Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, imr είπε

Αν σου αρεσε το fiesta δεν ειδες και το puma?

Αν πας σε fr εκδοση στα ιδια λεφτα φτανουν και ειναι παρα πολυ καλυτερο και ποιοτικα και απο δυναμη με το mild hybrid

To Puma το οδήγησα και μου άφησε χάλια εντυπώσεις. Πραγματικά χάλια. Οδηγικά κυρίως, δεν ξέρω πως το βρίσκουν όσο καλό όσο το Fiesta. Πολύ σκληρό και καμία αίσθηση. Το Fiesta ειναι ένα διαμάντι μπροστά του (και γενικά).

Επίσης, η ανανέωση - που τα ρίξανε όλα στην οθόνη - είναι για μένα πολυ αποτυχημένη αισθητικά και αντιεργονομική.

Επίσης ειναι κανα 2-3 χιλιάρικα πιο ακριβό και μετά από αυτά που τραβάω με το Fiesta δε θα τους ξαναπροτιμήσω.

• Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά πήρα τελικά τις πινακίδες και μετά από την ασφάλιση του οχήματος ξεκίνησα. Σχεδόν 1100χλμ με μικτες συνθήκες. Εθνικές, επαρχιακοι και κατσικοδρομοι Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Πραγματικά πέρα από το look που μου άρεσε πάρα πολύ, με όλα αυτά τα βοηθήματα πλέον φτάνεις τελείως ατσαλακωτος ακόμα και μετά από 7 ώρες οδήγησης. Ειδικά το adaptive σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ευνοεί πολύ. Σχεδόν σε όλη τη διαδρομή δεν πειραξα γκαζι φρένο.με προσοχή πάντα. Όσο για κατανάλωση, με τα νόμιμα όρια κυμανθηκε συνολικά γύρω στο 5.2 στην εφαρμογή, που συμφωνεί και με το γέμισμα που έκανα στα σύνορα Βουλγαρίας Ρουμανίας.

IMG_2162.png

IMG_2163.png

• Like 9
Δημοσ.

Μετά από 4 χρόνια σχετικά καλής συμβίωσης με το Volvo XC 40 T4 plugin ήρθε η ώρα για αλλαγή (εταιρικό leasing).

Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς κυριαρχεί η Χ1 (τη βλέπω παντού στην Αθήνα) και η GLA, οι οποίες δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου ούτε εμφανισιακά ούτε οδηγικά.

γλυκοκοιταζω το Tiguan phev (272PS), έχουμε κάποιον κάτοχο στο forum με εμπειρία; Γενικά στις ίδιες τιμές (μισθώματος) παίρνεις πολύ περισσότερο αμάξι στο Tiguan.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 16/6/2025 στις 2:34 ΜΜ, christospvl είπε

@tsofras λοιπα μελη.. Ετυχα να πεσω πανω στο ποστ σου στη σελιδα 1.. Εχω να πω λοιπον οτι η ταση να αγοραζεις κατι και να το πουλας αμεσως συνδεεται αρρηκτα με την εποχη που ζουμε. Μπαινοντας στο instagram / facebook και βλεποντας τι εχουν οι αλλοι συγκρινεσαι χωρις να το καταλαβεις και γινεσαι υλιστης.. Εντελει ομως ερχεται σε κρουση η πραγματικη σου αναγκη με αυτο που νομιζεις οτι ειναι πραγματικη αναγκη.. Οι αναγκες του ανθρωπου απο τη μαμα φυση ειναι οι βιολογικες πχ νερο φαγητο, ασφαλειας πχ μια στεγη πανω απ το κεφαλι σου.. κοινωνικες πχ να εχεις φιλους.. αναγκη εκτιμησης - σεβασμου και αυτο πραγματωσης βασει της πυραμιδας του Maslow.. Συνεπως τη porsche 911 δεν την εχεις πραγματικη αναγκη.. εσυ θες απλως ενα μεσο να σε πηγαινει απο το Α στο Β με ασφαλεια και οτι αυτο συνεπαγεται.. το ακριβο αμαξι το εχεις αναγκη για να καλυψεις την αναγκη σου για εκτιμηση.. γιατι σκεφτεσαι οτι δε θελω οι φιλοι μου να με βλεπουν σε ενα fiat cinquecento.. και γι αυτο θεωρω οτι πολλοι ανθρωποι σημερα τεινουν να χανουν το νοημα και δε νιωθουν πια ευτυχισμενοι.. γιατι εχουν μαθει συνεχεια να θελουν και κατι καινουργιο.. και δεν εκτιμουν αυτα που εχουν.. την υγεια , την αγαπη, την οικογενεια.. μια απλη ομορφη βολτα παραλια.. αλλα θελουμε ολο και περισσοτερα χρηματα για να καλυψουμε τις αναγκες που μονοι δημιουργησαμε.. ειμαστε λοιπον ''κρατουμενοι'' του ιδιου μας του εαυτου και ερμαια του καταναλωτισμου.. Πως αλλαζει θα μου πεις... Αλλαζει με το να βαλεις τα θελω σου σε μια σειρα , να γραψεις τι πραγματικα χρειαζεσαι, τι σε κανει οντως ευτυχισμενο και με το να μη κοιτας τι εχουν / κανουν αλλοι.. δεν ειναι ευκολο αλλα πιστεψε με οταν φτασεις εκει δε θα θες πια πραγματα που δεν αξιζουν.. και θα εχεις μεγαλυτερη ισορροπια.. ευχομαι καποια μερα να σπασει αυτη η ματαιοτητα της ανθρωποτητας και να ξεκινησει η ανακαμψη γιατι με οσα βλεπω πραγματικα πιστευω οτι ο πατος ειναι κοντα.. Δεν υπαρχουν αξιες.. προτυπα.. ολοι κοιτανε να δειξουν οτι ειναι ματσωμενοι, οτι ειναι ταξιδιαριδες, κουλτουριαριδες αλλα κανεις δε κοιταει να ειναι καλος ανθρωπος και χρησιμος στη κοινωνια.. Σορρυ για το σεντονι παιδια αλλα ηθελα να εκφρασω και γω τις δικες μου ανησυχιες.. 

Έχω πήξει πολύ άσχημα στη δουλειά το τελευταίο 6μηνο για αυτό έχω ψιλοχαθεί , τώρα παρατήρησα το ποστ σου φίλε μου και επειδή με τάγκαρες θέλω να απαντήσω.

Συμφωνώ στο περίπου με όσα λες , αν και  εγώ δεν έχω καμία σχέση :D . Όλοι κάποιο κενό προσπαθούμε να καλύψουμε με αντίστοιχες αγορές , ο καθένας τραβάει τα δικά του ζόρια στη ζωή .

Εγώ απλά έχω πάθος με τα αμάξια και θέλω να μου αρέσει το αμάξι μου και να είναι ασφαλές για την οικογένεια μου.

Αν ήθελα να δειχτώ δεν θα τα πλήρωνα στην Seat αλλά θα έπαιρνα 2ο χέρι ή γυμνά premium αυτοκίνητα, αγοράζω τα ρουχαλάκια μου φτηνά χωρίς φρου φρου και αρώματα και αν με δεις πως κυκλοφορώ το πρωί που πάω να πάρω καφέ θα νομίζεις ότι είμαι άνεργος.

Έχω κινητό των 150ε και laptop της δουλειάς , το αμάξι το πήρα για ταξίδια δεν το βλέπει σχεδόν κανείς

Ναι υπάρχει κόσμος που σκέφτεται ακριβώς όπως ανέφερες , εγώ δεν ανήκω εκει πέρα , απλά επειδή μία ζωή την έχουμε , το μόνο "ακριβό" που κάνω , είναι να έχω αμάξι που να μου προσφέρει αυτά που θέλω. 

Στην τελική δουλεύω περίπου 12 ώρες την μέρα και δίνω το 1/6 του μισθού μου για την πάρτη μου και τα υπόλοιπα στην οικογένεια

Ξέρω ότι δεν πήγαινε σε εμένα και έγραψες γενικά την γνώμη , απλά αφού με ανέφερες είπα να απαντήσω , γιατί σε ένα φορουμ , διαβάζοντας απλά κάποιος νεκρά ποστ μπορεί να αποκτήσει μια διαφορετική άποψη απο αυτό που ισχύει

Στις 18/6/2025 στις 1:46 ΜΜ, Johnkeppas είπε

Παιδιά με πήραν από την αντιπροσωπεια και μου είπαν ότι αύριο μου παραδιδουν το αυτοκίνητο (Peugeot 408) αλλά με πρωτόκολλο και την χαρτινη πινακίδα. Το θέμα είναι ότι το Σάββατο πρέπει να φύγω για Ρουμανία οπότε τέτοιο ταξίδι θα το ήθελα με τις κανονικές πινακίδες τις μεταλλικές. Έχετε ιδέα αν μπορώ να βγάλω άκρη πηγαίνοντας στο συγκοινωνιων μόνος; 

Δεν έχω ιδέα ποια ακριβώς είναι η διαδικασία για καινούργιο. Πρώτη φορά αγοράζω και δεν ξέρω αν γίνεται να μου δώσουν τις πινακίδες νωρίτερα.

Καλορίζικος μαν

Φωτό ρε φίλε ντροπή δεν είσαι καινούριος :D 

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλορίζικος μαν

Φωτό ρε φίλε ντροπή δεν είσαι καινούριος :D 

Έχεις δίκιο. Έχω τον ενθουσιασμό του καινούργιου και παρελειψα...

IMG_2144.jpeg

IMG_2145.jpeg

• Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε

Έχεις δίκιο. Έχω τον ενθουσιασμό του καινούργιου και παρελειψα...

Spoiler

Ωραία την έσβησες την πινακίδα :D

• Haha 9
Δημοσ.
2 hours ago, koeltzakoatl said:

Μετά από 4 χρόνια σχετικά καλής συμβίωσης με το Volvo XC 40 T4 plugin ήρθε η ώρα για αλλαγή (εταιρικό leasing).

Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς κυριαρχεί η Χ1 (τη βλέπω παντού στην Αθήνα) και η GLA, οι οποίες δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου ούτε εμφανισιακά ούτε οδηγικά.

γλυκοκοιταζω το Tiguan phev (272PS), έχουμε κάποιον κάτοχο στο forum με εμπειρία; Γενικά στις ίδιες τιμές (μισθώματος) παίρνεις πολύ περισσότερο αμάξι στο Tiguan.

Πως και δεν σου αρέσει η X1 αλλά σου αρέσει το Tiguan;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Xvipes said:

Πως και δεν σου αρέσει η X1 αλλά σου αρέσει το Tiguan;

Είχα την F48 και είχα κακη εμπειρία (πολύ συνεργείο), άρα δεν με συναρπάζει και τόσο. Ωστόσο, αφενός μου φάνηκε πολύ πλαστικούρα εσωτερικά, αφετέρου στο δρόμο μου φάνηκε υπερβολικά αδιάφορη (βέβαια δεν οδήγησα το plugin για να είμαι ειλικρινής). Τελος, τα επίπεδα εξοπλισμού (μέχρι το 40 προ φόρων) είναι φτωχά (σε σχεση πάντα με αλλες επιλογές). Επίσης, δεν θέλω να πάθω αυτό που έπαθα με το Volvo (που γέμισε ο τόπος και κουράστηκα να βλέπω το αμάξι που οδηγώ!)

Στο Tiguan μου άρεσαν οι χώροι, ο εξοπλισμός και η τεχνολογία που έχει το αυτοκίνητο) καθώς και το σουλούπι του. Επίσης πολύς εξοπλισμός head to head με τη Χ1 στα ίδια επίπεδα τιμής. 

Επεξ/σία από koeltzakoatl
  • Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε

Είχα την F48 και είχα κακη εμπειρία (πολύ συνεργείο), άρα δεν με συναρπάζει και τόσο. Ωστόσο, αφενός μου φάνηκε πολύ πλαστικούρα εσωτερικά, αφετέρου στο δρόμο μου φάνηκε υπερβολικά αδιάφορη (βέβαια δεν οδήγησα το plugin για να είμαι ειλικρινής). Τελος, τα επίπεδα εξοπλισμού (μέχρι το 40 προ φόρων) είναι φτωχά (σε σχεση πάντα με αλλες επιλογές). Επίσης, δεν θέλω να πάθω αυτό που έπαθα με το Volvo (που γέμισε ο τόπος και κουράστηκα να βλέπω το αμάξι που οδηγώ!)

Στο Tiguan μου άρεσαν οι χώροι, ο εξοπλισμός και η τεχνολογία που έχει το αυτοκίνητο) καθώς και το σουλούπι του. Επίσης πολύς εξοπλισμός head to head με τη Χ1 στα ίδια επίπεδα τιμής. 

Δε θέλω αν σε τρομάξω αλλά από όσα καινούργια αμάξια έχω πάρει από όταν πήρα δίπλωμα αυτό που πέρασε το πιο πολύ καιρό σε συνεργείο είναι Vw κ μάλιστα στον 12ο μήνα του. Εγώ ούτε απέξω πλέον.

Τη Χ2 την είδες; 

Δημοσ.

Καλά θα πάει και αυτό! Πάντως έχει DSG υγρού τύπου! 

Την είδα στην έκθεση τη Χ2, ωστόσο εμφανισιακά δεν μου αρέσει καθόλου, ειδικά η πίσω όψη της (η προηγούμενη ήταν συμπαθητική).

• Like 2
  • Δημιουργία νέου...