Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό είναι το πρόβλημα σου. Οταν ο μάστορας γίνουν μάστορες και το μαγαζί γίνουν μαγαζιά θα έχεις και εσύ εικόνα. Το να ρωτάς γνώμες για μια προσφορά χωρίς να έχεις πάρει αν όχι αρκετές αλλά ούτε δεύτερη δεν βοηθάει. Τώρα αν μένεις κάπου που υπάρχουν μόνο αυτοί αναγκαστικά πληρώνεις ότι σου πουν 

Καλή Ανάσταση 

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το να ρωτάς ένα μαγαζί ή επαγγελματία για κάτι και μετά μόλις ακούσεις μια τιμή να ρωτάς εδώ τι παίζει, δεν βγάζει νόημα. 

Ακόμα και απαντήσεις να σου δίναμε δεν ξέρουμε το μέρος σου, διότι άλλες προσφορές θα πάρεις αν είσαι Αθήνα, άλλες σε μικρή πόλη, άλλες σε χωριό. 

Πάρε πολλές προσφορές από 5 τουλάχιστον μκαι κρινε μόνος σου τι παίζει. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές έχουν ανέβει και θα απογοητευτεις αυτό είναι γεγονός. 

Δημοσ.

Μετα σε διπλανο thread θα κατηγορουμε τους μαυραγοριτες ιδιοκτητες για το ποσο πουλανε και ποσο νοικιαζουν σπιτια. Εχουν ξεφυγει τα κοστολογια. Αν δεν ψαξεις πολυ καλα, παιζει να θελουν να τους γραψεις και το σπιτι για να σου κανουν μια δουλεια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανείς τις διαστάσεις των κουτιών ηλεκτρ. ρολό "βαρέως" τύπου; Είναι στάνταρντ αναλόγως το μήκος του ρολού ή εξαρτώνται και από τίποτα άλλο (π.χ. θερμομονωτικό υλικό, μάρκα μηχανισμού); Κάτι παράθυρα που έχω στο σπίτι έχουν κουτί ύψους ~14εκ, αλλά για μπαλκονόπορτα που ενδιαφερομαι νομίζω ότι βγαίνουν 18-19εκ μέχρι 1,80μ μήκος και μετά 22-23εκ για μεγαλύτερο ύψος.

Ισχύει αυτό που έχω σε bold, μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος; Το υπάρχον άνοιγμα τώρα είναι παράθυρο, αλλά θέλω να το κατεβάσω πιο χαμηλά γκρεμίζοντας τοίχο και να το μετατρέψω σε μπαλκονόπορτα. Μπορώ όμως να μην κατέβω μέχρι δάπεδο και να κρατήσω τα σοβατεπιά για να μην έχω πολλά μερεμέτια. Στην περίπτωση αυτή, ίσως άξιζε να το κάνω τόσο όσο για να έχω το μικρότερο κουτί, για αυτό ρωτάω.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Balrog είπε

Μήπως γνωρίζει κανείς τις διαστάσεις των κουτιών ηλεκτρ. ρολό "βαρέως" τύπου; Είναι στάνταρντ αναλόγως το μήκος του ρολού ή εξαρτώνται και από τίποτα άλλο (π.χ. θερμομονωτικό υλικό, μάρκα μηχανισμού); Κάτι παράθυρα που έχω στο σπίτι έχουν κουτί ύψους ~14εκ, αλλά για μπαλκονόπορτα που ενδιαφερομαι νομίζω ότι βγαίνουν 18-19εκ μέχρι 1,80μ μήκος και μετά 22-23εκ για μεγαλύτερο ύψος.

Ισχύει αυτό που έχω σε bold, μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος; Το υπάρχον άνοιγμα τώρα είναι παράθυρο, αλλά θέλω να το κατεβάσω πιο χαμηλά γκρεμίζοντας τοίχο και να το μετατρέψω σε μπαλκονόπορτα. Μπορώ όμως να μην κατέβω μέχρι δάπεδο και να κρατήσω τα σοβατεπιά για να μην έχω πολλά μερεμέτια. Στην περίπτωση αυτή, ίσως άξιζε να το κάνω τόσο όσο για να έχω το μικρότερο κουτί, για αυτό ρωτάω.

Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τιποτα.

Οι διαστάσει εξαρτώνται και κατασκευαζονται βαση των αναγκων του καθε σπιτιου, παραθυρου κλπ

• Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Μιας και θα συνεχιστεί και φέτος οι φοροεκπτώσεις για ανακαινίσεις μέσα στο 2025, σκέφτομαι μήπως κάνω κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο σπίτι μου.
Αυτή τη στιγμή έχω επάλληλα κουφώματα και σκεφτόμουν μήπως αντί για ολική αντικατάστασή τους (είναι από το 2006) να προσθέσω 2η μπαλκονόπορτα με ανοιγόμενο κούφωμα από τη στιγμή που χωράνε μιας και υπάρχει η μαρμαροποδιά.
Ο κυριότερος λόγος που το σκέφτομαι είναι για τη μείωση του θορύβου επειδή το σπίτι βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο και τα βράδια ακούγονται τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα, και σε δεύτερη μοίρα το θέμα μόνωσης.

Ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την υλοποίηση, του να υπάρχουν δηλαδή 2 παράθυρα εκτός από το όποιο αισθητικό κτλ;

Δημοσ.

Χαχα, ναι, το έχω αυτό το θεματάκι, να τα κάνω όλα πολύπλοκα :)

Έλεγα για τα επικαθημένα ηλεκτρικά ρολά (παντζούρια) που τοποθετούνται σε μπαλκονόπορτες. Τα "κουτιά" των ρολών (δηλ. εκεί που μαζεύονται κουλουριασμένα τα φυλλαράκια) έχουν 2-3-4 συγκεκριμένες διαστάσεις και δεν κατασκευάζονται κατά περίπτωση.

Το ερώτημα ήταν ποιο είναι το μέγιστο ύψος ρολού που χωράει κουλουριασμένο σε ένα κουτί με 18.5εκ ύψος (ή όσο ακριβώς είναι αυτή η μεσαία διάσταση), εφόσον το ρολό είναι βαρέως τύπου, με θερμομόνωση στο κουτί. Το αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος κουτιού βγαίνει στα 22-23εκ. Πόσο ψηλό να κάνω το κούφωμα για να αποφύγω το μεγάλο κουτί; Οι μπαλκονόπορτες θα είναι αλουμινίου, πιθανόν Europa EOS 60 ή Alumil M9660. Οι πωλητές κουφωμάτων δεν είναι σίγουροι, μου λένε θα το δούμε μήπως χωρέσει και στο μικρότερο και κάτι τέτοια.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, yazidis είπε

Μιας και θα συνεχιστεί και φέτος οι φοροεκπτώσεις για ανακαινίσεις μέσα στο 2025

Δεν είδα να γράφει πως δηλώνονται αυτά, σε ποιον κωδικό;

11 ώρες πριν, yazidis είπε

Αυτή τη στιγμή έχω επάλληλα κουφώματα και σκεφτόμουν μήπως αντί για ολική αντικατάστασή τους (είναι από το 2006) να προσθέσω 2η μπαλκονόπορτα με ανοιγόμενο κούφωμα από τη στιγμή που χωράνε μιας και υπάρχει η μαρμαροποδιά.
Ο κυριότερος λόγος που το σκέφτομαι είναι για τη μείωση του θορύβου επειδή το σπίτι βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο και τα βράδια ακούγονται τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα, και σε δεύτερη μοίρα το θέμα μόνωσης.

Ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την υλοποίηση, του να υπάρχουν δηλαδή 2 παράθυρα εκτός από το όποιο αισθητικό κτλ;

Υπάρχει και ρολό; Παντζούρι; 

Δε νομίζω να χρειάζεται να παραμείνει το παλιό, το καινούργιο θα καλύψει τα θέματα με θόρυβο κλπ.

Αν μείνει θα έχεις πάντα το μισό άνοιγμα τουλάχιστον μπλοκαρισμένο, εγώ πάντως δεν θα το έκανα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

εν είδα να γράφει πως δηλώνονται αυτά, σε ποιον κωδικό;

2.14.10 Κωδικοί 627-628
Στους κωδικούς 627-628 συμπληρώνεται το συνολικό ποσό των δαπανών που έχουν
πραγματοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους 2024 και αφορούν την αγορά αγαθών και τη
λήψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση
κτιρίων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39Β ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο
31 του ν.5073/2023 (A΄204). Με τις διατάξεις αυτές αναγνωρίζεται μείωση από τον φόρο
εισοδήματος των φυσικών προσώπων, επί του ποσού των δαπανών που αφορούν στην
αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών για την αισθητική, λειτουργική και ενεργειακή
αναβάθμιση κτιρίων τα οποία δεν έχουν ήδη ενταχθεί ή δεν εντάσσονται σε πρόγραμμα
αναβάθμισης κτιρίων. Οι δαπάνες μειώνουν, ισόποσα κατανεμημένες σε περίοδο πέντε (5)
ετών, τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων, μέχρι του αναλογούντος για κάθε
φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000)
ευρώ. Το ποσό των δαπανών για αγορά αγαθών που λαμβάνεται υπόψη για τη μείωση του
φόρου του προηγούμενου εδαφίου δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ποσού των
δαπανών για τη λήψη υπηρεσιών που λαμβάνεται υπόψη για τη μείωση του φόρου.
Προϋπόθεση για τη μείωση του φόρου από το ποσό των δαπανών αποτελεί η απόδειξή
τους με νόμιμα παραστατικά του ν. 4308/2014 (Α` 251) και η εξόφλησή τους με ηλεκτρονικά
μέσα πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τηρουμένου του άρθρου 16 ΚΦΔ
(σχετ. Α. 1197/2024 κοινή υπουργική απόφαση).
Για δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από 01/01/2020 έως 31/12/2023 εφαρμόζονται οι
διατάξεις του άρθρου 39Β, όπως ίσχυαν πριν την τροποποίησή τους με το άρθρο 31 του
ν.5073/2023 και η υπό στοιχεία Α.1090/2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών
και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Διοικητή της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 14 του άρθρου 66 του ν. 4646/2019, το άρθρο 39Β του
ΚΦΕ εφαρμόζεται για τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στα φορολογικά έτη που
αρχίζουν από 1.1.2020 έως και 31.12.2024, για τις οποίες ισχύει το ανώτατο συνολικά όριο
δαπάνης των δεκαέξι χιλιάδων (16.000) ευρώ
3 ώρες πριν, Doubt είπε

πάρχει και ρολό; Παντζούρι; 

Δε νομίζω να χρειάζεται να παραμείνει το παλιό, το καινούργιο θα καλύψει τα θέματα με θόρυβο κλπ.

Αν μείνει θα έχεις πάντα το μισό άνοιγμα τουλάχιστον μπλοκαρισμένο, εγώ πάντως δεν θα το έκανα.

Τώρα είναι επάλληλα και έχει εξωτερικό επάλληλο πατζουρι.
Σε γενικές γραμμές δεν αφήνω το σπίτι με ανοιχτά παράθυρα πολύ συχνά, είτε λόγο θορύβου επειδή κοιμάται το παιδί, είτε για να μη βγαίνει στο μπαλκόνι, είτε επειδή σε γενικές γραμμές εγώ και ζεσταίνομαι πολύ οπότε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου έχω κλιματισμό.

αλλα γιατί να έχω πάντα το μισό μπλοκαρισμένο; Αν μπουν ανοιγομενα ανοίγουν και τα 2 φύλλα. Οκ σε μια μπαλκονόπορτα δε θα μπορεί να ανοίγει το 1 φύλλο λόγω του ότι έχει από μπροστά το γραφείο μου, αλλά στα άλλα θα μπορούν να ανοίγουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yazidis είπε

αλλα γιατί να έχω πάντα το μισό μπλοκαρισμένο; Αν μπουν ανοιγομενα ανοίγουν και τα 2 φύλλα.

Αν αφήσεις και επάλληλο κούφωμα εξ ορισμού δεν ανοίγει εντελώς. Εκτός αν εννοείς συρόμενα πχ χωνευτά κι όχι επάλληλα.

dyfilo-epalilo-me-tzami.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν αφήσεις και επάλληλο κούφωμα εξ ορισμού δεν ανοίγει εντελώς. Εκτός αν εννοείς συρόμενα πχ χωνευτά κι όχι επάλληλα.

dyfilo-epalilo-me-tzami.jpg

Πω, τα έκανα αχταρμά. Ναι ρε συ, συρόμενα εννοώ, αλλά δεν είναι χωνευτά! Συγνώμη έκανα λάθος! ☺️

Δημοσ.

Αν είναι συρόμενα και δεν είναι χωνευτά ή θα είναι εσωτερικά ή εξωτερικά του τοίχου. Σε κάθε περίπτωση το καινούργιο ανοιγόμενο θα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά τη "δουλειά" του.

5 ώρες πριν, yazidis είπε

έχει εξωτερικό επάλληλο πατζουρι.

Αυτό θα μπορούσε να παραμείνει και να βάλεις μόνο "τζαμιλίκι" ανοιγόμενο σκέτο.

Δημοσ.

Τελικά η χωρητικότητα των κουτιών έχει να κάνει με το είδος του φύλλου. Με το κλασσικό φυλλαράκι TV9240 μέχρι και 2,5μ χωράνε σε 18άρι κουτί γιατί τυλίγεται καλύτερα (σε σχέση με τα πιο σύγχρονα φυλλαράκια που έχουν μεγαλύτερη διάτρηση). Η Europa έχει δικά της κουτιά με στάνταρντ ύψη 150, 180, 210, 240 και 260mm που τα ονομάζει ERS960.

Δημοσ.

Για 2 παραθυρα αλουμινιου που θελω να βαλω μαζι με τα πατζουρια 1.45 υψος 1.41 πλατος εχει να μου προτεινει κανει καποιον , κατι? Ζητανε εκει εξω οτι θελουν. Ενας μου ζητησε 4.500😝Ρε που να γινουν αυτα......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...