SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πριν κάνα 1-2 μήνες έκλεισα ένα σπίτι για 8 βράδια σε μια πάρα πολύ καλή τιμή (280 συνολικά). Χθες μου έστειλε ο ιδιοκτήτης μήνυμα λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να μας φιλοξενήσει λόγω ζημιών και θα κλείσει το σπίτι από τέλη Αυγούστου. Μου λέει αν γίνεται να το ακυρώσω εγώ. Πληρωμή ακομα δεν έχει γίνει, είναι να τραβήξουν χρήματα στις 16 Αυγούστου. Και ρωτώ τώρα εγώ. Φταίω που γίνομαι καχύποπτος? Αρχικά, δεν μπορεί και ο ιδιοκτήτης να ακυρώσει την κράτηση, αφού θεωρητικά είναι μη κατοικήσιμο το σπίτι? Επίσης άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι λέει ότι θα το κλείσει από τέλη Αυγούστου. Εγώ νομίζω ότι για τις κρατήσεις πριν από εμένα το booking έχει ήδη τραβήξει χρήματα και εκείνα δεν μπορεί να τα ακυρώσει μάλλον. Επιπλέον, λέει για τέλη Αυγούστου. Αν όντως έχει ζημιές, γτ να μην το κλείσει από αύριο? Λέω για την ώρα να μην κάνω κάτι από μεριά μου, και να το αφήσω να προχωρήσει λίγο. Ήδη έστειλα μήνυμα και στο booking. Θεωρώ ότι αν το ξαναβάλει το σπίτι, δεν θα το βάλει στο booking αλλά σε κάνα airbnb (το είχα βρει και εκεί την ίδια περίοδο). Και λογικά σε μεγαλύτερη τιμή αφού έχει ζήτηση Θα γίνω κακός αν ζητήσω κάποιου είδους απόδειξη για όλα αυτά? Όχι ότι είναι υποχρεωμένος να στείλει, αλλά τουλάχιστον να πω να ακυρώσουν αυτοί το δωμάτιο (τι ποινές έχουν σε αυτό το κομμάτι?) Η αλήθεια είναι ότι επειδή αφορά Πελοπόννησο, και εμείς βρισκόμαστε δυτική Μακεδονία, βόλευε από άποψη τιμής γτ θα κατέβουμε 5 άτομα με 2 αμάξια, και άρα κάνα 300/αμαξι επιπλέον θα πάει. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2021 από SabotazNic
SilentVoice Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μην το ρισκάρεις, ακύρωσε το και βρες άλλο σπίτι τότε. Είναι πολλές ημέρες και μεγάλο ταξίδι για να βρεθείς έκπληκτος όταν φτάσεις και τελικά δεν θα έχεις σπίτι να μείνεις. 2
george1807 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Πες του ότι εφόσον είναι δικιά του υπαιτιότητα να ακυρώσει εκείνος.
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Μην το ρισκάρεις, ακύρωσε το και βρες άλλο σπίτι τότε. Είναι πολλές ημέρες και μεγάλο ταξίδι για να βρεθείς έκπληκτος όταν φτάσεις και τελικά δεν θα έχεις σπίτι να μείνεις. Σίγουρα δεν θα το αφήσω μέχρι τότε. Λέγαμε τώρα να ξαναδούμε μετά τον 15αυγουστο μήπως και πέσουν λίγο οι τιμές, αλλιώς να που είναι η Χαλκιδική. 5 λεπτά πριν, george1807 είπε Πες του ότι εφόσον είναι δικιά του υπαιτιότητα να ακυρώσει εκείνος. Και εγώ αυτό λέω. Γιατί δεν το ακυρώνει ο ίδιος αφού δεν μπορεί να μας φιλοξενήσει?
efib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Σίγουρα δεν θα το αφήσω μέχρι τότε. Λέγαμε τώρα να ξαναδούμε μετά τον 15αυγουστο μήπως και πέσουν λίγο οι τιμές, αλλιώς να που είναι η Χαλκιδική. Και εγώ αυτό λέω. Γιατί δεν το ακυρώνει ο ίδιος αφού δεν μπορεί να μας φιλοξενήσει? Θα μετρησει αρνητικα αν ακυρωσει αυτος, αυτο θυμαμαι απο οταν ασχολουμουν με airbnb, και φανταζομαι ιδια λογικη θα ειναι στην booking.
thanasis00 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, efib είπε Θα μετρησει αρνητικα αν ακυρωσει αυτος, αυτο θυμαμαι απο οταν ασχολουμουν με airbnb, και φανταζομαι ιδια λογικη θα ειναι στην booking. Ξεκάθαρα πρόβλημα του ιδιοκτήτη τότε... Η γνώμη μου είναι να απαιτήσεις εσύ να ακυρώσει αυτός, γιατί εσύ δεν ευθύνεσαι πουθενά.
cris41 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 26 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Καλησπέρα, Πριν κάνα 1-2 μήνες έκλεισα ένα σπίτι για 8 βράδια σε μια πάρα πολύ καλή τιμή (280 συνολικά). Χθες μου έστειλε ο ιδιοκτήτης μήνυμα λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να μας φιλοξενήσει λόγω ζημιών και θα κλείσει το σπίτι από τέλη Αυγούστου. Μου λέει αν γίνεται να το ακυρώσω εγώ. Πληρωμή ακομα δεν έχει γίνει, είναι να τραβήξουν χρήματα στις 16 Αυγούστου. Και ρωτώ τώρα εγώ. Φταίω που γίνομαι καχύποπτος? Αρχικά, δεν μπορεί και ο ιδιοκτήτης να ακυρώσει την κράτηση, αφού θεωρητικά είναι μη κατοικήσιμο το σπίτι? Επίσης άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι λέει ότι θα το κλείσει από τέλη Αυγούστου. Εγώ νομίζω ότι για τις κρατήσεις πριν από εμένα το booking έχει ήδη τραβήξει χρήματα και εκείνα δεν μπορεί να τα ακυρώσει μάλλον. Επιπλέον, λέει για τέλη Αυγούστου. Αν όντως έχει ζημιές, γτ να μην το κλείσει από αύριο? Λέω για την ώρα να μην κάνω κάτι από μεριά μου, και να το αφήσω να προχωρήσει λίγο. Ήδη έστειλα μήνυμα και στο booking. Θεωρώ ότι αν το ξαναβάλει το σπίτι, δεν θα το βάλει στο booking αλλά σε κάνα airbnb (το είχα βρει και εκεί την ίδια περίοδο). Και λογικά σε μεγαλύτερη τιμή αφού έχει ζήτηση Θα γίνω κακός αν ζητήσω κάποιου είδους απόδειξη για όλα αυτά? Όχι ότι είναι υποχρεωμένος να στείλει, αλλά τουλάχιστον να πω να ακυρώσουν αυτοί το δωμάτιο (τι ποινές έχουν σε αυτό το κομμάτι?) Η αλήθεια είναι ότι επειδή αφορά Πελοπόννησο, και εμείς βρισκόμαστε δυτική Μακεδονία, βόλευε από άποψη τιμής γτ θα κατέβουμε 5 άτομα με 2 αμάξια, και άρα κάνα 300/αμαξι επιπλέον θα πάει. Το έκανε ένας κουτοπόνηρος νεοέλλην σε εμένα πέρυσι καλοκαίρι στην Άνδρο. Το έκλεισα σε χαμηλή τιμή (για 6 άτομα) τον Απρίλιο για τον Ιούλιο, και επικαλέστηκε ζημιές στα τέλη Ιουνίου (όπου και το ακύρωσα μέσω Booking γιατί το πίστεψα) και το ξαναέβαλε σε διπλή σχεδόν τιμή έπειτα απο μία εβδομάδα απο την ακύρωση. Ωστόσο επειδή έκλεισα άμεσα αλλού δε το κυνήγησα περαιτέρω το θέμα. 2
Tenshi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 56 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Καλησπέρα, Πριν κάνα 1-2 μήνες έκλεισα ένα σπίτι για 8 βράδια σε μια πάρα πολύ καλή τιμή (280 συνολικά). Χθες μου έστειλε ο ιδιοκτήτης μήνυμα λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να μας φιλοξενήσει λόγω ζημιών και θα κλείσει το σπίτι από τέλη Αυγούστου. Μου λέει αν γίνεται να το ακυρώσω εγώ. Πληρωμή ακομα δεν έχει γίνει, είναι να τραβήξουν χρήματα στις 16 Αυγούστου. Και ρωτώ τώρα εγώ. Φταίω που γίνομαι καχύποπτος? Αρχικά, δεν μπορεί και ο ιδιοκτήτης να ακυρώσει την κράτηση, αφού θεωρητικά είναι μη κατοικήσιμο το σπίτι? Επίσης άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι λέει ότι θα το κλείσει από τέλη Αυγούστου. Εγώ νομίζω ότι για τις κρατήσεις πριν από εμένα το booking έχει ήδη τραβήξει χρήματα και εκείνα δεν μπορεί να τα ακυρώσει μάλλον. Επιπλέον, λέει για τέλη Αυγούστου. Αν όντως έχει ζημιές, γτ να μην το κλείσει από αύριο? Λέω για την ώρα να μην κάνω κάτι από μεριά μου, και να το αφήσω να προχωρήσει λίγο. Ήδη έστειλα μήνυμα και στο booking. Θεωρώ ότι αν το ξαναβάλει το σπίτι, δεν θα το βάλει στο booking αλλά σε κάνα airbnb (το είχα βρει και εκεί την ίδια περίοδο). Και λογικά σε μεγαλύτερη τιμή αφού έχει ζήτηση Θα γίνω κακός αν ζητήσω κάποιου είδους απόδειξη για όλα αυτά? Όχι ότι είναι υποχρεωμένος να στείλει, αλλά τουλάχιστον να πω να ακυρώσουν αυτοί το δωμάτιο (τι ποινές έχουν σε αυτό το κομμάτι?) Η αλήθεια είναι ότι επειδή αφορά Πελοπόννησο, και εμείς βρισκόμαστε δυτική Μακεδονία, βόλευε από άποψη τιμής γτ θα κατέβουμε 5 άτομα με 2 αμάξια, και άρα κάνα 300/αμαξι επιπλέον θα πάει. Δέν μπορεί να την ακυρώσει μονομερώς.Υπάρχει βέβαια η επιλογή να στείλει request ακύρωσης→έρχεται μήνυμα στον πελάτη→είναι στο χέρι του πελάτη να την αποδεχτεί. Για τα υπόλποια...ναι,όλα παίζουν.Μπορεί να βρήκε να το δώσει πιο ακριβά...μπορεί να βρήκε να το δώσει για περισσότερες μέρες...μπορεί κάποιος να του δίνει τα ίδια μετρητά-μαύρα και γλυτώνει το commission στην Booking...μπορεί όντως να έχει γίνει κάποια ζημιά,άλλα αυτό θα καθιστούσε το σπίτι μη κατοικήσιμο τώρα και όχι τέλος Αυγούστου.Όλα παίζουν. Σε κάθε περίπτωση,δίχνει πως δέν είναι διατεθειμένος να σε φιλοξενήσει,οπότε πρίν τον κυνηγήσεις,δές τις εναλλακτικές σου και σιγουρέψου πρώτα πως έχεις κάπου να μείνεις. 1
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) επικοινώνησε με την booking. αυτος έχει το πρόβλημα και υποχρεούται να το λύσει. το booking έχει πολυ αυστηρό πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις και μπορεί να τον πείσει. ακύρωση 15αυγουστο φαίνεται πολύ ύποπτη, το πιο πιθανό είναι να βρήκε αλλούς ενοικιαστες... Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2021 από The_Judas 1
Pokemon640 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Το σημαντικότερο όλων είναι να μη χάσεις λεφτά και χρεωθείς άδικα από το Booking. Από εκεί και πέρα, κατάλυμα θα βρεις, ιδανικά θα έκλεινα δωμάτιο αφού θα επικοινωνούσα απευθείας με το ξενοδοχείο. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2021 από Pokemon640 1
mclein² Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 εγω θα του ζητουσα να μου βρει αλλο μερος για να μεινω (με τα ιδια λεφτα) και μετα θα ακυρωνα. σε καμια αλλη περιπτωση δε θα ακυρωνα γιατι κι ο ξενοδοχος αν εσυ τον επαιρνες και του ελεγες πλημμυρισε το σπιτι μου και το αμαξι μου επαθε μπλακ αουτ κ δε θα μπορεσω να ερθω....θα σε χρεωνε κανονικα αν υπηρχε προκαταβολη ή προπληρωμη. για να μην τσουβαλιαζω, 9/10 δε θα εδειχναν κατανοηση τετοια εποχη...ισως υπαρχει και ενας τιμιος. 6
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 η booking θα ψάξει να σου βρει λύση με τα ίδια χρήματα. Εσυ δεν χρειάζεται να εμπλακείς σε διάλογο με τον ξενοδόχο.
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μου απαντησαν απο το σπιτι και μου ειπαν οτι υπαρχουν θεματα με εντομα (κατσαριδες), ac βγαζει περιεργη μυρωδια, σπασμενη tv και ισως θεμα με θερμοσιφωνα. Και οντως οι αξιολογησεις τους το επιβεβαιωνουν. Οταν ειχα κλεισει το σπιτι δεν ειχαν αξιολογηση ακομα. Μου ειπε κιολας οτι το booking τους δινει επιλογες στην ακυρωση μονο για αν υπηρχε προβλημα πληρωμης απο μεριας μου ή οτι κατι αλλο προεκυψε απο εμενα, οποτε για αυτο δεν προχωραει. Anyway, ψαχνω για αλλα. 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε η booking θα ψάξει να σου βρει λύση με τα ίδια χρήματα. Εσυ δεν χρειάζεται να εμπλακείς σε διάλογο με τον ξενοδόχο. Για δες την απαντηση. Οποτε λες να μην προχωρησω σε ακυρωση και να δω μηπως βγω κερδισμενος? Ωστοσο, δεν θα εχουν και αυτοι καποιο ειδος ποινης? Απο την μια, αν δεν εγινε σωστη διαχειριση του καταλυμματος, ειναι προβλημα τους, αλλα απο την αλλη να μην το κανω και θεμα αφου ισχυουν αυτα που μου λενε
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Αν βρεις κάτι καλό στα ίδια χρήματα κλεισε το. αν όχι γιατί να πληρώσεις τα λάθη του ξενοδόχου; Ηδη αυτός θα έχει πρόβλημα με το μπουκιν αν ισχύουν αυτες οι κριτικές και τα προβληματα. Το booking θα αναλάβει να σου πληρώσει την διαφορά και να σου βρει αλλο καταλυμα. τουλάχιστον αυτό ισχυε όσο θυμαμαι. 1
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 12 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν βρεις κάτι καλό στα ίδια χρήματα κλεισε το. αν όχι γιατί να πληρώσεις τα λάθη του ξενοδόχου; Ηδη αυτός θα έχει πρόβλημα με το μπουκιν αν ισχύουν αυτες οι κριτικές και τα προβληματα. Το booking θα αναλάβει να σου πληρώσει την διαφορά και να σου βρει αλλο καταλυμα. τουλάχιστον αυτό ισχυε όσο θυμαμαι. Εχεις ενα point σε αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα