Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής περίεργο πρόβλημα: τόσο στον παλιό, όσο και στο νέο εντοιχισμένο μου φούρνο, το ψηφιακό ρολόι "τρέχει" σαν τρελό και πάει μπροστά μερικά λεπτά κάθε μέρα! Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε ο (πρώτος) φούρνος και το είχα αγνοήσει, αλλά τώρα που το βλέπω να το κάνει και ο καινούριος αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι παίζει με το ρεύμα μου. Ξέρει κανείς τί μπορεί να συμβαίνει; Τί μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Στην κουζίνα τον έχω. Είναι άνω πάγκου και από πάνω είναι οι εστίες. Στο μισό μέτρο περίπου το ψυγείο.

Δημοσ.

Πολλά ρολόγια φούρνων κουζίνας (κυρίως τα παλαιότερα, πχ δεκαετία 80 ή 90, αλλά δεν αποκλείεται να το κάνουν και κάποια νεότερα) μετρούν τον πραγματικό χρόνο βασιζόμενα στη συχνότητα του εναλλασσόμενου, που με βάση τα στάνταρντς είναι 50Hz. Κάθε 50 εναλλαγές, μετράνε 1 δευτερόλεπτο.

Αν όμως το δίκτυο έχει απόκλιση προς τα πάνω (πχ 52Hz), τότε τρέχουν λίγο πιο γρήγορα. Ή το ανάποδο,αν έχει απόκλιση προς τα κάτω.

Μπορεί να συμβεί ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου γίνεται εισαγωγή ενέργειας από γειτονικές χώρες, όπου μπορεί η συχνότητα να είναι ελαφρώς διαφορετική.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά...

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtzgr είπε

Πολλά ρολόγια φούρνων κουζίνας (κυρίως τα παλαιότερα, πχ δεκαετία 80 ή 90, αλλά δεν αποκλείεται να το κάνουν και κάποια νεότερα) μετρούν τον πραγματικό χρόνο βασιζόμενα στη συχνότητα του εναλλασσόμενου, που με βάση τα στάνταρντς είναι 50Hz. Κάθε 50 εναλλαγές, μετράνε 1 δευτερόλεπτο.

Αν όμως το δίκτυο έχει απόκλιση προς τα πάνω (πχ 52Hz), τότε τρέχουν λίγο πιο γρήγορα. Ή το ανάποδο,αν έχει απόκλιση προς τα κάτω.

Μπορεί να συμβεί ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου γίνεται εισαγωγή ενέργειας από γειτονικές χώρες, όπου μπορεί η συχνότητα να είναι ελαφρώς διαφορετική.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά...

Ενδιαφέρον! Το ρεύμα εδώ στη Ρόδο παράγεται από δύο ατμοηλεκτρικούς σταθμούς πάνω στο νησί, δεν το εισάγουμε!

Και οι δύο φούρνοι είναι επώνυμοι και ο δεύτερος αγοράστηκε κι εγκαταστάθηκε πριν από λίγες μέρες. 

Η αυξημένη αυτή συχνότητα ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά κι άλλες συσκευές; Έχει επίπτωση στην κατανάλωση του ρεύματος;

Δημοσ.

Αυτό είχα πάθει πριν πολλά χρόνια με ένα ψηφιακό ξυπνητήρι... 

Κάθε μέρα πήγαινε 3 λεπτά μπροστά... 

Τραγικό... 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Αυτό είχα πάθει πριν πολλά χρόνια με ένα ψηφιακό ξυπνητήρι... 

Κάθε μέρα πήγαινε 3 λεπτά μπροστά... 

Τραγικό... 

Δες το θετικα. Δεν υπηρχε περιπτωση ποτε να αργησεις :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς η Ρόδος δεν είναι στο διασυνδεδεμένο σύστημα, το οποίο λόγο του μεγεθους του έχει σταθερή συχνότητα 50 hertz 

Στηρίζεστε στην συχνότητα του τοπικά παραγόμενου ρεύματος η οποία προφανώς φευγει λίγο πάνω από το κανονικό....

Όταν γίνει η σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα (και όλη την Ευρώπη ) θα έχετε ακριβεια στην ώρα.

όσο αφορά το αν υπάρχει πρόβλημα στην συχνότητα. ¨οχι δεν υπάρχει.

Η ημέρα έχει 1440 λεπτά . 

Αν φύγεις 1 λεπτό παραπάνω αυτό σημαίνει συχνότητα 50 Χ 1441/1440 = 50,03 

Και 10 λεπτά να φύγεις είναι 50,34  ,   ή απόκλιση 0,68% δηλαδή ασήμαντη.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 3
  • Thanks 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...