Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Giannis34567 είπε

Κατόπιν αίτησης προ 4μηνου , τοποθετήθηκε πριν μία εβδομάδα νέος μετρητής για διζωνικό τιμολόγιο. Είναι ο XS212 και έχει σήμα κινητής όπως αναφέρθηκε .

Αφού πήραν τον παλιό, την επόμενη μέρα έγινε καταμέτρηση αλλά δεν καταχωρήθηκαν ενδείξεις ούτε εκδόθηκε λογαριασμός. Ερώτηση: σε πόσο χρονικό διάστημα θα ληφθεί ένδειξη με τηλεμέτρηση και τι θα γίνει με τις ενδείξεις του παλιού;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον γνωρίζει  κάτι

Επικοινώνησα με τον δεδδηε αλλά περιμένω απάντηση...

Εχεις πολυ μελλον αν εχεις την τυχη μου😁

Εγω είμαι στο τέταρτο μηνα έναντι🤣

• Thanks 1
  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Giannis34567 είπε

Αφού πήραν τον παλιό, την επόμενη μέρα έγινε καταμέτρηση αλλά δεν καταχωρήθηκαν ενδείξεις ούτε εκδόθηκε λογαριασμός. Ερώτηση: σε πόσο χρονικό διάστημα θα ληφθεί ένδειξη με τηλεμέτρηση και τι θα γίνει με τις ενδείξεις του παλιού;

Σε αλλαγή του μετρητή με νέο, δεν εκδίδεται άλλος λογαριασμός αλλά απλά στον επόμενο κανονικό θα έχει τις καταναλώσεις του καθενός μετρητή σε διαφορετικά πεδία. Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει σχετικά τον πάροχο και αυτός εκδίδει τον λογαριασμό σύμφωνα με το πρόγραμμα περιόδου τιμολόγησης που έχει.

Για την τηλεμέτρηση δεν γνωρίζω. Έχω εδώ και χρόνια νέο ψηφιακό μετρητή και με ενεργή sim πάνω από 12μηνο και δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα στοιχεία τηλεμέτρησης στον ΔΕΔΔΗΕ, είτε στην εφαρμογή του κινητού είτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Εχεις πολυ μελλον αν εχεις την τυχη μου😁

Εγω είμαι στο τέταρτο μηνα έναντι🤣

Εγώ στον έκτο....

• Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannis34567 είπε

Κατόπιν αίτησης προ 4μηνου , τοποθετήθηκε πριν μία εβδομάδα νέος μετρητής για διζωνικό τιμολόγιο. Είναι ο XS212 και έχει σήμα κινητής όπως αναφέρθηκε .

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον γνωρίζει  κάτι

Επικοινώνησα με τον δεδδηε αλλά περιμένω απάντηση...

Κατά την αλλαγή, καταγράφονται οι μετρήσεις του παλιού, όπου και δηλώνονται. Από εδώ και πέρα, έχεις ενταχθεί στην τηλεμέτρηση..

Μπορείς να στείλεις ένα μέιλ στο [email protected] , "είμαι ο τάδε, κάτοχος της παροχής με αριθμό παροχής τάδε, αντικαταστάθηκε ο μετρητής πρόσφατα με νέο έξυπνο, παρακαλώ ενημερώστε με αν έχει ενταχθεί στην τηλεμέτρηση"

Θα σου απαντήσουν μετά από λίγες ημέρες..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Κατά την αλλαγή, καταγράφονται οι μετρήσεις του παλιού, όπου και δηλώνονται. Από εδώ και πέρα, έχεις ενταχθεί στην τηλεμέτρηση..

Μπορείς να στείλεις ένα μέιλ στο [email protected] , "είμαι ο τάδε, κάτοχος της παροχής με αριθμό παροχής τάδε, αντικαταστάθηκε ο μετρητής πρόσφατα με νέο έξυπνο, παρακαλώ ενημερώστε με αν έχει ενταχθεί στην τηλεμέτρηση"

Θα σου απαντήσουν μετά από λίγες ημέρες..

Απαντάνε δεν λεω, μετα απο καμια εβδομάδα, μετα απο αυτη την απαντηση το χαος🤪

Καλησπέρα σας,

θα θέλαμε σας να ενημερώσουμε ό,τι το αίτημα σας έχει παραληφθεί και είναι υπό εξέταση.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Με εκτίμηση,
  • Haha 2
Δημοσ.

Εμένα έγινε τοποθέτηση τέλη Μαίου και μέχρι στιγμής λέει κατανάλωση 617kwh, μου φαίνεται ανήκουστο, πριν λίγο καιρό με τους παλιούς μετρητές μου ήρθε ο εκαθαριστικός 4μηνίας του χειμώνα και ειχα 300kwh. Έχω ηλιακό, είμαστε 2 άτομα στο σπίτι και ανοίγω 2 ώρες το air con στους 27 βαθμούς που είναι Α+++.
Σας φαίνεται εσάς λογική τέτοια κατανάλωση;

Έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο με τους νέους μετρητές;

Δημοσ.

Στην ανοιξη στο εργαστηριο μετρητων της δεη μας λεγανε οτι ο ηλεκτρομηχανικος ειχε αποκλισεις -2 με -4% οποτε ο ψηφιακος σιγουρα θα δειχνει παραπανω. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ενημερώσω ότι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Δεδδηε ( στο email και σε ηλεκτρονικό αίτημα δεν υπήρξε απάντηση)  και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να φανεί στο σύστημά τους η αλλαγή μετρητή. Επίσης ο πάροχος όταν ενημερωθεί θα εκδώσει λογαριασμό και για τον παλιό μετρητή.Πλέον οι ενδείξεις θα λαμβάνονται αυτόματα είπε ο Δεδδηε.

Ειδομεν...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannis34567 είπε

Να ενημερώσω ότι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Δεδδηε ( στο email και σε ηλεκτρονικό αίτημα δεν υπήρξε απάντηση)  και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να φανεί στο σύστημά τους η αλλαγή μετρητή. Επίσης ο πάροχος όταν ενημερωθεί θα εκδώσει λογαριασμό και για τον παλιό μετρητή.Πλέον οι ενδείξεις θα λαμβάνονται αυτόματα είπε ο Δεδδηε.

Ειδομεν...

Σε μενα μολις σημερα επιτελους μηδενισαν οι παλιες ενδείξεις και η κοπελα του δεδδηε μπορεσε και πηρε τις νεες, επειδή εχω χασει το μέτρημα, τέσσερις μηνες πρέπει να καρατησε η ολη διαδικασία απο την εγκατάσταση των νεων μετρητών και μιλαμε να μπορεις να καταχωρίσεις ενδειξη οχι να στέλνει μονο του, αυτο θα τους παρει κανένα χρόνο ετσι οπως παει🤪

Δημοσ.
Στις 18/7/2025 στις 8:26 ΜΜ, jokercell είπε

Εμένα έγινε τοποθέτηση τέλη Μαίου και μέχρι στιγμής λέει κατανάλωση 617kwh, μου φαίνεται ανήκουστο, πριν λίγο καιρό με τους παλιούς μετρητές μου ήρθε ο εκαθαριστικός 4μηνίας του χειμώνα και ειχα 300kwh. Έχω ηλιακό, είμαστε 2 άτομα στο σπίτι και ανοίγω 2 ώρες το air con στους 27 βαθμούς που είναι Α+++.
Σας φαίνεται εσάς λογική τέτοια κατανάλωση;

Έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο με τους νέους μετρητές;

Εσυ περιμενες να γραφουν λιγοτερο!!!!!!.Η αποσβεση πως θα γινει.Οταν αλλαξαν στην πολη μου τους μετρητες νερου με ψηφιακους, ποτε δεν ειχα νερο λιγοτερο απο πριν σε κυβικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έβαλα και εγώ πριν λίγες μέρες διζωνικο. Μπορώ να ελέγξω κάπως αν στέλνει τις μετρήσεις αυτόματα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexx είπε

Καλησπέρα, έβαλα και εγώ πριν λίγες μέρες διζωνικο. Μπορώ να ελέγξω κάπως αν στέλνει τις μετρήσεις αυτόματα?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, toyo73 είπε

Εσυ περιμενες να γραφουν λιγοτερο!!!!!!.Η αποσβεση πως θα γινει.Οταν αλλαξαν στην πολη μου τους μετρητες νερου με ψηφιακους, ποτε δεν ειχα νερο λιγοτερο απο πριν σε κυβικα.

Θέλεις να πείς οτι ο ΔΕΔΔΗΕ κλέβει με τους μετρητες που τοποθέτησε αυτός , για χάρη των παρόχων ;;;

Η μήπως ολοι οι δήμοι της χώρας κλέβουν όλους τους δημότες τους ;;;;

Η μήπως έγραψες κάτι , ετσι για να περάσει η ώρα;;;

Δημοσ.

Κανένας νέος ηλεκτρονικός μετρητής δεν κλέβει και αυτό είναι εύκολο να μετρηθεί.

Υπάρχει πληθώρα από παλιούς μηχανικούς μετρητές που είναι 30-40 και 50 χρόνων που από τα χρόνια εμφανίζουν αποκλίσεις προς τα κάτω.

Και όταν λέω αποκλίσεις εννοώ από 10% έως και σχεδόν κολλημένους που γυρνάνε ελάχιστα.

Οι νέοι ψηφιακοί μετρητές καταγράφουν τα πάντα αλλά έχουν ένα σοβαρό κατασκευαστικό  ελάττωμα,είναι ευαίσθητοι στις εξωτερικές(υψηλές) θερμοκρασίες περιβάλλοντος με συνέπεια να εμφανίζουν αποκλίσεις θετικές όμως οι οποίες είναι εντός επιτρεπτών ορίων.

Το σοβαρότερο όλων όμως είναι ότι οι τελευταίες παρτίδες που έχουν φέρει βγάζουν προβλήματα.

Το μέλλον θα δείξει.

Δημοσ.
17 hours ago, toyo73 said:

Spoiler

Δεν τους πληρώνουν οι εταιρείες. Σιγά μη βάλουν τίποτα αυτοί από την τσέπη τους, έχουν τους πολιτικούς να τους τα κανονίζουν.

Εν τω μεταξύ χτες και προχτές έγιναν πολυωρες διακοπές σε μεγάλες περιοχές της Αττικής, και στα ΜΜΕ δεν παίζει τίποτα - τα λεφτά της διαφήμισης είναι μπόλικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...