pioupiou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Λόγω του ότι μετά τη μητρική του σταθερού τώρα και το λάπτοπ μας άφησε νομίζω ήρθε η ώρα να αναστήσω το πρώτο. CPU: AMD FX-4100 MB: Κάηκε η MSI 970κάτι, η 2η που καίγεται μετά τη GIGABYTE 990κάτι, όλα τα άλλα λειτουργουν κανονικά RAM: CORSAIR VENGEANCE 2x4Gb DDR3 GPU: MSI 6770 PSU: Corsair 500(μάλλον, μικρή πιθανότητα για 430) απο τη σειρά που πουλούσε πολύ εκείνη την εποχή CASE: Ένα Coolermaster MIDI Tower, low-end αλλά με αρκετές θέσεις για ανεμιστήρες - 2 πάνω, 1 στο πλάι, 1 ή 2 μπροστά. SSD: Υπάρχει, δεν θύμαμαι τι είναι αλλα για λογισμικό και τα βασικά προγράμματα είναι αρκετό. Οθόνη: Δεν έχω αλλά θα βρώ, δεν αποτελεί πρόβλημα, απλά έχετε υπόψη σας ότι θα παίζω με διπλή οθόνη την TV για ταινίες. Αρχικά έλεγα να ψαχτώ για μεταχειρισμένη(και να κρατήσω το budget χαμηλά) MB αλλά οι τιμές στα μεταχειρισμένα είναι υψηλότερες από τη λιανική που είχα πληρώσει τότε, επομένως δεν ψήνομαι να δώσω τόσα χρήματα απλά κ μόνο επειδή είναι δυσεύρετες. Χρήση/ειδικά προγράμματα: VirtualBox, Bluestacks. Δε νομίζω να τρέχω κάτι πιο βαρύ από αυτά, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Budget: Εδώ μπερδεύομαι και θέλω τις απόψεις σας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σπαταλήσω πάνω από 400-450€. Αρχικά ψαχνόμουν, όπως έγραψα παραπάνω, μόνο για ΜΒ κρατώντας το budget χαμηλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν αξίζει. ΑΜ3+ καινούργια δεν βρίσκω πουθενά, επομένως η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήτανε να πάω σε αλλαγή MB/CPU/RAM. Στα 250€ αγοράζω κάτι αξιόλογο; Πρέπει να ανέβω στα 400-500€;Αξίζει να αναβαθμίσω τώρα αυτά τα 3 κομμάτια και να ασχοληθώ με GPU στο μέλλον αααααν πέσουν οι τιμές; Πραγματικά προβληματίζομαι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
triplex1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, pioupiou είπε Καλησπέρα σε όλους, Λόγω του ότι μετά τη μητρική του σταθερού τώρα και το λάπτοπ μας άφησε νομίζω ήρθε η ώρα να αναστήσω το πρώτο. CPU: AMD FX-4100 MB: Κάηκε η MSI 970κάτι, η 2η που καίγεται μετά τη GIGABYTE 990κάτι, όλα τα άλλα λειτουργουν κανονικά RAM: CORSAIR VENGEANCE 2x4Gb DDR3 GPU: MSI 6770 PSU: Corsair 500(μάλλον, μικρή πιθανότητα για 430) απο τη σειρά που πουλούσε πολύ εκείνη την εποχή CASE: Ένα Coolermaster MIDI Tower, low-end αλλά με αρκετές θέσεις για ανεμιστήρες - 2 πάνω, 1 στο πλάι, 1 ή 2 μπροστά. SSD: Υπάρχει, δεν θύμαμαι τι είναι αλλα για λογισμικό και τα βασικά προγράμματα είναι αρκετό. Οθόνη: Δεν έχω αλλά θα βρώ, δεν αποτελεί πρόβλημα, απλά έχετε υπόψη σας ότι θα παίζω με διπλή οθόνη την TV για ταινίες. Αρχικά έλεγα να ψαχτώ για μεταχειρισμένη(και να κρατήσω το budget χαμηλά) MB αλλά οι τιμές στα μεταχειρισμένα είναι υψηλότερες από τη λιανική που είχα πληρώσει τότε, επομένως δεν ψήνομαι να δώσω τόσα χρήματα απλά κ μόνο επειδή είναι δυσεύρετες. Χρήση/ειδικά προγράμματα: VirtualBox, Bluestacks. Δε νομίζω να τρέχω κάτι πιο βαρύ από αυτά, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Budget: Εδώ μπερδεύομαι και θέλω τις απόψεις σας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σπαταλήσω πάνω από 400-450€. Αρχικά ψαχνόμουν, όπως έγραψα παραπάνω, μόνο για ΜΒ κρατώντας το budget χαμηλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν αξίζει. ΑΜ3+ καινούργια δεν βρίσκω πουθενά, επομένως η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήτανε να πάω σε αλλαγή MB/CPU/RAM. Στα 250€ αγοράζω κάτι αξιόλογο; Πρέπει να ανέβω στα 400-500€;Αξίζει να αναβαθμίσω τώρα αυτά τα 3 κομμάτια και να ασχοληθώ με GPU στο μέλλον αααααν πέσουν οι τιμές; Πραγματικά προβληματίζομαι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας https://www.ebay.com/itm/Asus-M5A97-R2-0-Motherboard-AMD-970-Socket-AM3-4-DDR3-ATX-USB2-0-USB3-0-/275056235690?_trksid=p2349526.m4383.l4275.c10#viTabs_0
pioupiou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραφα "αλλά οι τιμές στα μεταχειρισμένα είναι υψηλότερες από τη λιανική που είχα πληρώσει τότε". Η συγκεκριμένη είναι Open Box, 80€ χωρίς να υπολογίζουμε το τελωνείο αν περάσει.
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Υπάρχει πρόταση για όλα τα budget, ανάλογα τι σε ενδιαφέρει... Μπορείς να δεις μητρική όπως σου πρότεινε ο triplex1 Μπορείς να δεις κάποιο refurbished με i5 3rd gen και να κουμπώσεις επάνω τα πραγματά σου (μνήμες,ssd κτλ) Μπορείς με 230ευρώ να πας σε κάποιον i3 10105/h410/16gb ram (μπορείς να ρίξεις το κόστος πηγαίνοντας σε 10105f επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα αλλά με τόσο παλιά κάρτα καλό θα ήταν να μην το ρισκάρεις) Μπορείς με 380 να φτιάξεις πολύ καλύτερο μηχάνημα με 5600g/b450/16gb ram Προτάσεις όσες θες, ανάλογα τι σε ενδιαφέρει. Όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιο δυνατά απ'οτι προυπήρχε και θα σε καλύψει για αυτά που θες. Όσο πιο πολλά δώσεις τόσο καλύτερο μηχάνημα αποκτάς 4
pioupiou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Ωραίος, ευχαριστώ για την απάντηση. Ουσιαστικά αυτό ήθελα, μερικές προτάσεις σε διάφορα μπάτζετ όπως έκανες, θα έπρεπε να το είχα διατυπώσει πιο καθαρά, ή τι θα κάνατε στη θέση μου. Από refurbished γνωρίζω καλά, έχω αγοράσει γύρω στους 5 τα τελευταία χρόνια λόγω δουλειάς και λέω να τους αποφύγω για αυτό που θέλω. Απλά έχω μείνει πολλά χρόνια πίσω στις εξελίξεις σε hardware και είπα να ρωτήσω εδώ.
jgeorgiou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) motherboard B560 I3 10105F 2x8GB/3200 NVME 500GB KINGSTON δίνεις 300ευρώ και τα ρέστα δικά σου αν θες να αρχίσεις τις σπατάλες & να φτιάξεις γρήγορο μηχανακι βάλε I5 11600KF + cooler των 30ευρώ (αφαίρεσαι το κόστος του Ι3) και το τελικό budget θα σου βγει κάτω από τα 450ευρώ. Με τον Ι5 ή τον 5600Χ θα σου κρατήσει πολλά χρόνια γιατί είναι πολύ γρήγοροι εξαπύρηνοι. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
adtakhs Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Αυτό το κατάστημα φαίνεται να έχει ένα τελευταίο τεμάχιο σε στοκ https://www.sidalware.gr/store/proionta-201/ypologistes-202/yliko-anavathmisi-211/epeksergaste-amd-262/3923-203542-gigabyte-motherboard-970a-ds3p-am3-ddr3-atx-detail Αν θες απλά να τον επισκευάσεις.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 15 ώρες πριν, pioupiou είπε Αρχικά ψαχνόμουν, όπως έγραψα παραπάνω, μόνο για ΜΒ κρατώντας το budget χαμηλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν αξίζει. Δεν αξίζει, γιατί και ο FX-4100 σου, δεν είναι καθόλου εντυπωσιακός, δε νομίζω ότι επαρκεί για virtualbox, θα πρέπει να τον αλλάξεις. Μητρική δεν έχεις, δε σε "δένει" τίποτα στο ΑM3. Επίσης δεν έχεις τροφοδοτικό. Corsair VS-500 δεκαετίας πέταμα ή αγγελία στα 5 ευρώ. Δύο μητρικές καμμένες, είναι πάρα πολλές για ίδιο σύστημα. Το τροφοδοτικό σου είναι ο πρώτος υποψήφιος ότι τις έκαψε. Λες δεν σε ενδιαφέρει το gaming και βλέπω ότι bluestacks είναι gaming μέσω emulation ή κανω λάθος; Γι'αυτό θες την 6770; Έχω μπερδευτεί αρκετά. Προσπάθησε να θυμηθείς τι έκαναν οι μητρικές που χάλασαν, πρωτού και αφού χαλάσουν τελείως ή αν σου είπαν κάτι αυτοί που έβγαλαν τέτοια διάγνωση, γιατί αν είχε καεί PCI-e σε κάποια από αυτές δεν αξίζει να ρισκάρεις να βάλεις την 6770 σε καινούργια μητρική. Τόσο παλιά κάρτα θέλει έλεγχο και συντήριση σε κάθε περίπτωση. Μετά θα κάνει για ελαφριά παιχνίδια, αλλά με δύο οθόνες εξαρτάται και από την ανάλυση της οθόνης που θα τρέχεις τα παιχνίδια. Όσο αυξάνει η ανάλυση, αυξάνει η απαιτούμενη μνήμη γραφικών για παιχνίδια. 3
pioupiou Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Ο FX-4100 δεν είναι για πολλά αλλά το VirtualBox σε χαμηλές επιδόσεις το έτρεχε καλά τόσα χρόνια. Δεν παίζω παιχνίδια, το Bluestacks το χρησιμοποιώ ως Android emulator αλλά όχι για mobile games. Το τροφοδοτικό είναι Cx-500 όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο βέβαια, μιας κ μιλάμε για 10ετίας. Την 6770 δεν τη θέλω απαραίτητα, απλά αναφέρω τι υπάρχει διαθέσιμο κ λειτουργικό. Αλλά χρειάζομαι γραφικά, επομένως ενσωματωμένα; Όντως καθώς μόνο οι μητρικές είχανε καεί, το πρόβλημα θα είναι είτε σε τροφοδοτικό ή GPU. Με αυτά τα δεδόμενα βέβαια, πάμε για αλλαγή όλου του κουτιού κ θα ξεφύγω από το μπάτζετ, τα έχω σκεφτεί κ ο ίδιος όλα αυτά, γι' αυτό ζήτησα βοήθεια εδώ. Άρα ενσωματωμένα γραφικά και αλλαγή PSU σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μην κάψει τίποτα άλλο, στην περίπτωση που ευθύνεται το τροφοδοτικό;
RTW4ever Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 16 ώρες πριν, pioupiou είπε Ο FX-4100 δεν είναι για πολλά αλλά το VirtualBox σε χαμηλές επιδόσεις το έτρεχε καλά τόσα χρόνια. Δεν παίζω παιχνίδια, το Bluestacks το χρησιμοποιώ ως Android emulator αλλά όχι για mobile games. Το τροφοδοτικό είναι Cx-500 όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο βέβαια, μιας κ μιλάμε για 10ετίας. Την 6770 δεν τη θέλω απαραίτητα, απλά αναφέρω τι υπάρχει διαθέσιμο κ λειτουργικό. Αλλά χρειάζομαι γραφικά, επομένως ενσωματωμένα; Όντως καθώς μόνο οι μητρικές είχανε καεί, το πρόβλημα θα είναι είτε σε τροφοδοτικό ή GPU. Με αυτά τα δεδόμενα βέβαια, πάμε για αλλαγή όλου του κουτιού κ θα ξεφύγω από το μπάτζετ, τα έχω σκεφτεί κ ο ίδιος όλα αυτά, γι' αυτό ζήτησα βοήθεια εδώ. Άρα ενσωματωμένα γραφικά και αλλαγή PSU σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μην κάψει τίποτα άλλο, στην περίπτωση που ευθύνεται το τροφοδοτικό; Μα είναι δυνατόν να συζητάς ακόμα να κρατήσεις το τροφοδοτικό; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξεις, ΑΜΕΣΩΣ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα