Προς το περιεχόμενο

Η IBM σκοπεύει να αντικαταστήσει 7.800 θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας Αυτοματισμό και Τεχνητή Νοημοσύνη


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την άνοδο της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και άλλων εργαλείων αυτοματισμού και AI, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πολλοί άνθρωποι θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να χάσουν τη δουλειά τους.

Πρόσφατα, και όπως αναφέρει το Bloomberg News, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία IBM, γνωστή και ως International Business Machines, σκοπεύει να αντικαταστήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αυτοματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης. Σύμφωνα με το Business News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna δήλωσε ότι η εταιρεία της οποίας είναι επικεφαλής πρόκειται να σταματήσει να προσλαμβάνει άτομα για θέσεις εργασίας ή ρόλους που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια.

1000x-1.jpg

Το πρώτο τμήμα της εταιρείας που θα «δει» τις θέσεις εργασίας να μειώνονται, δεν είναι το «front office», δηλαδή το τμήμα που έχει την ευθύνη αλληλεπίδρασης με πελάτες της εταιρείας (πωλήσεις, υπηρεσίες μάρκετινγκ, παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση κ.ά), αλλά το λεγόμενο «back office», που ως επί το πλείστον αποτελεί το διοικητικό τμήμα μίας εταιρείας (καθημερνή διοίκηση, διαχείριση συμμόρφωσης, λειτουργίες ανθρωπίνου δυναμικού, διαχείριση πληροφορικής, καταχώρηση στοιχείων, λογιστική, χρηματοοικονομικά κ.ά.). Το «back office» της IBM αριθμεί επί του παρόντος 26.000 άτομα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna δήλωσε ότι «εύκολα θα μπορούσα να δω το 30% από αυτές τις θέσεις εργασίας να αντικαθίστανται από τεχνολογίες Αυτοματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα σε μία περίοδο πέντε ετών». Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 7.800 θέσεις εργασίας στην IBM από τη χρήση της AI μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM συμπλήρωσε επίσης ότι σε τμήματα όπως το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ή Ανθρωπίνων Πόρων θα μπορούσαν να μειωθούν ή ακόμα και να σταματήσουν οι προσλήψεις, ειδικά για ρόλους που σχετίζονται με την αξιολόγηση του εργατικού δυναμικού ή της παραγωγικότητας.

Η IBM διαθέτει 260 χιλιάδες εργαζομένους και σύμφωνα με τον CEO της, θα εξακολουθήσει να αναζητά άτομα για να καλύψουν ρόλους που σχετίζονται με το «Front Office», το development ή το engineering κ.ά. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία στις αρχές της χρονιάς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στην περικοπή 5 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ωστόσο συνολικά, μόνο για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς προσέλαβε περίπου 7.000 άτομα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Θα μπορεσουν τωρα ολοι αυτοι να γινουν ζωγραφοι ή να κανουν τα χομπι τους.
Ή να αγορασουν ενα course στο uDemy και να μαθουν και αυτοι προγραμματισμο.

  • Like 6
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα μου φαινόταν περίεργο ο τρίτος παγκόσμιος να είναι κινήματα εργαζομένων vs το 1% του πλούτου γτ απότι φαίνεται θα είναι προνόμιο να έχεις δουλειά στο μέλλον

  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πραγματικά σκέφτομαι τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στο Λύκειο και ψάχνουν να δουν με τι θ' ασχοληθούν.. σε ποια αγορά εργασίας θα βγουν μετά από 8 - 9 χρόνια (στην καλύτερη).. οι εξελίξεις ήδη τρέχουν πιο γρήγορα από τα προγράμματα σπουδών.. και τα όνειρα των παιδιών..

(για να μην πιάσω όσους μείνουν άνεργοι σε ηλικία 50+..) 

  • Like 24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ξεκινήσει με περικοπή όλων αυτών των άχρηστων CEOs κτλπ, που γλυκαθήκανε με την μεγιστοποίηση κερδών επί πανδημίας και ξαφνικά όταν ήρθε η «κανονικότητα» και τα κουκιά δεν βγαίνανε, ξεκίνησαν απολύσεις δίχως έλεος, λες και νόμιζαν ότι τέτοιες κερδοφορίες θα συνέχιζαν για πάντα.

Στο τέλος με τόσες περικοπές θέσεων εργασίας και απολύσεις, απορία το έχω να δώ ποιος θα αγοράζει αγαθά και προϊόντα.

Επεξ/σία από TNT2
  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna δήλωσε ότι «εύκολα θα μπορούσα να δω το 30% από αυτές τις θέσεις εργασίας να αντικαθίστανται από τεχνολογίες Αυτοματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα σε μία περίοδο πέντε ετών»."

Νομίζω ότι πιο εύκολα από όλα θα μπορούσε να αντικατασταθεί ο CEO με τεχνολογία Αυτοματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης, δεν θα απαιτεί και τον σούπερ μισθό που παίρνει. Είναι και εντελώς άχρηστος σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους...

  • Like 23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και έπεται συνέχεια.....

να δω τι θα κάνουν τα παιδιά μας.

Μόνο οι τέχνες θα μείνουν στα χέρια των ανθρώπων.

Μάθε τέχνη και άστηνε, κι αν πεινάσεις πιάστηνε........σοφός ο λαός με τις παροιμίες του.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να γιατί ο οίστρος για την "τεχνητή νοημοσύνη". Εκτός των άλλων, περισσότερα κέρδη αφού δε θα χρειάζεται ανθρώπινο προσωπικό. Τελικά θα χρειαζόμαστε όπου χρειάζεται απαραίτητα ο άνθρωπος. Δηλαδή όπου δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν (προς το παρόν ακόμα) μηχανές. Ο νέος πολυδιαφημιζόμενος κόσμος που περιμέναμε, έχει έρθει ήδη.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...