Hollyman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Το συνεχίζεις βλέπω! Ο λόγος που βγάλανε οδηγίες το πως θα το ρυθμίσει κάποιος είναι αυτός, είναι πολλές φορές που πάροχοι αλλάζουν εξοπλισμό και αλλάζουν τα ip ranges δεν είναι κάτι νέο, ούτε θα αλλάξουν το σύστημα τους για να καλύψουν τις επαγγελματικές (Home) συνδέσεις Με την λογική σου θα πας κ θα βάλεις σε ενα μαγαζί που πουλάει ρούχα στατική ip στο ρουτερ για το Pos και θα φτιάξεις και το range του DHCP , όταν το μαγαζί έχει 5 υπαλληλους , μια ταμειακή , ενα pos κ μια κάμερα wifi.Εκτός του οτι χανεις χρόνο που μπορεί εσυ να μπορείς να το διαθέσεις , ειναι σα να περιμένεις να μπουν στο κατάστημα 300 πελάτες οι οποιοι θα συνδεθουν στο WIFI όλοι. Οι ρυθμίσεις είναι για καταστήματα εστίασης , για μινι μαρκετ , σουπερ μαρκετ και γενικα για επιχειρήσεις που επιβαρύνεται καθημερινά το δίκτυο τους.Επιχειρήσεις η οποίες έχουν ήδη λυμένο το συγκεκριμένο θεμα (router microtic ktl).Μια επιχείρηση που δεσμευει 10-20 ip την ημέρα είναι χάσιμο χρόνου να μπει κάποιος σε αυτήν την διαδικασία.Εσυ αν θελεις μπες κ καντο , στο 5λεπτο που θα φας εγω που δεν θα το κανω θα εχω συνδεσει αλλο 1 pos κ θα εχω διωξει κ το αγχος του επιχειρηματια οτι δεν θα φαει το 10χιλιαρο.
sdikr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 30 minutes ago, Hollyman said: Με την λογική σου θα πας κ θα βάλεις σε ενα μαγαζί που πουλάει ρούχα στατική ip στο ρουτερ για το Pos και θα φτιάξεις και το range του DHCP , όταν το μαγαζί έχει 5 υπαλληλους , μια ταμειακή , ενα pos κ μια κάμερα wifi.Εκτός του οτι χανεις χρόνο που μπορεί εσυ να μπορείς να το διαθέσεις , ειναι σα να περιμένεις να μπουν στο κατάστημα 300 πελάτες οι οποιοι θα συνδεθουν στο WIFI όλοι. Οι ρυθμίσεις είναι για καταστήματα εστίασης , για μινι μαρκετ , σουπερ μαρκετ και γενικα για επιχειρήσεις που επιβαρύνεται καθημερινά το δίκτυο τους.Επιχειρήσεις η οποίες έχουν ήδη λυμένο το συγκεκριμένο θεμα (router microtic ktl).Μια επιχείρηση που δεσμευει 10-20 ip την ημέρα είναι χάσιμο χρόνου να μπει κάποιος σε αυτήν την διαδικασία.Εσυ αν θελεις μπες κ καντο , στο 5λεπτο που θα φας εγω που δεν θα το κανω θα εχω συνδεσει αλλο 1 pos κ θα εχω διωξει κ το αγχος του επιχειρηματια οτι δεν θα φαει το 10χιλιαρο. Με την λογική σας είναι που θα έχουμε τα προβλήματα όμως, γιατί πλέον το να δίνεις δωρεάν wifi είναι το φυσιολογικό Θα ψάχνει ο καημένος ο πελάτης γιατί δεν στέλνει την αίτηση στο pos, γιατί δεν είναι να μπούνε 252 πελάτες σε μια μέρα, αλλά σχεδόν όλα τα router έχουν 2 ημέρες ή και παραπάνω dhcp lease.
Hollyman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sdikr είπε Με την λογική σας είναι που θα έχουμε τα προβλήματα όμως, γιατί πλέον το να δίνεις δωρεάν wifi είναι το φυσιολογικό Θα ψάχνει ο καημένος ο πελάτης γιατί δεν στέλνει την αίτηση στο pos, γιατί δεν είναι να μπούνε 252 πελάτες σε μια μέρα, αλλά σχεδόν όλα τα router έχουν 2 ημέρες ή και παραπάνω dhcp lease. Άρα καλε μ ανθρωπε δεν μιλάς ουτε για μαγαζι με ρούχα ούτε για φαρμακείο , μιλάς για εστίαση οποτε ερχεσαι στα λογια μ κ σταματαει εδω.Στα μαγαζια της εστιασης εγω τα εχω ηδη σεταρισμενα ολα αυτα απο πριν οπως και ολοι οι συναδελφοι μ , γιατι υπηρχαν ηδη αυτα τα προβληματα αν καποιος δεν τα εκανε , δεν περιμεναμε να ερθει η διασυνδεση των pos το 2024.Επίσης εφοσον ειναι στατικα μια συσκευη συνδεδεμενη δεν πεφτει τπτ αλλο πανω σε αυτην την ip , ειναι σα να μην υπαρχει αυτην η ip πλεον στο δικτυο για να την μοιρασει το ρουτερ.Ο μονος τρόπος για να γινει conflict ειναι να αποσυνδεσεις το Pos , να κανεις reset το ρουτερ , να συνδεθουν 253 ατομα στο wifi με την μια κ μετα να ξανασυνδεσεις την συσκευη του pos ή να πας κ να δωσεις την ιδια στατικη ip πανω σε αλλη συσκευη. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2024 από Hollyman
vaggos400 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 3 hours ago, Hollyman said: Εκει στην ενεργοποιηση εχει κ ενεργο μεσω middleware , εφόσον το επιλέξεις σου ζητάει acquirer id (id αντιστοιχης τραπεζας πχ για εθνικη ειναι 011) , terminal id (που αναγράφεται συνηθως στο pos απο κάτω) κ μολις ενεργοποιήσεις και την ααδε στο Pos , σου ζητάει να πατήσεις το πράσινο για να δεχθεί απο την ταμειακή.Πατάς το πράσινο στο POS κ στην ταμειακη ελεγχο επικοινωνιας , γινεται η συνδεση , κανεις κ αντιστοιχιση πληρωμων για τις καρτες , κανεις κ μια συναλλαγη κ εισαι ετοιμος.Απλά πρεπει να συνηθίσει ο επιχειρηματίας πλέον να πατάει το κουμπι στο POS κ μετα να στέλνει την εντολή απο την ταμειακη. Είναι αναλόγως την ταμειακή , μπορεί κάποιες να μην έχουν την συγκεκριμένη επιλογή και να την βαλουν σε επομενο firmware ή να το έχουν διαφορετικά στο μενού τους. Νομίζω ακόμα η μηχανή μου δεν έχει το middleware
sdikr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 1 hour ago, Hollyman said: Άρα καλε μ ανθρωπε δεν μιλάς ουτε για μαγαζι με ρούχα ούτε για φαρμακείο , μιλάς για εστίαση οποτε ερχεσαι στα λογια μ κ σταματαει εδω.Στα μαγαζια της εστιασης εγω τα εχω ηδη σεταρισμενα ολα αυτα απο πριν οπως και ολοι οι συναδελφοι μ , γιατι υπηρχαν ηδη αυτα τα προβληματα αν καποιος δεν τα εκανε , δεν περιμεναμε να ερθει η διασυνδεση των pos το 2024.Επίσης εφοσον ειναι στατικα μια συσκευη συνδεδεμενη δεν πεφτει τπτ αλλο πανω σε αυτην την ip , ειναι σα να μην υπαρχει αυτην η ip πλεον στο δικτυο για να την μοιρασει το ρουτερ.Ο μονος τρόπος για να γινει conflict ειναι να αποσυνδεσεις το Pos , να κανεις reset το ρουτερ , να συνδεθουν 253 ατομα στο wifi με την μια κ μετα να ξανασυνδεσεις την συσκευη του pos ή να πας κ να δωσεις την ιδια στατικη ip πανω σε αλλη συσκευη. Επειδή έχω δεί πολλά, dhcp server σε ρούτερ που να μην ψάχνουν αν υπάρχει η ip σε κάποια συσκευή εκείνη την στιγμή και να την δίνουν, μπαίνεις στο ρουτερ και αλλάζεις το range, λιγότερο απο 1 λεπτό Με το bind ακόμα πιάνεις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο το pos κάνει reset μετά απο κάποια ενημέρωση, άλλο 1 λεπτό αυτό. Μπορείς πάντα να τα αφήσεις έτσι και να μην γίνει ποτέ η στραβή. Προσωπικά και το δίνω στατικ και αλλάζω το range του dhcp και βάζω και ενα bind 1
Hollyman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, sdikr είπε Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το δίκτυο του ή για τον πελάτη του του λέει βάλε ενα Ethernet router που θα μπαίνει απο wan στο router του όποιου παρόχου βάλεις και όλα θα δουλεύουν πάντα Το έχω πει σε όλους τους πελάτες απο τον γενάρη κ δεν ήθελε κανείς γιατι ήταν έξοδα,(25-30€ μαξ ρουτερ xiaomi). 52 λεπτά πριν, vaggos400 είπε Νομίζω ακόμα η μηχανή μου δεν έχει το middleware ποιά ταμειακή έχεις ? μηπως μπορεσω να σε βοηθήσω. 1
konnos81 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα στο forum! Έχω μια ερώτηση... Τι γίνεται με τα σκέτα GPRS/4g pos, χωρίς wifi; Μπόρουν να διασυνδεθούν ή τα καινούρια ("υβριδικά") 4g/wifi είναι μονόδρομος; ...Αλλά και σε αυτά, οι οδηγίες διασύνδεσης έχω δει αφορούν μόνο την πλευρά του wifi. Και όσο αφορά τις πληρωμές εκτός μαγαζιού έχουν το σύστημα των "προφορτωμένων πληρωμών για εξόφληση εκτός του καταστήματος". Άρα ξεχνάμε το 4g σιγά σιγά;
Hollyman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 13 λεπτά πριν, konnos81 είπε Καλησπέρα στο forum! Έχω μια ερώτηση... Τι γίνεται με τα σκέτα GPRS/4g pos, χωρίς wifi; Μπόρουν να διασυνδεθούν ή τα καινούρια ("υβριδικά") 4g/wifi είναι μονόδρομος; ...Αλλά και σε αυτά, οι οδηγίες διασύνδεσης έχω δει αφορούν μόνο την πλευρά του wifi. Και όσο αφορά τις πληρωμές εκτός μαγαζιού έχουν το σύστημα των "προφορτωμένων πληρωμών για εξόφληση εκτός του καταστήματος". Άρα ξεχνάμε το 4g σιγά σιγά; Τα 4g συνδέονται αλλά όχι με όλες τις ταμειακές ακόμα , απο όσα διαβάζω κ εδω μέσα και ότι ακουω καθημερινά κ απο συναδέλφους. Θεωρητικά στέλνεις την προφορτομένη απόδειξη στο Pos στο κατάστημα , πας στον χώρο του πελάτη , διαλέγεις την αντίστοιχη προφορτομένη πανω στο Pos για να περάσει την κάρτα του ,επιστρέφει το POS στο κατάστημα κ στο Ζ η ταμειακή διαβάζει το Pos κ είτε ολοκληρώνει το Ζ έαν δεν υπάρχει ανοιχτή προφορτομένη στο POS είτε βγάζει σφάλμα. Στα υβριδικά , συνδέονται συνήθως με την ταμειακή μέσω wifi για να παρουν την προφορτομένη απόδειξη , βγαινοντας γυρνας σε 4g για να δεχθει τις κάρτες και επιστρέφοντας το γυρνάς πάλι σε wifi για να διαβασει η ταμειακη. Δεν έχω κάνει ακόμα αλλά έχω 3 ραντεβού μέσα στην βδομάδα με αντίστοιχες περιπτώσεις.Ότι ανακαλύψω θα το γράψω κ εδω μέσα.
vaggos400 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 1 hour ago, Hollyman said: ποιά ταμειακή έχεις ? μηπως μπορεσω να σε βοηθήσω. Την micro 2 της ics
Hollyman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, vaggos400 είπε Την micro 2 της ics Ναι δεν έχει ακόμα , θέλω να πιστεύω ότι θα το φτιάξουν καθώς έχει παρόμοιο μενού με την eXs της infopos.Θα ρωτήσω αύριο κ εναν που ασχολείται μόνο με αυτές κ θα σου πω σιγουρα. επιλογές στο EFTPOS μενου λογικά σου βγάζει Ρυθμισεις EFTPOS -> βαζεις IP & port ενεργοποιηση κλειδωμα eftpos ξεκλειδωμα eftpos Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2024 από Hollyman
vaggos400 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 1 minute ago, Hollyman said: Ναι δεν έχει ακόμα , θέλω να πιστεύω ότι θα το φτιάξουν καθώς έχει παρόμοιο μενού με την eXs της infopos. Μακάρι φίλε μου. Γενικα από ότι είδα στις οδηγίες της μέλλον είναι πολύ απλή διαδικασια
konnos81 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 45 λεπτά πριν, Hollyman είπε Τα 4g συνδέονται αλλά όχι με όλες τις ταμειακές ακόμα , απο όσα διαβάζω κ εδω μέσα και ότι ακουω καθημερινά κ απο συναδέλφους. Θεωρητικά στέλνεις την προφορτομένη απόδειξη στο Pos στο κατάστημα , πας στον χώρο του πελάτη , διαλέγεις την αντίστοιχη προφορτομένη πανω στο Pos για να περάσει την κάρτα του ,επιστρέφει το POS στο κατάστημα κ στο Ζ η ταμειακή διαβάζει το Pos κ είτε ολοκληρώνει το Ζ έαν δεν υπάρχει ανοιχτή προφορτομένη στο POS είτε βγάζει σφάλμα. Στα υβριδικά , συνδέονται συνήθως με την ταμειακή μέσω wifi για να παρουν την προφορτομένη απόδειξη , βγαινοντας γυρνας σε 4g για να δεχθει τις κάρτες και επιστρέφοντας το γυρνάς πάλι σε wifi για να διαβασει η ταμειακη. Δεν έχω κάνει ακόμα αλλά έχω 3 ραντεβού μέσα στην βδομάδα με αντίστοιχες περιπτώσεις.Ότι ανακαλύψω θα το γράψω κ εδω μέσα. Άρα περιμένουμε για updates, κατάλαβα... (γιατί συμπτωματικά κι εγώ για μια ics micro 2 ψάχνομαι) Μάλιστα.... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
sdikr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, konnos81 said: Καλησπέρα στο forum! Έχω μια ερώτηση... Τι γίνεται με τα σκέτα GPRS/4g pos, χωρίς wifi; Μπόρουν να διασυνδεθούν ή τα καινούρια ("υβριδικά") 4g/wifi είναι μονόδρομος; ...Αλλά και σε αυτά, οι οδηγίες διασύνδεσης έχω δει αφορούν μόνο την πλευρά του wifi. Και όσο αφορά τις πληρωμές εκτός μαγαζιού έχουν το σύστημα των "προφορτωμένων πληρωμών για εξόφληση εκτός του καταστήματος". Άρα ξεχνάμε το 4g σιγά σιγά; Εμάς ακόμα για το gprs/4g μας έχουν στο περίμενε, σε κάποιες μηχανές δουλεύει. οδηγίες σύνδεσης έχουν τα Mypos καθώς και η viva, σου δίνουν την Public ip σε δικό τους server Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2024 από sdikr
kSiS Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Σε DCR all in one plus που έκανα μόνος την διασύνδεση με ict220 της εθνικής, στις μισές περίπου συναλλαγές παίρνω το σφάλμα επάνω στην ταμειακή "OS-ΑΠΟΤΥΧ. ΣΥΝΑΛ. ΠΙΕΣΤΕ ΑΚΥΡΩΣΗ". Το pos εν το μεταξύ έχει προχωρήσει την συναλλαγή και μου βγάζει απόκομμα επιτυχούς συναλλαγής αλλά η DCR δεν θέλει να ολοκληρώσει. Το έχω παρατηρήσει με κάρτες άλλης τράπεζας. Καμία βοήθεια μέχρι να βρω τον τεχνικό μου;
Finn Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Άρχισαν τα όργανα. Σε ερώτημα μου προς την ΑΑΔΕ αν φαίνομαι διασυνδεδεμένος, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει και συναλλαγή επιτυχώς, μου απάντησαν με δέκα μέρες καθυστέρηση ότι δε φαίνεται διασύνδεση καθώς δεν έχει γίνει συναλλαγή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα