Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση:

Το συνεργείο που μου εγκατέστησε κουφώματα PVC, έκανε οικονομία στον αφρό και έχει αφήσει αρκετά κενά. 

Η δικαιολογία ήταν "για την σωστή λειτουργία του κουφώματος δεν μπορεί να μπει παντού"

Ισχύει κάτι τέτοιο τεχνικά; Θα ξαναέρθουν για να ολοκληρώσουν και θέλω να ζητήσω αφρό παντού. Τα κουφώματα είναι PVC αρκετά ακριβά και τα τζάμια διπλά ασύμμετρα.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, gianakakis είπε

Ερώτηση:

Το συνεργείο που μου εγκατέστησε κουφώματα PVC, έκανε οικονομία στον αφρό και έχει αφήσει αρκετά κενά. 

Η δικαιολογία ήταν "για την σωστή λειτουργία του κουφώματος δεν μπορεί να μπει παντού"

Ισχύει κάτι τέτοιο τεχνικά; Θα ξαναέρθουν για να ολοκληρώσουν και θέλω να ζητήσω αφρό παντού. Τα κουφώματα είναι PVC αρκετά ακριβά και τα τζάμια διπλά ασύμμετρα.

Συμπλήρωσε μόνος σου, παπάντζα σου είπαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, δεν ισχύει αυτό. Εμένα πχ μου έλεγαν ότι ο πολύς αφρός είναι ακριβός άρα όπου έχει σημαντικά κενά καλύτερα να βάλουμε έξτρα θερμομονωτικά φελιζόλ μεταξύ κουφώματος και τούβλων (τα οποία προφανώς δεν θα τα πλήρωναν αυτοί αλλά οι ελαιοχρωματιστές). Η ιδέα είχε μια λογική όπως έγινε η εγκατάσταση, μιας και είχαν εμφανιστεί μεγάλα κενά (σε κάποια σημεία φαινόταν ακόμα και φως απ' έξω...). Τελικά ξηλώθηκαν όλα τα κουφώματα για να κουμπώσουν πάνω στα φελιζόλ (που μπήκαν παντού) και μετά συμπλήρωσαν με αφρούς. Με λίγα λόγια ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει για να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα και να τρέξει στην επόμενη δουλειά.

Συμφωνώ όμως κι εγώ ότι αν δεν είναι τραγικά τα πράγματα, μπορεί να είναι πιο γρήγορο να συμπληρώσεις μόνος σου. Δεν είναι τίποτα και αν τα κενά είναι μικρά πιθανώς να μη χρειαστείς ούτε πιστόλι αφρού (που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό ούτως ή άλλως). Διαφορετικά πες τους να έρθουν πίσω να τελειώσουν τη δουλειά.

Και αν επιμένουν στα περί "σωστής λειτουργίας" και άλλες παπάτζες, να το τεκμηριώσουν και να το εξηγήσουν πολύ αναλυτικά.

Επεξ/σία από nzeppos
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο μενα,

Σε σπιτι που αγορασαμε εχει παλια χωνευτα μονοφυλλα κουφωματα σιδερενια του 1992, με διπλα τζαμια βεβαια, αλλα σκεφτομαι μηπως αξιζει να κρατησω το χωνευτο πατζουρι, να βαλω σιτα και το συρομενο τζαμι να το κανω ανοιγομενο με triplex,

Εχει κανείς κανει μετατροπη το τζαμι απο συρομενο σε ανοιγομενο να μου πει εμπειριες? Αξιζει να βαλω pvc kommerling 76 με aluclip και να γλυτωσω απο εκει? Σαν διαδικασια κοστιζει πολυ παραπανω η μετατροπη ή αφου θα ξηλωθει το παλιο κουφωμα ειναι το ιδιο? 

Επεξ/σία από andrewchron
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andrewchron είπε

Εχει κανείς κανει μετατροπη το τζαμι απο συρομενο σε ανοιγομενο να μου πει εμπειριες?

Το παντζούρι το ίδιο γίνεται εξωτερικό, μπαίνει μονωτικό στη θέση των χωνευτών και τζαμιλίκι ανοιγόμενο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το παντζούρι το ίδιο γίνεται εξωτερικό, μπαίνει μονωτικό στη θέση των χωνευτών και τζαμιλίκι ανοιγόμενο.

Οποτε αξιζει πιστευεις η μετατροπη και λογω pvc να γλυτωσω απο εκει. Αποτι καταλαβαινω το να βαλεις καινουρια χωνευτα ειναι μια τρυπα στο νερο αν τα προηγουμενα ειναι σε καλη κατασταση και με διπλα τζαμια , αρα τα ανοιγομενα ειναι μονοδρομος, και για ηχομονωση/θερμομονωση και για ασφαλεια. Το πατζουρι εννοεις θα γινει εξωτερικο συρομενο ή ρολο?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, andrewchron είπε

Το πατζουρι εννοεις θα γινει εξωτερικο συρομενο ή ρολο?

Το ίδιο φύλλο σε εξωτερικούς οδηγούς, συρόμενο. Το φοβόμουν από θέμα εμφάνισης, αλλά τελικά μια χαρά βγήκε.

Πρέπει να βρεις τεχνίτη που να δεχτεί να ασχοληθεί για να στο φτιάξει έτσι, ίσως όμως να μη δουλεύει pvc ή τη μάρκα κουφωμάτων που θέλεις, οπότε θα πρέπει να συμβιβαστείς.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, andrewchron είπε

Καλησπερα και απο μενα,

Σε σπιτι που αγορασαμε εχει παλια χωνευτα μονοφυλλα κουφωματα σιδερενια του 1992, με διπλα τζαμια βεβαια, αλλα σκεφτομαι μηπως αξιζει να κρατησω το χωνευτο πατζουρι, να βαλω σιτα και το συρομενο τζαμι να το κανω ανοιγομενο με triplex,

Εχει κανείς κανει μετατροπη το τζαμι απο συρομενο σε ανοιγομενο να μου πει εμπειριες? Αξιζει να βαλω pvc kommerling 76 με aluclip και να γλυτωσω απο εκει? Σαν διαδικασια κοστιζει πολυ παραπανω η μετατροπη ή αφου θα ξηλωθει το παλιο κουφωμα ειναι το ιδιο? 

Αρα εκει αναγκαστικα θα βαλεις διφυλλη μπαλκονοπορτα.Θες να εχει σιτα και παντζουρι;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, andrewchron είπε

Εχει κανείς κανει μετατροπη το τζαμι απο συρομενο σε ανοιγομενο να μου πει εμπειριες? 

Γενικά μιλώντας τα ανοιγόμενα έχουν καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά οπότε είναι λογικό να σκέφτεσαι την αλλαγή.

Μπήκα στο ίδιο σκεπτικό πριν αλλάξω τα κουφώματα του σπιτιού, οπότε όταν πήρα προσφορές ζήτησα να μου πουν και για τις δύο υποπεριπτώσεις.

Έφαγα άκυρο, καθώς τα 2 ανοίγματα είχαν απαγορευτικές διαστάσεις (πολύ μεγάλα) για να γίνουν ανοιγόμενα.

Με άλλα λόγια, φώναξε αλουμινά να

πάρει μέτρα για να σου δώσει προσφορές.

Όταν δει τον χώρο θα σου πει τι δυνατότητες υπάρχουν και τι εργασίες - μετατροπές θα χρειαστούν.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, andrewchron said:

Καλησπερα και απο μενα,

Μικρού μεγέθους γίνονται από σειρωμενα ανοίγομενα, και τα πιο μεγάλα από χωνευτά γίνονται αναγκαστικά επάλληλα συρωμενα. Τα επάλληλα εχουνε σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά. Προσωπικά έκανα μετατροπή από χωνευτά, αλλά ταυτόχρονα διπλασίασα το μέγεθος τους οπότε μάλλον δεν σε βοηθάει.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, XronisR είπε

Αρα εκει αναγκαστικα θα βαλεις διφυλλη μπαλκονοπορτα.Θες να εχει σιτα και παντζουρι;

ναι ναι και σιτα και πατζουρι, απλα το πατζουρι δεν ξερω αν εχει νοημα να το αλλαξω ή να το κανω εξωτερικο οπως ειπαν απο πανω και να καταργησω τελειως το χωνευτο με αφρο, πιστευω η καλυτερη λυση αφου ειναι για μονιμο σπιτι που θα ειμαι συνεχεια εκει οποτε αξιζει η επενδυση. 130Χ210 ειναι περιπου τα συρομενα, στην κουζινα λιγο μικροτερα στα δωματια λιγο μεγαλυτερα οποτε νομιζω λυσεις υπαρχουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andrewchron είπε

να το κανω εξωτερικο

Πρέπει και να μην υπάρχει κάποιο εμπόδιο από την έξω πλευρά πχ βρύση, κλιματιστικό κλπ

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Doubt είπε

Πρέπει και να μην υπάρχει κάποιο εμπόδιο από την έξω πλευρά πχ βρύση, κλιματιστικό κλπ

Σε ευχαριστω πολυ ! Θα γινει ολικη ανακαινιση οποτε θα τα λαβει υποψιν το συνεργειο που θα το αναλαβει (ειμαι σε φαση που θα ξεκινησω να παιρνω προσφορες).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...