Pwpwpw Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερίζω την παρέα, Εαν θυμάμαι σωστα πρεπει να γίνουν minimum αγορές με κάρτα ισες με το 30% του ετήσιου εισοδήματος για να χτιστεί το αφορολόγητο. Η ερώτηση μου είναι η εξής, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο είναι συνδεμένη η κάρτα του προσώπου που χτίζει το αφορολόγητο, πρεπει να είναι αποκλειστικά πρωτο όνομα στον λογαρισμο η και δεύτερος συνδικαιούχος να είναι δεν υπάρχει θέμα αρκεί η κάρτα να είναι στο όνομα του; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Pwpwpw
dtzgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε και δεύτερος συνδικαιούχος να είναι δεν υπάρχει θέμα αρκεί η κάρτα να είναι στο όνομα του Αυτό. 1
ekrepali Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αντιστοίχως για πληρωμές μέσω e-banking... ο καθε συνδικαιούχος κάνει login με δικούς του κωδικους και το αφορολογητο μετράει σ' αυτόν που εκτέλεσε τη πληρωμή. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από ekrepali 1
panostza Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Το όνομα στην κάρτα μετράει, όχι η σειρά που είναι τα ονόματα στο λογαριασμό. Στο λογαριασμό μπορούν να υπάρχουν πολλά ονόματα, η κάρτα είναι σε ένα. 1
1comment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 34 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αντιστοίχως για πληρωμές μέσω e-banking... ο καθε συνδικαιούχος κάνει login με δικούς του κωδικους και το αφορολογητο μετράει σ' αυτόν που εκτέλεσε τη πληρωμή. Να σε ρωτήσω. Εσύ ως ελ. επαγγελματίας πώς κοντρολάρεις το θέμα του ποσού που θα σου βγει ως καθαρό για να κάνεις 30% συναλλαγές; Σε ρωτάω γιατί φέτος έβαλα το μαγαζί στο όνομά μου (ήταν στο όνομα του φαδερ) και προσπαθώ να καταλάβω, εφόσον δεν θα ξέρω ως του χρόνου τι καθαρό εισόδημα θα μου βγάλει ο λογιστής για φέτος, να υπολογίζω ας πούμε από αυτό που βγάζει ως χρεωστικό φπα; Είναι μια λύση; Γιατί ας πούμε, αν δεν μου βγάλει καθόλου καθαρό εισόδημα, δεν θα ήθελα να έχω κάνει συναλλαγές αφορολόγητου. Προφανώς οι συναλλαγές με τη μπιζνες χρεωστική δεν μετράνε.
ekrepali Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, 1comment είπε Να σε ρωτήσω. Εσύ ως ελ. επαγγελματίας πώς κοντρολάρεις το θέμα του ποσού που θα σου βγει ως καθαρό για να κάνεις 30% συναλλαγές; Σε ρωτάω γιατί φέτος έβαλα το μαγαζί στο όνομά μου (ήταν στο όνομα του φαδερ) και προσπαθώ να καταλάβω, εφόσον δεν θα ξέρω ως του χρόνου τι καθαρό εισόδημα θα μου βγάλει ο λογιστής για φέτος, να υπολογίζω ας πούμε από αυτό που βγάζει ως χρεωστικό φπα; Είναι μια λύση; Γιατί ας πούμε, αν δεν μου βγάλει καθόλου καθαρό εισόδημα, δεν θα ήθελα να έχω κάνει συναλλαγές αφορολόγητου. Προφανώς οι συναλλαγές με τη μπιζνες χρεωστική δεν μετράνε. Θα σου απαντήσω σε pm να μη βγούμε off topic 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Καλημερίζω την παρέα, Εαν θυμάμαι σωστα πρεπει να γίνουν minimum αγορές με κάρτα ισες με το 30% του ετήσιου εισοδήματος για να χτιστεί το αφορολόγητο. Η ερώτηση μου είναι η εξής, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο είναι συνδεμένη η κάρτα του προσώπου που χτίζει το αφορολόγητο, πρεπει να είναι αποκλειστικά πρωτο όνομα στον λογαρισμο η και δεύτερος συνδικαιούχος να είναι δεν υπάρχει θέμα αρκεί η κάρτα να είναι στο όνομα του; Για την ακρίβεια πρέπει να πραγματοποιηθούν δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα (όχι απαραίτητα με κάρτα) για το 30% του πραγματικού ετήσιου εισοδήματος. Αν μια πληρωμή γίνεται με κάρτα τότε χτίζεται το αφορολόγητο του προσώπου που έχει πάνω η κάρτα, αν η πληρωμή γίνεται με e-banking τότε χτίζεται το αφορολόγητο του προσώπου που του ανήκει το e-banking acccount από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πληρωμή. Τα ονόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και η σειρά τους είναι αδιάφορα. 1
Strategos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Στις 29/10/2022 στις 4:39 ΜΜ, cecond είπε Πραγματικό ετήσιο δεν έιναι το καθαρό; ξεθάψιμο αλλά όχι, είναι το μικτό -14% που είναι το ικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα