LongTom Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, qrstuv said: Οι συναλλαγές μεταχειρισμένων πχ. ειδών τεχνολογίας μέσω ίντερνετ είναι μεγάλο θέμα συζήτησης πιστεύω. Την πολιτική που ακολουθούν οι ''πωλητές'', η ύπαρξη αξιολογήσεων, η εμπιστοσύνη μεταξύ ''αγοραστή'' και ''πωλητή'' και άλλα. Είναι κάτι σημαντικό που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα. Προσωπικά το πάω ως εξής: - Φτηνά και σχετικά φτηνά μεταχειρισμένα παίρνω από ιδιώτες, γιουσουρούμ ή μαγαζιά φωτογραφίας. Όπου τύχει και κάτσει. - Ακριβά μόνο από σοβαρά μαγαζιά φωτογραφίας (όσα υπάρχουν >10 χρόνια), πάντα όταν έχουν εγγύηση 3-6 μηνών και δυνατότητα επιστροφής στις 14 μέρες (που ορίζει ο νόμος για πώληση μέσω ίντερνετ από ανώνυμες εταιρίες). edit: Αποφεύγω mpb όπως έγραψα διότι ΔΕΝ ελέγχουν ουσιαστικά τι σε στέλνουν. Άλλοι κάνουν καλύτερη δουλειά στο θέμα. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από LongTom 1
pifilos Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Δεν ξέρω πότε άλλαξε η διάρκεια εγγύησης για το MPB, υποθέτω όχι πολύ καιρό τώρα γιατί το χαζεύω συχνά, αλλά παρατήρησα μόλις πως η κλασική 6μηνη εγγύηση που έδιναν έχει γίνει 12μηνη. Επειδή μου έτυχε κάποιους μήνες πριν να χρησιμοποιήσω την εγγύηση τους και η αντιμετώπιση ήταν άψογη νομίζω είναι αρκετά θετική η αύξηση της διάρκειας της. 2
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 4 ώρες πριν, pifilos είπε Δεν ξέρω πότε άλλαξε η διάρκεια εγγύησης για το MPB, υποθέτω όχι πολύ καιρό τώρα γιατί το χαζεύω συχνά, αλλά παρατήρησα μόλις πως η κλασική 6μηνη εγγύηση που έδιναν έχει γίνει 12μηνη. Επειδή μου έτυχε κάποιους μήνες πριν να χρησιμοποιήσω την εγγύηση τους και η αντιμετώπιση ήταν άψογη νομίζω είναι αρκετά θετική η αύξηση της διάρκειας της. Έχουν ανεβάσει κομμάτι τις τιμές 😉 .
pifilos Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 3 ώρες πριν, babisskg είπε Έχουν ανεβάσει κομμάτι τις τιμές 😉 . Επειδή κοιτάω πολύ συγκεκριμένα κομμάτια δεν μπορώ να έχω γνώμη για το σύνολο των αντικειμένων αλλά τουλάχιστον σε αυτά που ψάχνω ίδιες μου φαίνονται. Βέβαια σε οτιδήποτε Fujifilm πάντα τσιμπημενα μου φαίνονταν... 2
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 13 λεπτά πριν, pifilos είπε Επειδή κοιτάω πολύ συγκεκριμένα κομμάτια δεν μπορώ να έχω γνώμη για το σύνολο των αντικειμένων αλλά τουλάχιστον σε αυτά που ψάχνω ίδιες μου φαίνονται. Βέβαια σε οτιδήποτε Fujifilm πάντα τσιμπημενα μου φαίνονταν... Έχουν καλή πολιτική , σε αντικείμενα που έχουν αρχίσει να μαζεύονται σε ποσότητα πχ την Lumix G9 , οι τιμές είναι έως και πολύ καλές δλδ 500 ευρώ χοντρικά για σώματα σε σχεδόν άριστη κατάσταση . Φυσικά μιά τέτοια τιμή σημαίνει αυτόματα ότι όποιος πάει να τους πουλήσει το όμοιο αντικείμενο , η τιμή που θα του δώσουν για να το αγοράσουν θα είναι της τάξης των 200 ευρώ . Δεν πάς δλδ να τους πουλήσεις ένα σώμα το οποίο το έχουν σε στοκ σε μεγάλο αριθμό κομματιών . Όσο περισσότερα τεμάχια ενός συγκεκριμένου μοντέλου μαζεύονται προς πώληση , αυτό βελτιώνει την τιμή , με στόχο βέβαια να ξεστοκάρουν . Από τις τελευταίες συναλλαγές που έκανα , φαίνεται ότι έχει ανέβει ο κύκλος εργασιών τους , με κάποια επίπτωση , όχι τρομακτική , σε ότι αφορά τους χρόνους παράδοσης . Αυτό που σίγουρα είναι επιβαρυμένο εξαιτίας της ( μάλλον ) έλλειψης ατόμων , είναι ότι σε περιπτώσεις που χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί τους για ζητήματα προβλημάτων γενικά , θα περιμένεις κάποιες μέρες . Την τελευταία φορά , μου έστειλαν " Λάθος " αντικείμενο και η όλη διαδικασία επικοινωνίας , αποδοχής και αλλαγής με επιστροφή και εκ νέου αποστολή ( χωρίς φυσικά να επιβαρυνθώ κάτι ) έφτασε το 2μηνο . Όπως και νάχει , παραμένουν αξιόλογη λύση γενικά , από άποψη περιγραφών , δωρεάν αποστολής σε ανταλλαγές , μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό , φυσικά με την λογική ότι έχω την γνώση και μπορώ να κρίνω αν αυτό που βλέπω στις λίστες τους είναι αυτό που πρέπει και όχι κάτι άλλο . Μόλις τώρα, babisskg είπε Έχουν καλή πολιτική , σε αντικείμενα που έχουν αρχίσει να μαζεύονται σε ποσότητα πχ την Lumix G9 , οι τιμές είναι έως και πολύ καλές δλδ 500 ευρώ χοντρικά για σώματα σε σχεδόν άριστη κατάσταση . Φυσικά μιά τέτοια τιμή σημαίνει αυτόματα ότι όποιος πάει να τους πουλήσει το όμοιο αντικείμενο , η τιμή που θα του δώσουν για να το αγοράσουν θα είναι της τάξης των 200 ευρώ . Δεν πάς δλδ να τους πουλήσεις ένα σώμα το οποίο το έχουν σε στοκ σε μεγάλο αριθμό κομματιών . Όσο περισσότερα τεμάχια ενός συγκεκριμένου μοντέλου μαζεύονται προς πώληση , αυτό βελτιώνει την τιμή , με στόχο βέβαια να ξεστοκάρουν . Από τις τελευταίες συναλλαγές που έκανα , φαίνεται ότι έχει ανέβει ο κύκλος εργασιών τους , με κάποια επίπτωση , όχι τρομακτική , σε ότι αφορά τους χρόνους παράδοσης . Αυτό που σίγουρα είναι επιβαρυμένο εξαιτίας της ( μάλλον ) έλλειψης ατόμων , είναι ότι σε περιπτώσεις που χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί τους για ζητήματα προβλημάτων γενικά , θα περιμένεις κάποιες μέρες . Την τελευταία φορά , μου έστειλαν " Λάθος " αντικείμενο και η όλη διαδικασία επικοινωνίας , αποδοχής και αλλαγής με επιστροφή και εκ νέου αποστολή ( χωρίς φυσικά να επιβαρυνθώ κάτι ) έφτασε το 2μηνο . Όπως και νάχει , παραμένουν αξιόλογη λύση γενικά , από άποψη περιγραφών , δωρεάν αποστολής σε ανταλλαγές , μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό , φυσικά με την λογική ότι έχω την γνώση και μπορώ να κρίνω αν αυτό που βλέπω στις λίστες τους είναι αυτό που πρέπει και όχι κάτι άλλο . Την τελευταία φορά που είχα μετρήσει , είχαν μαζέψει 109 τεμ Lumix G9 προς πώληση , γι' αυτό και ανέφερα το συγκεκριμένο μοντέλο . 1 λεπτό πριν, babisskg είπε Έχουν καλή πολιτική , σε αντικείμενα που έχουν αρχίσει να μαζεύονται σε ποσότητα πχ την Lumix G9 , οι τιμές είναι έως και πολύ καλές δλδ 500 ευρώ χοντρικά για σώματα σε σχεδόν άριστη κατάσταση . Φυσικά μιά τέτοια τιμή σημαίνει αυτόματα ότι όποιος πάει να τους πουλήσει το όμοιο αντικείμενο , η τιμή που θα του δώσουν για να το αγοράσουν θα είναι της τάξης των 200 ευρώ . Δεν πάς δλδ να τους πουλήσεις ένα σώμα το οποίο το έχουν σε στοκ σε μεγάλο αριθμό κομματιών . Όσο περισσότερα τεμάχια ενός συγκεκριμένου μοντέλου μαζεύονται προς πώληση , αυτό βελτιώνει την τιμή , με στόχο βέβαια να ξεστοκάρουν . Από τις τελευταίες συναλλαγές που έκανα , φαίνεται ότι έχει ανέβει ο κύκλος εργασιών τους , με κάποια επίπτωση , όχι τρομακτική , σε ότι αφορά τους χρόνους παράδοσης . Αυτό που σίγουρα είναι επιβαρυμένο εξαιτίας της ( μάλλον ) έλλειψης ατόμων , είναι ότι σε περιπτώσεις που χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί τους για ζητήματα προβλημάτων γενικά , θα περιμένεις κάποιες μέρες . Την τελευταία φορά , μου έστειλαν " Λάθος " αντικείμενο και η όλη διαδικασία επικοινωνίας , αποδοχής και αλλαγής με επιστροφή και εκ νέου αποστολή ( χωρίς φυσικά να επιβαρυνθώ κάτι ) έφτασε το 2μηνο . Όπως και νάχει , παραμένουν αξιόλογη λύση γενικά , από άποψη περιγραφών , δωρεάν αποστολής σε ανταλλαγές , μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό , φυσικά με την λογική ότι έχω την γνώση και μπορώ να κρίνω αν αυτό που βλέπω στις λίστες τους είναι αυτό που πρέπει και όχι κάτι άλλο . Την τελευταία φορά που είχα μετρήσει , είχαν μαζέψει 109 τεμ Lumix G9 προς πώληση , γι' αυτό και ανέφερα το συγκεκριμένο μοντέλο . Για την ιστορία , τώρα περιμένω πότε θα μαζευτούν μπόλικες D500 , μπας ρίξουν τις τιμές . Αυτές που έχουν μέχρι τώρα είναι ψιλολιωμένες . 2
MadPax Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Η χρονική αύξηση της εγγύησης ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, 21/4 Δευτέρα του Πάσχα για εμάς, είχαν βγάλει μια ανακοίνωση ως αναδυόμενο παράθυρο για μερικές μέρες, τώρα δεν τη βλέπω. Μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα μπορεί και δυο φορές τη μέρα τα τελευταία 10 χρόνια για χαζολόγημα και αν δω καμιά ευκαιρία σε φακούς εν προκειμένω, τότε αγοράζω, μάλιστα το '18 είχα περάσει και από το φυσικό κατάστημα στο Βερολίνο σε ένα ταξίδι μου και αξίζει μια επίσκεψη αν βρεθεί κανείς από εκεί. Ο περισσότερος εξοπλισμός μου από εκεί είναι, εκτός από τα σώματα, θεωρώ πως οι τιμές τους είναι ακόμα καλές σε σχέση με τις αγγελίες στην Ελλάδα, για το δικό μου βαλάντιο, αρκεί να πηγαίνει κάποιος στοχευμένα σε αυτό που θέλει και ψάχνει. Πάντως ατύχησα με την εγγύηση γιατί τέλος Μαρτίου αγόρασα έναν Nikkor 18-200 DX VR και έναν Tamron 10-24 SP αλλά ήταν τέλεια η τιμή τους με τα μεταφορικά οπότε δεν με πείραξε. 2
Dr_73 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 38 minutes ago, babisskg said: Για την ιστορία , τώρα περιμένω πότε θα μαζευτούν μπόλικες D500 , μπας ρίξουν τις τιμές . Αυτές που έχουν μέχρι τώρα είναι ψιλολιωμένες . Τσίμπα μία EOS 80D ρε Μπάμπη. Με 350€ . Μη μου πεις ότι σε χαλάει . 1
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 7 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τσίμπα μία EOS 80D ρε Μπάμπη. Με 350€ . Μη μου πεις ότι σε χαλάει . Έχω εγκαταλείψει την λογική με το ποιό πρέπει να είναι ένα σώμα , μάρκα , μοντέλο κλπ . Η δουλειά βρίσκεται στους φακούς . Αν το πάω πιο πέρα , η δουλειά βρίσκεται στην τσέπη του καθενός και πόσο βαστάει για να πληρώσει το τίμημα . Ότι και να πούμε , ότι και να κάνουμε ........ με ορδές ....... αυγά δεν βάφονται ! 1 1
Dr_73 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 25 minutes ago, babisskg said: Έχω εγκαταλείψει την λογική με το ποιό πρέπει να είναι ένα σώμα , μάρκα , μοντέλο κλπ . Η δουλειά βρίσκεται στους φακούς . Αν το πάω πιο πέρα , η δουλειά βρίσκεται στην τσέπη του καθενός και πόσο βαστάει για να πληρώσει το τίμημα Εσύ ανέφερες τη D500. Όταν διαβάζω αυτό , πάει ο νους μου σε pro dslr apsc με εξελιγμένο σύστημα af. Αν έγραφες D3000 θα το ερμήνευα τελείως διαφορετικά. Οπότε σκέφτηκα κάτι απολύτως αντίστοιχο , σε canon , που έχουν περισσότερα μοντέλα και έχουν πουλήσει και περισσότερα οπότε βρίσκονται περισσότερα και φθηνότερα. Το budget , νομίζω για όλους είναι σημαντικότατο , ειδικά αν σκεφθούμε ότι για κάθε επιθυμία υπάρχουν αρκετές λύσεις , σε πολύ ευρύ φάσμα τιμών . Αντίστοιχες με τη D500 , πιστεύω είναι και η 80D και η 7D II . Μιας και αναφέρθηκες και σε φακούς, στο οικοσύστημα των κόκκινων, θα βρεις και περισσότερους pro zoom και 17-55 f/2.8 , φθηνότερα. 1
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 32 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Εσύ ανέφερες τη D500. Όταν διαβάζω αυτό , πάει ο νους μου σε pro dslr apsc με εξελιγμένο σύστημα af. Αν έγραφες D3000 θα το ερμήνευα τελείως διαφορετικά. Οπότε σκέφτηκα κάτι απολύτως αντίστοιχο , σε canon , που έχουν περισσότερα μοντέλα και έχουν πουλήσει και περισσότερα οπότε βρίσκονται περισσότερα και φθηνότερα. Το budget , νομίζω για όλους είναι σημαντικότατο , ειδικά αν σκεφθούμε ότι για κάθε επιθυμία υπάρχουν αρκετές λύσεις , σε πολύ ευρύ φάσμα τιμών . Αντίστοιχες με τη D500 , πιστεύω είναι και η 80D και η 7D II . Μιας και αναφέρθηκες και σε φακούς, στο οικοσύστημα των κόκκινων, θα βρεις και περισσότερους pro zoom και 17-55 f/2.8 , φθηνότερα. Εξακολουθείς να αναφέρεσαι σε σώματα ........ από την άλλη οι καλοί φακοί της Canon είναι κι' αυτοί σαφώς ακριβοί , όπως και όποιας άλλης εταιρείας .
filipN Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 9 ώρες πριν, babisskg είπε Έχουν ανεβάσει κομμάτι τις τιμές 😉 . Και τις δυσάρεστες «εκπλήξεις» που λέει ανταγωνιστής τους! 1
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 1 ώρα πριν, filipN είπε Και τις δυσάρεστες «εκπλήξεις» που λέει ανταγωνιστής τους! Ποιός είναι ο ανταγωνιστής τους ?
filipN Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, babisskg είπε Ποιός είναι ο ανταγωνιστής τους ? - Ένας (μικρότερος) ανταγωνιστής, όχι ο ανταγωνιστής τους γιατί έχουν διαφορετικό μέγεθος σαν εταιρείες. - Αυτός ο άλλος, ο μικρότερος ανταγωνιστής, προβάλλει τακτικά την άποψη-και το αποδεικνύει στην πράξη-ότι κατά την παραλαβή δεν θα σε περιμένουν «δυσάρεστες εκπλήξεις». Όπως αυτές που παίρνουμε όλο και ποιο συχνά τελευταία οι παλαιότεροι πελάτες του MPB. Μιλάω για το Kamerastore. Επεξ/σία 27 Απριλίου από filipN 1
babisskg Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 1 ώρα πριν, filipN είπε - Ένας (μικρότερος) ανταγωνιστής, όχι ο ανταγωνιστής τους γιατί έχουν διαφορετικό μέγεθος σαν εταιρείες. - Αυτός ο άλλος, ο μικρότερος ανταγωνιστής, προβάλλει τακτικά την άποψη-και το αποδεικνύει στην πράξη-ότι κατά την παραλαβή δεν θα σε περιμένουν «δυσάρεστες εκπλήξεις». Όπως αυτές που παίρνουμε όλο και ποιο συχνά τελευταία οι παλαιότεροι πελάτες του MPB. Μιλάω για το Kamerastore. Ναι , είναι καλοί , αλλά πολύ μακριά με ακριβά μεταφορικά , ειδικά αν πρόκειται να δώσεις κάτι προς εκείνους . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα