kriosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 15 ώρες πριν, paredwse είπε By the way, μόλις παρήγγειλα και το τέταρτο. 😛 Η πλάκα είναι ότι στην παραγγελία (Gen2 φυσικά!) δεν συμπεριέλαβα ethernet adapter - και μου το έβαλε μόνο του, χωρίς έξτρα χρέωση! Να σε ρωτήσω κάτι, γιατί γράφεις (Gen2 φυσικά!) ; Εχτές μόλις παρήγγειλα το τυπικό (μη μηχανοκίνητο). Το προτίμησα αν και ακριβότερο του μηχανοκίνητου λόγω wifi6 και ethernet ports. Τι καλύτερο έχει το Gen 2 (μηχανοκίνητο τυπικό) από αυτό που αγόρασα εκτός από την αυτόματη ρύθμιση του πιάτου;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 6 hours ago, kriosgr said: Να σε ρωτήσω κάτι, γιατί γράφεις (Gen2 φυσικά!) ; Εχτές μόλις παρήγγειλα το τυπικό (μη μηχανοκίνητο). Το προτίμησα αν και ακριβότερο του μηχανοκίνητου λόγω wifi6 και ethernet ports. Τι καλύτερο έχει το Gen 2 (μηχανοκίνητο τυπικό) από αυτό που αγόρασα εκτός από την αυτόματη ρύθμιση του πιάτου; Την αυτόματη ρύθμιση του πιάτου. Και την κατά 100 ευρώ χαμηλότερη τιμή αγοράς. Επίτρεψε μου να αντιστρέψω την ερώτηση: τι καλύτερο έχει το Gen3 (εκτός του ethernet port, που κοστίζει 40 ευρώ να το αποκτήσεις);
kriosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, paredwse είπε Την αυτόματη ρύθμιση του πιάτου. Και την κατά 100 ευρώ χαμηλότερη τιμή αγοράς. Επίτρεψε μου να αντιστρέψω την ερώτηση: τι καλύτερο έχει το Gen3 (εκτός του ethernet port, που κοστίζει 40 ευρώ να το αποκτήσεις); Σε ρώτησα μήπως υπήρχε κάποιο άλλο πλεονέκτημα της gen 2 που δεν ήξερα. Στην δική μου περίπτωση βέβαια το gen 3 είναι μονόδρομος πιστεύω. Χρειάζομαι 2 ethernet ports (ένα για το PC κι ένα για powerline) . Ήταν κι ο βασικός λόγος που δεν παρήγγειλα το starlink νωρίτερα. Πριν έναν μηνα που είχα κοιτάξει δεν υπήρχε το gen 3. Θα έπρεπε να πάρω τον ethernet αντάπτορα και κάποιο switch που σημαίνει κι άλλα καλώδια. Η ταράτσα της μονοκατοικίας που μένω είναι επίπεδη σαν ελικοδρόμιο, δεν υπάρχουν σπίτια τριγύρω να εμποδίζουν και στην αρχή είχα σκεφτεί να κολλήσω το πιάτο του gen 3 πάνω στην ταράτσα με αντιμουχλική σιλικόνη😊 Μετά όμως σκέφτηκα πως έτσι θα μένει περισσότερο χρόνο εκτεθειμένο σε τυχόν λιμνάζοντα νερά λόγω βροχής κι έτσι αγόρασα την pivot βάση που κάνει για την περίπτωση μου. Τρύπες και τέτοια δεν με προβληματίζουν καθώς έχω καλά εργαλεία που τα χρησιμοποιώ όλο τον χρόνο. 😉 Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από kriosgr
Antonis_69P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλο το Forum... Κάτοικος Αθήνας εδώ και πριν ένα μήνα μετακόμισα σε άλλη περιοχή... Το πρόβλημα είναι το εξής.... ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ INTERNET ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Το αποτέλεσμα είναι οι παροχοι (όλοι ακόμη και ο παροχής που έχει την περιοχή) να μου δίνουν ΑΝΑΜΟΝΉ 3 ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ έως να αδειάσει μια γραμμή οπότε και να ενεργοποιηθεί γραμμή για εμένα Το όλο θέμα είναι ότι Γίνεται χρήση του internet (από την γυναίκα κυρίως και λιγότερο από εμένα) για επαγγελματικους λόγους... Φανταστείτε δεν συζητάω καν πόσο σπαστικό είναι να μην μπορείς να κάνεις τίποτα (όπως ταινίες παιχνίδια κλπ) Το internet των κινητών δεν έχει επαρκή ταχύτητα και σταθερότητα για να γίνεται hotspot, όπως αντίστοιχα δεν δούλεψε σωστά και mobile wifi royter που μου έχει φέρει ο πάροχος Η ερώτηση μου είναι η εξής... Σαν λύση δυστυχώς η ευτυχώς στο πρόβλημα μου βλέπω να είναι η starlink ( και λέω δυστυχώς κυρίως για το οικονομικό κομμάτι μιας και έφυγαν αρκετά το τελευταίο διάστημα) αλλά οκ προχωράμε Θέλω τα φώτα σας ως προς το ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΧΡΗΣΗΣ STARLINK στην Ελλάδα? Τέλος να προχωρούσα σε ενοικίαση του εξοπλισμού έως έρθει σταθερή γραμμή internet? Η αφού θα μπω που θα μπω στην διαδικασία παραγγελίας και εγκατάστασης του εξοπλισμού να έκανα αγορά αυτού? Με ότι συνεπάγεται αυτό δηλαδή όπως πιθανές διακοπές ίντερνετ σε κακοκαιρίες, κόστος εξοπλισμού και αυξημένο κόστος υπηρεσίας ΑΛΛΑ σε 10-15 μέρες από τώρα θα μπορώ να έχω internet και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες Και θα μπορεί να γίνει τόσο η δουλειά όσο και τα χομπυ μας στο σπίτι όπως παλιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Antonis_69P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Στις 20/9/2022 στις 3:13 ΜΜ, DionGR είπε Καλησπέρα σε όλο το Forum... Κάτοικος Αθήνας εδώ και πριν ένα μήνα μετακόμισα σε άλλη περιοχή... Το πρόβλημα είναι το εξής.... ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ INTERNET ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Το αποτέλεσμα είναι οι παροχοι (όλοι ακόμη και ο παροχής που έχει την περιοχή) να μου δίνουν ΑΝΑΜΟΝΉ 3 ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ έως να αδειάσει μια γραμμή οπότε και να ενεργοποιηθεί γραμμή για εμένα Το όλο θέμα είναι ότι Γίνεται χρήση του internet (από την γυναίκα κυρίως και λιγότερο από εμένα) για επαγγελματικους λόγους... Φανταστείτε δεν συζητάω καν πόσο σπαστικό είναι να μην μπορείς να κάνεις τίποτα (όπως ταινίες παιχνίδια κλπ) Το internet των κινητών δεν έχει επαρκή ταχύτητα και σταθερότητα για να γίνεται hotspot, όπως αντίστοιχα δεν δούλεψε σωστά και mobile wifi royter που μου έχει φέρει ο πάροχος Η ερώτηση μου είναι η εξής... Σαν λύση δυστυχώς η ευτυχώς στο πρόβλημα μου βλέπω να είναι η starlink ( και λέω δυστυχώς κυρίως για το οικονομικό κομμάτι μιας και έφυγαν αρκετά το τελευταίο διάστημα) αλλά οκ προχωράμε Θέλω τα φώτα σας ως προς το ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΧΡΗΣΗΣ STARLINK στην Ελλάδα? Τέλος να προχωρούσα σε ενοικίαση του εξοπλισμού έως έρθει σταθερή γραμμή internet? Η αφού θα μπω που θα μπω στην διαδικασία παραγγελίας και εγκατάστασης του εξοπλισμού να έκανα αγορά αυτού? Με ότι συνεπάγεται αυτό δηλαδή όπως πιθανές διακοπές ίντερνετ σε κακοκαιρίες, κόστος εξοπλισμού και αυξημένο κόστος υπηρεσίας ΑΛΛΑ σε 10-15 μέρες από τώρα θα μπορώ να έχω internet και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες Και θα μπορεί να γίνει τόσο η δουλειά όσο και τα χομπυ μας στο σπίτι όπως παλιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
militarist Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Έβαλα το starlink γιατί ήρθα Λάρισα για 2 μήνες. η ταχύτητα παρά πολύ καλή. 350 ο εξοπλισμός. το σεταρα μόνος από το application. Αυτό που ήθελα ήταν να μην κλειστώ σε συμβόλαιο , το starlink δεν έχει , το σταματάς όποτε θες και φυσικά τον Αύγουστο που θα πάω σε άλλο μέρος για ένα διάστημα μπορώ να το παρω μαζί μου.
Antonis_69P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, militarist είπε Έβαλα το starlink γιατί ήρθα Λάρισα για 2 μήνες. η ταχύτητα παρά πολύ καλή. 350 ο εξοπλισμός. το σεταρα μόνος από το application. Αυτό που ήθελα ήταν να μην κλειστώ σε συμβόλαιο , το starlink δεν έχει , το σταματάς όποτε θες και φυσικά τον Αύγουστο που θα πάω σε άλλο μέρος για ένα διάστημα μπορώ να το παρω μαζί μου. Ωραίος καλορίζικο φίλε... Πως σου φαίνεται η χρήση... Είμαι σε διλειμα αν θα προχωρήσω σε ενοικίαση ή αγορά... Παραθέτω το πρόβλημα μου από πάνω αν έχεις κάποια άποψη περί αυτού
militarist Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Χρήση του κάνω επαγγελματική και για κανενα παιχνίδι ,δεν έχω κανένα πρόβλημα. δεν νομίζω να συμφέρει η ενοικίαση. αν έχεις που να το βάλεις χωρίς εμπόδια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. ακομα να αναφέρω ότι η πολυκατοικία δεν έχει ταράτσα και το έβαλα στο μπαλκόνι , που δεν το λες και ιδανικό αλλά και πάλι μια χαρά παίζει Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2024 από militarist
Antonis_69P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, militarist είπε Χρήση του κάνω επαγγελματική και για κανενα παιχνίδι ,δεν έχω κανένα πρόβλημα. δεν νομίζω να συμφέρει η ενοικίαση. αν έχεις που να το βάλεις χωρίς εμπόδια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. ακομα να αναφέρω ότι η πολυκατοικία δεν έχει ταράτσα και το έβαλα στο μπαλκόνι , που δεν το λες και ιδανικό αλλά και πάλι μια χαρά παίζει Σε διπλό κατοικία είμαι που νοικιάζω... Εγώ μένω σε πάνω όροφο με ταράτσα πλήρως αυτόνομη από πάνω μου 120τμ και απεριόριστη θέα στον ουρανό... Για ενοικίαση ίσως το έκανα μέχρι να έρθει σταθερή γραμμή internet Αλλιώς αγορά θα έκανα αν επέλεγα μεταξύ των δύο Αλλά σκέφτομαι μήπως κάνω ενοικίαση starlink και να κρατήσω σταθερή γραμμή internet όταν έρθει
militarist Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Κοιτα είναι το τι θες. Αν θα βάλεις σταθερή γραμμή τότε ναι ενοικίαση είναι η επιλογή. εγω μένω εξωτερικό και έρχομαι Ελλάδα για καλοκαίρι και θέλω να δουλέψω για 2 μήνες με σύμφερε να το αγοράσω , γιατί μετά το περνώ μαζί και τον χειμώνα που θα πάω σε σπίτι στο βουνό θα το στειλω και θα έχω internet. Πάντως από ταχύτητες δεν θα έχεις προβλημα
Antonis_69P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, militarist είπε Κοιτα είναι το τι θες. Αν θα βάλεις σταθερή γραμμή τότε ναι ενοικίαση είναι η επιλογή. εγω μένω εξωτερικό και έρχομαι Ελλάδα για καλοκαίρι και θέλω να δουλέψω για 2 μήνες με σύμφερε να το αγοράσω , γιατί μετά το περνώ μαζί και τον χειμώνα που θα πάω σε σπίτι στο βουνό θα το στειλω και θα έχω internet. Πάντως από ταχύτητες δεν θα έχεις προβλημα Κατάλαβα... Ναι γι αυτό το σκεφτόμουν για ενοικίαση μέχρι να έρθει internet από παροχο εδώ... Από την άλλη το σταθερό σαν σταθερό δεν με ενδιαφέρει.... Μόνο internet Γι αυτό ψήνομαι για αγορά αλλά ψάχνω τις παραμέτρους.... Πάντως έχω ταλαιπωρηθεί πολύ και χρειάζομαι άμεσα internet Απλά για την αγορά σκέφτομαι τι είναι αυτό που μπορεί να με κάνει να το αγοράσω έναντι 250ε συν 40ε τον μήνα (πιο ακριβά από τυπική σύνδεση ίντερνετ στην Ελλάδα) Και γιατί πχ να μην νοικιάσω μέχρι να μπει σταθερή γραμμή
gavorki Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα και από μένα καλό μήνα σε όλους. Μετά από συνεχόμενες πατάτες της Nova, (θα γράψω τους λόγους στο δικό της thread), πήρα την απόφαση να πάρω την προσφορά των 20€ για να δοκιμάσω το Starlink. Έχω ψάξει όλο το thread αλλά δεν βρήκα ακριβώς λύση για τα δύο θεματάκια που έχω. Σας τα γράφω εύχομαι να μην κούρασα και εύχομαι να βρω και λύση που πιστεύω θα βρω 🙂 Μένω στον πρώτο όροφο τετραόροφης πολύκατοικίας. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης είναι παράξενος και έχει ενα κλειδί για την ταράτσα μόνο για αυτόν και όποιος λείπει τους τέσσερις μήνες της σεζόν και επιστρέφει τέλη Σεπτεμβρίου. Όταν μετακόμισα πριν κάποια χρόνια ακόμα μιλούσα μαζί του και κατάφερα να βάλω δορυφορικό πιάτο με μοτέρ στην ταράτσα και να κατεβάσω καλώδιο στον πρώτο που είμαι. Το πίσω μπαλκόνι στο οποίο βρίσκεται το δωμάτιό μου έχει η τέντα η οποία άμα την σηκώσεις βλέπει ουρανό σε μεγάλο βαθμό. Εκεί πώς το στήνουμε το πιάτο μιας και η βάση είναι Χ και σίγουρα δεν τρυπούμε το μάρμαρο; Επίσης στο σπίτι μέσα έχω 3 mesh τα οποία δίνουν παντού, έχω Ethernet κατευθείαν στο pc, έχω Ethernet σε NAS, σε Dreambox κλπ κλπ με αποτέλεσμα να έχω βάλει και ένα lan splitter. Με την αγορά του ethernet adapter, μπορώ να συνδέσω κατευθείαν στο Splitter το output του Starlink και να μοιρασω παντού; Ευχαριστώ 🙂
Antonis_69P Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 17 λεπτά πριν, gavorki είπε Καλησπέρα και από μένα καλό μήνα σε όλους. Μετά από συνεχόμενες πατάτες της Nova, (θα γράψω τους λόγους στο δικό της thread), πήρα την απόφαση να πάρω την προσφορά των 20€ για να δοκιμάσω το Starlink. Έχω ψάξει όλο το thread αλλά δεν βρήκα ακριβώς λύση για τα δύο θεματάκια που έχω. Σας τα γράφω εύχομαι να μην κούρασα και εύχομαι να βρω και λύση που πιστεύω θα βρω 🙂 Μένω στον πρώτο όροφο τετραόροφης πολύκατοικίας. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης είναι παράξενος και έχει ενα κλειδί για την ταράτσα μόνο για αυτόν και όποιος λείπει τους τέσσερις μήνες της σεζόν και επιστρέφει τέλη Σεπτεμβρίου. Όταν μετακόμισα πριν κάποια χρόνια ακόμα μιλούσα μαζί του και κατάφερα να βάλω δορυφορικό πιάτο με μοτέρ στην ταράτσα και να κατεβάσω καλώδιο στον πρώτο που είμαι. Το πίσω μπαλκόνι στο οποίο βρίσκεται το δωμάτιό μου έχει η τέντα η οποία άμα την σηκώσεις βλέπει ουρανό σε μεγάλο βαθμό. Εκεί πώς το στήνουμε το πιάτο μιας και η βάση είναι Χ και σίγουρα δεν τρυπούμε το μάρμαρο; Επίσης στο σπίτι μέσα έχω 3 mesh τα οποία δίνουν παντού, έχω Ethernet κατευθείαν στο pc, έχω Ethernet σε NAS, σε Dreambox κλπ κλπ με αποτέλεσμα να έχω βάλει και ένα lan splitter. Με την αγορά του ethernet adapter, μπορώ να συνδέσω κατευθείαν στο Splitter το output του Starlink και να μοιρασω παντού; Ευχαριστώ 🙂 Φίλε μου καλημέρα Και εγώ προς ψάξιμο είμαι για starlink Να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις... Αν προχωρήσουμε σε ενοικίαση για δοκιμή όπως θα κάνεις και εσύ ξέρεις αν Διναται μετά αγορά του εξοπλισμού έναντι κάποιας τιμής?
gavorki Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Antonis_69P είπε Φίλε μου καλημέρα Και εγώ προς ψάξιμο είμαι για starlink Να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις... Αν προχωρήσουμε σε ενοικίαση για δοκιμή όπως θα κάνεις και εσύ ξέρεις αν Διναται μετά αγορά του εξοπλισμού έναντι κάποιας τιμής? Καλησπέρα φίλε 🙂 Διάβασα κάπου σήμερα ότι ξεκίνησε στην Αμερική (και θα έρθει σύντομα και εδώ) δυνατότητα αγοράς σε 12 δόσεις μέσω του μηνιαίου λογαριασμού. Εσύ αν επιτρέπεται που θα το στήσεις;
Antonis_69P Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 43 λεπτά πριν, gavorki είπε Καλησπέρα φίλε 🙂 Διάβασα κάπου σήμερα ότι ξεκίνησε στην Αμερική (και θα έρθει σύντομα και εδώ) δυνατότητα αγοράς σε 12 δόσεις μέσω του μηνιαίου λογαριασμού. Εσύ αν επιτρέπεται που θα το στήσεις; Εγώ φίλε μου δόξα τον θεο είμαι σε διπλό κατοικία με αυτόνομη δική μου ταράτσα.. Απλά με απασχολούν καποιανθεματακια παραπάνω αν θέλεις να διαβάσεις έχω γράψει Καθώς με απασχολεί λίγο και η απόδοση κατά τις κακοκαιρίες και οκ με. Την εγκατάσταση έχω ένα άγχος αλλά θα το πετύχω θεωρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα