Προς το περιεχόμενο

DALL-E mini: η AI υπεύθυνη για το νέο διαδικτυακό trend


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το DALL-E mini είναι η νέα μόδα που έχει κατακτήσει τις τελευταίες μέρες το internet.

Δεν μπορεί: όλο και κάπου θα έχεις πετύχει στο Twitter -πρωτίστως- ή κάποια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης -δευτερευόντως- αυτό το σετ περίεργων εικόνων 3x3. Ε, πρόκειται για δημιουργία του DALL-E mini, ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης. Η λειτουργία του δε θα μπορούσε να είναι απλούστερη: ο χρήστης απλά πληκτρολογεί μία περιγραφή που έχει κατά νου και η πλατφόρμα αναλαμβάνει να συνθέσει εννέα σχετικές εικόνες.

Μην το παρεξηγήσεις: δεν είναι μηχανή αναζήτησης εικόνων -γι’ αυτό υπάρχει η Google. Αυτό που κάνει το DALL-E mini, είναι να δημιουργήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εικόνες εκ του μηδενός, γι’ αυτό και δείχνει πραγματικά τις δυνατότητές του σε πολύπλοκες φράσεις (για ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, φρόντισε οι φράσεις αυτές να μην έχουν καν νόημα, όπως «a dog with big red eyes eating pizza while driving a car», τα… παράγωγα της οποίας μπορείς να δεις στην κεντρική εικόνα).

Το DALL-E mini ή craiyon όπως θα ονομάζεται επισήμως σε λίγο καιρό, είναι ένα δωρεάν, open-source εργαλείο που ανέπτυξε ο προγραμματιστής Boris Dayma με τη βοήθεια του Pedro Cuenca πέρυσι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε έναν διαγωνισμό του Hugging Face με την υποστήριξη της Google. Όπως αναφέρεται στα FAQ του εργαλείου, το μοντέλο AI του τελευταίου βασίζεται σε αφιλτράριστα δεδομένα από το διαδίκτυο και ως εκ τούτου, οι εικόνες που είναι σε θέση να δημιουργήσει, ενδεχομένως να αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα.

Το ενδιαφέρον για το DALL-E mini πάντως είναι τόσο μεγάλο που συχνά-πυκνά οι servers του «καταρρέουν» από την κίνηση. Έχει ήδη γίνει trending topic στο Twitter ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση των δημιουργών του με τα πρώτα τους συμπεράσματα από τους πρώτους μήνες χρήσης του μοντέλου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αν και καινοτόμο, το DALL-E mini δεν είναι το μόνο τέτοιο μοντέλο AI. Παρεμφερή δουλειά κάνουν το Dall-E 2 της OpenAI (καμία σχέση με το mini) και το Google Imagen ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται το AutoDraw, επίσης της Google.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spoiler

Δεν μπορεί: όλο και κάπου θα έχεις πετύχει στο Twitter -πρωτίστως- ή κάποια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης -δευτερευόντως- αυτό το σετ περίεργων εικόνων 3x3.

Πουθενά, στο ορκίζομαι. Μάλλον θα φταίει που δεν έχω social 🙂

 

Αν έβλεπε μόνο ο καημένος ο Νταλί ότι πλέον μια AI πήρε το όνομά του και "ζωγραφίζει" , (αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε ζωγραφική αυτό το πράγμα, γιατί δεν είναι) και ότι αυτό αρέσει κιόλας σε κάποιους, και το θεωρούν τέχνη και εφάμιλλο με τα έργα του, θα τα έσκιζε επιτόπου... 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά το όλο θέμα είναι ότι βγάζει κάποιες καρικατούρες που ο κόσμος γελάει! σο σιμπλε

και λεει το αρθρο ήτανε δημιούργημα για διαγωνισμό, δεν ήταν ούτε για εμπορικούς λόγους (άρα δεν έχει διορθώσεις) και δεν είναι βελτιστοποιημένο όπως ένα πρόγραμμα που θα το αναβάθμιζε ένας ερασιτέχνης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορώ που κάθονται και ασχολούνται με τέτοια πράγματα άτομα πάνω από 25-30. Με τέτοια σκιτσάκια και σάχλες από το fb ποτέ δεν γελούσα. Τέλος πάντων, το ρητό λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, vs_skg είπε

αναμενομενο οτι μια απο τις σημαντικοτερες τεχνολογικες προοδους της τελευταιας 5ετιας θα ειχε τετοια σχολια στο ινσομνια🤣

Χάλασες την σειρά. Ήταν ένα προς ένα πολύ πετυχημένα insomnioσχόλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Athoz είπε

Χάλασες την σειρά. Ήταν ένα προς ένα πολύ πετυχημένα insomnioσχόλια.

Ισχύει, ο ενας πιο μικρονοος απο τον προηγουμενο. Να κλαις και να γελας... 

  • Like 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...