Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν θα πλησιάζει η ώρα του δικαστηρίου, θα στείλει χαρτί το θύμα ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του θύτη.

Αυτό πάει στον εισαγγελέα (ή όποιος ασχολείται) και δεν προχωράει η υπόθεση. Μόνο κανένα πρόστιμο για παραβίαση (και όχι παράβαση) κόκκινου σηματοδότη.

Η νομική προστασία είναι για να καλύψει όλα τα νομικά έξοδα, είτε με εταιρικό δικηγόρο είτε με δικό σου. Αλλά θα το επιβεβαιώσεις με την ασφαλιστική. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, s1mplement είπε

Πέρασε με κοκκινο ο δικος μου επειδη ηταν νεο το φαναρι στην διασταυρωση εκεινη και ειχε καιρο να περασει απο εκει.

δεν είχα σκοπό να απαντήσω λόγω του ότι δε γνωρίζω αλλά και δε κατάλαβα ακριβώς τι έγινε όπως τα γράφεις. Αλλά αυτό ρε φίλε με προκαλεί. Τι θα πει πέρασε με κόκκινο επειδή ήταν νέο το φανάρι; Είμαστε σοβαροί; Είναι αυτό δικαιολογία; Πες απλά ότι πέρασε/πέρασες με κόκκινο αλλά όχι ηλιθιότητες. Η δικαιολογία είναι που εξοργίζει και προκαλεί.

Από εκεί που πέρα αυτό που ξέρω είναι ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις όλοι το εκμεταλλεύονται ότι και καλά έχουν θέμα υγείας για να τσιμπήσουν αποζημείωση. Ένας που ήξερα έπαιξε τέτοιο θέατρο και μετά δούλευε και μαύρα κιολας. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, csontheline είπε

Όταν θα πλησιάζει η ώρα του δικαστηρίου, θα στείλει χαρτί το θύμα ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του θύτη.

Αυτό πάει στον εισαγγελέα (ή όποιος ασχολείται) και δεν προχωράει η υπόθεση. Μόνο κανένα πρόστιμο για παραβίαση (και όχι παράβαση) κόκκινου σηματοδότη.

Η νομική προστασία είναι για να καλύψει όλα τα νομικά έξοδα, είτε με εταιρικό δικηγόρο είτε με δικό σου. Αλλά θα το επιβεβαιώσεις με την ασφαλιστική. 

Αυτο ηθελα να ακουσω πανω-κατω. Σε ευχαριστω πολύ! Την ημερα που καναμε δηλωση ατυχιματος στην αστυνομια μας ειπανε κάτι τετοιο τοτε. Εγινε 1,5 χρονο πριν το ατύχημα.

Επεξ/σία από s1mplement
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τι είναι αυτό?

τιποτα, αστειευομαι που σε διπλα θεμα λενε καποιοι οτι φταινε οι τραπεζες που δεν ακολουθουν το ISO για το οτι καποιοι αφελεις δινουν τους κωδικους σε απατεωνες. Ετσι και δω φταιει ο δημος που εβαλε καινουριο φαναρι

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, s1mplement είπε

Πέρασε με κοκκινο ο δικος μου επειδη ηταν νεο το φαναρι στην διασταυρωση εκεινη και ειχε καιρο να περασει απο εκει.

Ρωτάτε δικηγόρο.

Από εκεί και πέρα. Ας λείπουν οι γελοίες δικαιολογίες.

• Thanks 2
Δημοσ.

Παντως με τις βλακειες που κανουν σε καποια σημεια με τη τοποθετηση φαναριων,ναι δε μου φαινεται περιεργο να αιφνιδιαστει καποιος εαν καπου βαλουν φαναρι προσφατα και περναει καθε μερα και απλα δε το παρει χαμπαρι.

Φυσικα δε δικαιολογεται το ατυχημα και καλως να διεκδικησει αυτος που επαθε τη ζημια οτι ειναι να διεκδικησει,αλλα οι εξυπναδες καλο ειναι να περισσευουν.

Και θα μιλησω με προσωπικη μου εμπειρια,που ειναι ενα φαναρι στους Αγιους Αναργυρους που ειναι σχεδον κρυμμενο πισω απο γωνια πολυκατοικιας συν ταμπελα καταστηματος(τωρα το τι μπηκε πρωτα,δε ξερω).Το θεμα ειναι οτι βλεπεις το φαναρι 5-8 μετρα πριν το φτασεις και αν δε το γνωριζεις ,μεχρι να παρεις χαμπαρι τι εχει γινει,αν ειναι κοκκινο,η το εχεις κοψει η και να πλακωθεις στα φρενα και να σταματησεις,θα το κανεις μετα τη διασταυρωση.

Μου εχει τυχει 2 φορες ,επειδη περναω σπανια απο εκει και δε το θυμαμαι οτι ειναι θαμμενο και παλι καλα που δεν ερχοταν καποιος απο το καθετο.Και ημουν με μηχανη οποτε εγω θα τσακιζα τα ποδια μου και οχι δεν ετρεχα γιατι ειναι με κινηση (σε πεζους και οχηματα) ο συγκεκριμενος δρομος.

Επαναλαμβανω οτι δε θα ζητουσα ρεστα αν επεφτα πουθενα ,αλλα θα ζητουτα ρεστα απο το δημο.Στη προηγουμενη διασταυρωση απο εκει,εχουν και φαναρι στο πλαι αλλα και κρεμαστο και φαινεται.Απορω γιατι δε βαλανε και κρεμαστο στη συγκεκριμενη.

Δημοσ.

Καταλαβε τη διαφορα του δε το βλεπω επειδη ειναι τοποθετημενο λανθασμενα και του δε το βλεπω επειδη χαζευω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, s1mplement said:

Γεια σας παιδια, δεν ζητάω καποια σοβαρη συμβουλη, απλως να μαθω αν έχει τύχει σε καποιον κάτι παρομοιο

Εγώ πριν λίγα χρόνια τράκαρα έτσι με όχημα της αστυνομίας. Πέρασαν κόκκινο χωρίς να προσέξουν και πέσαν πάνω μου (ήμουν με μηχανή οπότε και τραυματίστηκα ευτυχώς σχετικά ελαφρά - 4-5 ράμματα). Επειδή δεν ήθελα να μπλέξω περισσότερο δεν έκανα ποινική δίωξη αλλά γίνεται αυταπάγγελτα λόγω τραυματισμού. Ο Αστυνομικός έφερε δικό του δικηγόρο και τον πλήρωσε ο ίδιος, πιστεύω για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που εγώ τον κυνηγούσα. Ξαναείπα εκεί ότι δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη και μετά απο μερικές ερωτήσεις, το δικαστήριο τον έβγαλε αθώο αλλά η απόφαση για να πάρω τα λεφτά βγήκε πρόσφατα.

Συνήθως οι δικηγόροι αυτό που κάνουν είναι να ζητάνε αναβολή μέχρι να γίνει το αστικό ώστε να έχουν αποζημιωθεί, αλλά απο όσο ξέρω έχει βγει και απόφαση του Αρίου Πάγου που λέει ότι δεν συνδέονται οι αποφάσεις απαραίτητα, οπότε και το ρίσκαρα παρόλο το τι μου είπε η δικηγόρος. Δηλαδή βγήκε πρώτα αθώος στο ποινικό αλλά με αποζημιώνει στο αστικό που έγινε αργότερα.

Χαμένος χρόνος πραγματικά, πας στο δικαστήριο και περιμένεις πόσες ώρες γιατί οι υποθέσεις παίρνουν σειρά. Αν δεν είναι πολύπλοκη η υπόθεση ρωτάνε μάρτυρες κτλπ 5-6 πράγματα και μέσα σε 5 λεπτά εχει βγει απόφαση. Η νομική κάλυψη (Interamerican) δεν έκανε τίποτα απολύτως, δεν ήρθαν ποτέ στο δικαστήριο δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο, μόνο εγώ τους έπαιρνα και απλά με μπέρδευαν για τα επόμενα βήματα. Στο τελευταίο τηλέφωνο η δικηγόρος (1,5 χρόνο πριν) μου είπε όταν πάρεις τα λεφτά πάρε με να μου πεις. Νομίζω τώρα έχει κλείσει η εταιρία αυτή τελείως (DAS). Θεωρώ όμως ότι το ότι είχα νομική κάλυψη βοήθησε στο να βγει υπέρ μου η απόφαση, καθώς όλοι οι μάρτυρες που έβαλε ο αστυνομικός είπανε ψέματα, και το αστείο είναι ότι φαίνεται απτις καταθέσεις τους.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Καταλαβε τη διαφορα του δε το βλεπω επειδη ειναι τοποθετημενο λανθασμενα και του δε το βλεπω επειδη χαζευω.

Μα ο τυπος που άνοιξε το θεμα δεν το ειδε γιατι την προηγούμενη φορά που πέρασε δεν είχε φανάρι .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μα ο τυπος που άνοιξε το θεμα δεν το ειδε γιατι την προηγούμενη φορά που πέρασε δεν είχε φανάρι .

Δε δικαιολογησα καπου τον ΟΡ. Επεσημανα απλως πως μπορει να υπαρχει και αυτη η περιπτωση και εφοσον δεν εχουμε ολα τα δεδομενα,δε μπορουμε να κρινουμε τιποτα.

Και παρεθεσα τη προσωπικη μου εμπειρια με φαναρι που ανετα γινεται ατυχημα.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, vs_skg είπε

ο δημος φταιει που δεν ακολουθει το πρωτοκολλο ISO για τον αριθμο φαναριων. 

Πέρα απ'τα αστεία πάντως και χωρίς να λέω πως αυτό συνέβη εδώ, έχω δει αρκετές φορές φανάρια που είναι πίσω από δέντρα ή κολώνες κλπ.

Πρόσφατα  κάτι φυντάνια, κοντά στο σπίτι μου, βάλανε ένα σήμα ακριβώς μπροστά και στο ύψος του φαναριού, που ευτυχώς μετά από λίγες μέρες το "κοντύνανε".

Δημοσ.
On 18/01/2022 at 14:27, s1mplement said:

Εμπειρικα τώρα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οταν γίνεται το δικαστηριο και δεν σε κινηγάει ο άλλος; Γνωρίζει κάνεις,  το έχει περασει κανεις; 

Ευχαριστώ

Το πέρασα εγώ το 2010 για ένα ψιλοατύχημα που έγινε το 2006.
Μου είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι επίσης. Πήγαμε κατά τις 11:30 στο δικαστήριο και τα κανόνιασαν οι δικηγόροι μας. Σε μισή ώρα είχαμε ξεμπλέξει. 
Δικηγόρο δεν πλήρωσα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...