Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα

Εδώ και λίγα χρόνια συγκατοικω με τη κοπέλα μου σε σπίτι που νοικιάζουμε από κοινού. Τον  προηγούμενο χρόνο κληρονόμησε μια μονοκατοικία και σκεφτόμαστε να πάμε εκεί, όμως χρειάζεται ανακαίνιση καθώς είναι παλιά. Είμαστε ανύπαντροι, όμως σκεφτόμαστε τον γάμο και γενικά βλέπω το μέλλον μας μαζί. Η ερώτηση μου είναι η εξής. 

Ποιον βαραίνει το κόστος της ανακαίνισης? Λογικά εφόσον θα μένουμε μαζί θα πρέπει και εγώ να συνεισφέρω, αλλά σε τι βαθμό? Να συνεισφέρω με τα χρήματα μου σε ένα σπίτι που δεν μου ανήκει, και ίσως να μην μου ανήκει και ποτέ? Και αν στο μέλλον χωρίσουμε για τους χ-ψ λόγους τι γίνεται?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DomToretto είπε

Καλησπέρα στην ομάδα

Εδώ και λίγα χρόνια συγκατοικω με τη κοπέλα μου σε σπίτι που νοικιάζουμε από κοινού. Τον  προηγούμενο χρόνο κληρονόμησε μια μονοκατοικία και σκεφτόμαστε να πάμε εκεί, όμως χρειάζεται ανακαίνιση καθώς είναι παλιά. Είμαστε ανύπαντροι, όμως σκεφτόμαστε τον γάμο και γενικά βλέπω το μέλλον μας μαζί. Η ερώτηση μου είναι η εξής. 

Ποιον βαραίνει το κόστος της ανακαίνισης? Λογικά εφόσον θα μένουμε μαζί θα πρέπει και εγώ να συνεισφέρω, αλλά σε τι βαθμό? Να συνεισφέρω με τα χρήματα μου σε ένα σπίτι που δεν μου ανήκει, και ίσως να μην μου ανήκει και ποτέ? Και αν στο μέλλον χωρίσουμε για τους χ-ψ λόγους τι γίνεται?

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους που γράφεις. Δεν συμμετέχεις με ούτε cents στην ανακαίνιση. Γιατί το σπίτι δεν είναι δικό σου. Αν χωρίσετε δεν γίνεται τίποτε με το σπίτι γιατί δεν σου ανήκει. Μπορείς να σκεφτείς να συμμετέχεις στην αγορά των οικοσυσκευων η των επιπλων, λεφτά φυσικά που και να χωρίσεις πάλι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 

Τώρα, αν θες σώνει και καλά να πληρώσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι κάποιου είδους εγγραφης συμφωνίας ότι αν χωρίσετε θα σου καταβάλει τα λεφτά που έδωσες. Μπορείς να ρωτήσεις δικηγόρο για το πως να συνταχθεί αυτό το έγγραφο σύμφωνο. 

Ακόμα και συμφωνία να κάνετε, αν χωρίσετε κατά 99% δεν θα πάρεις τίποτα πίσω οπότε θα του κάνεις αγωγή μετά και ένα μέρος θα το ξοδέψεις σε δικηγόρους και δικαστικά. 

Φρόντισε σε ότι λεφτά δώσεις η δώσετε μαζί για έπιπλα συσκευές η έξοδα ανακαίνισης, να ζητήσετε και να κρατήσετε σε όλους απόδειξη η να σου δώσει η κοπέλα σου απόδειξη ότι της κατεβαλλες τόσα λεφτά για τα έξοδα και τις αγορές κτλ.κτλ, αλλιώς ξέχνα τα όλα. 

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με όσα γράφεις. Και εντάξει δεν  είναι στο μυαλό μου ότι θα χωρίσουμε στο μέλλον. Απλά δεν ρωτάω μόνο νομικά. Ρωτάω κυρίως "εθιμοτυπικά", τι λέει η κοινωνία για κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DomToretto είπε

Και εντάξει δεν  είναι στο μυαλό μου ότι θα χωρίσουμε στο μέλλον. Απλά δεν ρωτάω μόνο νομικά. Ρωτάω κυρίως "εθιμοτυπικά", τι λέει η κοινωνία για κάτι τέτοιο. 

To τί λέει η κοινωνία άστω καλύτερα γιατί κανονικά τόσα χρόνια που συζείτε θα έπρεπε να το έχεις ήδη στεφανωθεί το κορίτσι μιας και το εξέθεσες και όχι να την έχεις σπιτωμένη. (προφανώς, εν έτη 2022 αστειεύομαι, αλλά τα γράφω για να έχεις μία εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και του πόσο τριμπ@ούρδελο είναι ακόμα :P)

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος σε αυτό που ρωτάς, όλα είναι στο παιχνίδι και ο γάμος είναι πλέον ένα στοίχημα με 50/50 πιθανότητες να σου κάτσει.

Κανονικά θα σου έλεγα βάλτε τα κάτω μισά μισά και προχωρείστε στην νέα σας ζωή, θα έχετε κάτι κοινό που θα σας δένει περισσότερο σαν ζευγάρι.
Αν τώρα εσύ δεν αισθάνεσαι καλά με αυτό τότε κάνε ότι πρότεινε ο φίλος παραπάνω, ανέλαβε εσύ την κινητή οικοσκευή έτσι ώστε αν στο μέλλον δεν περπατήσει να μπορείς να τα πάρεις φεύγοντας.
Και εννοείτε πως πρέπει να υπάρχει μια σχετική ισορροπία σε όλο αυτό για να μην νοιώσει και η κοπέλα κορόιδο μετά, όχι δηλαδή να δώσει εκείνη 100 για το σπίτι και εσύ 5 για τα υπόλοιπα, καταλαβαίνεις τι εννοώ φαντάζομαι.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

To τί λέει η κοινωνία άστω καλύτερα γιατί κανονικά τόσα χρόνια που συζείτε θα έπρεπε να το έχεις ήδη στεφανωθεί το κορίτσι μιας και το εξέθεσες και όχι να την έχεις σπιτωμένη. (προφανώς, εν έτη 2022 αστειεύομαι, αλλά τα γράφω για να έχεις μία εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και του πόσο τριμπ@ούρδελο είναι ακόμα :P)

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος σε αυτό που ρωτάς, όλα είναι στο παιχνίδι και ο γάμος είναι πλέον ένα στοίχημα με 50/50 πιθανότητες να σου κάτσει.

Κανονικά θα σου έλεγα βάλτε τα κάτω μισά μισά και προχωρείστε στην νέα σας ζωή, θα έχετε κάτι κοινό που θα σας δένει περισσότερο σαν ζευγάρι.
Αν τώρα εσύ δεν αισθάνεσαι καλά με αυτό τότε κάνε ότι πρότεινε ο φίλος παραπάνω, ανέλαβε εσύ την κινητή οικοσκευή έτσι ώστε αν στο μέλλον δεν περπατήσει να μπορείς να τα πάρεις φεύγοντας.
Και εννοείτε πως πρέπει να υπάρχει μια σχετική ισορροπία σε όλο αυτό για να μην νοιώσει και η κοπέλα κορόιδο μετά, όχι δηλαδή να δώσει εκείνη 100 για το σπίτι και εσύ 5 για τα υπόλοιπα, καταλαβαίνεις τι εννοώ φαντάζομαι.

Επειδή πλέον το οικονομικό θέμα είναι ένας από τους κυρίους λογούς χωρισμοί ζευγαριών , εφόσον είναι ανύπαντροι δεν είναι και η πιο σοφή ιδέα να πληρώσει για την ανακαινηση

Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για κάποιο συνφωνιτικο σε περίπτωση χωρισμό , μάλλον πιο πολύ σαν αίτια καυγά ακούγετε πάρα "φιλική" λύση

Το μόνο που ακούγετε σωστό είναι να πάρεις κάποιες ηλεκτρικές συσκευές, άλλα και πάλι σε περίπτωση χωρισμοί τρέχα γύρευε

Ιδανικά προσπάθησε με συζήτηση να δεις τι σκοπό έχει και η κοπελιά και ανάλογα πως θα πάει η συζήτηση βλέπεις

Δημοσ.

ΟΚ, μπορεί εν μέρει να ισχύει ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αλλά άντε πες στην κοπέλα σου ξέρεις, να κάνουμε το επόμενο βήμα αλλά θέλω να είμαι καλυμμένος.

Ή να είσαι ο πατέρας της και να έρθει ο άλλος να σου πει ότι θέλει να την παντρευτεί αλλά δε θέλει να πληρώσει επειδή είναι πιθανό να χωρίσουν.

Ένα νέο ξεκίνημα με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DomToretto είπε

Λογικά εφόσον θα μένουμε μαζί θα πρέπει και εγώ να συνεισφέρω, αλλά σε τι βαθμό?

Δεν υπάρχει λόγος ,  στείλε εξώδικο στον πατέρα της κοπέλας (πεθερό) να αναλάβει το κόστος της ανακαίνισης με χρονικό περιθώριο , σμπουτσα σου.

Δημοσ.

Πες μια σαχλαμάρα να τη γλυτώσεις, π.χ. ας κάτσουμε στα αυγά μας, ερχονται δύσκολες μέρες κλπ. και μπειτε μέσα χωρίς ανακαίνιση (μόνο ένα βάψιμο και στοιχειωδεις επισκευές). Αλλιως καθίστε όπως είστε, και νοικιαστε τη αν νοικιάζεται, να τσονταρετε στο νοίκι σας.

Δημοσ.

Ρώτα την ρε μπρο…; «Μου κάνεις έμμεση πρόταση γάμου, και αντί για δαχτυλίδι μου λες οτι θες ανακαίνιση?»

Αν γελάσει παντρεψου, αν στραβώσει, νταξ δεν έγινε και τίποτα, το πιθανότερο είναι να παντρεύεστε ις και πάλι.
Συνήθως ο βασικότερος λόγος χωρισμού είναι το οικονομικό, αν τόσο καιρό τα πηγαίνετε καλά σε αυτό, τότε μάλλον θα συνεχίζεται να πήγαινε για καλά.

Δημοσ.

τι ποσό πιστεύεις πως χρειάζεται η ανακαίνιση και κυρίως πως είστε οικονομικά και οι δύο. εάν χρειάζεται κανά 50άρι η ανακαίνιση, τα πράγματα είναι δύσκολα. τι ενοίκιο δίνετε; με την λογική πως αφού μένετε μαζί και πληρώνετε ενοίκιο, εάν πάτε μονοκατοικία, εσύ κερδίζεις γιατί δεν θα πληρώνεις πλέον ενοίκιο. οπότε μπορείς να της πληρώνεις ενοίκιο ας πούμε (είναι πολύ τραβηγμένο, ξέρω). δεν ξέρω πόσα χρόνια είστε μαζί αλλά τώρα βρίσκεσαι σε ένα δρόμο που η ανακαίνιση μάλλον είναι η πιο ασήμαντη απόφαση που πρέπει να πάρεις... εάν το σπίτι δεν είναι τελείως χάλια, κάνει η κοπέλα κάποιες μικρές επισκευές, βρίσκει κάποιον να το νοικιάσει μέχρι να πάρετε την απόφαση.

ΥΓ ότι και εάν κάνετε, καλό είναι να υπάρχουν πράγματα τακτοποιημένα. γιατί έχω δει και ακούσει τρελά πράγματα. από ανθρώπους που έμειναν χρεωμένοι με τρελά δάνεια για σπίτια έως τσακωμούς για το ποιος θα πάρει χαλιά και κουρτίνες.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DomToretto είπε

Καλησπέρα στην ομάδα

Οταν αρχιζεις και εχεις τέτοιες σκέψεις ........... αντε γεια!

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DomToretto είπε

Καλησπέρα στην ομάδα

Με κάτι τέτοια ερωτήματα ξεκινάει ο χωρισμός...

τα ενδεχόμενα?

• Συνεισφέρεις αλλά κάνεις παράλληλα συμβόλαιο με δικηγόρο που σε δικαιώνει σε περίπτωση χωρισμού
  • Δεν συνεισφέρεις
  • Δεν μένετε μαζί μέχρι το γάμο. Βέβαια κ μετά το γάμο να μείνετε και να το φτιάξετε, πάλι δεν έχεις δικαιώματα εφόσον δεν ειναι δικό σου. Βέβαια έχει γίνει ο γάμος και υποθέτεις ότι όλα θα πάνε καλά.
  • Συνεισφέρεις και ο θεός βοηθός. 
  • Κάνεις πρόταση γάμου τώρα. Παντρεύεσαι το καλοκαίρι και μετά φτιάχνετε το σπίτι. Το καλύτερο όλων
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Καθίστε μπορεί να γραφτεί και η "κοπέλα" στο φόρουμ να πει τα δικά της 

Λες να σκάσει μύτη και η Letty και να έχουμε show? Ό,τι πρέπει για Παρασκευή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...