Προς το περιεχόμενο

Απεβίωσε ο δημιουργός των NES και SNES, Masayuki Uemura


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και στην επιτυχία της Nintendo

Δυσάρεστα νέα έρχονται από τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς ο Masayuki Uemura, σχεδιαστής των NES και SNES, απεβίωσε 6 Δεκεμβρίου στην ηλικία των 78 ετών. Ο Uemura ξεκίνησε να εργάζεται στη Sharp όπου και πουλούσε αισθητήρες φωτός και ηλιακά πάνελ, αλλά η πορεία του στη Nintendo και η επιρροή του ήταν αυτό που έσωσε τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μετά το crash του 1983.

Η πρώτη του επαφή με τη Nintendo προέκυψε όταν ο Gunpei Yokoi ζήτησε από τη Sharp ηλιακά πάνελ για τη παραγωγή light gun. Ο ίδιος έγινε μέλος της Nintendo το 1971, με την εταιρεία να διαθέτει το Duck Hunt μαζί με τα γνωστά light gun όπλα. Ο τότε πρόεδρος της εταιρείας, Hiroshi Yamauchi, έκανε τον Uemura υπεύθυνο του R&D2 τμήματος που είναι υπεύθυνο για hardware (και κονσόλες) και το 1981, του ζητήθηκε να κατασκευάσει μια οικιακή κονσόλα που θα έπαιζε τα arcade παιχνίδια στην τηλεόραση. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν το Famicom, γνωστό και ως NES εκτός της Ιαπωνίας.

Όπως ξέρουμε, η επιτυχία των Famicom και NES ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον χώρο, αγγίζοντας τα 62 εκατομμύρια σε πωλήσεις και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού στις οικιακές κονσόλες. Ο Uemura ανέλαβε και την ανάπτυξη του Super Famicom, που με την παγκόσμια διάθεση ως SNES έθεσε τις βάσεις της Nintendo στον χώρο του gaming. Επιπλέον ήταν παραγωγός και σε κάποια παιχνίδια του NES, το Ice Climber και τρεις αθλητικούς τίτλους.

Παρόλο που αποχώρησε από τη Nintendo το 2004, συνέχισε ως σύμβουλος της εταιρείας και παρέδωσε μαθήματα ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ritsumeikan. Η επιρροή του στο χώρο ήταν καθοριστική, καθώς η επιτυχία του βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της Ιαπωνικής βιομηχανίας τεχνολογίας και έκανε τη Nintendo κολοσσό στον χώρο των ηλεκτρονικών.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τεράστια απώλεια για τον χώρο. Διαμόρφωσε ένα κομμάτι της πραγματικότητας του παιδικού/εφηβικού κόσμου εκατομμυρίων ανθρώπων  στον πλανήτη και σημάδεψε με τις δημιουργίες του μια ολόκληρη εποχή. Ιδιαίτερα για όσους μεγαλώσαμε και παίξαμε σαν παιδιά με το NES στα 80s και το SNES αργότερα στα 90s,  ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας θρύλος και δε θα ξεχαστεί ούτε θα ξεπεραστεί ποτέ.  RIP LEGENDARY Uemura..

  • Like 23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστουμε για ολες τις ομορφες αναμνησεις με το αξεπεραστο snes. Endless gaming. Rip τεραστιε Uemura

Επεξ/σία από herbalife3
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ γλυκός άνθρωπος φαίνεται να ήταν. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το χώρο και δεν τον γνώριζα, αλλά όπως κάθε άνθρωπος που φεύγει από την ζωή πόσο μάλλον κάποιος σαν αυτόν που ήταν τόσο σημαντικός στον χώρο της διασκέδασης με παιχνίδια, εύχομαι να έχει καλή ανάπαυση!

discussion know GIF

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κομμάτι των παιδικών μου χρόνων. Το 1987 μου έφερε ο πατέρας μου από Σουηδία το NES με το Super Mario Bros. και το Ice Climber. Ωραία χρόνια εκείνα γενικότερα 😢 δεν βλέπω συχνά ανθρώπους σήμερα με χαμόγελα, κέφι, ηρεμία, αγάπη, καλοσύνη, χαρά κτλ όπως τότε. Μας έχει πάρει η κατηφόρα εδώ και καιρό.

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...