lamkon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα! Σε όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα, υπολόγιζα την κατανάλωση (όπως και πολλοί άλλοι) ως εξής: έκανα 2 διαδοχικά γεμίσματα και στη συνέχεια διαιρούσα την ποσότητα του καυσίμου στο 2ο γέμισμα δια τον αριθμό της διανυθείσης απόστασης μεταξύ των γεμισμάτων. Προσφάτως απέκτησα όχημα που υπολογίζει κατανάλωση (μέση – στιγμιαία) και ενώ σύμφωνα με αυτό η μέση κατανάλωσή μου ήταν 9l/100km, σύμφωνα με τον τρόπο που υπολόγιζα μέχρι τώρα ήταν 10l/100km. Προφανώς, η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 2ο γέμισμα ήταν «πιο πλήρες» από το 1ο, οπότε αυτό θα φανεί στους επόμενους υπολογισμούς. Αν όμως δε συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί αυτή η διαφορά (10+% πάνω!) να οφείλετε στην (μη) ακρίβεια του υπολογιστή του οχήματος (Peugeot 508, του 2012) ή με κλέβει σε ποσότητα ο βενζινάς;
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, lamkon είπε Καλησπέρα! Σε όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα, υπολόγιζα την κατανάλωση (όπως και πολλοί άλλοι) ως εξής: έκανα 2 διαδοχικά γεμίσματα και στη συνέχεια διαιρούσα την ποσότητα του καυσίμου στο 2ο γέμισμα δια τον αριθμό της διανυθείσης απόστασης μεταξύ των γεμισμάτων. Προσφάτως απέκτησα όχημα που υπολογίζει κατανάλωση (μέση – στιγμιαία) και ενώ σύμφωνα με αυτό η μέση κατανάλωσή μου ήταν 9l/100km, σύμφωνα με τον τρόπο που υπολόγιζα μέχρι τώρα ήταν 10l/100km. Προφανώς, η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 2ο γέμισμα ήταν «πιο πλήρες» από το 1ο, οπότε αυτό θα φανεί στους επόμενους υπολογισμούς. Αν όμως δε συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί αυτή η διαφορά (10+% πάνω!) να οφείλετε στην (μη) ακρίβεια του υπολογιστή του οχήματος (Peugeot 508, του 2012) ή με κλέβει σε ποσότητα ο βενζινάς; Ακριβως αυρο στην μη ακριβεια του υπολογιστη .Σε ολα τα αμαξια που ειχα υπηρχε αποκλειση οσες φορες και αν μετρησα. Ο μονος τροπος ειναι αυτος που εγραψες.Μαλιστα γεμισμα απο το ιδιο πρατηριο 1
GodzillaCover Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, cumulus είπε Στο 10% παίζει και εμένα. Ναι, κι εμένα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, procostas1 είπε δεν ειναι 10% η απόκλιση αλλά 1% Πολυ παραπανω απο 1%
terry308 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δεν υπάρχει σωστό και λάθος Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δε γίνεται να συνυπολογιστουν: Αντλία πρατηρίου Πίεση ελαστικών Φορτίο Κίνηση εντός πόλεως Ταχύτητα κίνησης Υπολειπομενα λίτρα εντός ρεζερβουάρ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κι όχι βάσει ενδείξεων ταμπλω)
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 ΟΙ μετρησεις που κανουν οι κατασκευαστες γινοντε σε ιδανικες συνθηκες που δεν μπορουν να ειναι ποτε στους δρομους. 1
GodzillaCover Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε ΟΙ μετρησεις που κανουν οι κατασκευαστες γινοντε σε ιδανικες συνθηκες που δεν μπορουν να ειναι ποτε στους δρομους. Δε λέμε για τη μέτρηση του κατασκευαστή όμως, αλλά για το τι λέει το trip computer. 2 ώρες πριν, terry308 είπε Δεν υπάρχει σωστό και λάθος Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δε γίνεται να συνυπολογιστουν: Αντλία πρατηρίου Πίεση ελαστικών Φορτίο Κίνηση εντός πόλεως Ταχύτητα κίνησης Υπολειπομενα λίτρα εντός ρεζερβουάρ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κι όχι βάσει ενδείξεων ταμπλω) Τι σχέση έχουν αυτά με τη διαφορά μεταξύ trip computer και του κλασικού τρόπου; πχ αν έχω χαμηλή πίεση στα λάστιχα θα αυξηθεί η κατανάλωση. Αυτό όμως πρέπει να φανεί και με τον κλασικό τρόπο και με trip computer. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Εμενα στο Meriva B δεν ειναι ενεργοποιημενο και μου ειπαν στην Opel οτι με 30 ευρω το ενεργοποιουν αλλα μηπως να τα φαω σουβλακια;
phanispal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Κι εγώ βλέπω 10% μικρότερη κατανάλωση στο TC σε σχέση με την πραγματική.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, lamkon είπε Καλησπέρα! Σε όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα, υπολόγιζα την κατανάλωση (όπως και πολλοί άλλοι) ως εξής: έκανα 2 διαδοχικά γεμίσματα και στη συνέχεια διαιρούσα την ποσότητα του καυσίμου στο 2ο γέμισμα δια τον αριθμό της διανυθείσης απόστασης μεταξύ των γεμισμάτων. Προσφάτως απέκτησα όχημα που υπολογίζει κατανάλωση (μέση – στιγμιαία) και ενώ σύμφωνα με αυτό η μέση κατανάλωσή μου ήταν 9l/100km, σύμφωνα με τον τρόπο που υπολόγιζα μέχρι τώρα ήταν 10l/100km. Προφανώς, η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 2ο γέμισμα ήταν «πιο πλήρες» από το 1ο, οπότε αυτό θα φανεί στους επόμενους υπολογισμούς. Αν όμως δε συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί αυτή η διαφορά (10+% πάνω!) να οφείλετε στην (μη) ακρίβεια του υπολογιστή του οχήματος (Peugeot 508, του 2012) ή με κλέβει σε ποσότητα ο βενζινάς; Μήπως προτρέχεις; Είναι λίγο τραβηγμένο να ψάχνεις από τώρα εξηγήσεις για κάτι που ίσως παρατηρήσεις στα επόμενα γεμίσματα και υπολογισμούς. Πάντως το 10+% μεγαλύτερη κατανάλωση που σου δείχνει το trip computer δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά όσο νομίζεις, φαντάσου μόνο πως σύμφωνα με έρευνα της ADAC η πραγματική κατανάλωση σε σχέση με την ένδειξη του tc σε διάφορα μοντέλα είναι από 14% πιο χαμηλή έως και 25% πιο υψηλή. 1
SeriesX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 116D, βαζω πετρελαιο με trip computer σε ενα BP απο τοτε που το πηρα. Καμια αποκλιση. Αντε να πω 1%
phanispal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Εντάξει, αυτό δεν είναι απλό αυτοκίνητο.
JOHN ONLY Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μια και το έφερε η κουβέντα. Περιοδικά χρησιμοποιώ ενα yaris d4d και προχθές τελείωνε το καύσιμο και όταν έφτασε το range στα 20km τότε άναψε το λαμπάκι που προειδοποιεί. Θα είχε και άλλο απόθεμα ή είχα μόνο αυτά τα ενδεχόμενα 20km? Μου φάνηκε ότι το λαμπάκι άναψε πολύ αργά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα