nchatz Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Μία λέξη, τόσες αναμνήσεις… Η διαδρομή του θρυλικού music & media player της Apple, του iPod, φτάνει στο τέλος της. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η παραγωγή του iPod touch σταματά με τη διάθεση της συσκευής να συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η τελευταία έκδοση του iPod κυκλοφόρησε το 2019: η μάλλον «ήσυχη» τριετία που ακολούθησε ήταν μία σαφέστατη ένδειξη των προθέσεων της Apple. «Όταν στην Apple δημιούργησαν το iPhone, γνώριζαν πολύ καλά πως ουσιαστικά θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για το iPod», ανέφερε σχολιάζοντας τα γεγονότα ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της CSS Insight. «Η πτώση του iPod είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα του ότι η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα να κανιβαλίσει τα ίδια της τα προϊόντα», πρόσθεσε η Carolina Milanesi, πρόεδρος και επικεφαλής αναλύτρια της Creative Strategies. «Η μουσική ανέκαθεν αποτελούσε τμήμα του DNA μας στην Apple και η διάθεσή της σε εκατομμύρια χρήστες με τον τρόπο που μόνο το iPod μπόρεσε να προσφέρει, δεν επηρέασε απλώς τη μουσική βιομηχανία αλλά επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο η ο κόσμος ανακαλύπτει, ακούει και μοιράζεται τη μουσική», είπε από την πλευρά του ο Greg Joswiak, επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, τονίζοντας ότι «το πνεύμα του iPod θα συνεχίσει να ζει». Το πρώτο iPod κυκλοφόρησε το 2001 (παρουσιάστηκε σε Τύπο και κοινό μάλιστα από τον ίδιο τον Steve Jobs) και μολονότι δεν ήταν το πρώτο mp3 player της αγοράς, προσέφερε μία ιδιαίτερη εμπειρία. Μπορούσε να χωρέσει έως και 1000 μουσικά κομμάτια και αποτέλεσε το δυνατότερο «χαστούκι» στα Walkman και τα CD players, πείθοντας σιγά-σιγά το κοινό να εμπιστευτεί το digital. «Με το iPod, η ακρόαση μουσικής δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια», είχε πει ο Jobs και εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο. Μέσα σε μια δεκαετία το iPod σε συνδυασμό με το iTunes (για κάθε $3 που έβγαζε από τα iPod, η Apple έβγαζε $1 από τις πωλήσεις τραγουδιών) είχαν χαρίσει στην εταιρεία το 70% της πίτας των mp3 players και . Στην πορεία η εταιρεία λάνσαρε και άλλες εκδόσεις του (βλ. Nano, Shuffle) ενώ τα τελευταία χρόνια το iPod touch ήταν το μόνο διαθέσιμο μοντέλο. Οι πωλήσεις των iPod πάντως έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατ. μέχρι σήμερα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
majnun Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Περιμένω παρά πολύ καιρό να βγει σε προσφορά αλλά δε βγαίνει γιατί προφανώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη προσφορά. Ξέρω ότι πολλοί προτείνουν ένα refurbished iPhone αντί αυτού αλλά δεν είναι το ίδιο όσον αφορά όγκο και κυρίως βάρος. Τυχεροί όσοι τα χάρηκαν τον καιρό που ήταν το πιο προχωρημένο γκατζετακι Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από majnun Ορθογραφία 13
Runner25 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 εγω ακομη παντως εχω το αγαπημενο μου mini disk σημερα μαλιστα εγραψα και ενα δισκακι 8 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 iPod Classic... Σκυλί ακόμη και τώρα..! Οτι πιο όμορφο σαν συσκευή, από αυτές που χάρηκα στο 100%.
basilis_k6 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 γιατι το θεωρω πιο σημαντικο σημερα παρα πριν 10 χρόνια? πλεον δεν υπαρχει κινητο που να μην ειναι τουβλο. κατω απο 180γρ δεν υπαρχει τιποτα. με την νεα τεχνολογία ενα ipod με το ελάχιστο βαρος και παχος του θα ειναι εξαιρετικο για οσους ακουνε μουσικη. μαζι με μερικες εφαρμογες fitness και e-sim μπορει να γινει πολύ δυνατο γκατζετ. Ναι θα ειναι ενα κινητο με πολύ μικρη οθονη και μπαταρια 2-3ωρες sot αλλα πιστευω θα αξιζει. 10
AtiX Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Η συσκευή που καθιέρωσε την ηλεκτρονική αγορά τραγουδιών… Επαναστατική συσκευή μαζί με τα Walkman… 20
zahos147 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Έχω ακόμη τα 4 μου ipod κ όποτε ταξιδεύω με μμμ τα χρησιμοποιώ. 6
freegr Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Στην αγορά πάντως δεν το έχω βρει και μάλλον όπως βλέπω δεν υπάρχει καν σε καταλόγους καταστημάτων 1
Twisted_Metal Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, freegr είπε Στην αγορά πάντως δεν το έχω βρει και μάλλον όπως βλέπω δεν υπάρχει καν σε καταλόγους καταστημάτων MP3 & MP4 Players Apple | Skroutz.gr 2 1
andreoulios Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Ωραίο εργαλείο. Το θυμάμαι ακόμα. Μου το είχανε κλέψει στο λύκειο μέσα από τη τσάντα σε ένα διάλειμμα 😆 1 7
mants118 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) είχε περάσει κι εμένα από τα χέρια μου μια έκδοση του, νομίζω το iPod Touch 2ης γενιάς, τέλειο ήταν και για μουσική και για παιχνίδια... Το είχα πάρει 205 ευρώ ενώ το iPhone 3GS τότε είχε τιμή πάνω από 500 ευρώ!!! Πραγματικά απίστευτα στυλάτο και λεπτό!!!! Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από mants118 8
anthonykleis Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 ό,τι καλύτερο έβγαλα όλο το λύκειο με το ipod touch 4 που ήταν ίδιο με το iPhone4 και ψάρωνε και ο κόσμος. 3
PiraeusLeon1980 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Άχρηστο ήταν μετά την έλευση των κινητών Apple και εγώ έχω 3 πεταμενα σε ένα συρταρι. 1 3 2
NickTG Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 1 hour ago, basilis_k6 said: κατω απο 180γρ δεν υπαρχει τιποτα Υπάρχουν πολλά κινητά κάτω από 180 γραμμάρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα