Προς το περιεχόμενο

Ο ταχύτερος επεξεργαστής Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο σχεδιάστηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στα παιδιά. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι 99,99% το πράγμα τελειώνει εκεί και δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως έχει γίνει σε χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν καθώς επιτυγχάνουμε σε ερασιτεχνικό επίπεδο λόγω ευφυϊας και αποτυγχάνουμε στα επόμενα στάδια αφού δεν είμαστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Σ' ότι αφορά στην διαμάχη που προέκυψε σε προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά με την ποιότητα των ΑΕΙ, την ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση (σε τι ποσοστό) και την "ανήθικη" όπως χαρακτήρισαν κάποιοι το ότι πολλοί νέοι σπουδάζουν και φεύγουν θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά τα εξής:

α. Αρκετές σχολές μας είναι υψηλού επιπέδου αλλά πολύ περισσότερες είναι χαμηλού επιπέδου που απλά παράγουν αποφοίτους χωρίς δεξιότητες. Κατά τη γνώμη μου περί το 30% των φοιτητών φοιτούν σε υψηλού επιπέδου σχολές το υπόλοιπο 70% απλά θα πα΄ρει ένα χαρτί σε αντικείμενο χωρίς αξία και χωρίς να έχουν λάβει ουσιαστική γνώση.

β. Η εκπαίδευση είναι σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ όταν εισάγεσαι σε σχολή στην πόλη που μένεις. Αν πας σε άλλη πόλη τότε τα έξοδα είναι πολλά και τα δωρεάν δίδακτρα είναι μικρό ποσοστό.  Εχω παραδείγματα φτωχών παιδιών που είχαν βαθμολογία για να πάνε σε καλές σχολές εκτός Αθήνας (πχ Θεσ/κη, Πάτρα κλπ) αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας επέλεξαν να φοιτήσουν σε σχολή υποδεέστερη και εκτός βασικού ενδιαφέροντός τους απλά επειδή είναι στην πόλη που μένουν οι γονείς τους. Αυτό είναι άδικο για τους ικανούς που για οικονομικούς λόγους στερούνται της ευκαιρίας.

γ. Το να φύγει κάποιο παιδί στο εξωτερικό αφού σπουδάσει εδώ ΔΕΝ είναι ανήθικο. Δεν παρέχουμε δωρεάν δίδακτρα για να "υποδουλώσουμε" κάποιον. Σχεδόν κανένα παιδί δεν αποφασίζει να πάει για δουλειά στο εξωτερικό παρά μόνο όταν δεν βλέπει φως στην χώρα του. Τι θέλουμε να γίνει; Να μείνουν τα παιδιά και να καταστραφούν; Πολύ μικρόψυχο. Από όλα τα λεφτά που ξοδεύει η Ελλάδα είναι αυτά που δεν με στενοχωρούν. Ασε που πολλοί θα πάνε να δουλέψουν έξω, θα απαοκτήσουν εμπειρία και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί τους και γνώση από έξω άρα κέρδος για την κοινωνία μας. Αν μας λείπουν λεφτά (το καταλαβαίνω) ας μειώσουμε τους εισακτέους που πληρώνουμε καθώς σε κάθε φουρνιά 100 χιλ παιδιών κατά τη γνώμη μου μόνο 30-35 χιλ θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν οι άλλοι 40 χιλ (ως τις 70 χιλ που εισάγονται) απλά θέλουν να "κλωτσήσουν" το τενεκεδάκι παρακάτω για να αποφύγουν το να βγούν στη δουλειά πιο γρήγορα. Δεν ήταν καλοί μαθητές και δεν ενδιαφέρονται να διαβάσουν πραγματικά άρα ΔΕΝ χρειάζεται να πιάνουν χώρο και να δημιουργούν έξοδα στη χώρα. 

Επεξ/σία από nova_centurion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντα στην πρωτοπορία οι Έλληνες επιστήμονες αλλά τα μυαλά θα προτιμήσουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό μόλις αντιληφθούν ότι εδώ δεν τους εκτιμούν όσο αξίζουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενδιαφερον

δηλαδη να υποθεσω το φως ταξιδευει ταχυτερα απο το ρευμα στα κυκλωματα?

δεν ειναι το ιδιο?

θελω να πω τι ηλεκτρικο κυκλωμα τι ηλεκτρομαγνητικο κυμα

απο την αλλη αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα οσο το να τα συζητας σε ενα φορουμ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, dieksodo είπε

ενδιαφερον

δηλαδη να υποθεσω το φως ταξιδευει ταχυτερα απο το ρευμα στα κυκλωματα?

δεν ειναι το ιδιο?

θελω να πω τι ηλεκτρικο κυκλωμα τι ηλεκτρομαγνητικο κυμα

απο την αλλη αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα οσο το να τα συζητας σε ενα φορουμ...

Η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία έχει διαφορετική ταχύτητα αναλογα το μέσον μέσα από το οποίο διέρχεται. Πιθανόν και από την θερμοκρασία η την πίεση μέσα σε αυτά. 

Η ταχύτητα διολισθησης των ηλεκτρονίων του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον αγωγό είναι πολύ μικροτερη του φωτός. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η ταχύτητα διολισθησης των ηλεκτρονίων του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον αγωγό είναι πολύ μικροτερη του φωτός. 

η ταχύτητα των ηλεκτρονίων στους αγωγούς είναι στην πράξη μηδενική (περίπου 1m/h)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχομαι καλή σταδιοδρομία στα παιδιά. Για τους 2 που ξέρω θέλουν να φύγουν εξωτερικό ! Αμερική συγκεκριμένα ! Εδώ αν δεν  έχεις ενα παθητικό εισοδημα τουλ 1200-1400 ευρώ και έναν σχετικά καλό μισθό (1400-1700) δεν πας πουθενά στη ζωή.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία από μεγάλα πανεπιστήμια εξωτερικού, σε αυτά τα 2, όμως, είσαι παντελώς λάθος, φιλικά.

Στην Ελλάδα, το να μπορέσει ένα πανεπιστήμιο να προωθήσει έρευνα είναι η σπάνια εξαίρεση (όπως εδώ), όχι ο κανόνας. Και οι πόροι αυτοί συγκεντρώνονται συνήθως υπερβολικα δυσανάλογα, σε σχολές όπως π.χ το Μετσόβειο, αφήνοντας έξω περιφερειακές. Επίσης, το επίπεδο σπουδών είναι κατώτερο. Δεν το λέω εγώ, το Μετσόβειο, το πιο αναγνωρισμένο και καλά χρηματοδοτημένο πανεπιστήμιό μας π.χ είναι στη θέση 800-1000 παγκοσμίως.

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/national-technical-university-athens

Έχω φίλους που παλεύουν χρόνια για ένα PhD και κρέμονται από τα καπρίτσια του κάθε καθηγητή, από το αν θα βρεθεί χρηματοδότηση από κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κλπ. Για το μισθό μη σου πω. 600€ περίπου. Και άλλους φίλους που παράτησαν PhD για να πάνε να δουλέψουν γιατί έβρισκαν συνεχώς εμπόδια.

Βγήκα έξω και για πρώτη φορά είδα καθηγητές να σου λένε "έλα να πιούμε καφέ να συζητήσουμε το project που σε ενδιαφέρει", αντί να σε κοιτάνε με μισό μάτι γιατί "έχουν δουλειά". Όσο για το "να παράγουν βάσει αυτών που έμαθαν εδώ", θα αρκεστώ να πω απλά ότι έκανα μαθήματα που υποτίθεται είχα διδαχθεί στην Ελλάδα και ήταν η μέρα με τη νύχτα. Για τεχνολογικό εξοπλισμό δε θα το συζητήσω. Μερικά πράγματα δεν τα είχαμε ξαναδεί. Υπάρχουν θέσεις εργασίας για φοιτητές μέσα στα πανεπιστήμια (πάλι, ο κανόνας, όχι η εξαίρεση). Και το καλύτερο; Σε μερικές χώρες, οι φοιτητές πληρώνονται για να σπουδάσουν για να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό αντί να έχουν το φόβο της επιβίωσης. Στη Δανία π.χ, αν δουλέψεις κατά μέσο όρο 10-12 ώρες τη βδομάδα, δικαιούσαι επίδομα παράλληλα με το εισόδημά σου από την εργασία. Κι αυτό για τους διεθνείς φοιτητές. Αν δεν απατώμαι, οι Δανοί δε χρειάζεται καν να εργαστούν. Αυτό θα πει επένδυση στη "δωρεάν" εκπαίδευση. Και το "δωρεάν", μια χαρά πάει με τις "σωστές υποδομές", αρκεί η χώρα να λειτουργεί σωστά και όχι με τη λογική του "να κόψω ό,τι μπορώ".

Για αυτό φεύγουμε τόσες χιλιάδες στο εξωτερικό. Για αυτό και άλλα πολλά. Και τα βλέπουμε, συγκρίνουμε και μερικοί σκεφτόμαστε πόσα χρόνια χάσαμε. Και ακριβώς για αυτό το λόγο, κατορθώματα όπως των παιδιών του post, αξίζουν πάρα πολλά μπράβο.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό, ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: στο εξωτερικό τα ms και phd είναι συνήθως συνδεδεμένα και με την αγορά. Είναι πολύ βασικό αυτό. Εδώ οι γονείς πολλές φορές πληρώνουν για μετεκπαίδευση στη νυχοκοπτική αλόγων για μερικά μόρια που μπορεί και να οδηγήσουν σε 15 χρόνια σε διορισμό.

Το γεγονός ότι τα παιδιά πέτυχαν αυτό είναι φοβερό κατόρθωμα όντως!

12 ώρες πριν, Tlykog είπε

Επαίσχυντα είναι τα νούμερα που δείχνουν ανθρώπους να έχουν απόφασίσει από τα 17  να πάνε έξω και να ζήσουν εκεί. Δίνουν εξετάσεις, σπουδάζουν δωρεάν και φεύγουν πριν καν πάρουν το πτυχίο στο χέρι τους. Με το που τελειώσουν και το τελευταίο μάθημα βρίζοντας και την Ελλάδα, μπαίνοντας στο αεροπλάνο, που δεν δίνει ευκαιρίες στους νέους...

Για να τους πληρώνει τις σπουδές, δωρεάν υγεία, επιδόματα κτλ είναι οκ η Ελλάδα...

Από οικονομικής πλευράς είναι απαράδεκτο και ανήθικο από μέρους τους. Η οικονομία αιμοραγεί από τέτοιες κινήσεις. Η οικονομία των άλλων χωρών, που θα τους δεχτούν, ανθίζει από αυτό το γεγονός.

Πχ σπουδάζεις Ελλάδα και στο καπάκι πας Αγγλία. Η Ελλάδα έχει ξοδέψει ένα σκασμό χρήματα για όλη τη δωρεάν παιδεία που σου πρόσφερε από 1η δημοτικού και η Αγγλία δεν έχει ξοδέψει ούτε μία λίρα. η Ελλάδα τί παίρνει από εσένα; Τίποτα απολύτως.

Πας Αγγλία. Αν παράγεις, τότε πληρώνεις φόρους, συμβάλεις στην οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξή της. Αν δεν παράγεις, τα έξοδα είναι τεράστια, οπότε γυρίζεις Ελλάδα. Τί έχασε η Αγγλία; Τίποτα.

Ας φρόντιζε η Ελλάδα να έχει δημιουργήσει ανταγωνιστικό περιβάλλον ώστε να τους διατηρήσει. Επίσης γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις προσωπικά που ήταν έξω κάποια χρόνια και επέστρεψαν με αναβαθμισμένη τεχνογνωσία και εργασιακή κουλτούρα και προσπαθούν να δημιουργησουν κάτι αντίστοιχο εδώ. Ε αυτό κέρδος είναι για τη χώρα.

Εμένα περισσότερο με απασχολεί ότι πχ καλλιεργείται βαμβάκι χρησιμοποιώντας γη και πόρους της χώρας για να το στείλουμε Τουρκία και Πακιστάν και να εισάγουμε χαμηλής ποιότητας ρούχα. Αυτό ναι, δε βοηθάει πουθενά, ούτε μακροπρόθεσμα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, spectaculator είπε

... Πρέπει να μην έχεις καταφέρει απολύτως τίποτα στη ζωή σου για να μιλάς τόσο απαξιωτικά! Εύγε! Να κι ένας γνήσιος Έλληνας! 🖐️

Τα πάντα αρχίζουν από σχέδια. Θα υλοποιηθεί, αλλά φυσικά όχι εδώ. Στη χώρα μας δεν υπάρχει παραγωγή τέτοιων τεχνολογικών προϊόντων. Φυσικά, εσύ δεν θα δεις τίποτα. Δεν είναι κάτι γύρω από το οποίο θα υλοποιηθεί το κινητό ή η έξυπνη TV σου.

(αλλά φυσικά όχι εδώ. Στη χώρα μας δεν υπάρχει παραγωγή τέτοιων τεχνολογικών προϊόντων)

Αφού υπάρχουν τέτοια μυαλά οι υπεύθυνοι αυτού του τόπου (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) να κόψουν τον κ..ο τους για ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ παραγωγή τέτοιων τεχνολογιών.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vins είπε

Ας φρόντιζε η Ελλάδα να έχει δημιουργήσει ανταγωνιστικό περιβάλλον ώστε να τους διατηρήσει. Επίσης γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις προσωπικά που ήταν έξω κάποια χρόνια και επέστρεψαν με αναβαθμισμένη τεχνογνωσία και εργασιακή κουλτούρα και προσπαθούν να δημιουργησουν κάτι αντίστοιχο εδώ. Ε αυτό κέρδος είναι για τη χώρα.

Εμένα περισσότερο με απασχολεί ότι πχ καλλιεργείται βαμβάκι χρησιμοποιώντας γη και πόρους της χώρας για να το στείλουμε Τουρκία και Πακιστάν και να εισάγουμε χαμηλής ποιότητας ρούχα. Αυτό ναι, δε βοηθάει πουθενά, ούτε μακροπρόθεσμα.

Το έγραψα πολλές φορές: η Ελλάδα είναι φάουλ σε αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μπορεί να μιλήσει ή να απαιτήσει κάτι.  

Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι αυτός, που έχει αποφασίσει ότι θα πάει και θα μείνει έξω για δουλειά από τα 18 του, έχει δίκιο όταν σπουδάζει με δημόσια δαπάνη.

Το θέμα των αποφάσεων είναι τί ισχύει την ώρα που παίρνεις την αποφαση. Το να σχεδιάσεις να πας έξω γιατί βρήκες κάτι καλύτερο ή γιατί στην πορεία κάνεις επαγγελματικές επιλογές που σε οδηγούν εκεί, δεν μπορεί να κατακριθεί αυστηρά. 

Το εμπόριο είναι ένα άλλο θέμα και προφανώς μεγάλη συζήτηση. Δε διαφωνώ μαζί σου. Μακάρι να μπορούσαμε να παράγουμε τα βασικά μόνοι μας.

13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Διαφωνώ. Ισχυρίστηκες ότι στην Ελλάδα ένας (άριστος) μαθητής έχει περισσότερες γνώσεις απαό έναν αντίστοιχο σε πολλές άλλες χώρες. Πώς το μετράς; Γιατί τα rankings διαφωνούν μαζί σου.

https://ncee.org/cieb-2/comparative-data-for-top-performing-countries/

Ούτε σε επιστήμη, ούτε σε μαθηματικά, ούτε σε τίποτα. Πάμε τώρα σε ποιο γενικά "education rankings". Πάλι μύθος. Δεν είμαστε ούτε στα μισά:

https://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/education/

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/education-rankings-by-country

Εκτός κι αν μιλάς για αφρικανικές χώρες...

 

Από το σύνολο της διδακτέας ύλης. Οι διαγωνισμοί μετράνε τη δημιουργική σκέψη και την βαθιά κατανόηση.

Στην πρώτη παραπομπή, δεν μετράνε την απόδοση των μαθητών. Διάβασε λίγο πριν παραθέσεις. Μετράνε την αποτελεσματικότητα του συστήματος παιδείας, βάσει αριστείων και πρωτιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρα όχι την ποσότητα, αλλά την βαθύτερη κατανόηση. Αν έχει λιγότερη ύλη, τότε την κατανοείς και καλύτερα...

Το δεύτερο μετράει την συνολική απόδοση ενός δείγματος μαθητών, δηλάδή την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Όχι το σύνολο των γνώσεων που διδάσκονται.

Και το τρίτο... μάντεψε: ότι και τα προηγούμενα 2. Άλλο σου γράφω, λοιπόν, σε άλλο απαντάς. Διαφώνισε, δικαιωμά σου είναι. Κάντο όμως σε αυτό για το οποίο μιλάμε τουλάχιστον...

13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Πρώτον, αυτά που αναφέρεις είναι καθαρά για τις προεκλογικές εξαγγελίες. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δωρεάν μαθήματα (σε κτίρια με υλικοτεχνική υποδομή για γέλια), βιβλία (τα μισά, εντωμεταξύ πλέον), πρόσβαση σε βιβλιοθήκη (έχεις δει τι σημαίνει βιβλιοθήκη αλλού; δεν είναι μόνο ο χώρος που φυλάσσονται βιβλία, αλλά και εκεί που διαβάζεις. Έχεις δει τις βιβλιοθήκες στα -περισσότερα- ελληνικά πανεπιστήμια; ) . Καλά, για στέγη, φαγητό, άστο, όσοι ζήσαμε πρόσφατα σε εστίες και φάγαμε σε φοιτητικές λέσχες, κάτι παραπάνω ξέρουμε. Η μισή δουλεια που επαναλαμβάνω 3 σχόλια τώρα.

Καλό είναι να διαβάζεις αυτά που σου γράφουν. Σου έφερα παράδειγμα κράτους για το πώς ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί η εκπαίδευση:

Καλά, για τις "δωρεάν" υποδομές που αναφέρεις, άστο, μην κάνουμε συγκρίσεις. Είναι αυτό που προείπα. Η ποιότητά τους είναι αντίστοιχη της λογικής "να κόψω ό,τι κόβεται".

Με βάση το καλύτερο συγκρίνεσαι για να βελτιωθείς, όχι με το χειρότερο.

Όσο για τα λεφτά μας πίσω, δε χρειάζεται. Χάρισμα. Όχι τίποτα άλλο, να μη μας λένε μερικοί και ότι "εκμεταλλευόμαστε" το κράτος για να πάρουμε πτυχίο και να φύγουμε.

Πού να ήξερες κιόλας ότι οι περισσότεροι "εκμεταλλευτές" πρώτα μπήκαμε στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, είδαμε τη μαυρίλα και αποφασίσαμε να ρισκάρουμε έξω συνεχίζοντας σπουδές/ψάχνοντας δουλειά. Όπως προείπα, δεν τη "βρίσκει" 400.000 κόσμος να σηκωθεί στα καλά καθούμενα να παρατήσει σπίτι, φίλους και οικογένεια και να φύγει εξωτερικό.

 

Για τα πρώτα: να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω. Από τη στιγμή που τα παίρνεις και μετά την κοπανας είναι δικαίωμα του κράτους να ζητήσει τα δικά του λεφτά πίσω....

Η ανταποδοτικότητα του κράτους είναι ένα άλλο θέμα. Συμφωνώ. Παρόλα αυτά είναι δωρεάν. Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί εύκολα να πάει στο εξωτερικό και να πληρώσει για πιο υψηλής ποιότητας παιδεία... Στα λόγια μου έρχεσαι. 

Όποιος θέλει να διαβάσει και να μάθει, μαθαίνει. Η γνώση προσφέρεται, πουλιέται και αγοράζεται και ο καθένας διαλέγει τον τρόπο που θέλει να την αποκτήσει. Στα περισσότερα "ανεπτυγμένα" κράτη είναι ταξική, εδώ όχι. Μπορεί και ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ γιος/κόρη πχ οικοδόμου να σπουδάσει στην Ιατρική Αθηνών. Τράβα, φτωχός πχ να σπουδάσεις στο Imperial και τα λέμε...  

Οι υποδομές θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες αν είχε το κράτος να διαθέσει πάνω τους τα χρήματα που ξόδεψε για να σπουδάσει όσους είχαν ήθη αποφασίσει να φύγουν έξω.

Σου απάντησα παρόλα αυτά δεν το κατάλαβες: ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Με αυτά που μου γράφεις για εσένα, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Άσχετα για εσένα. Αν δεις πώς λειτουργεί ένα δομημένο κράτος, θα καταλάβεις ότι αυτό που βλέπεις ως "κρατικοδίαιτη λογική" είναι στην πραγματικότητα η ορθή λογική της επένδυσης σε αγαθά (π.χ εκπαίδευση) τα οποία δεν έχουν ως σκοπό ΜΟΝΟ το ισοζύγιο εισόδων-εξόδων. Τουλάχιστον, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με εξαίρεση τις ΗΠΑ.

Στις επενδυσεις ρισκάρεις. Όταν, συστηματικά, ένα μέρος είναι χασούρα το κόβεις. Δεν είναι επενδυση να δώσω χρήματα σε κάποιον που έχει προαποφασίσει να μη δουλέψει για εμένα. Βλακεία είναι. Επένδυση είναι όταν κάτι συνολικά αποδίδει. Εδώ έχουμε μεγάλη χασούρα...

13 ώρες πριν, MikeKata είπε

Εδώ είναι όλο το ζουμί που δείχνεις να μην έχεις κατανοήσει. Κανένα εαυτό μου δεν ακυρώνω. Αντιθέτως:

Η επένδυση στην εκπαίδευση θα ΚΡΑΤΗΣΕΙ νέους από το να φύγουν έξω, καθώς και θα φέρει άλλους (αλλοδαπούς) μέσα. Η μισοτελειωμένη δουλειά που γίνεται τώρα για να λέμε για τα μάτια του κόσμου ότι υπάρχει "δωρεάν" εκπαίδευση (και ο κάθε φοιτητής παλεύει να ζήσει για να σπουδάσει) είναι ακριβώς ο λόγος που φεύγουμε όλοι αυτοί για να έρχονται μετά κάποιοι όμοιοί σου (τη λέξη σου χρησιμοποιώ) να μας κατακρίνουν γιατί νομίζουν ότι εκμεταλλευτήκαμε τους πόρους του κράτους.

Δεν παίρνουν χαμπάρι οι "όμοιοί σου" ότι, επενδύοντας στην εκπαίδευση, θα έχεις ανάπτυξη, τόσο τεχνολογικά, όσο και σε άλλους τομείς. Θα είναι ευκολότερο για μεγάλα μυαλά π.χ να γίνουν διπλωμάτες/(σωστοί) πολιτικοί, να δημιουργήσουν οικονομικά πλάνα στο μέλλον που θα προσφέρουν κι άλλη ανάπτυξη στη χώρα. Και, ναι, όταν ένα κράτος ενδιαφέρεται για τους πολίτες του, θα πάρει την ανταπόδωση. Όταν όμως συμπεριφέρεται με λογιστικούς όρους, και βλέπει το μεσοπρόθεσμο αρνητικό οικονομικό ισοζύγιο στην εκπαίδευση ως "κρατικοδίαιτη λογική", θα λάβει το ανάλογο.

 

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καθόλου πως δουλεύουν τα πράγματα.

Σε έναν κρατικό προϋπολογισμό τα κονδύλια για την κάθε δαπάνη, εξαρτώνται από τα έσοδα. Σύμφωνα με την φορολογική κατάσταση στην Ελλάδα τα κονδύλια για την παιδεία είναι συγκεκριμένα. Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα εκπαίδευσης, σε όποιο κομμμάτι εξαρτάται από τα χρήματα, πρέπει να κόψεις τα περιττά έξοδα ή να αυξήσεις τους φόρους.

Το δεύτερο είναι κάτι στο οποιό θα αντιδράσουν όλοι, οπότε πάμε στο πρώτο. Έχουμε άτομα που έχουν αποφασίσει ότι θα φύγουν για έξω και εκμεταλλεύονται την δωρεών παιδεία για να εισαχθούν σε τριτοβάθμια ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτοί ΔΕΝ πρέπει να έχουν δωρεάν παιδεία. Θα πρέπει να επιστρέψουν όσα χρήματα ξόδεψε το κράτος γι αυτούς, ώστε να διατεθούν σε άλλους τομείς της παιδείας και να επωφεληθούν οι υπόλοιποι.

Όσοι έχουν, πραγματικά, οικονομικά προβλήματα τους παρέχεται στέγη και τροφή από το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Η ποιότητα δεν είναι πάντα η απαιτούμενη, αλλά βρίσκεται εκεί και μάλιστα δωρεάν. Αν πχ δε θέλεις ναμείνει στην εστία υπάρχει και η επιδότηση ενοικίου για φοιτητές. Αν θέλεις πήγαινε έξω, πλήρωσε 15.000-30.000 το χρόνο και σπόυδασε με καλύτερο φαγητο και στέγη ή δέξου να πληρώσουν όσοι κάνουν κατάχρηση την δωρεάν παιδείας για να φτιάξουν κάτι καλύτερο με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ττο κράτος από αυτούς. 

Είναι σαν να λες σε ένα γιατρό ότι το φάρμακο για τον καρκίνο υπάρχει και οι τεχνικές δυσκολίες της ανακαλυψής του είναι "ιατρικοί όροι" και ότι αν θέλουν το ανααλύπτουν αύριο. Καλή πρόθεση να υπάρχει.

Η άγνοιά σου πάνω σε οικονομικά μοντέλα είναι αυτό που σε κάνει να υπεραπλουστεύεις τις καταστάσεις. Δεν το γράφω προσβλητικά. Ούτε και εγώ είμαι εξειδικευμένος, αλλά καταλαβαίνω κάποια παραπάνω πράγματα.

Ρεαλιστικά, θα πρέπει να μπούνε όρια στη δωρεάν παιδεία. Η έλλειψή τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη κατάντια...

 

 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Μετράνε την αποτελεσματικότητα του συστήματος παιδείας, βάσει αριστείων και πρωτιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλλον εσύ πρέπει να διαβάζεις αυτά που ο ίδιος γράφεις. Είπες επί λέξει ότι στην Ελλάδα ο ΑΡΙΣΤΟΣ μαθητής λυκείου έχει περισσότερες γνώσεις από έναν αντίστοιχο αλλού. Κυριολεκτικά, αυτό σου έστειλα. Με βάση την ΑΡΙΣΤΕΙΑ και την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε το πρώτο ranking. Αυτό σημαίνει "ποιότητα εκπαιδευτικού συστήματος". Να κατανοείς τι διαβάζεις (μιλάμε για άριστους, μην το ξεχνάς). Όχι να προσλαμβάνεις άχρηστη γνώση που δεν μπορείς να την κατακρατήσεις.

Το γεγονός είναι ότι συνεχίζεις να κάνεις τον ίδιο αυθαίρετο ισχυρισμό με πριν χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο για να τον στηρίξεις. Ο,τι βγάλουμε από το κεφάλι μας.

Για το υπόλοιπο σχόλιο, συγγνώμη, αλλά δεν έχω το χρόνο να απαντήσω πλέον. Αναμασας τα ίδια στα οποία σου απάντησα και εγώ και άλλοι εδώ πέρα, μιλάς σαν άνθρωπος που δεν έχει εμπειρία από το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων χωρών, δεν έχεις ιδέα πώς μοιράζονται τα κονδύλια αλλού και με τι κριτήρια, και (αν μου επιτρέπεις) σα να βγάζεις μια πικρία/ζήλια για ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από το ελληνικό σύστημα και να δουν κάτι διαφορετικό. Ειδικά όταν μας θεωρείς και "εκμεταλλευτές" των πόρων του κράτους. Ναι. 400.000 άτομα εκμεταλλεύτηκαν το κράτος. Το βρήκες, αυτό είναι. 

Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τον οποίο τα έχω ακούσει αυτά. Μάντεψε όμως, ποια από τις 2 κατηγορίες ανθρώπων πάει μπροστά συνήθως. Αυτοί που μονίμως κατακρίνουν τους άλλους ή αυτοί που ρισκάρουν για ένα καλύτερο μέλλον. Στην Ελλάδα, πάντως, κυριαρχεί η πρώτη, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε από πρώτο χέρι.

Καλή συνέχεια.

2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Για τους 2 που ξέρω θέλουν να φύγουν εξωτερικό ! Αμερική συγκεκριμένα !

Μην τα λες αυτά, θα σου πει ότι Tlykog ότι είναι:

16 ώρες πριν, Tlykog είπε

Από τα πιο άτιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις... Γι αυτούς, η Ελλάδα είναι καλή όταν τους δίνει δωρεάν πτυχίο και κακή για όλα τα άλλα... Άσε τους βλάκες που πληρώνουν φόρους (για να υπάρχει η δωρεάν παιδεία...), να πληρώνουν...

 

14 ώρες πριν, Tlykog είπε

"πονηρό" που εκμεταλλεύεται τη δωρεάν παιδεία και φεύγει, κατευθείαν, για έξω

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Μάλλον εσύ πρέπει να διαβάζεις αυτά που ο ίδιος γράφεις. Είπες επί λέξει ότι στην Ελλάδα ο ΑΡΙΣΤΟΣ μαθητής λυκείου έχει περισσότερες γνώσεις από έναν αντίστοιχο αλλού. Κυριολεκτικά, αυτό σου έστειλα. Με βάση την ΑΡΙΣΤΕΙΑ και την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε το πρώτο ranking. Αυτό σημαίνει "ποιότητα εκπαιδευτικού συστήματος". Να κατανοείς τι διαβάζεις (μιλάμε για άριστους, μην το ξεχνάς). Όχι να προσλαμβάνεις άχρηστη γνώση που δεν μπορείς να την κατακρατήσεις.

Το γεγονός είναι ότι συνεχίζεις να κάνεις τον ίδιο αυθαίρετο ισχυρισμό με πριν χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο για να τον στηρίξεις. Ο,τι βγάλουμε από το κεφάλι μας.

Για το υπόλοιπο σχόλιο, συγγνώμη, αλλά δεν έχω το χρόνο να απαντήσω πλέον. Αναμασας τα ίδια στα οποία σου απάντησα και εγώ και άλλοι εδώ πέρα, μιλάς σαν άνθρωπος που δεν έχει εμπειρία από το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων χωρών, δεν έχεις ιδέα πώς μοιράζονται τα κονδύλια αλλού και με τι κριτήρια, και (αν μου επιτρέπεις) σα να βγάζεις μια πικρία/ζήλια για ανθρώπους που κατάφεραν να ξεφύγουν από το ελληνικό σύστημα και να δουν κάτι διαφορετικό. Ειδικά όταν μας θεωρείς και "εκμεταλλευτές" των πόρων του κράτους. Ναι. 400.000 άτομα εκμεταλλεύτηκαν το κράτος. Το βρήκες, αυτό είναι. 

Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τον οποίο τα έχω ακούσει αυτά. Μάντεψε όμως, ποια από τις 2 κατηγορίες ανθρώπων πάει μπροστά συνήθως. Αυτοί που μονίμως κατακρίνουν τους άλλους ή αυτοί που ρισκάρουν για ένα καλύτερο μέλλον. Στην Ελλάδα, πάντως, κυριαρχεί η πρώτη, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε από πρώτο χέρι.

Καλή συνέχεια.

Ακριβώς αυτό είπα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. Μιλήσα για πλήθος. 

Εσύ μου έστειλες αυτούς που έχουν αποτελεσματικότερο σύστημα παιδείας, βάσει αριστείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρα εξειδικευμένη γνώση, αφού εξετάζονται σε συσκεκριμένη, κοινή, βάση. Τα παραδείγματα που μου έφερες μετρούσαν λάθος πράγματα.

Από το σύστημα παιδείας της Ελλάδας πέρασα. Άρα έχω μία ιδέα του τί παίζει με αυτό. Επιπλέον, πολλά ξένα συγγράμματα που έπεσαν στα χέρια μου, μου έδειξαν το πως βλάπουν τη γνώση. Σου έγραψα ότι είναι πιο προσανατολισμένη η λογική τους στην αγορά εργασίας.

Για το σύστημα παιδείας του εξωτερικού δε με ενδιαφέρει. Για το δικό μας μιλάω. Αυτό επιλέγω να χρησιμοποιώ και αυτό με ενδιαφέρει. Αν γλυτώσει από μερικές "παθογένιες" θα γίνει καλύτερο.

Για το εξωτερικό δεν έψαξα και δεν κοίταξα να φύγω ποτέ στη ζωή μου.

Τέλος, έχω να νοιώσω ζήλια από 15 χρονών. Κατώτερο συναίσθημα και δε με απασχολεί. Είναι σαν ένα δηλητήριο που το πίνεις εσύ και περιμένεις να πεθάνει ο άλλος...

Στην τελευταία παράγραφο έχεις μπλέξει τα πάντα. Δεν έγραψα να μην πας όπου θέλεις. Το έγραψα και μάλιστα πολλές φορές. Επιμένεις όμως να γράφεις τα δικά σου. Προφανώς επίτηδες.

Δε μιλάω για όσους φεύγουν έξω. Μιλάω γι αυτούς μου έχουν κανονίσει να φύγουν για έξω, πριν δοκιμάσουν εδώ την τύχη τους ή χωρίς καμία προσπαθεια. Εκμεταλλεύονται τη δωρεάν παιδεία (γι αυτό είναι καλή η Ελλάδα...) και μετά φεύγουν αναθεματίζοντάς την... Αχαριστία το λένε στο χωριό μου...

Καλή συνέχεια και σε εσένα.  

23 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Μην τα λες αυτά, θα σου πει ότι Tlykog ότι είναι:

 

 

Κατάφορο ψέμα από μέρους σου.

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Το έγραψα πολλές φορές: η Ελλάδα είναι φάουλ σε αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μπορεί να μιλήσει ή να απαιτήσει κάτι.  

Το θέμα των αποφάσεων είναι τί ισχύει την ώρα που παίρνεις την αποφαση. Το να σχεδιάσεις να πας έξω γιατί βρήκες κάτι καλύτερο ή γιατί στην πορεία κάνεις επαγγελματικές επιλογές που σε οδηγούν εκεί, δεν μπορεί να κατακριθεί αυστηρά. 

... ευτυχώς που υπάρχουν γραπτά...

και αυτό μόνο στην τελευταία σελίδα των σχολίων. Το έχω γράψει και άλλες φορές.

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Tlykog είπε

Γιατί στην Ελλάδα θα κόψεις τιμολόγιο για 50.000€… Αν κόψεις δηλαδή….

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα μεγάλα μυαλά μεγαλώνουν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, με δημόσια δωρεάν παιδιά και στη συνέχεια φεύγουν στο εξωτερικό για να παράγουν βάσει αυτών που έμαθαν εδώ χωρίς να πληρώσουν τίποτα…..

Φοροδιαφυγή υπάρχει μόνο στις μικρές δουλειές.
Οι μεγάλες δουλειές είναι πάντα από επαγγελματίες που ΑΠΑΙΤΟΥΝ τιμολόγιο για ολόκληρο το ποσό επειδή θα το περάσουν στα έξοδα για να μειώσουν τον φόρο τους.

Στο παράδειγμα που ανάφερα,πήρε το πάρκινγκ με $1.000.000 με δηλωμένο όλο το εισόδημα,είναι υπάλληλος.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ και επαυξάνω.
 

Ιδιαίτερα για το τελευταίο,ένας  μηχανικός κοστίζει άνετα 200.000€ για να σπουδάσει (φροντιστήρια πριν τις πανελλαδικές,ίσως και κατά τις σπουδές,ενοίκια,κλπ. Μόνο στο δημόσιο  κοστίζει  πάνω από  80.000€ ο κάθε φοιτητής ).

Όταν φεύγουν 1000  μηχανικοί για εξωτερικό,φεύγουν και 200 εκατομμύρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Tlykog είπε

 

46 λεπτά πριν, Tlykog είπε

και αυτό μόνο στην τελευταία σελίδα των σχολίων. Το έχω γράψει και άλλες φορές.

"Αυτό μόνο στην τελευταία σελίδα των σχολίων" γιατί είδες ότι εκτός από μένα, σου απάντησαν κι άλλοι και άρχισες να αναδιπλώνεσαι σιγά σιγά σε κάθε σχόλιο, όπου προσπαθείς να το αλλάξεις λίγο, να βάλεις κι άλλες μεταβλητές, να πεις μετά "ναι αλλά η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτα" γιατί παρέχει αυτά που παρέχει κλπ. Έτσι, να αμβλυνουμε λίγο αυτά που είπαμε αρχικά, ε;

Το αρχικό σου σχόλιο έλεγε:

17 ώρες πριν, Tlykog είπε

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση που Έλληνες σπουδάζουν, δωρεάν, στην Ελλάδα ΕΧΟΝΤΑΣ κανονίσει να φύγουν κατευθείαν για έξω μετά τις σπουδές...

Και σε ένα από τα επόμενα σχόλια:

15 ώρες πριν, Tlykog είπε

Πχ σπουδάζεις Ελλάδα και στο καπάκι πας Αγγλία. Η Ελλάδα έχει ξοδέψει ένα σκασμό χρήματα για όλη τη δωρεάν παιδεία που σου πρόσφερε από 1η δημοτικού και η Αγγλία δεν έχει ξοδέψει ούτε μία λίρα. η Ελλάδα τί παίρνει από εσένα; Τίποτα απολύτως

Σύγκρινε το με αυτό που ανέφερε ο συμφορουμιτης για δύο από τα παιδιά του post:

3 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Για τους 2 που ξέρω θέλουν να φύγουν εξωτερικό

Αν, δηλαδή, φύγουν κατευθείαν, για σένα είναι "εκμεταλλευτές" των πόρων του κράτους και πρέπει να "σου πληρώσουν" τα λεφτά που ξόδεψε για να τους σπουδάσει.

Υποκριτικό, λοιπόν, να λες στο πρώτο σχόλιο σου, στην πρώτη γραμμή "μπράβο στα παιδιά".

 

Υ.Γ. Θα μου πεις "γιατί απαντάς, αφού είπες ότι δε θα απαντήσεις". Ναι, γιατί έχεις την κακή συνήθεια να λες ότι "υπάρχουν γραπτά", αλλά αυτά τα γραπτά να τα τροποποιείς συνεχώς, προσθέτοντας πράγματα. Κι εμείς κάνουμε αλλαγές, να διορθώσουμε κανένα συντακτικό ή γραμματικό λάθος εκ παραδρομής. Εσύ δεν έχεις αφήσει σχόλιο χωρίς edit για να προσθέσεις πράγματα.

Εντάξει, πολύ ασχολήθηκα. Άλλωστε, στο forum την ξέρουμε την τακτική. Πες, πες, κάτι θα μείνει, ας έχω το τελευταίο σχόλιο. Ειλικρινά, μπορείς να γράψεις/τροποποιήσεις όσα σχόλια θες, χωρίς απάντηση. Πέταξα στα σκουπίδια ήδη υπερβολικά πολύ χρόνο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Tlykog είπε

Επαίσχυντα είναι τα νούμερα που δείχνουν ανθρώπους να έχουν απόφασίσει από τα 17  να πάνε έξω και να ζήσουν εκεί. Δίνουν εξετάσεις, σπουδάζουν δωρεάν και φεύγουν πριν καν πάρουν το πτυχίο στο χέρι τους. Με το που τελειώσουν και το τελευταίο μάθημα βρίζοντας και την Ελλάδα, μπαίνοντας στο αεροπλάνο, που δεν δίνει ευκαιρίες στους νέους...

Για να τους πληρώνει τις σπουδές, δωρεάν υγεία, επιδόματα κτλ είναι οκ η Ελλάδα...

Από οικονομικής πλευράς είναι απαράδεκτο και ανήθικο από μέρους τους. Η οικονομία αιμοραγεί από τέτοιες κινήσεις. Η οικονομία των άλλων χωρών, που θα τους δεχτούν, ανθίζει από αυτό το γεγονός.

Πχ σπουδάζεις Ελλάδα και στο καπάκι πας Αγγλία. Η Ελλάδα έχει ξοδέψει ένα σκασμό χρήματα για όλη τη δωρεάν παιδεία που σου πρόσφερε από 1η δημοτικού και η Αγγλία δεν έχει ξοδέψει ούτε μία λίρα. η Ελλάδα τί παίρνει από εσένα; Τίποτα απολύτως.

Πας Αγγλία. Αν παράγεις, τότε πληρώνεις φόρους, συμβάλεις στην οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξή της. Αν δεν παράγεις, τα έξοδα είναι τεράστια, οπότε γυρίζεις Ελλάδα. Τί έχασε η Αγγλία; Τίποτα.

Ε, όχι να πάρουν πτυχίο και να κάτσουν εδώ να γίνουν σερβιτόροι ή πακετάδες για να πληρώσουν φόρους στο Ελληνικό κράτος. Κι εγώ σπούδασα και δεν πλήρωσε το κράτος τίποτα για εμένα, είτε έμπαινα στην αίθουσα ή όχι τα ίδια λεφτά τρώνε για το ίδρυμα. Τα δε βιβλία ήταν εκτυπωμένα από την σχολή από σημειώσει καθηγητών και ήταν και καλύτερα μη σου πω, σήμερα δίνουν βιβλία του εμπορίου και κάθονται στην βιβλιοθήκη να σκονίζονται, πάλι με τις φωτοτυπίες από τους καθηγητές κάνουν μαθήματα και όταν δεν είχαν γραφική ύλη τα πληρώναμε εμείς.

Δωρεάν υγεία... δηλαδή τι; Εγώ όσο ήμουν φοιτητής δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου σε εξεταστικό κέντρο όπως και όλοι μου οι γνωστοί. Επιδόματα... λογικά θα είναι νέο μέτρο αυτό, εμείς δεν πήραμε πάλι δραχμή και μάλιστα στις Σέρρες δεν έχει καν εστίες, όσοι δεν ήταν από εδώ νοίκιαζαν (εγώ είμαι Σερραίος γι΄' αυτό και πέρασα Σέρρες για να μπορέσω να σπουδάσω).

Το σχολείο ναι, κοστίζει, γιατί έχεις μία τάξη με 10~20 παιδιά και έναν καθηγητή, στο πανεπιστήμιο έχεις 400 άτομα σε μία αίθουσα και έναν καθηγητή ο οποίος μπορεί να κάνει την δουλειά του μπορεί και όχι.

Στην Ιρλανδία που παράγουν τεχνολογία κάτι σχολές πληροφορικής και γενικώς με επιστήμες τεχνολογίας, τους φοιτητές τους αρπάζουν πριν καν πάρουν πτυχίο γιατί τους έχουν ανάγκη. Στην Ελλάδα η εργασία έχει καταντήσει προνόμιο όχι δικαίωμα.

Και για να μην νομίζεις ότι ζω στο εξωτερικό, εγώ σπούδασα πληροφορική και όλα μου τα χρήματα τα βγάζω μέσω διαδικτύου και μένω Ελλάδα. Δεν είναι σταθερή δουλειά αλλά από το να εργάζομαι για 700 ευρώ το προτιμώ. Για την Ελληνική οικονομία θεωρούμαι τουρίστας εδώ. Δεν έχω πάρει ούτε μισό επίδομα στην ζωή μου. Έχω γνωστό ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια μπαίνει συνεχώς σε ΕΣΠΑ γιατί έχουν μπάρμπα στον ΟΑΕΔ. Αυτοί να σου φταίνε όχι ο πτυχιούχος που έφυγε για να μπορέσει να ζήσει.

Δεν σε ενοχλούν κάτι τύποι που βολεύτηκαν στο δημόσιο με απολυτήριο δημοτικού/γυμνασίου και κάποιοι βγήκαν σύνταξη στα 45 τους με ΕΦΑΠΑΞ και μισθό/σύνταξη 3~4 χιλιάρικα τον μήνα και θυμώνεις που δεν κάθεται ο σπουδασμένος εδώ να εργάζεται για βασικό μισθό να πληρώνει φόρους ώστε να μπορούν κάποιοι αγράμματοι να ζουν δημοσία δαπάνη.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...