Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 2/3/2022 στις 4:08 ΜΜ, scullyist είπε

Βγαίνει αμέσως διαβάζω, ενώ πρόσφατα κάποιος γείτονας μου έλεγε πως την έχασε, πήγε στο ΑΤ και του είπανε "3 μήνες για να βγεί".

Τι δούλεμα ήταν αυτό; (για την ιστορία, τελικά κάποιος την βρήκε και την παρέδωσε σε ΑΤ)

Ίσως να 'χει να κάνει με τον φόρτο τού εκάστοτε ΑΤ. Εμένα μου είπαν να περάσω στις 17 του μήνα, επειδή ήταν γεμάτοι. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 3:36 ΠΜ, washcloud είπε

Ιν άδερ νιουζ, πώς έτυχε και κοίταξα στο σάιτ της αστυνομίας, και βλέπω ότι οι ταυτότητες έχουν ισχύ 15ετίας (ιδέα δεν είχα). Λέω ένα "ωχ", καθώς φέτος συμπληρώνεται 15ετία για 'μένα και μετά λέω να τσεκάρω της γυναίκας, και βλέπω ότι η 15ετία της δικιάς της συμπληρώθηκε τον Νοέμβρη. Κι επειδή καταργήθηκαν και τα τραπεζικά βιβλιάρια πια και ό,τι δουλειά είναι να κάνεις σε κατάστημα την κάνεις με ταυτότητα, παίρνω μια την Εθνική να ρωτήσω τί θα γίνει αν σκάσω με ταυτότητα πέραν της 15ετίας και η υπάλληλος μου είπε "όλα καλά, αφού δεν έχει σαν έγγραφο ημερομμηνία λήξης". πρακτικά κατάλαβα ότι ΔΕΝ ελέγχουν στις τράπεζες τις ταυτότητες για "15ετία" (προφανώς διότι δεν έχουν τάτοια γραμμή από τα κεντρικά τους).

Και η ερώτηση : έχει κανείς οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που να του βάλανε χέρι σε κάποια υπηρεσία, για "ληγμένη ταυτότητα".....;

Στις 4/3/2022 στις 10:15 ΠΜ, gokuthelegend είπε

Εγώ έχω την ταυτότητα από το 2002, 20 χρόνια δηλαδή. Στην φωτογραφία είμαι 15 χρονών. Έχω πάει σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες (ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, εφορία, δευτεροβάθμια), κανείς δεν μου είπε ποτέ τίποτα τα τελευταία 5 χρόνια. Ισχύουν όντως τα 15 χρόνια, αλλά μάλλον δεν τους δίνουν και πολύ σημασία.

Για ταξίδια στο εξωτερικό είναι πιο πολύ αυτή η παραίνεση. Στην καθημερινότητά μας, δεν μας επηρεάζει πουθενά.

Κρατήστε την και 100 χρόνια, που λέει ο λόγος. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε

Για ταξίδια στο εξωτερικό είναι πιο πολύ αυτή η παραίνεση.

Εδώ δεν έχουμε λεφτά να πάμε μια μικρή εκδρομούλα αυθημερόν κάπου για εντός της Ελλάδας. Τον μέσο χρήστη δεν νομίζω να τον πειράζει αν δεν μπορεί αν βγει εξωτερικό. Αν και όταν κάποιος θέλει να πάει εξωτερικό αναγκαστικά θα πάει να την αλλάξει.

Δημοσ.
28 minutes ago, gokuthelegend said:

Εδώ δεν έχουμε λεφτά να πάμε μια μικρή εκδρομούλα αυθημερόν κάπου για εντός της Ελλάδας. Τον μέσο χρήστη δεν νομίζω να τον πειράζει αν δεν μπορεί αν βγει εξωτερικό. Αν και όταν κάποιος θέλει να πάει εξωτερικό αναγκαστικά θα πάει να την αλλάξει.

off topic αλλα πιστεψε μρ πιο φτηνα βγαινει το αεροπλανο για εξωτερικο παρα βενζινη πχ για αθηνα πατρα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 3:36 ΠΜ, washcloud είπε

Στην Ελλάδα το άμεσα τόσο καιρό παίρνει.

Ιν άδερ νιουζ, πώς έτυχε και κοίταξα στο σάιτ της αστυνομίας, και βλέπω ότι οι ταυτότητες έχουν ισχύ 15ετίας (ιδέα δεν είχα). Λέω ένα "ωχ", καθώς φέτος συμπληρώνεται 15ετία για 'μένα και μετά λέω να τσεκάρω της γυναίκας, και βλέπω ότι η 15ετία της δικιάς της συμπληρώθηκε τον Νοέμβρη. Κι επειδή καταργήθηκαν και τα τραπεζικά βιβλιάρια πια και ό,τι δουλειά είναι να κάνεις σε κατάστημα την κάνεις με ταυτότητα, παίρνω μια την Εθνική να ρωτήσω τί θα γίνει αν σκάσω με ταυτότητα πέραν της 15ετίας και η υπάλληλος μου είπε "όλα καλά, αφού δεν έχει σαν έγγραφο ημερομμηνία λήξης". πρακτικά κατάλαβα ότι ΔΕΝ ελέγχουν στις τράπεζες τις ταυτότητες για "15ετία" (προφανώς διότι δεν έχουν τάτοια γραμμή από τα κεντρικά τους).

Και η ερώτηση : έχει κανείς οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που να του βάλανε χέρι σε κάποια υπηρεσία, για "ληγμένη ταυτότητα".....;

Γενικά εκτός από ταξίδι στο εξωτερικό ή έκδοση διαβατηρίου δεν νομίζω να είναι μεγάλη η πιθανότητα να σε εμποδίσει κάπου. Βέβαια τεχνικά μια και ρώτησες για τράπεζες, ναι μεν δεν υπάρχει "ρητή εντολή" να αρνούνται να εξυπηρετήσουν αν έχει παρέλθει 15ετία, αλλά μια και ο υπάλληλος που σου κάνει τη δουλειά έχει την πλήρη ευθύνη να ελέγχξει την ταυτοπροσωπία, εάν δεν μπορεί να συμπεράνει ότι είσαι ο ίδιος στην ταυτότητα, μπορεί να αρνηθεί τη συναλλαγή. Να σου πω ένα ακραίο, έχω δει γέρους/γριές να κυκλοφορούν με ταυτότητα του 1960, "Βασίλειον της Ελλάδος" κι έτσι, όπου φαίνεται στην φωτογραφία ένας 20-30χρονος και έχεις μπροστά σου έναν 90χρονο.

Δημοσ.
Στις 3/3/2022 στις 11:55 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Πως γίνεται να ενημερώνεται και άμεσα και σε 2 μέρες;

Πολλοί πράγματι μπερδεύονται, αλλά:

άμεσα

https://el.m.wiktionary.org/wiki/άμεσα

αμέσως

https://el.m.wiktionary.org/wiki/αμέσως

Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, πράγματι η ενημέρωση γίνεται άμεσα, αφού δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει άλλη ενέργεια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 7:26 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε

Ίσως να 'χει να κάνει με τον φόρτο τού εκάστοτε ΑΤ. Εμένα μου είπαν να περάσω στις 17 του μήνα, επειδή ήταν γεμάτοι. 

Στα ΑΤ και καταγγελία για κακοποίηση σκυλιού να τους πεις ότι θες να κάνεις θα σου πουν έλα σε ένα μήνα με ραντεβού λόγω κόβιντ. Απλά πας από εκεί χωρίς ραντεβού και εξυπηρετείσαι. Πήγα και εγώ να ρωτήσω κάτι για την ταυτότητα μου (είχε ένα θέμα φθοράς), λέω στο φρουρό "για ταυτότητα" και με ρωτάει αν έχω ραντεβού. Του λέω όχι και με άφησε έτσι απλά. Ήταν στο αρμόδιο γραφείο 3 τύποι και μαλ**ίζονταν, αλλά με εξυπηρέτησαν κανονικότατα, τρόπον τινά. Αν είχα μπει στη διαδικασία να κλείσω ραντεβού θα πήγαινα σε κάνα μήνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Στα ΑΤ και καταγγελία για κακοποίηση σκυλιού να τους πεις ότι θες να κάνεις θα σου πουν έλα σε ένα μήνα με ραντεβού λόγω κόβιντ. Απλά πας από εκεί χωρίς ραντεβού και εξυπηρετείσαι. Πήγα και εγώ να ρωτήσω κάτι για την ταυτότητα μου (είχε ένα θέμα φθοράς), λέω στο φρουρό "για ταυτότητα" και με ρωτάει αν έχω ραντεβού. Του λέω όχι και με άφησε έτσι απλά. Ήταν στο αρμόδιο γραφείο 3 τύποι και μαλ**ίζονταν, αλλά με εξυπηρέτησαν κανονικότατα, τρόπον τινά. Αν είχα μπει στη διαδικασία να κλείσω ραντεβού θα πήγαινα σε κάνα μήνα.

Κι εγώ χωρίς ραντεβού πήγα, επειδή δεν περίμενα να γίνεται τέτοιος πανικός, αλλά μου έδειξε τα χαρτιά της και, όντως, ήταν κλεισμένοι μέχρι σήμερα που πήγα να την βγάλω. 

Άσε που την είχαν βρει την παλιά μου στο ταχυδρομείο επί 1,5 βδομάδα και δεν μπορούσαν να βρουν το τηλέφωνό μου. Και, φυσικά, το βρήκαν αφού είχαν προχωρήσει την ακύρωσή της. 😒

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, poulinos είπε

off topic αλλα πιστεψε μρ πιο φτηνα βγαινει το αεροπλανο για εξωτερικο παρα βενζινη πχ για αθηνα πατρα

Δεν έχεις και άδικο, αλλά με την προϋπόθεση να μένεις Αθήνα ή σε πόλη που έχει αεροδρόμιο που να βγάζει δρομολόγια πτήσεων προς εξωτερικό. Εμείς που μένουμε επαρχία, και ειδικά σε χωριά, είναι ακόμη χειρότερα διότι ακόμη και με αεροπλάνο να θέλουμε να ταξιδέψουμε πάλι θα πρέπει να πάρουμε κάποιο μεταφορικό μέσο για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο, οπότε τις βενζίνες δεν τις γλυτώνουμε.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Ξέρει κανένας, αν πληρώσεις το παράβολο ονλάην τι δείχνουμε στην αστυνομία? εκτυπώνω μόνο το παράβολο που λέει "για φορέα" και το πάω? φαίνεται κάπου ότι είναι πληρωμένο?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ξέρει κανένας, αν πληρώσεις το παράβολο ονλάην τι δείχνουμε στην αστυνομία? εκτυπώνω μόνο το παράβολο που λέει "για φορέα" και το πάω? φαίνεται κάπου ότι είναι πληρωμένο?

κρατάς τον κωδικό που σου βγάζει,αυτό το μακρυνάρι απο νούμερα ελέγχουν εκεί ότι έχει πληρωθεί για τον Χ σκοπό.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 18/03/2022 at 13:03, gokuthelegend said:

Δεν έχεις και άδικο, αλλά με την προϋπόθεση να μένεις Αθήνα ή σε πόλη που έχει αεροδρόμιο που να βγάζει δρομολόγια πτήσεων προς εξωτερικό. Εμείς που μένουμε επαρχία, και ειδικά σε χωριά, είναι ακόμη χειρότερα διότι ακόμη και με αεροπλάνο να θέλουμε να ταξιδέψουμε πάλι θα πρέπει να πάρουμε κάποιο μεταφορικό μέσο για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο, οπότε τις βενζίνες δεν τις γλυτώνουμε.

σωστα ισχυει αυτο.οταν εισαι επαρχια ειναι ολα ποιο ζορικα αν δεν εισαι κοντα αεροδρομιο ή δεν ειναι μεγαλο αεροδρομιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/3/2022 στις 4:08 ΜΜ, scullyist είπε

Βγαίνει αμέσως διαβάζω, ενώ πρόσφατα κάποιος γείτονας μου έλεγε πως την έχασε, πήγε στο ΑΤ και του είπανε "3 μήνες για να βγεί".

Τι δούλεμα ήταν αυτό; (για την ιστορία, τελικά κάποιος την βρήκε και την παρέδωσε σε ΑΤ)

Ισχύει. Αν πεις ότι την έχασες δεν σου βγάζουν αμέσως. Σου δίνουν 3 μήνες διορία μήπως τη βρεις και σου βγάζουν μετά. Αν πεις ότι στην έκλεψαν σου βγάζουν άλλη επιτόπου. Δεν είναι υποχρεωτική η μήνυση κατά αγνώστων. Αν θες κάνεις. Θέλει μάρτυρα όμως και φωτογραφίες ταυτότητας. 

Edit : νομίζω θέλει και παράβολο. Δεν το θυμάμαι αυτό. 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.
3 hours ago, lek88 said:

Ισχύει. Αν πεις ότι την έχασες δεν σου βγάζουν αμέσως. Σου δίνουν 3 μήνες διορία μήπως τη βρεις και σου βγάζουν μετά. Αν πεις ότι στην έκλεψαν σου βγάζουν άλλη επιτόπου. Δεν είναι υποχρεωτική η μήνυση κατά αγνώστων. Αν θες κάνεις. Θέλει μάρτυρα όμως και φωτογραφίες ταυτότητας. 

την εχασα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (πραγματι) και  μου βγαλαν καπακια αλλη:)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lek88 είπε

Εγώ μες στον μήνα έβγαλα καινούρια. 

Θέλει και παράβολο, ναι. 9 ευρώ. Πληρώνεις και πενήντα λεπτά στο ΑΤ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...