shikabalas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Για ιδιοκτητη ατομικη επιχειρησης συμφερει το leasing? Ψαχνεται ο γαμπρος μου για καινουριο (μαλλον προς Tucson κοιταει η αντιστοιχα με μεγαλους χωρους λογω της μικρης) και υπαρχει επιχειρηση στο ονομα της αδερφης μου, θα γλυτωσουν τιποτα αν πανε για leasing ή καλυτερα αγορα κατευθειαν?
djuan1988 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Μετά από πάνω από δύο χρόνια "αναζήτησης" έβαλα προκαταβολή προχθές για το Honda ZRV. Ήμουν κοντά στο CHR, αλλά με την πτώση τιμής του Honda κατέληξα σε αυτό. Πήγα βέβαια αρχικά για το Civic, αλλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο και έρχεται και το facelift, έκανα test drive το ZRV και το έκλεισα. Όταν έρθει θα ανεβάσω φωτογραφίες. 7
majnun Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Με το καλό να σου έρθει ! Ειναι σαν το σιβικ σε χώρους ή πιο μικρό;
djuan1988 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, majnun said: Με το καλό να σου έρθει ! Ειναι σαν το σιβικ σε χώρους ή πιο μικρό; Ευχαριστώ! Είναι ένα ψηλότερο Civic. Σε χώρους μου φάνηκε λίγο πιο ευρύχωρο πίσω, αλλά έχει μικρότερο χώρο αποσκευών. Γενικά για το μέγεθος του ο χώρος αποσκευών είναι μικρός, αλλά προσωπικά μου αρκεί. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από djuan1988 1
paylidis Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου Με το καλό! περιμενουμε τις καθιερωμενες... τιμη φοβαμαι να ρωτησω πλεον για τα χοντα 😆 1
djuan1988 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 6 hours ago, paylidis said: Με το καλό! περιμενουμε τις καθιερωμενες... τιμη φοβαμαι να ρωτησω πλεον για τα χοντα 😆 35k για την πρώτη έκδοση Elegance. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο είχε ~45k σε αυτή την έκδοση, το έριξε μια φορά στα 39 και τώρα στα 35. 3
tsofras Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, djuan1988 είπε 35k για την πρώτη έκδοση Elegance. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο είχε ~45k σε αυτή την έκδοση, το έριξε μια φορά στα 39 και τώρα στα 35. Μπράβο , μάλλον κατάλαβαν ότι δεν είναι τιμές για την ελληνική αγορά για Honda
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, tsofras είπε Μπράβο , μάλλον κατάλαβαν ότι δεν είναι τιμές για την ελληνική αγορά για Honda επισης δεν πουλαγαν τιποτα. Θυμαμαι σε αλλο φορουμ που ενας δημοσιογραφος ειχε βγαλει φωτο απο καποιο press conference που ανεφερε κατι για -50% πωλησεις στην ελλαδα απο το 22' στο 23'. 1
djuan1988 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, tsofras said: Μπράβο , μάλλον κατάλαβαν ότι δεν είναι τιμές για την ελληνική αγορά για Honda 47 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: επισης δεν πουλαγαν τιποτα. Θυμαμαι σε αλλο φορουμ που ενας δημοσιογραφος ειχε βγαλει φωτο απο καποιο press conference που ανεφερε κατι για -50% πωλησεις στην ελλαδα απο το 22' στο 23'. Σε όλη την Ευρώπη δεν πουλάει, όχι μόνο εδώ, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Σαν να μην την ενδιαφέρει η συγκεκριμένη αγορά. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος μου φόβος μου, μην παρατήσει την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια (+ το ότι είναι δίλιτρο και θα δίνω τζάμπα λεφτά σε φόρους "πολυτελείας"). Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τις καλύτερες τιμές στο Civic και στο ZRV σε όλη την Ευρώπη με τεράστια διαφορά. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από djuan1988
tsofras Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 39 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Σε όλη την Ευρώπη δεν πουλάει, όχι μόνο εδώ, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Σαν να μην την ενδιαφέρει η συγκεκριμένη αγορά. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος μου φόβος μου, μην παρατήσει την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια (+ το ότι είναι δίλιτρο και θα δίνω τζάμπα λεφτά σε φόρους "πολυτελείας"). Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τις καλύτερες τιμές στο Civic και στο ZRV σε όλη την Ευρώπη με τεράστια διαφορά. Κοίτα η μόνη φοβία θα είναι ότι θα το παντρευτείς , αλλιώς δεν θα έχεις θέμα πάντα θα υπάρχουν και συνεργεία και ανταλλακτικά 2
kn784 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Καλημέρα σε όλους, Παρακολουθώ την ομάδα πολύ καιρό και με έχουν βοηθήσει πολύ για την επιλογή αυτοκινήτου όσα έχω διαβάσει! Είμαι στη διαδικασία για αγορά νέου αυτοκινήτου και έχω δει από κοντά σχεδόν όλα τα C SUV σε budget μέχρι 40000 EUR. Έχω κάνει test drive την Tonale (μου άρεσε πολύ οδηγικά), το Tucson και το 3008 αλλά περισσότερο μετά από πολύ ψάξιμο με έχουν τραβήξει τα Formentor (36000 EUR), Terramar (39000 EUR) και Χ1 (43000 EUR πάνω από το budget αλλά το σκέφτομαι οριακά) τα οποία θα τα κάνω test drive την επόμενη εβδομάδα. Έχω οικογένεια με 1 παιδάκι και προοπτική για δεύτερο οπότε νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία είμαι, αλλά προσπαθώ να αποφασίσω αν η διαφορά 7000 μεταξύ Formentor και Χ1 αξίζει. Να σημειώσω ότι η Tonale μου άρεσε πολύ σε όλα αλλά την έχω απορρίψει γιατί φοβάμαι την παλαιότητα της πλατφόρμας και γενικά το μέλλον του αυτοκινήτου από τη στιγμή που πλέον είναι stelantis. Έτσι έχω επικεντρώσει σε αυτά τα 3 με μία σκέψη και να περιμένω το νέο Q3 (Ιούνιο- Ιούλιο θα παρουσιαστεί) αν και νομίζω ότι θα το ήθελα πιο άμεσα. Το αυτοκίνητο που έχω τώρα είναι ένα Audi A3 του 2006 οπότε καταλαβαίνετε ότι σε όποιο μπαίνω τώρα μου φαίνεται διαστημοπλοιο μπροστά του!! Θα χαρώ να ακούσω απόψεις της ομάδας για τα 3 που ανέφερα ή και σκέψεις για άλλα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
tsofras Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 50 λεπτά πριν, kn784 είπε Καλημέρα σε όλους, Παρακολουθώ την ομάδα πολύ καιρό και με έχουν βοηθήσει πολύ για την επιλογή αυτοκινήτου όσα έχω διαβάσει! Είμαι στη διαδικασία για αγορά νέου αυτοκινήτου και έχω δει από κοντά σχεδόν όλα τα C SUV σε budget μέχρι 40000 EUR. Έχω κάνει test drive την Tonale (μου άρεσε πολύ οδηγικά), το Tucson και το 3008 αλλά περισσότερο μετά από πολύ ψάξιμο με έχουν τραβήξει τα Formentor (36000 EUR), Terramar (39000 EUR) και Χ1 (43000 EUR πάνω από το budget αλλά το σκέφτομαι οριακά) τα οποία θα τα κάνω test drive την επόμενη εβδομάδα. Έχω οικογένεια με 1 παιδάκι και προοπτική για δεύτερο οπότε νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία είμαι, αλλά προσπαθώ να αποφασίσω αν η διαφορά 7000 μεταξύ Formentor και Χ1 αξίζει. Να σημειώσω ότι η Tonale μου άρεσε πολύ σε όλα αλλά την έχω απορρίψει γιατί φοβάμαι την παλαιότητα της πλατφόρμας και γενικά το μέλλον του αυτοκινήτου από τη στιγμή που πλέον είναι stelantis. Έτσι έχω επικεντρώσει σε αυτά τα 3 με μία σκέψη και να περιμένω το νέο Q3 (Ιούνιο- Ιούλιο θα παρουσιαστεί) αν και νομίζω ότι θα το ήθελα πιο άμεσα. Το αυτοκίνητο που έχω τώρα είναι ένα Audi A3 του 2006 οπότε καταλαβαίνετε ότι σε όποιο μπαίνω τώρα μου φαίνεται διαστημοπλοιο μπροστά του!! Θα χαρώ να ακούσω απόψεις της ομάδας για τα 3 που ανέφερα ή και σκέψεις για άλλα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ωραίες οι επιλογές σου, το terramar δείχνει πιο ποιοτικό από το formentor αλλά δεν ξέρω αν οδηγικά είναι το ίδιο. Φαντάζομαι όταν τα οδηγήσεις και τα 3 θα είναι πιο ξεκάθαρο και σε εσένα Η X1 αν ξεφεύγει από το budget σου σκέψου ότι θα ξεφεύγει και στην συντήρηση Περιμένουμε νέα μετά από τα τεστ ντραιβ Τουλάχιστον για Formentor vs Terramar έχω δει από reviewers να αναφέρουν ότι το πρώτο είναι πιο σπορ το δεύτερο είναι πιο ξεκούραστο - χαλαρό Οπότε ανάλογα τι ψάχνεις
kn784 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, tsofras είπε Ωραίες οι επιλογές σου, το terramar δείχνει πιο ποιοτικό από το formentor αλλά δεν ξέρω αν οδηγικά είναι το ίδιο. Φαντάζομαι όταν τα οδηγήσεις και τα 3 θα είναι πιο ξεκάθαρο και σε εσένα Η X1 αν ξεφεύγει από το budget σου σκέψου ότι θα ξεφεύγει και στην συντήρηση Περιμένουμε νέα μετά από τα τεστ ντραιβ Τουλάχιστον για Formentor vs Terramar έχω δει από reviewers να αναφέρουν ότι το πρώτο είναι πιο σπορ το δεύτερο είναι πιο ξεκούραστο - χαλαρό Οπότε ανάλογα τι ψάχνεις Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Έχω δει και εγώ αρκετά reviews και πράγματι αυτό καταλαβαίνω. Όταν τα είδα από κοντά αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι ότι το formentor έχει αρκετά μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Οπότε στο ένα κερδίζεις χώρο αποσκευών και στο άλλο χώρο για πίσω. Πράγματι το terramar εσωτερικά φαίνεται πιο ποιοτικό αλλά όχι τεράστια διαφορά. Γενικά δεν κοιτάω κάτι που να είναι τρομερά γρήγορο ή σπορ αλλά δε θα ήθελα να έχω και θέμα να κάνω μια προσπεραση στην εθνική (νομίζω ότι δε θα έχω και με το Terramar). Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν είναι πιο ήσυχο από θέμα ηχομόνωσης σε σχέση με το formentor μιας και από αυτά που έχω διαβάσει το formentor δεν έχει και την καλύτερη ηχομόνωση. Εσύ μιας και το έχεις, όπως έχω διαβάσει, το επιβεβαιώνεις; Το βρίσκεις ενοχλητικό; Γενικά αν θέλεις θα μου άρεσε να μου πεις την εμπειρία σου μέχρι τώρα σε σχέση με το αυτοκίνητο (θετικά αρνητικά) καθώς έχω δει ότι το είχες ψάξει πάρα πολύ!! Επίσης αν γνωρίζεις το Terramar έχει το ίδιο αυτόματο κιβώτιο με το formentor (δηλαδή το υγρου τύπου) ώστε να μην έχουμε προβλήματα μελλοντικά; Τώρα αναφορικά με την BMW η αλήθεια είναι ότι εμφανισιακά μου αρέσει λιγότερο από τα άλλα 2. Αλλά γενικά σκέφτομαι ότι θεωρείται πολύ αξιόπιστη και το σκέφτομαι από αυτή την άποψη. Μπαίνω δηλαδή στη διαδικασία να σκέφτομαι ότι αν είναι να καταλήξω στο Terramar είναι 4000 η διαφορά που όταν δίνεις τόσα λεφτά για αυτοκίνητο (40000) δεν είναι πολλά. 1
tsofras Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 ώρα πριν, kn784 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Έχω δει και εγώ αρκετά reviews και πράγματι αυτό καταλαβαίνω. Όταν τα είδα από κοντά αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι ότι το formentor έχει αρκετά μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Οπότε στο ένα κερδίζεις χώρο αποσκευών και στο άλλο χώρο για πίσω. Πράγματι το terramar εσωτερικά φαίνεται πιο ποιοτικό αλλά όχι τεράστια διαφορά. Γενικά δεν κοιτάω κάτι που να είναι τρομερά γρήγορο ή σπορ αλλά δε θα ήθελα να έχω και θέμα να κάνω μια προσπεραση στην εθνική (νομίζω ότι δε θα έχω και με το Terramar). Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν είναι πιο ήσυχο από θέμα ηχομόνωσης σε σχέση με το formentor μιας και από αυτά που έχω διαβάσει το formentor δεν έχει και την καλύτερη ηχομόνωση. Εσύ μιας και το έχεις, όπως έχω διαβάσει, το επιβεβαιώνεις; Το βρίσκεις ενοχλητικό; Γενικά αν θέλεις θα μου άρεσε να μου πεις την εμπειρία σου μέχρι τώρα σε σχέση με το αυτοκίνητο (θετικά αρνητικά) καθώς έχω δει ότι το είχες ψάξει πάρα πολύ!! Επίσης αν γνωρίζεις το Terramar έχει το ίδιο αυτόματο κιβώτιο με το formentor (δηλαδή το υγρου τύπου) ώστε να μην έχουμε προβλήματα μελλοντικά; Τώρα αναφορικά με την BMW η αλήθεια είναι ότι εμφανισιακά μου αρέσει λιγότερο από τα άλλα 2. Αλλά γενικά σκέφτομαι ότι θεωρείται πολύ αξιόπιστη και το σκέφτομαι από αυτή την άποψη. Μπαίνω δηλαδή στη διαδικασία να σκέφτομαι ότι αν είναι να καταλήξω στο Terramar είναι 4000 η διαφορά που όταν δίνεις τόσα λεφτά για αυτοκίνητο (40000) δεν είναι πολλά. Το ίδιο κιβώτιο έχει οπότε είμαστε οκ απο εκεί. Θέμα προσπεράσεων δεν θα έχεις , όταν λέμε ότι το ένα είναι σπορ μιλάμε για την αίσθηση και όχι τις επιδόσεις Θέμα ηχομόνωσης δεν έχει , είναι ένα κλασσικό crossover και ράγες οροφής οπότε θα έχεις τους ανάλογους αεροδυναμικούς θορύβους σε ταξίδι. Δεν έχει βουητά κτλ μέχρι τα 130 που το πάω εγώ , απλά καταλαβαίνεις απο τα 100 και πάνω ότι μέσα στην καμπίνα αν μιλάς με τα παιδιά π.χ. πρέπει να μιλήσεις πιο δυνατά Σίγουρα δεν είναι σαν τα hatchback αλλά πιστεύω σε όσα κοιτάς που είναι SUV θα ισχύει το ίδιο (εδώ λένε ότι έχουν αεροδυναμικό θόρυβο στην καινούρια σειρά 1 απο τους καθρέφτες λόγω του σχήματος που έχουν) Εγώ απο το αμάξι πέραν κάτι τριγμών που είχε λόγω της οροφής που το έφτιαξα δεν έχω κανένα άλλο θέμα. Είναι άνετο σε θέση και ανάρτηση , ο κινητήρας ακριβώς όσο χρειάζεται για να έχεις γκαζάκι για προσπέραση , τις μικρότερες κλίσεις σε στροφές απο όλα τα SUV που έχω δοκιμάσει. Γενικά αφού το έχω ακόμη και δεν μπαίνω καν car.gr να κοιτάξω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου , είναι ακριβώς ότι έψαχνα τα τελευταία χρόνια Ειλικρινά και χωρίς υπερβολή το μόνο αρνητικό που έχει (για εμένα) είναι ότι δεν το πήρα με ηλιοροφή και η θέση στις ποτηροθήκες 2
kn784 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 2 ώρες πριν, tsofras είπε Το ίδιο κιβώτιο έχει οπότε είμαστε οκ απο εκεί. Θέμα προσπεράσεων δεν θα έχεις , όταν λέμε ότι το ένα είναι σπορ μιλάμε για την αίσθηση και όχι τις επιδόσεις Θέμα ηχομόνωσης δεν έχει , είναι ένα κλασσικό crossover και ράγες οροφής οπότε θα έχεις τους ανάλογους αεροδυναμικούς θορύβους σε ταξίδι. Δεν έχει βουητά κτλ μέχρι τα 130 που το πάω εγώ , απλά καταλαβαίνεις απο τα 100 και πάνω ότι μέσα στην καμπίνα αν μιλάς με τα παιδιά π.χ. πρέπει να μιλήσεις πιο δυνατά Σίγουρα δεν είναι σαν τα hatchback αλλά πιστεύω σε όσα κοιτάς που είναι SUV θα ισχύει το ίδιο (εδώ λένε ότι έχουν αεροδυναμικό θόρυβο στην καινούρια σειρά 1 απο τους καθρέφτες λόγω του σχήματος που έχουν) Εγώ απο το αμάξι πέραν κάτι τριγμών που είχε λόγω της οροφής που το έφτιαξα δεν έχω κανένα άλλο θέμα. Είναι άνετο σε θέση και ανάρτηση , ο κινητήρας ακριβώς όσο χρειάζεται για να έχεις γκαζάκι για προσπέραση , τις μικρότερες κλίσεις σε στροφές απο όλα τα SUV που έχω δοκιμάσει. Γενικά αφού το έχω ακόμη και δεν μπαίνω καν car.gr να κοιτάξω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου , είναι ακριβώς ότι έψαχνα τα τελευταία χρόνια Ειλικρινά και χωρίς υπερβολή το μόνο αρνητικό που έχει (για εμένα) είναι ότι δεν το πήρα με ηλιοροφή και η θέση στις ποτηροθήκες Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!! Για τις ποτηροθήκες κάπου το διάβασα (😂). Άρα θα πάω να τα κάνω test drive και νομίζω ότι αν δεν δω κάτι σημαντικά καλύτερο για εμένα στο terramar, με βλέπω προς formentor μιας και υπάρχει και η διαφορά των 3000. Με μόνη βασική για εμένα διαφορά τον χώρο αποσκευών αλλά αυτό θα το δούμε και με τη γυναίκα μόλις τα δει και αυτή από κοντά (για εμένα μια χαρά είναι του formentor)!! Τώρα αναφορικά με τη BMW πέρα από την ποιότητα εσωτερικά και το infotainment δε βρίσκω κάποιον λόγο να δώσω τόσα παραπάνω λεφτά και μετά να έχω και ακριβότερα service (εκτός αν με εκπλήξει τόσο πολύ οδηγικά). Από Μακρή ή από Βελμαρ είχες πάρει το δικό σου; Γενικά για τον Μακρή έχω ακούσει πολύ καλά και για το after sales οπότε σκέφτομαι και αν προχωρήσω από που θα το πάρω.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις