Προς το περιεχόμενο

Οι έφηβοι έχουν εγκαταλείψει το Facebook, αναφέρει μελέτη της Pew


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η χρήση του διαδικτύου από τη Gen Z αυξάνεται, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο οι έφηβοι χρησιμοποιούν το Facebook μειώνεται ραγδαία.

Μια μελέτη του Pew Research Center σχετικά με τους εφήβους, την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπίστωσε ότι μόνο το 32% των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιούν έστω και λίγο το Facebook. Σε προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το 2014-2015, το ποσοστό αυτό έφτανε το 71%, ξεπερνώντας πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat.

Η Jules Terpak, δημιουργός περιεχομένου για τη Gen Z που καλύπτει την ψηφιακή κουλτούρα, δήλωσε στο TechCrunch ότι οι έφηβοι απλά δεν βρίσκουν πλέον αξία στο Facebook. «Υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερες από πέντε υπερεπιτυχημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να περιηγηθούμε ατελείωτα και δεν είναι βιώσιμο για το μυαλό μας να κατατμήσει ούτε να ιεραρχήσει τη σχέση μας με όλες αυτές», δήλωσε η Terpak. «Για χάρη του χρόνου και της λογικής, οι άνθρωποι πρέπει να εξαλείψουν τις πλατφόρμες που αρχίζουν να μην τους προσφέρουν κάποια προστιθέμενη αξία".

Η Terpak πιστεύει ότι το Facebook, το οποίο οι έφηβοι συχνά συνδέουν με τους γονείς τους, έχει ελάχιστα να προσφέρει στη Gen Z, ανθρώπων δηλαδή που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012. «Η κουλτούρα που καλλιεργεί ο μέσος χρήστης του Facebook είναι πολύ αποσυνδεδεμένη από αυτό που προσελκύει τη Gen Z σε μια πλατφόρμα σήμερα, αντίθετα αποπνέει την ενέργεια ενός spam email», ανέφερε ακόμα η Terpak.

Ακόμη και το 2013, όταν το 77% των διαδικτυακών εφήβων χρησιμοποιούσε το Facebook, οι νεαροί χρήστες εξακολουθούσαν να αισθάνονται αρνητικά για την πλατφόρμα.

 «Ενώ το Facebook εξακολουθεί να είναι βαθιά ενσωματωμένο στην καθημερινή ζωή των εφήβων, μερικές φορές θεωρείται χρησιμότητα και υποχρέωση παρά μια συναρπαστική νέα πλατφόρμα που οι έφηβοι μπορούν να διεκδικήσουν ως δική τους», ανέφερε η έκθεση της Pew ήδη από το 2013. Στην εν λόγω μελέτη που αφορά διάστημα εννέα ετών, η Pew διαπίστωσε ότι οι έφηβοι εξέφραζαν μεγαλύτερο ενθουσιασμό για άλλες πλατφόρμες, ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιούσαν τόσο πολύ όσο το Facebook. Αυτή η τάση παρέμεινε σταθερή - καθώς οι νέες γενιές εφήβων που εντάσσονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν σχεδόν εγκαταλείψει το Facebook.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To Facebook έχει καταλήξει να είναι 2ο Tweeter. Και εγώ ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ποσταρα κάτι. Έχει σίγουρα πάνω από 5 χρόνια. Το messenger ok, συμπαθητικό app, αλλά το fb δεν έχει να προσφέρει κάτι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τόσες πλέον εφαρμογές εκεί έξω λογικό είναι να τραβάει τους νέους κάτι ποιο "ενδιαφέρον" για αυτούς και το TikTok είναι μια από τις εφαρμογές αυτές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, techplastic είπε

Με τόσες πλέον εφαρμογές εκεί έξω λογικό είναι να τραβάει τους νέους κάτι ποιο "ενδιαφέρον" για αυτούς και το TikTok είναι μια από τις εφαρμογές αυτές.

Ο κύριος λόγος είναι ότι δε θέλουν να έχουν τα σόγια να τους ελέγχουν. Αν οι γέροι δεν είχαν facebook μια χαρά θα το χρησιμοποιούσαν ακόμα οι έφηβοι.

  • Like 12
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού είναι "χαζή" η νέα γενιά 😛

Τους φαίνεται πολύπλοκο επειδή κάνεις πολλά πράγματα και προτιμούν το "απλοϊκό" insta που κάνει ελάχιστα πράγματα και δεν μπερδεύει το μυαλουδάκι τους. 😁

Υ.Γ. Νταξ υπάρχει και η θεωρία ότι μαζεύτηκαν οι μανάδες και θείες τους, τις κάναν φιλες, και μετά δεν μπορούσαν να "εκφραστούν". Αλλά αυτό αφορά τους πρώτους που έφυγαν νομίζω.

Υ.Γ. 2, Τελικά οι "μεγάλοι" που έμειναn στο (εκφραστικό από λειτουργικότητα) FB καθώς μεγάλωσαν και σοβαρεύτηκαν σταμάτησαν να ανεβάζουν περιεχόμενο και απλά κατηγορούσαν τους άλλους συνομήλικούς τους όταν το έκαναν (ως "αδέκαστοι κριτές" με ύφος "κοίτα η ανεβάζει η ασόβαρη" κτλ)΄ Αποτέλεσμα να "αδειάσει" το FB είτε από κόσμο είτε από "ενεργό" κόσμο και να γίνει ένα "νεκροταφείο" προφίλ είτε αμίλητων συνήθως ανθρώπων (παντρεμένων σοβαρών) ή ασόβαρων συχνά "ψεκασμένων" που συνέχισαν μονο αυτοί να μιλούν καθώς δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί. Γενικά το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ και αυτό απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δύσκολα σάζεται το καράβι απλά με την εξέλιξη (μετά το fb, insta και πιο μετά τικ τοκ) είναι να βάζεις τα κλάματα με το μέλλον τον social. 

Αυτά τίποτα άλλο 😛  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...