comfuzio Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Δεν έχουν έρθει ακόμα να πάρουν το router τους πάντως. Μου είχαν πει ότι θα πέρναγε άλλο συνεργείο να το μαζέψει αλλά έχει πόσες βδομάδες τώρα που είμαι στην VF και έκανα ακύρωση; Από τότε έχω το router τους εδώ
MaTrOx Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Καλησπέρα. Κι εγώ στην FiberGrid 500/250 από εχθές. Η όλη διαδικασίααίτηση, επιθεώριση, κάθετη, ενεργοποίηση πήρε 30 μέρες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Να ρωτήσω κάτι, καθώς κι εγώ χρησιμοποιώ δικό μου Router (Ubiquiti UCG), για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;
comfuzio Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 41 minutes ago, MaTrOx said: Καλησπέρα. Κι εγώ στην FiberGrid 500/250 από εχθές. Η όλη διαδικασίααίτηση, επιθεώριση, κάθετη, ενεργοποίηση πήρε 30 μέρες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Να ρωτήσω κάτι, καθώς κι εγώ χρησιμοποιώ δικό μου Router (Ubiquiti UCG), για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει; Αρκετοί μάλλον αλλά να πω τους δικούς μου, δεν θέλω να μιλήσω για όλους. 1)Μια ακόμα συσκευή επάνω στο UPS = 1 λιγότερη θέση στο πολύπριζο αλλά και πιο μεγάλη κατανάλωση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος άρα και λιγότερη ώρα που θα κρατήσει το UPS. 2)Ένα εξτρά point of failure που προσθέτει πολυπλοκότητα εκεί που δεν χρειάζεται. 3)Πιθανά bugs και κενά ασφαλείας καθώς μιλάμε για αρκετά υποδεέστερο εξοπλισμό. 4)Διπλό ή μάλλον τριπλό ΝΑΤ (CGNAT + ISP Router + Main Router) πράγμα που μπορεί να κάνει την voip επικοινωνία προβληματική. 5)Αισθητική, υποκειμενικό και ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, για μένα μου χαλάει το υπόλοιπο rack. (Ναι το έχω ακόμα το router τους, στο κουτί του). Βασικά εγώ δεν θα το ήθελα ούτε σε bridge mode, αντικατάσταση με ONT και μόνο για όλα τα παραπάνω. 1
Doubt Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πρώτη φορά το είδα χθες, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Ίσως αντίστοιχο της καμπίνας των υπόγειων δικτύων. Προ ημερών είχα δει κι αυτό στο Περιστέρι. Επεξ/σία 9 Μαϊου από Doubt
vasilismi35 Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 11:55 ΠΜ, Doubt είπε Πρώτη φορά το είδα χθες, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Ίσως αντίστοιχο της καμπίνας των υπόγειων δικτύων. Προ ημερών είχα δει κι αυτό στο Περιστέρι. νομιζω πως ειναι ιδιο με την καμπινα/καφφαο και σε μενα εχουν βαλη λιγο πιο επανο αλλα τα καλοδια δεν ειναι συνδεδεμενα. ( off topic ) ελπιζω να με φερουν τα κουτακια γιανα βαλω🙏
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 12 Μαϊου On 09/05/2025 at 10:30, MaTrOx said: για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει; Γιατί πάλι κρέμεσαι από τις "επιδόσεις" του ΖΤΕ, ενώ τουλάχιστον σε bridge mode φεύγει αυτός ο παράγοντας από τη μέση.
ovidius80 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 10:30 ΠΜ, MaTrOx είπε Καλησπέρα. Κι εγώ στην FiberGrid 500/250 από εχθές. Η όλη διαδικασίααίτηση, επιθεώριση, κάθετη, ενεργοποίηση πήρε 30 μέρες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Να ρωτήσω κάτι, καθώς κι εγώ χρησιμοποιώ δικό μου Router (Ubiquiti UCG), για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει; Πρώτον γιατί θέλω να αποφύγω το διπλό ΝΑΤ, καθώς δυσκολεύει αρκετά κάποια πράγματα (πχ στήσιμο OpenVPN, WireGuard server) και δεύτερον γιατί θέλω όσο το δυνατό να μην υπάρχει παρουσία του παρόχου στο δίκτυο μου. Μια ενεργή δικτυακά συσκευή στο δίκτυο που δεν την ελέγχεις απόλυτα είναι πάντα ένας παράγοντας που ανησυχίας. Προσωπικά έχω αιτηθεί την αντικατάσταση του router με ΟΝΤ το συντομότερο δυνατό.
TutaKachun Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Καλημέρα. Τελικά μετά κόπων και βασάνων σήμερα έφτιαξαν την εγκατάσταση έξω από το σπίτι μου και μου είπαν ότι μέσα στην εβδομάδα θα έρθουν για την τελική σύνδεση. Η ερώτηση μου είναι απλή γιατί διαβάζω διαφορά από ανθρώπους που είναι πιο advanced από εμένα βέβαια. Εχω ένα switch με 8 1Gbps θύρες. Σε αυτό έχω συνδεμένα PC, Apple TV, Series X, PS5 Pro, Switch. Τι θέλω; γρήγορο download παιχνιδιών και χωρίς προβλήματα online gaming. Γρήγορο download παιχνιδιών, update, torrent κτλ από το PC. Θα έχω προβλήματα με αυτά τα Nat που αναφέρετε; Πρέπει να πάρω κάποιο ρουτερ; ΥΓ. Το switch το έχω συνδεμένο προφανώς στο modem της cosmote και έχω και 4 xiaomi AX3000 WiFi mesh. Κρατάω το εργοστασιακό και απλά συνδέω το Switch και xiaomi σε αυτό η θέλω router; και αν ναι μπορείτε να μου πείτε γιατί και ίσως πιο (υποθέτω της xiaomi για να είναι και συμβατό;)
MaTrOx Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 11:19 ΠΜ, comfuzio είπε Αρκετοί μάλλον αλλά να πω τους δικούς μου, δεν θέλω να μιλήσω για όλους. 1)Μια ακόμα συσκευή επάνω στο UPS = 1 λιγότερη θέση στο πολύπριζο αλλά και πιο μεγάλη κατανάλωση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος άρα και λιγότερη ώρα που θα κρατήσει το UPS. 2)Ένα εξτρά point of failure που προσθέτει πολυπλοκότητα εκεί που δεν χρειάζεται. 3)Πιθανά bugs και κενά ασφαλείας καθώς μιλάμε για αρκετά υποδεέστερο εξοπλισμό. 4)Διπλό ή μάλλον τριπλό ΝΑΤ (CGNAT + ISP Router + Main Router) πράγμα που μπορεί να κάνει την voip επικοινωνία προβληματική. 5)Αισθητική, υποκειμενικό και ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, για μένα μου χαλάει το υπόλοιπο rack. (Ναι το έχω ακόμα το router τους, στο κουτί του). Βασικά εγώ δεν θα το ήθελα ούτε σε bridge mode, αντικατάσταση με ONT και μόνο για όλα τα παραπάνω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1) Το ΟΝΤ θέλει κι αυτό power? 2) Το ΟΝΤ βγάζει RJ45 την οποία κουμπώνεις στον δικό σου εξοπλισμό? 3) Στον εξοπλισμό σου μετά ορίζεις την WAN DHCP και το σωστό VLAN και αυτό ήταν; 4) Την αίτηση την κάνουμε στο 214.214.8555?
Karanikolis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 18 λεπτά πριν, MaTrOx είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1) Το ΟΝΤ θέλει κι αυτό power? 2) Το ΟΝΤ βγάζει RJ45 την οποία κουμπώνεις στον δικό σου εξοπλισμό? 3) Στον εξοπλισμό σου μετά ορίζεις την WAN DHCP και το σωστό VLAN και αυτό ήταν; 4) Την αίτηση την κάνουμε στο 214.214.8555? Σε όλα ναι! 1
comfuzio Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 5 hours ago, MaTrOx said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 1) Το ΟΝΤ θέλει κι αυτό power? 2) Το ΟΝΤ βγάζει RJ45 την οποία κουμπώνεις στον δικό σου εξοπλισμό? 3) Στον εξοπλισμό σου μετά ορίζεις την WAN DHCP και το σωστό VLAN και αυτό ήταν; 4) Την αίτηση την κάνουμε στο 214.214.8555? 1)Ναι θέλει και το ΟΝΤ power αλλά πολύ λιγότερα watts, υπό νορμαλ συνθήκες δεν έχει πολύ σημασία πέραν του κόστους σε βάθος χρόνου πχ αλλά σε UPS έχει καθώς όσο πιο λίγα watts = τόσο πιο πολύ θα μείνει ενεργό. 2)Ναι, υπάρχουν μερικά που δίνουν 1gbps, άλλα με 2.5 άλλα με 5 και άλλα 10. Πιθανώς και πιο πάνω δεν το έχω ψάξει όμως. 3)Για την ΔΕΗ σαν πάροχο ναι, σε άλλους παρόχους το πας PPPoE και βάζεις user+pass και vlan tag. Δεν ξέρω αν η ΔΕΗ θέλει και αυτή vlan tag. 4)Αν δεν κάνω λάθος ναι αλλά θα πάρει βδομάδες αν όχι μήνες να σου δώσουν, τουλάχιστον βάση της εικόνας που μου δώσαν όταν έκανα αίτηση (την έχω ακυρώσει μιας που δεν με ενεργοποίησαν ποτέ και είμαι στην VF τώρα)
Karanikolis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 2 ώρες πριν, comfuzio είπε 3)Για την ΔΕΗ σαν πάροχο ναι, σε άλλους παρόχους το πας PPPoE και βάζεις user+pass και vlan tag. Δεν ξέρω αν η ΔΕΗ θέλει και αυτή vlan tag. Θέλει 835. Νομίζω για static θέλει 836 αλλά δεν είμαι σίγουρος 1
ovidius80 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 23 ώρες πριν, Karanikolis είπε Θέλει 835. Νομίζω για static θέλει 836 αλλά δεν είμαι σίγουρος Για στατική θέλει όντως 836 όπως μου είπανε. Περιμένω να το επιβεβαιώσω μόλις ενεργοποιηθεί η γραμμή και το bridge mode 1
kostis123 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Καλημέρα, Εδώ και 3 μέρες έχω σοβαρό πρόβλημα με την σύνδεση μου. Ένα μεγάλο ποσοστό από web pages δεν δουλεύουν καθόλου. Μπορώ να τις κάνω ping, αλλά δεν φορτώνουν ποτέ, ή μπορεί μετα από 5 – 10 λεπτά. To ZTE είναι σε bridge mode, και στο δικό μου router αν αποσυνδέσω την fibergrid και συνδέσω ένα backup 4G router που έχω όλα δουλεύουν κανονικά. Προφανώς είναι πρόβλημα routing / peering από την μεριά της ΔΕΗ. Έχω static IP αν παίζει κάποιο ρόλο. Με το support τους δεν βγάζω άκρη, όλο το κοιτάνε, μου ζητάνε trace route να στείλω, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχω δοκιμάσει όλους τους public dns, έχω κάνει reset τα πάντα… Είναι κάνεις άλλος που να έχει πάθει το ίδιο ? Έχω στερέψει από ιδέες με τι άλλο να κάνω, καμία συμβουλή ?
Karanikolis Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 1 ώρα πριν, kostis123 είπε Καλημέρα, Εδώ και 3 μέρες έχω σοβαρό πρόβλημα με την σύνδεση μου. Ένα μεγάλο ποσοστό από web pages δεν δουλεύουν καθόλου. Μπορώ να τις κάνω ping, αλλά δεν φορτώνουν ποτέ, ή μπορεί μετα από 5 – 10 λεπτά. To ZTE είναι σε bridge mode, και στο δικό μου router αν αποσυνδέσω την fibergrid και συνδέσω ένα backup 4G router που έχω όλα δουλεύουν κανονικά. Προφανώς είναι πρόβλημα routing / peering από την μεριά της ΔΕΗ. Έχω static IP αν παίζει κάποιο ρόλο. Με το support τους δεν βγάζω άκρη, όλο το κοιτάνε, μου ζητάνε trace route να στείλω, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχω δοκιμάσει όλους τους public dns, έχω κάνει reset τα πάντα… Είναι κάνεις άλλος που να έχει πάθει το ίδιο ? Έχω στερέψει από ιδέες με τι άλλο να κάνω, καμία συμβουλή ? Αν σε βγάλουν από bm και είσαι μόνο με το ρουτερ τους κάνει το ίδιο; επίσης στο ρουτερ που ρύθμισες έβαλες dhcp και το σωστό vlan id? είχε παρόμοιο θέμα ένα παλικάρι από εδώ όταν πρώτο συνδέθηκε αλλά φτιάχτηκε άμεσα θυμάμαι. πάντως εγώ από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα κανένα θέμα, το αναφέρω περισσότερο σαν στοιχείο γιατί φαίνεται μεμονωμένη περίπτωση η δική σου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα