Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 26/12/2022 στις 3:10 ΜΜ, highpriest είπε

Πολύ σωστά το σκέφτεσαι. Για να φτάσεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητες θέλει καιρό, ακόμη και σε μια απλή DSLR. Αλλά αντί για κιτ προτίμησε κάποιον 35mm ή 50mm στο f/1,8. Θα σε βοηθήσει περισσότερο στην εκμάθηση ,μιας και θα μπορείς να δεις συμπεριφορά του φακού και σε ανοικτά διαφράγματα που οι κιτ δεν έχουν. Το ζουμάρισμα του κιτ το κάνεις και με τα...πόδια.

Εγώ θα σου προτείνω και μια άλλη λύση αφού θες να παίξεις μπάλα χαμηλά, αλλά να έχεις και εγγύηση καινούριου.

Πολλά καταστήματα έχουν μοντέλα που είναι εκθεσιακά. Δηλαδή εκτός κουτιού, αλλά πρακτικά αχρησιμοποίητα ή άντε να έχουν 100-200 κλικ απο στιγμές που τις δειγματίζουν σε πελάτες.

Αυτά τα μοντέλα συνήθως έχουν μια έκπτωση γύρω στο 25%-30% απο την τρέχουσα τιμή της αγοράς αν θες να τα αγοράσεις, ειδικά αν το μοντέλο φτάνει στην αλλαγή με νεότερο, αλλά έχεις κανονικά εγγύηση αντιπροσωπείας μιας και το παίρνεις πρακτικά καινούριο απο αντιπρόσωπο. 

Εν τω μεταξύ, μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο τέτοιο μαγαζί που να πουλάει τα εκθεσιακά;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά μπορείς να κάνεις αναζήτηση στα γνωστά μαγαζία του κέντρου στην Αθήνα (αν είσαι από Αθήνα). photoagora, aa digital, adophoto, galaios, καλαβρεντζος κλπ.

Εγώ έτυχε να πάω σε ένα κατάστημα για ένα συγκεκριμμένο φακό που ήθελα, είχε καινούριος 410 και τον πήρα 300 απλά επειδή τον είχαν και από δείγμα που τον είχαν ανοίξει για να τον παρουσιάσουν σε μια έκθεση φωτογραφικού εξοπλισμού. Αν ήθελα φυσικά τον έπαιρνα και καινούριο αλλά αφού τον είδα ότι ήταν αψεγάδιαστος και με εγγύηση κανονικά και τον δούλεψα και 10 λεπτά πάνω στη μηχανή μου για να τον τεστάρω προχώρησα στην αγορά του. Κανονικά πλήρης εγγύηση κλπ.

Βέβαια, μου έχει τύχει και φακός να τον δίνουν σε άλλο κατάστημα μεταχειρισμένο στα 260 ενώ είχε καινούριος 340. Εκείνον τον πήρα καινούριο για να έχω όλη την εγγύηση και όχι 6 μήνες που έδιναν στον μεταχειρισμένο μιας και τη διαφορά μπορούσα να τη δώσω (τα επιπλέον 80 ευρώ).

Με μετρητά συνήθως στα φωτογραφικά καταστήματα θα πάρεις κάποια καλύτερη τιμή από αυτή του καταλόγου.

Είναι βέβαια και ανάλογα το προιόν.
2 φίλοι μου παλαιότερα είχαν πάρει για να πάρουν από μια Sony α6000 (2 στο σύνολο δηλαδή, μια για τον καθένα) και είχαν γυρίσει τα παραπάνω μαγαζιά. Τους το έφερναν πόσο έχει η μια? Τους έλεγαν πχ 600. Και κάτι καλύτερο? Όχι δε γίνεται τους έλεγαν. Αν πάρουμε 2? Πάλι δε γίνεται τους έλεγαν εκτός από ένα κατάστημα που τους έκοψε από ένα 50άρικο στη κάθε μια (100 ευρώ μειον δηλαδή στο σύνολο) και ψώνισαν από εκεί. Αν και περίμεναν να πάρουν τις 2 στα 500 έκαστος..

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Γενικά μπορείς να κάνεις αναζήτηση στα γνωστά μαγαζία του κέντρου στην Αθήνα (αν είσαι από Αθήνα). photoagora, aa digital, adophoto, galaios, καλαβρεντζος κλπ.

Εγώ έτυχε να πάω σε ένα κατάστημα για ένα συγκεκριμμένο φακό που ήθελα, είχε καινούριος 410 και τον πήρα 300 απλά επειδή τον είχαν και από δείγμα που τον είχαν ανοίξει για να τον παρουσιάσουν σε μια έκθεση φωτογραφικού εξοπλισμού. Αν ήθελα φυσικά τον έπαιρνα και καινούριο αλλά αφού τον είδα ότι ήταν αψεγάδιαστος και με εγγύηση κανονικά και τον δούλεψα και 10 λεπτά πάνω στη μηχανή μου για να τον τεστάρω προχώρησα στην αγορά του. Κανονικά πλήρης εγγύηση κλπ.

Βέβαια, μου έχει τύχει και φακός να τον δίνουν σε άλλο κατάστημα μεταχειρισμένο στα 260 ενώ είχε καινούριος 340. Εκείνον τον πήρα καινούριο για να έχω όλη την εγγύηση και όχι 6 μήνες που έδιναν στον μεταχειρισμένο μιας και τη διαφορά μπορούσα να τη δώσω (τα επιπλέον 80 ευρώ).

Με μετρητά συνήθως στα φωτογραφικά καταστήματα θα πάρεις κάποια καλύτερη τιμή από αυτή του καταλόγου.

Είναι βέβαια και ανάλογα το προιόν.
2 φίλοι μου παλαιότερα είχαν πάρει για να πάρουν από μια Sony α6000 (2 στο σύνολο δηλαδή, μια για τον καθένα) και είχαν γυρίσει τα παραπάνω μαγαζιά. Τους το έφερναν πόσο έχει η μια? Τους έλεγαν πχ 600. Και κάτι καλύτερο? Όχι δε γίνεται τους έλεγαν. Αν πάρουμε 2? Πάλι δε γίνεται τους έλεγαν εκτός από ένα κατάστημα που τους έκοψε από ένα 50άρικο στη κάθε μια (100 ευρώ μειον δηλαδή στο σύνολο) και ψώνισαν από εκεί. Αν και περίμεναν να πάρουν τις 2 στα 500 έκαστος..

Ψιλοάκυρη ερώτηση αλλά μου ήρθε τώρα που είδα τα μαγαζιά. Παλιότερα είχα διαβάσει πως το Adophoto κάνει παραεισαγωγή και άρα δεν υπάρχει εγγύηση αντιπροσωπείας κλπ. Ισχύει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλαιότερα το είχα ακούσει και εγώ. Πρέπει να έχει αλλάξει κάπως η κατάσταση, στη Νικον φαίνεται επίσημος μεταπωλητής, στη Viltrox που πήρα εγώ και τους 2 φακούς (35 και 85) είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα οπότε οκ από εκεί για τους Viltrox και φίλος πήρε Canon rf mount με εγγύηση κανονικά 2 χρόνια όπως είπε. Άρα πάει να μπει στη λίστα με τα ''σωστά'' μαγαζιά.

Στο σκρούτζ φαίνεται ως επίσημος μεταπωλητής σε αυτές τις μάρκες που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα (αν και δεν βλέπω canon και sony...)

qwdqwdq.png.a862e4d8dc0c7362b6b58fcf9823b719.png

Επεξ/σία από stratigos24
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...