yazidis Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 7 ώρες πριν, Doubt είπε Αν είναι συρόμενα και δεν είναι χωνευτά ή θα είναι εσωτερικά ή εξωτερικά του τοίχου. Σε κάθε περίπτωση το καινούργιο ανοιγόμενο θα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά τη "δουλειά" του. Αυτό θα μπορούσε να παραμείνει και να βάλεις μόνο "τζαμιλίκι" ανοιγόμενο σκέτο. Μα αυτό σκέφτομαι. Να παραμείνουν αυτά ως έχει να μπει μόνο ανοιγόμενο τζάμι, χωρίς πατζούρια κτλ. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πχ με υγρασίες ή υδρατμούς ή κάτι που δεν ξέρω και δεν υπολογίζω επειδή θα υπάρχουν 2 τζαμια με 1 κενό μεταξύ τους.
Doubt Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Εγώ έγραψα να παραμείνει το παντζούρι, όχι το παλιό τζάμι. Τέλος πάντων, υπάρχει μια δυσκολία στη συνεννόηση οπότε το αφήνω εδώ. Καλή συνέχεια.
csontheline Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Σε υφιστάμενο συρόμενο κούφωμα 2,6 μέτρα μήκος Χ 1,2 μέτρα ύψος, θέλω να βάλω ανοιγόμενα. Με όσους μίλησα, με απέτρεψαν σε 2 ανοιγόμενα, καλύτερα και ένα σταθερό στην μέση (80εκ+100εκ+80εκ). Τα ερωτήματα είναι 2. 1) Μέχρι πόσο μεγάλο ανοιγόμενο παράθυρο είναι οκ; Μην βάλω 2 1,3μέτρο έκαστο και σε 1-2-3 χρόνια κρεμάσουν. Ιδανικά θα ήθελα να πάω σε 90 τα ανοιγόμενα και 80 το σταθερό. 2) Για ρολό, με προέτρεψαν να πάω σε μονό για όλο το μήκος, και γιατί θα είναι μεγαλύτερο το κόστος 2 μικρότερων ρολών+μοτέρ. Προσωπικά τα φοβάμαι τόσο μεγάλα, από παλαιότερες περιπτώσεις γνωστών μου που κρέμασαν σε κάποια φάση τα τόσο μεγάλα τους. Ισχύει; Επίσης, μου έδειξαν πατζούρια που έχουν μεγαλύτερες τρύπες (σχεδόν διπλάσιες) όταν δεν είναι εντελώς κάτω, σε σχέση με τα υφιστάμενα. Είναι νέου τύπου και δεν υπάρχουν τα "παλαιού τύπου";
Balrog Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Έχεις παράθυρο 2,60μ άνοιγμα με ύψος 1,20μ και σε προέτρεψαν στο να βάλεις 2 μικρότερα ανοιγόμενα με σταθερό τμήμα στη μέση, ενώ σε απέτρεψαν από το να βάλεις δύο μεγάλα φύλλα, σωστά; Κρίμα δεν είναι να χαλάσεις το άνοιγμα με σταθερό τζαμιλίκι; Νομίζω πάντως ότι έχουν βάση οι προβληματισμοί σου για το κρέμασμα. Για αυτό μπαίνουν επάλληλα σε τέτοια ανοίγματα, εγώ τέτοιο θα ξαναέβαζα παρά τις λίγο μεγαλύτερες απώλειες. Θα μπορούσες ενδεχομένως να βάλεις το σταθερό τμήμα από τη μία μεριά ή ακόμη καλύτερα δύο μικρά σταθερά εκατέρωθεν και να έχεις ένα οριακά μεγάλο ανοιγόμενο, π.χ. 1,80 ή 1,60μ. Για την ψάθα στα παντζούρια υπάρχουν διάφορες επιλογές. Τα φυλλαράκια με τις μεγάλες τρύπες τα λένε μεγάλης "διάτρησης". @yazidis Εάν κατάλαβα καλά, έχεις ήδη παλιό επάλληλο και σκέφτεσαι μήπως τοποθετήσεις ακριβώς δίπλα του και ανοιγόμενο; Εάν βάλεις επιπλέον και ένα χωνευτό, θα έχεις όλα τα είδη μαζεμένα οπότε θα γίνει το σπίτι σαν την έκθεση της Europa 😁 ==> Ένα καινούργιο καλό να βάλεις, δεν θα κερδίσεις τίποτα αφήνοντας στη θέση του και το παλιό. 2
mr.mister Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) Tα Europa Ess 34 Hybrid και τα EOS 60 Hybrid ειναι αλουμινιο η΄ pvc? Επεξ/σία 2 Μαϊου από mr.mister
Doubt Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 1 ώρα πριν, mr.mister είπε Tα Europa Ess 34 Hybrid και τα EOS 60 Hybrid ειναι αλουμινιο η΄ pvc? Τα υβριδικά ήταν αλουμίνιο έξω, pvc μέσα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. 1
gianakakis Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τα ρολά. Έχω 2 μπαλκονόπορτες (215 Χ 122) με παλιά ξύλινα παντζούρια και θέλω να βάλω PVC (Rehau Synergo 80 MD ή Kommering 76MD). Έχω λάβει δυο προσφορές στις οποίες το ύψος είναι περίπου 195cm. Εννοούν φαντάζομαι ότι χάνω λίγο ωφέλιμο για να μπει ρολό με ιμάντα. Τι μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση; Από ηχομόνωση και θερμομόνωση έχει απώλειες; Υπάρχει εξωτερικό ρολό ή άλλη λύση; Ευχαριστώ!
dimitris_st13 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Στις 12/5/2025 στις 1:09 ΜΜ, gianakakis είπε Γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τα ρολά. Έχω 2 μπαλκονόπορτες (215 Χ 122) με παλιά ξύλινα παντζούρια και θέλω να βάλω PVC (Rehau Synergo 80 MD ή Kommering 76MD). Έχω λάβει δυο προσφορές στις οποίες το ύψος είναι περίπου 195cm. Εννοούν φαντάζομαι ότι χάνω λίγο ωφέλιμο για να μπει ρολό με ιμάντα. Τι μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση; Από ηχομόνωση και θερμομόνωση έχει απώλειες; Υπάρχει εξωτερικό ρολό ή άλλη λύση; Ευχαριστώ! Καλύτερα εξωτερικό ρολό. Δε χάνεις σχεδόν καθόλου ωφέλιμο ύψος, και δε χάνεις και ηχομόνωση. Και σε θερμομόνωση καλύτερο είναι αλλά μικρή διαφορά. Εαν βάλεις επικαθήμενο ρολό, είναι πολύ πιο όμορφο αλλά χάνεις σε όλα τα υπόλοιπα. Η άποψή μου είναι ότι κρίμα να βάλεις καινούριο κούφωμα και να πονάει μετά στο ρολό, κυρίως στο θέμα της ηχομόνωσης. Προφανώς παίζει πάντα ρόλο και που μένει κάποιος και τι φασαρίες έχει για την λήψη απόφασης. 1
gianakakis Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 14 hours ago, dimitris_st13 said: Καλύτερα εξωτερικό ρολό. Δε χάνεις σχεδόν καθόλου ωφέλιμο ύψος, και δε χάνεις και ηχομόνωση. Και σε θερμομόνωση καλύτερο είναι αλλά μικρή διαφορά. Εαν βάλεις επικαθήμενο ρολό, είναι πολύ πιο όμορφο αλλά χάνεις σε όλα τα υπόλοιπα. Η άποψή μου είναι ότι κρίμα να βάλεις καινούριο κούφωμα και να πονάει μετά στο ρολό, κυρίως στο θέμα της ηχομόνωσης. Προφανώς παίζει πάντα ρόλο και που μένει κάποιος και τι φασαρίες έχει για την λήψη απόφασης. Ευχαριστώ για την απάντηση, μου είπαν για να μπει εξωτερικο ρολό χρειάζεται σίγουρα μοτερ οποτε + ηλεκτρολόγο. Από την άλλη το επικαθήμενο που μου προτείνουν είναι με θερμοδιακοπή και το ωφέλιμο ύψος που θα μείνει ειναι 197cm, θα είναι τόσο κακό στην ηχομόνωση;
Doubt Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, gianakakis είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, μου είπαν για να μπει εξωτερικο ρολό χρειάζεται σίγουρα μοτερ οποτε + ηλεκτρολόγο. Από την άλλη το επικαθήμενο που μου προτείνουν είναι με θερμοδιακοπή και το ωφέλιμο ύψος που θα μείνει ειναι 197cm, θα είναι τόσο κακό στην ηχομόνωση; Καλά στα είπαν. Αν σε πειράζει το χαμηλότερο άνοιγμα και δεν γίνεται κι εξωτερικό, οι άλλες λύσεις είναι συρόμενο ή ανοιγόμενο παντζούρι. Μια χαρά ηχομόνωση κάνει και το επικαθήμενο, το ρόλο το ίδιο έχει πολυουρεθάνη και το κουτί έχει μόνωση. Επεξ/σία 14 Μαϊου από Doubt 1
PCEXPERT2012 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Άμα πουλάει κανένας κανένα μεγάλο αλουμινίου παράθυρο από Θεσσαλία ας μου στείλει.... ευχαριστώ
gianakakis Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου On 14/05/2025 at 09:57, Doubt said: Καλά στα είπαν. Αν σε πειράζει το χαμηλότερο άνοιγμα και δεν γίνεται κι εξωτερικό, οι άλλες λύσεις είναι συρόμενο ή ανοιγόμενο παντζούρι. Μια χαρά ηχομόνωση κάνει και το επικαθήμενο, το ρόλο το ίδιο έχει πολυουρεθάνη και το κουτί έχει μόνωση. Σχετικά με την τοποθέτηση, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να κοιτάξω; Μου είπαν ότι στερεώνονται γύρω γύρω με βίδες και ύστερα προσθέτουν αφρό σε όλη την περιφέρεια. Είναι επαρκές αυτό; Πρέπει να μπει αφρός συγκεκριμένου τύπου;
Doubt Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 20 λεπτά πριν, gianakakis είπε Σχετικά με την τοποθέτηση, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να κοιτάξω; Μου είπαν ότι στερεώνονται γύρω γύρω με βίδες και ύστερα προσθέτουν αφρό σε όλη την περιφέρεια. Είναι επαρκές αυτό; Πρέπει να μπει αφρός συγκεκριμένου τύπου; Έτσι γίνεται, ναι.
XronisR Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 9 ώρες πριν, gianakakis είπε Σχετικά με την τοποθέτηση, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να κοιτάξω; Μου είπαν ότι στερεώνονται γύρω γύρω με βίδες και ύστερα προσθέτουν αφρό σε όλη την περιφέρεια. Είναι επαρκές αυτό; Πρέπει να μπει αφρός συγκεκριμένου τύπου; ναι και στο τελος βαζουν και ενα κορδονι στοκου με πιστολι.
SB_1957 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Έχει συνεργαστεί κάποιος με αυτή την εταιρία στη Θεσσαλονίκη; Έχει πάνω από 100 κριτικές, όλες 5/5! Spoiler https://aluplace.gr/?_gl=1*cspuq6*_up*MQ..*_ga*MTU0ODAwOTI1OS4xNzQ3ODA4NDMz*_ga_5Y93R51KV3*czE3NDc4MDg0MzIkbzEkZzEkdDE3NDc4MDg3OTckajAkbDAkaDA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα