Α στο Β χωρίς θέμα όσο ο καιρός ήταν καλός (έχω αναλύσει μια περίπτωση που μου είχε τύχει σε άλλο Post). —> Αυτό με νοιάζει με το Corolla και συγκεκριμένα το 1.8, να πηγαίνει για 15 χρόνια με συντήρηση από Α στο Β με οικονομικό τρόπο. Νομιζω σε αυτό έχει σημασία να ρωτάμε και την χώρα κατασκευής των οχημάτων. Η χώρα παραγωγής δε παίζει ρόλο, οι εταιρίες εφαρμοζουν τα ιδια στάνταρ ποιότητας σε ολα τα εργοστάσια Εχω το ιδιο μοντέλο. Ειμαστε δύο ατομα, δεν εχουμε παιδιά. Τα πίσω καθίσματα είναι σχεδόν unusable εκτος αν οδηγείς πάρα πολύ μπροστά. Το πορτμπαγκάζ είναι αρκετό για εμας, αλλά με παιδί σίγουρα θα θέλαμε παραπάνω χώρο. Ειναι για ζευγάρι, όχι για οικογένεια 1
Giorgos241 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 47 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Ειναι για ζευγάρι, όχι για οικογένεια Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο μοντέλο; Γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό που λες. Εμείς είμαστε ζευγάρι, έχουμε πάει road trips με σκηνή, τσάντες κοκ με Mini Cooper (coupe αμάξι) ενώ είχαμε ρίξει τα καθίσματα, είχαμε έξτρα χώρο. Το παιδί προφανώς θα απαιτεί περισσότερο, αλλά και με μεγαλύτερο μοτέρ, περισσότερο χώρο + μπαγκαζιέρα (αν χρειαστεί) νομίζω μπορείς να έχεις ένα θεμιτό αποτέλεσμα.
cmaniac Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 53 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε εφαρμοζουν τα ιδια στάνταρ ποιότητας σε ολα τα εργοστάσια Locally sourced parts.
Giorgos241 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 4 hours ago, ProponitisTouKanape said: Η χώρα παραγωγής δε παίζει ρόλο, οι εταιρίες εφαρμοζουν τα ιδια στάνταρ ποιότητας σε ολα τα εργοστάσια Διαφωνώ αλλά και δεν θέλω να υποστηρίξω ορισμένες χώρες παραγωγής. Πχ Κίνα. Θα προτιμούσα να πάρω ιαπωνικής παραγωγής όχημα που με ενημέρωσαν ότι τα Corolla ήταν Ιαπωνία με 5 μήνες αναμονή
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο μοντέλο; Γιατί μου φαίνεται υπερβολικό αυτό που λες. Εμείς είμαστε ζευγάρι, έχουμε πάει road trips με σκηνή, τσάντες κοκ με Mini Cooper (coupe αμάξι) ενώ είχαμε ρίξει τα καθίσματα, είχαμε έξτρα χώρο. Το παιδί προφανώς θα απαιτεί περισσότερο, αλλά και με μεγαλύτερο μοτέρ, περισσότερο χώρο + μπαγκαζιέρα (αν χρειαστεί) νομίζω μπορείς να έχεις ένα θεμιτό αποτέλεσμα. Τη γνώμη μου σου είπα. Άμα νομίζεις οτι θα σε χωράει, go for it. Το αυτοκίνητο είναι μικρό, μικρότερο απο αντίστοιχα της κατηγορίας του, π.χ. Golf. 1 ώρα πριν, Giorgos241 είπε Διαφωνώ αλλά και δεν θέλω να υποστηρίξω ορισμένες χώρες παραγωγής. Πχ Κίνα. Θα προτιμούσα να πάρω ιαπωνικής παραγωγής όχημα που με ενημέρωσαν ότι τα Corolla ήταν Ιαπωνία με 5 μήνες αναμονή Δεν υπάρχουν μοντέλα της Τογιότα στην Ευρώπη απο Κινέζικα εργοστάσια. Τα Ηatchback της Ελλάδας φτιάχνονται στη Βρετανία. Τα sedan στην Τουρκία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα