Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι τόσο σχετικό με το MPB αλλά εφόσον συνεργάζεται αποκλειστικά με τη DHL για την αποστολή. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μεσοδιάστημα από άφιξη στην Αθήνα και αποστολή εντός Αθήνας. Μπορεί να πνίγονται δεν ξέρω αλλά δεν είναι και Χριστούγεννα :P

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εξαγωγής στην ATHENS - GREECE

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 στις 12:33 μ.μ.

Estimated Delivery Date
23 Σεπτεμβρίου 2025 - Έως το τέλος της ημέρας

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pifilos είπε

Όχι τόσο σχετικό με το MPB αλλά εφόσον συνεργάζεται αποκλειστικά με τη DHL για την αποστολή. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μεσοδιάστημα από άφιξη στην Αθήνα και αποστολή εντός Αθήνας. Μπορεί να πνίγονται δεν ξέρω αλλά δεν είναι και Χριστούγεννα :P

Estimated Delivery Date

Υπομονή ........ η καλή δουλειά αργεί να γίνει ........ οργάνωσε και ένα πάρτυ υποδοχής ......... The party is here ........ κλπ ....... καλώς να τα δεχτείς 👍

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pifilos είπε

Estimated Delivery Date

Χαίρεται. Έκανες παραγγελία; Πόσες μέρες χρειάζονται για να έρθουν τα πράγματα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, konkarien είπε

Χαίρεται. Έκανες παραγγελία; Πόσες μέρες χρειάζονται για να έρθουν τα πράγματα;

Έκανα στις 2/9 ναι. Έφυγε από το MPB στις 3/9 και από τη DHL στη Γερμανία ξεκίνησε στις 8/9 για να φτάσει Αθήνα στις 15/9 δηλαδή μια βδομάδα που είναι το φυσιολογικό, τουλάχιστον για όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει DHL από Γερμανία για Ελλάδα ανεξαρτήτως MPB. 

Απλώς για όλες τις προηγούμενες αποστολές η DHL την επόμενη μέρα - εκτός μιας που ήταν την μεθεπόμενη - έκανε την παράδοση. Οπότε θεωρούσα πως 16/9 σήμερα ή άντε 17/9 αύριο θα είχε ολοκληρωθεί η παράδοση. Μου έκανε απλώς εντύπωση το 23/9. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι δεν πήγε καλά με τις μέρες πάντως στο πως δηλώνονται στη σελίδα. Εν τέλει ήρθε σήμερα, όπως ήταν και λογικό :P . 

Ένα update σχετικά με το πακέτο. Ο φορτιστής μια χαρά. Πρόκειται για τον διπλό της Sony που φορτίζει μέσω USB-C. Καινούργιος έχει τουλάχιστον 125 ευρώ σε κατάστημα που αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμος (υποθέτω απλώς δεν έχει ενημερωθεί η τιμή) και 145 ευρώ σε μαγαζιά με διαθεσιμότητα. Κλασικά καπέλα σε φορτιστές και μπαταρίες δηλαδή. Στο MPB τον βρήκα στα 72 ευρώ που και πάλι δεν τα λες λίγα αλλά για μένα τουλάχιστον είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Από το να δώσει κάποιος 15-30 ευρώ για τους κλασικούς third party που πάνω κάτω είναι μοιραία η κατάληξη τους τα 72 τα θεωρώ καλή τιμή.

Ο φακός δυστυχώς δεν... οπότε θα πάει πίσω. Δυστυχώς είναι αρκετά συνηθισμένο πλέον. Νομίζω πως ο μόνος φακός που δε γύρισα πίσω είτε για αλλαγή είτε για επιστροφή χρημάτων ήταν ένας Fujifilm XF 33mm f/1.4 όλοι οι υπόλοιποι που έχω αγοράσει από MPB ήθελαν αλλαγή. 

Αν και για να είμαι δίκαιος το ίδιο έχει συμβεί και σε καινούργιους φακούς από ελληνικά καταστήματα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Κάτι δεν πήγε καλά με τις μέρες πάντως στο πως δηλώνονται στη σελίδα. Εν τέλει ήρθε σήμερα, όπως ήταν και λογικό :P . 

Ένα update σχετικά με το πακέτο. Ο φορτιστής μια χαρά. Πρόκειται για τον διπλό της Sony που φορτίζει μέσω USB-C. Καινούργιος έχει τουλάχιστον 125 ευρώ σε κατάστημα που αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμος (υποθέτω απλώς δεν έχει ενημερωθεί η τιμή) και 145 ευρώ σε μαγαζιά με διαθεσιμότητα. Κλασικά καπέλα σε φορτιστές και μπαταρίες δηλαδή. Στο MPB τον βρήκα στα 72 ευρώ που και πάλι δεν τα λες λίγα αλλά για μένα τουλάχιστον είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Από το να δώσει κάποιος 15-30 ευρώ για τους κλασικούς third party που πάνω κάτω είναι μοιραία η κατάληξη τους τα 72 τα θεωρώ καλή τιμή.

Ο φακός δυστυχώς δεν... οπότε θα πάει πίσω. Δυστυχώς είναι αρκετά συνηθισμένο πλέον. Νομίζω πως ο μόνος φακός που δε γύρισα πίσω είτε για αλλαγή είτε για επιστροφή χρημάτων ήταν ένας Fujifilm XF 33mm f/1.4 όλοι οι υπόλοιποι που έχω αγοράσει από MPB ήθελαν αλλαγή. 

Αν και για να είμαι δίκαιος το ίδιο έχει συμβεί και σε καινούργιους φακούς από ελληνικά καταστήματα.

Καλώς όρισαν ........ καλές λήψεις ........ όλα καλά 📸

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Καλώς όρισαν ........ καλές λήψεις ........ όλα καλά 📸

Οι λήψεις έγιναν αλλά ο φακός "απεβίωσε" :P  Αύριο θα επιστρέψει. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Οι λήψεις έγιναν αλλά ο φακός "απεβίωσε" :P  Αύριο θα επιστρέψει. 

Αααααααα ........... τέλος πάντων , κάθε εμπόδιο σε καλό ......... προσωπικά περιμένω μία εξέλιξη η οποία αν αποβεί θετική , εγκαταλείπω μόνιμα το mpb ........ άρχισε να ξυνίζει κάπως ........ 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αααααααα ........... τέλος πάντων , κάθε εμπόδιο σε καλό ......... προσωπικά περιμένω μία εξέλιξη η οποία αν αποβεί θετική , εγκαταλείπω μόνιμα το mpb ........ άρχισε να ξυνίζει κάπως ........ 

Διαφορετικό κατάστημα ;;; 

Μετά το πέρας της εμπειρίας αναμένουμε πληροφορίες. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, pifilos είπε

Καλημέρα. Τι θέμα έχει ο φακός και τον επιστρέφεις ,αν επιτρέπεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, konkarien είπε

Καλημέρα. Τι θέμα έχει ο φακός και τον επιστρέφεις ,αν επιτρέπεται;

Οι περισσότεροι φακοί με τους οποίους είχα θέμα ήταν decentered / tilted / missaligned ως προς τα οπτικά τους στοιχεία. Οι διαφορές των λέξεων δεν έχουν τόση σημασία για τον μέσο χρήστη, αποτέλεσμα είναι κοινό. Μια θολούρα σε κάποια μεριά του φακού, συνήθως δεξιά ή αριστερά. Προσωπικά στα τόσα χρόνια δε μου έχει τύχει να είναι στο άνω ή κάτω μέρος. 

Οπότε το πρώτο πράγμα που τσεκάρω μόλις πιάσω έναν φακό είναι αυτό. Σε προηγούμενο μου post είχα γράψει αναλυτικά κάποια πράγματα σχετικά με το πως εγώ τουλάχιστον το ελέγχω. Βλέπω πως για κάποιον λόγο έχει διαγραφεί, έστειλα μήνυμα στην ομάδα του Insomnia για να μάθω τον λόγο. 

Εν πάση περιπτώσει, για τον συγκεκριμένο Sony 28mm f/2.0 ήταν κάπως πιο πολύπλοκο το θέμα. Εκτός του ότι ήταν decentered στην αριστερή μεριά ενώ η δεξιά ήταν ΟΚ  στο f/5.6 , σε διαφράγματα από f/2.0 έως f/4.0 κυριαρχεί μια θολούρα οπουδήποτε εκτός του κέντρου. 

Δεν περίμενα να είναι όπως οι νεότεροι φακοί σε απόδοση, τουλάχιστον σύμφωνα με reviews που έχω δει, ούτε και με ενδιαφέρει το τέλειο αποτέλεσμα απλώς αυτό που είδα δε συνάδει με εικόνες που έχω δει από άλλους χρήστες. Θέλω απλώς να είναι λειτουργικά εντός προδιαγραφών. 

Ενδεικτικά αυτό είναι το κέντρο στο 100% που φαίνεται οκ αλλα ήδη αρχίζει να θολώνει όσο απομακρύνεσαι. Φυσικά δεν είναι θέμα βάθους πεδίου.

1.jpg.af86ebee6f319174e03a90faf2f2c949.jpg

Εδώ η αριστερή μεριά 

2.jpg.99bc3ca5d1643568e0e31b5df43d7d73.jpg

Και η δεξιά 

3.jpg.5414f9935a8cf19b6445fbc5e3748c36.jpg

Και δεν αναφέρω καν για γωνίες, απλώς για τις πλευρές. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, konkarien είπε

Ωχχχ, κι έχω παραγγείλει φακό....!!!!

Εντάξει δεν υπάρχει απαραιτήτως λόγος ανησυχία. Μπορεί να είμαι πιο γκαντέμης :P  Απλώς επειδή πρόκεται για μεταχειρισμένα τα οποία μπορεί κάποιος να θέλει να τα "ξεφορτωθεί" λόγω κάποιου θέματος ή να έχει γίνει γενικότερα κακή χρήση π.χ. πτώσεις, χωρίς απαραίτητα να έχει επηρεαστεί η εξωτερική εμφάνιση, καλό είναι να γίνει ένας στοιχειώδης έλεγχος από τη στιγμή που το MPB δεν το κάνει από μόνο του. 

Για τον παραπάνω δηλαδή είναι κραυγαλέο θα μπορούσαν να το δουν και οι ίδιοι βγάζοντας μια φωτογραφία και ζουμάροντας απλώς στην οθόνη της μηχανής, δε χρειάζεται καν να περαστεί στον υπολογιστή. Αλλά οκ είτε λόγω πολιτικής είτε λόγω μεγέθους αποστολών δεν το κάνουν. 

Αν δεν επανέλθει το post που είχα κάνει παλιότερα θα ξαναγράψω ένα σε πιο σύντομη εκδοχή σχετικά με το πως το τσεκάρω.

Υ.Γ. έγραψα και σε ένα post παραπάνω πως δεν είναι  θέμα του MPB αυτό.

Πριν 3 χρόνια είχα αγοράσει έναν Sigma 16mm f/1.4 για fujifilm και χρειάστηκε να αλλάξω 4 κομμάτια για να πετύχω κάτι καλό. Αγορασμένος από καλό μαγαζί του κέντρου, το οποίο μάλιστα ευτυχώς έδειξε και την κατανόηση να ασχοληθεί. 

Τα περασμένα Χριστούγεννα που άλλαξα σε Sony FE πήρα έναν 85mm f/1.8 από κατάστημα της Sony ο οποίος ήταν decentered. Τον έστειλα στο service και γύρισε πίσω μια χαρά, δε μου πρότειναν αλλαγή να πω την αλήθεια αλλά οκ δε βιαζόμουν κιόλας να τον χρησιμοποιήσω. 

Θέλω να πω πως είναι κάτι που συμβαίνει ασχέτως του από που θα αγοραστεί ένας φακός, είτε είναι καινούργιος είτε μεταχερισιμένος. Τώρα το γιατί συμβαίνει, άγνωστο. Δε γίνεται σωστός έλεγχος πριν φύγουν τα κομμάτια από τα εργοστάσια ;  Πέφτουν τα containers στα λιμάνια ;  Κάνουν κόντρες με τα κλαρκ κατά τη μεταφορά των κουτιών ;  Δεν έχω ιδέα. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Sad 1
Δημοσ.

Μετά απο πολλές αγορές φακών απο mpb δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά decentered / tilted / missaligned.
Είναι το πως θα τύχει μάλλον ή έχει να κάνει με μάρκα ή τύπους φακών, ή είναι τελείως random και μπορεί σε κάποιον να τυχαίνει συχνά.

Δεν αμφισβητώ την εμπειρία του @pifilos που φαίνεται άλλωστε και το πρόβλημα στις φώτο.
Απλά λέω να μην το δένει κόμπο αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει απο εκει, πως θα του έρθει μάπα φακός.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...