Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

την εχασα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (πραγματι) και  μου βγαλαν καπακια αλλη:)

Για Ελλάδα ξέρω τι ισχύει. Εσύ που την έχασες εξωτερικό σου έβγαλαν κατευθείαν άλλη ή περίμενες το 3μηνο; 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 minutes ago, lek88 said:

Για Ελλάδα ξέρω τι ισχύει. Εσύ που την έχασες εξωτερικό σου έβγαλαν κατευθείαν άλλη ή περίμενες το 3μηνο; 

κατευθειαν.οταν γυρισα πηγα και μου την εβγαλαν. Ηταν Ιανουαριο του 2020. Δεν θυμαμαι αν τους ειπα οτι την εχασα εξωτερικο ή οχι αλλα παντως μου την εβγαλαν κατευθειαν (ειχα μια μερα delay γιατι κατι ελειπε απο το δημο αλλα ηταν εξαιρεση)

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με τις ταυτοτητες που φθειρονται,δεν μπορουν να τις κανουν σαν τα διπλωματα, να πας μια μερα σε μια δημοσια υπηρεσια η τραπεζα και να τυχεις κανενα παραξενο υπαλληλο να σου πει ΄΄η ταυτοτητα σου ειναι φθαρμενη δεν μπορω να σε εξυπηρετισω΄΄και το κακο ειναι οτι αμα αλλαξεις ταυτοτητα πρεπει να παρεις σβαρνα τραπεζες,κινητη τηλεφωνια κ.τ.λ,το καλο ειναι οτι στη εφορια αλλαζει αυτοματα πλεον.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lek88 είπε

Δεν υπάρχει κανένα υποχρεωτικό 3μηνο. Αν δηλώσεις απώλεια, την ακυρώνεις και επιτόπου αν θέλεις και κλείνεις ραντεβού να βγάλεις καινούρια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Papadgianis είπε

το κακο ειναι οτι αμα αλλαξεις ταυτοτητα πρεπει να παρεις σβαρνα τραπεζες,κινητη τηλεφωνια κ.τ.λ

Ναι, γιατί ως γνωστόν αλλάζεις ταυτότητα κάθε εβδομάδα και δεν βολεύει καθόλου. Πέρα από την πλάκα, μία φορά στα 15-20 χρόνια που θα την αλλάξεις δεν νομίζω να είναι πολύς κόπος να καθίσεις να ενημερώσεις τα πάντα. Αλλά όπως και να έχεις δεν χρειάζεται να το κάνεις άμεσα. Πχ, τράπεζες, μπορείς να κάνεις επικαιροποίηση στοιχείων όταν θα επισκεφτείς την τράπεζα για κάποια άλλη δουλειά, δεν χρειάζεται να το κάνεις από την 1η μέρα. Κινητή τηλεφωνία, αν έχεις καρτοκινητό κλαιν, δεν μπαίνεις καν στο κόπο, αν έχεις συμβόλαιο πας και ενημερώνεις όταν θα είσαι εύκαιρος ή αν έχεις μια δουλειά στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί (όπως και στην τράπεζα). Επίσης, αν κάποια υπηρεσία (τράπεζα ή εταιρία κινητής) σου ζητήσει να της δώσεις την ταυτότητα και δεν έχεις ενημερώσει, ε, δώσε το παλιό νούμερο. Εφορία όπως είπες ενημερώνεται αυτόματα. Αυτά.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ναι, γιατί ως γνωστόν αλλάζεις ταυτότητα κάθε εβδομάδα και δεν βολεύει καθόλου. Πέρα από την πλάκα, μία φορά στα 15-20 χρόνια που θα την αλλάξεις δεν νομίζω να είναι πολύς κόπος να καθίσεις να ενημερώσεις τα πάντα. Αλλά όπως και να έχεις δεν χρειάζεται να το κάνεις άμεσα. Πχ, τράπεζες, μπορείς να κάνεις επικαιροποίηση στοιχείων όταν θα επισκεφτείς την τράπεζα για κάποια άλλη δουλειά, δεν χρειάζεται να το κάνεις από την 1η μέρα. Κινητή τηλεφωνία, αν έχεις καρτοκινητό κλαιν, δεν μπαίνεις καν στο κόπο, αν έχεις συμβόλαιο πας και ενημερώνεις όταν θα είσαι εύκαιρος ή αν έχεις μια δουλειά στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί (όπως και στην τράπεζα). Επίσης, αν κάποια υπηρεσία (τράπεζα ή εταιρία κινητής) σου ζητήσει να της δώσεις την ταυτότητα και δεν έχεις ενημερώσει, ε, δώσε το παλιό νούμερο. Εφορία όπως είπες ενημερώνεται αυτόματα. Αυτά.

Ενταξει μια ταυτοτητα μπορει να την κρατησεις οπως ειπες 15-20 χρονια αλλα εγω αναφερω περιπτωσεις φθορας η να την ξεχασεις σε κανενα παντελονι και την βαλεις στο πλυντηριο συμβαινουν αυτα σε αρκετους εχει συμβει,δεν θα ηταν καλο να τις κανουν οπως τα διπλωματα για να ειναι πιο ανθεκτικες,και για αυτα που ανεφερα για τις υπηρεσιες αμα πεσεις σε στραβο υπαλληλο σου κανει ολοκληρη ιστορια μου εχει συμβει.

Δημοσ.

Θελω να ταξιδέψω και έχω ταυότητα που εχουν περάσει τα 15+ Χρόνια , στο ατ της περιοχής μου μου είπαν για ραντεβού μετά απο 3 μήνες ενω εγω πετάω σε 3 βδομάδες . Αν πω οτι την έχασα πληρώνοντας το παράβολο θα εξυπηρετηθώ αμέσως? Βγαίνει άμεσα η ταυτότητα?

Επίσσης σε  γειτονικό ΑΤ που κάλεσα μου ειπαν οτι δεν μπορώ να πάω σε αυτούς γιατί δεν είμαι δημότης τους , ισχύει?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Αν πω οτι την έχασα πληρώνοντας το παράβολο θα εξυπηρετηθώ αμέσως?

Αν πας με τα εισιτήρια και τους εξηγήσεις ότι έχεις ταξίδι σε λίγο καιρό μπορει να βρεθεί κάποιο κενό και να σε εξυπηρετήσουν.

26 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Βγαίνει άμεσα η ταυτότητα?

Σε 20 με μισή ώρα

26 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Επίσσης σε  γειτονικό ΑΤ που κάλεσα μου ειπαν οτι δεν μπορώ να πάω σε αυτούς γιατί δεν είμαι δημότης τους , ισχύει?

Ισχύει.

Επίσης εκτός παραβόλου, θα χρειαστείς φωτό και 1 μάρτυρα.

Δεν έχεις διαβατήριο? 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν πας με τα εισιτήρια και τους εξηγήσεις ότι έχεις ταξίδι σε λίγο καιρό μπορει να βρεθεί κάποιο κενό και να σε εξυπηρετήσουν.

Σε 20 με μισή ώρα

Ισχύει.

Επίσης εκτός παραβόλου, θα χρειαστείς φωτό και 1 μάρτυρα.

Δεν έχεις διαβατήριο? 

τους το πα οτι ταξιδευω, δεν τους ενδιαφέρει ,

Οχι δεν εχω διαβατήριο δυστηχώς 

• Sad 1
Δημοσ.
16 hours ago, Papadgianis said:

Αυτο με τις ταυτοτητες που φθειρονται,δεν μπορουν να τις κανουν σαν τα διπλωματα, να πας μια μερα σε μια δημοσια υπηρεσια η τραπεζα και να τυχεις κανενα παραξενο υπαλληλο να σου πει ΄΄η ταυτοτητα σου ειναι φθαρμενη δεν μπορω να σε εξυπηρετισω΄΄και το κακο ειναι οτι αμα αλλαξεις ταυτοτητα πρεπει να παρεις σβαρνα τραπεζες,κινητη τηλεφωνια κ.τ.λ,το καλο ειναι οτι στη εφορια αλλαζει αυτοματα πλεον.

τραπεζες απο το web banking πλεον. μονο ΙΚΑ(εφκα) απο κοντα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, aGka8l είπε

Θελω να ταξιδέψω και έχω ταυότητα που εχουν περάσει τα 15+ Χρόνια

και τι έγινε που πέρασαν 15+ χρόνια; Τι πρόβλημα υπάρχει;

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, dtzgr είπε

και τι έγινε που πέρασαν 15+ χρόνια; Τι πρόβλημα υπάρχει;

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του
5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
Δημοσ.

Ναι, οκ, αλλα ο φίλος λέει ότι θέλει να ταξιδέψει και αυτός είναι ο λόγος που θέλει να την αλλάξει.

Υποθέτοντας ότι ο μόνος λόγος είναι η 15ετία (δεν αναφέρει άλλον ως λόγο, παρά μόνο αυτό), τι πρόβλημα υπάρχει στο ταξίδι; 

Δημοσ.

Βασικά πριν 15 χρόνια (για τα 20 είμαι σίγουρος) βγαίναν χειρόγραφες και μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες, πως να το παρουσιάσεις σαν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας αν θέλεις να πας στο εξωτερικό; Για εντός ευρωπαϊκής ένωσης πάντα, για εκτός χρειάζεται σίγουρα διαβατήριο.

Δημοσ.

Δεν λέει για ταυτότητα μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Λέει μόνο για 15ετία.

Η δική μου απορία είναι: η 15ετία (και μόνο αυτή) έχει ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον για ταξίδι μόνο με ταυτότητα και δεδομένου ότι τα υπόλοιπα είναι ΟΚ (υπάρχουν αγγλικοί χαρακτήρες και το δελτίο είναι σε άριστη κατάσταση). 

Το χειρόγραφο ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο, τα χειρόγραφα δελτία είναι ισοδύναμα με τα μηχανογραφημένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...