Patrikios12 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Καλησπερα, για αλλαγη παλιων κουφωματων (μονοφυλλα χωνευτα σειρομενα) ποια εταιρια και ποια σειρα προτεινετε; Μεχρι τωρα εχω δει απο Alumil τη σειρα smartia s350 και απο Europa την ss34 . Ο οδηγος ειναι λεπτος 9 εκ. Μου εχει δωθει προσφορα για Europa διασταση 1,25 x 2,20 1500 ευρω+φπα. Ειναι καλη η τιμη; Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω κατα την εγκατασταση;
Anikostos Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Έχει βάλει κανείς ξύλινα κουφώματα από την εταιρεία haufen? Τι τιμές περίπου έχουν για να έχω μια ιδέα.Ευχαριστω.
Milkywaytoosoon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Θέλω να βάλω ξύλινα κουφώματα .Υπαρχει καμιά πρόταση για ποιες είναι καλές εταιρείες; Τι τιμές περίπου;
BigBlack Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Από εμένα Καλογρίδης. Οι τιμές ξεκινάνε 30% πάνω από τις καλές σειρές αλουμινίου και ανεβαίνουν. Κοίταξε για ξυλεία από niangon και πάνω. Στον Καλογρίδη ξεκινάει απο niangon και προσφέρει και πιο σκληρή ξυλεία, οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές ξεκινάνε από merandi ή σουηδική ξυλεία που είναι υποδεέστερη. Το niangon πάντως είναι εξαιρετική επιλογή, μόνο αν διαθέτεις πολύ χρήμα πας για iroko, teak κλπ. https://www.karapiperisebex.gr/ξυλεία-νιανγκόν-niangon-to-αξιόπιστο-ξύλο-με/ 1
mix@lis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Θα είχε ενδιαφέρον αν μας έλεγε κάποιος την εμπειρία του από ξύλινα κουφώματα. Γιατί να τα προτιμήσει κάποιος; Τι πλεονεκτήματα έχουν; Τι συντήρηση χρειάζονται; Υποθέτω πάντως οτι τα ξύλινα κουφώματα δεν είναι όπως του 1980 ή του 2000. Η τεχνολογία προχωράει άρα θα έχουν άλλες κατεργασίες με μεγαλύτερες αντοχές στο χρόνο. Όποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας μας δώσει πληροφορίες/συμβουλές!
BigBlack Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Αισθητική, φυσική θερμοδιακοπή χωρίς συνθετικά υλικά, όλες οι ευκολίες που έχουν τα αλουμινένια και PVC (ανάκλιση, διπλά-τριπλά τζάμια, κλειδώματα), τεράστια διάρκεια ζωής με τη σωστή συντήρηση. Επαναβάφονται με ότι χρώμα θέλουμε αν αλλάξουμε διακόσμηση. Οικολογικό υλικό χωρίς τη σπατάλη ενέργειας και τη ρύπανση που προξενεί το αλουμίνιο και ιδίως το PVC. Ανάλογα με το περιβάλλον που θα τα βάλουμε θα χρειαστούν επαναβαφή στα 5-15 χρόνια, τουλάχιστον οι εξωτερικές πλευρές, διαδικασία που δεν χρειάζεται μάστορα για να γίνει. Ένα απλό τριβείο ή γυαλόχαρτα, αστάρι, βαφή η βερνίκι και πινελάκι και ρολό. Για τακτική συντήρηση ένα πλύσιμο με μαλακό σφουγγάρι και νεράκι και ίσως λίγο σαπούνι πιάτων αν έχουμε πολλούς ρύπους. Το ξύλο έχει τη δυνατότητα ζωής αιώνων αν συντηρείται σωστά. 1
sphinxgr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Είχα και αλουμίνια σπίτι μου κ ξύλινα. Θα γράψω σύντομα σύντομα την άποψη μου. Αν το κόστος δεν είναι κριτήριο βάζεις ξύλο. Έχει σαφέστατα καλύτερο συντελεστή λ και είναι φυσικό υλικό. Έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος και θέλει συντήρηση - οπότε χρόνο ή λεφτά. Προσωπικά έχω 1εκ πράγματα στο μυαλό μου. Ε το ότι γλίτωσα τη συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων, μόνο θετικό μου είναι στο τέλος της ημέρας. Ένα τεράστιο αρνητικό, είναι ότι είναι εύφλεκτο. Σχετικό / άσχετο. Σε αυτοψίες που είχα κάνει στο Μάτι, τα σπίτια που κάηκαν είχαν ως κύρια υλικά το ξύλο. Όποιος είχε αλουμίνια και γενικά επέλεξε σίδερο αντί ξύλου, τη γλίτωσε. * Η φωτιά δεν καίει ένα σπίτι επι ώρες. Αν αντέξουν τα υλικά 5 λεπτά, η ένταση της φωτιάς έχει υποχωρήσει. Οπότε δεν υπάρχει άσπρο / μαύρο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τέλος το λ παρότι έχει τεράστια διαφορά, έχει μικρή τελική επίδραση στο τελικό συνολικό λ στα αλουμίνια γιατί ούτως ή αλλως το ρίχνει το τζάμι και άλλα υλικά μονώσεων που παρεμβάλλονται στο κούφωμα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από sphinxgr 2
Doubt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, BigBlack είπε Ανάλογα με το περιβάλλον που θα τα βάλουμε θα χρειαστούν επαναβαφή στα 5-15 χρόνια, τουλάχιστον οι εξωτερικές πλευρές, διαδικασία που δεν χρειάζεται μάστορα για να γίνει. Ένα απλό τριβείο ή γυαλόχαρτα, αστάρι, βαφή η βερνίκι και πινελάκι και ρολό. Για τακτική συντήρηση ένα πλύσιμο με μαλακό σφουγγάρι και νεράκι και ίσως λίγο σαπούνι πιάτων αν έχουμε πολλούς ρύπους. Deal breaker για πολλούς. Το αλουμίνιο πχ δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα και είναι φθηνότερο.
BigBlack Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, Doubt said: Deal breaker για πολλούς. Το αλουμίνιο πχ δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα και είναι φθηνότερο. Αν φθαρει η βαφη του αλουμινίου (που θα φθαρεί) δε μπορεις να κάνεις τίποτα. Αν χαλασει κάτι άλλο θα ψάχνεις να βρεις πατέντες μετά από κάποια χρόνια, δεν θα υπάρχει το προφίλ. Φυσικά όπως το βλέπει ο καθένας και τί τον βολεύει αλλά όλα τα υλικά έχουν χρόνο ζωής και ανάγκη συντήρησης και το ξύλο ζει εξαιρετικά πολύ με απλή συντήρηση, ενώ και οι φθορες του αντιμετωπίζονται εύκολα (όσο υπάρχουν δάση βέβαια) 😇 Κι εγώ θα έβαζα αλουμίνιο αν δεν είχα τα χρήματα (και το εχω κάνει) αλλά αν δεν είχα πρόβλημα μόνο ξύλο. 1
mix@lis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα ξύλινα έχουν πολυ καλύτερη αισθητική. Αλλά τι να το κάνεις αν κάθε λίγα χρόνια θέλουν συντήρηση, και κόπος και έξοδα. 1
chill Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 17 ώρες πριν, sphinxgr είπε Είχα και αλουμίνια σπίτι μου κ ξύλινα. Θα γράψω σύντομα σύντομα την άποψη μου. Αν το κόστος δεν είναι κριτήριο βάζεις ξύλο. Έχει σαφέστατα καλύτερο συντελεστή λ και είναι φυσικό υλικό. Έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος και θέλει συντήρηση - οπότε χρόνο ή λεφτά. Προσωπικά έχω 1εκ πράγματα στο μυαλό μου. Ε το ότι γλίτωσα τη συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων, μόνο θετικό μου είναι στο τέλος της ημέρας. Ένα τεράστιο αρνητικό, είναι ότι είναι εύφλεκτο. Σχετικό / άσχετο. Σε αυτοψίες που είχα κάνει στο Μάτι, τα σπίτια που κάηκαν είχαν ως κύρια υλικά το ξύλο. Όποιος είχε αλουμίνια και γενικά επέλεξε σίδερο αντί ξύλου, τη γλίτωσε. * Η φωτιά δεν καίει ένα σπίτι επι ώρες. Αν αντέξουν τα υλικά 5 λεπτά, η ένταση της φωτιάς έχει υποχωρήσει. Οπότε δεν υπάρχει άσπρο / μαύρο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τέλος το λ παρότι έχει τεράστια διαφορά, έχει μικρή τελική επίδραση στο τελικό συνολικό λ στα αλουμίνια γιατί ούτως ή αλλως το ρίχνει το τζάμι και άλλα υλικά μονώσεων που παρεμβάλλονται στο κούφωμα. Υπάρχει fire retardant ξυλεία που δεν αρπάζει, κάθε άλλο. Όπως επίσης και ξυλεία που χρειάζεται σχεδόν μηδενικό maintenance αλλά είναι εξαιρετικά ακριβή (πχ accoya & tricoya) 4
SMF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Έχω βάλει και εγώ ξύλινα κουφώματα σε ένα σπίτι που έκανα ανακαίνιση, τα βρήκα φυσικά από γνωστό, καινούργια και σε καλή τιμή. Όμως πέρα από αυτό, η αισθητική στο ξύλινο κούφωμα είναι αξεπέραστη. Για το θέμα της συντήρησης, ένα βερνίκι κάθε πέντε χρόνια, το βρίσκεις πολύ φθηνά στο εμπόριο και με ένα πινέλο είσαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα