sdikr Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε Το ξέρω αυτό. Η ερώτηση είναι η εξής, εγώ τί κάνω εφόσον αυτός είναι και δεξιά και έχω και STOP και από τον ΚΟΚ είμαι υποχρεωμένος να παραχωρήσω προτεραιότητα; . Τα είπα και πιο πάνω βασικά. Σκέψου εάν τρακάραμε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμένα. Στο στοπ οφείλεις να σταματήσεις και να ξεκινήσεις μόνο αν βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κίνδυνος, το ίδιο πρέπει να κάνει και αυτός μετά όταν ξεκινήσει απο στάση πρέπει να βεβαιωθεί πως ο δρόμος έχει αδειάσει πριν ξεκινήσει, ακόμα και αν είχε πράσινο φανάρι.
Πετρος1990a Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, sdikr είπε να ξεκινήσεις μόνο αν βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κίνδυνος Υπήρχε κίνδυνος, να ξεκινήσει ο άλλος το αυτοκίνητο και να με τρακάρει.
agnostos13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, Engimek είπε Μου έχει τύχει σε διασταυρώσεις ουκ ολίγες φορές. 'Υπερβολικά ευγενικοί' άνθρωποι κάνουν την χειρονονομία 'πέρνα' παρότι έχουν προτεραιότητα. Καταλήγουμε να παίζουμε την κολοκυθιά με νοηματική 'μα όχι πέρνα εσύ δεν θέλω χάρη!' Συμβουλεύω σε τέτοιες περιπτώσεις να επιμένεις (γενικά μιλάμε όχι εδώ που ο άλλος έπαιζε κομπολόι) γιατί οτιδήποτε και να γίνει εσύ θα φταις. Ή περίπτωση που έχεις STOP, σου κάνει ο άλλος νόημα να περάσεις, μέχρι να σιγουρευτείς οτι δεν έχεις καταλάβει λάθος περνάνε μερικά δευτερόλεπτα και του κορνάρουν από πίσω να φύγει... Αν φύγετε μαζί την πάτησες! 1
sdikr Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε Υπήρχε κίνδυνος, να ξεκινήσει ο άλλος το αυτοκίνητο και να με τρακάρει. Απο την στιγμή που ήσουν μέσα στον δρόμο είχε υποχρέωση να περιμένει, εσύ τήρησες το στοπ, σταμάτησες εντελώς, τσέκαρες πως δεν έρχεται κάποιος, πως δεν υπάρχει κάποιος μέσα στην διασταύρωση και ξεκίνησες 2
agnostos13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε Υπήρχε κίνδυνος, να ξεκινήσει ο άλλος το αυτοκίνητο και να με τρακάρει. Όταν έχεις STOP, αν δεν προλαβαίνεις να περάσεις, απλά δεν περνάς. Αυτό λέει ο νόμος! Περιπτώσεις που ο άλλος σου κάνει νοήματα ή έχει κάνει στάση (πχ μπορεί να προσπαθεί να παρκάρει, να δει οτι δεν χωράει και να φύγει από "πάνω" σου) ή πάει με 100 και δεν προλαβαίνεις να τον δεις, χρειάζονται μάρτυρες για να αποδειχθούν (και αν αποδειχθούν). Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ξεμείνεις πάνω στη διασταύρωση από τεχνικό πρόβλημα ή λόγω του οτι σε έκοψε πεζός που διασχίζει το δρόμο και πέσει ο άλλος πάνω σου (που έρχεται από απόσταση) τι γίνεται. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2023 από agnostos13
Πετρος1990a Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Απο την στιγμή που ήσουν μέσα στον δρόμο είχε υποχρέωση να περιμένει, εσύ τήρησες το στοπ, σταμάτησες εντελώς, τσέκαρες πως δεν έρχεται κάποιος, πως δεν υπάρχει κάποιος μέσα στην διασταύρωση και ξεκίνησες Κατάλαβα, ευχαριστώ για την εξήγηση. Άρα ήμουν νόμιμος βάση του ΚΟΚ (εκτός της κόρνας). Είναι άλλο ζήτημα εάν αυτός είναι κακόβουλος και επιδιώκει να τρακάρει.
sdikr Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε Κατάλαβα, ευχαριστώ για την εξήγηση. Άρα ήμουν νόμιμος βάση του ΚΟΚ (εκτός της κόρνας). Είναι άλλο ζήτημα εάν αυτός είναι κακόβουλος και επιδιώκει να τρακάρει. Δες και αυτό σχετικά https://www.carandmotor.gr/symboyles/parabiasi-stop-pote-apallassetai-o-odigos
Πετρος1990a Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sdikr είπε Δες και αυτό σχετικά https://www.carandmotor.gr/symboyles/parabiasi-stop-pote-apallassetai-o-odigos Το έχω διαβάσει. Ο ΚΟΚ ως ένα βαθμό υποθέτει ότι οι οδηγοί έχουν καλές προθέσεις. Από εκεί και ύστερα είναι νομικά θέματα στα οποία ως γνωστόν δύσκολα βρίσκεις άκρη. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2023 από Πετρος1990a
sdikr Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Πετρος1990a είπε Το έχω διαβάσει. Ο ΚΟΚ ως ένα βαθμό να υποθέτει ότι οι οδηγοί έχουν καλές προθέσεις. Από εκεί και ύστερα είναι νομικά θέματα στα οποία ως γνωστόν συνήθως δεν βρίσκεις άκρη. Και εκεί αν πάει μπορείς, καθώς αν υπάρξει σύγκρουση θα είναι εμφανές το ότι έγινε με χαμηλή ταχύτητα και θα μπορεί να αποδειχθεί το ότι ήταν σταματημένος και ξεκίνησε καθώς και το σημείο πρόσκρουσης Αλλά ναι αυτό με τις καλές προθέσεις ισχύει, υπάρχουν τόσες περιπτώσεις που κάποιος κάνει κακόβουλα όπισθεν και πέφτει πάνω σου και αντέ να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας 1
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Το να ξεκινήσεις σιγά σιγά να μπεις στην διασταύρωση όσο ο άλλος είναι σταματημένος, ενέχει απειροελάχιστο κίνδυνο να τρακάρεις διότι θα έχεις στο νου σου το άλλο όχημα. Ακόμα και αν ξεκινήσει όσο έχεις μπει μέσα, δεν θα σε προλάβει, εκτός αν φύγει πατητός σπινιάροντας και δεν βλέπει καν μπροστά του. Στην τελευταία περίπτωση το τρακάρισμα θα έχει γίνει καθαρά λόγω ηλιθιότητας του άλλου, όχι όμως για λόγους που έχουν να κάνουν με την προτεραιότητα 1
Πετρος1990a Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους (τους on topic). Ας κάνω μια ανακεφαλαίωση για να κλείσει το θέμα. Ο ΚΟΚ έχει γραφτεί για την απρόσκοπτη χρήση των δρόμων για όσους τους χρησιμοποιούν και με γνώμονα ότι αυτοί, κατά κανόνα, κάνουν ορθή χρήση του. Για λόγους πληρότητας αναφέρει και κάποιες συχνές περιπτώσεις κακής χρήσης και πώς να τις αντιμετωπίσεις (πχ όταν κάποιος σε προσπερνάει ακόμα και εάν αυτό απαγορεύεται και είναι επικίνδυνο, τότε είσαι υποχρεωμένος να επιβραδύνεις). Από εκεί και ύστερα κάθε νόμος και κάθε κώδικας όσο εκτενής και εάν είναι, πιθανότατα εμπεριέχει "παραθυράκια". Για αυτό το θέμα υπάρχουν τα δικαστήρια. Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, το STOP υπάρχει για την αποφυγή ατυχήματος σε περίπτωση διερχόμενου οχήματος στην κάθετη οδό. Το να παρκάρει κάποιος άλλος εκεί για να σε εμποδίσει αποτελεί ξεκάθαρα αθέμιτη χρήση του ΚΟΚ και κατάχρηση της προτεραιότητάς του. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2023 από Πετρος1990a
BertaJourdan Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 19 ώρες πριν, Dantε είπε Τον σπας στο ξυλο (νομιμα). Αν μπορεις, αν δεν μπορεις? ή χειροτερα ακομα, σε σπασει αυτος στο ξυλο? (παρανομα)
Dark_Nightfall Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Στις 25/5/2023 στις 7:52 ΠΜ, BertaJourdan είπε Αν μπορεις, αν δεν μπορεις? ή χειροτερα ακομα, σε σπασει αυτος στο ξυλο? (παρανομα) Θα πρέπει πρακτικά (λόγω του ότι κυκλοφορούν πολλοί μαλάκες) να τσακώνεσαι σχεδόν καθημερινά , μπορείς από την άλλη να βάλεις μια dash cam και αχρείαστη να είναι.
Narayan Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Στις 23/5/2023 στις 4:15 ΜΜ, Πετρος1990a είπε Η δική μου άποψη είναι, από ότι τουλάχιστον έχω καταλάβει από τον ΚΟΚ που τον έχω φρέσκο: Μάλλον έπρεπε να περιμένω όσο και εάν καθυστερούσε επειδή είναι και δεξιά και έχω και STOP. Άρα παραχωρώ προτεραιότητα τελεία και παύλα. Δεν λέει στον ΚΟΚ για πόση ώρα θα πρέπει να περιμένω για να περάσει. Όπως αυτές οι εικονίτσες αν τις θυμάστε στο τεστ που ρωτάνε ποιο αυτοκίνητο πρέπει να περάσει πρώτο. Άρα συμπεραίνω ότι αυτός έπρεπε να περάσει πρώτος. Όταν πέρναγα εξετάσεις ήταν στο όχημα ο εξεταστής, ο δάσκαλός μου και μία άλλη κοπέλα που έδινε και αυτή. Όταν ήρθε η σειρά της κοπέλας, σταματάει σε στοπ και περιμένει να περάσει αυτοκίνητο που έρχοταν από δεξιά αλλά ήταν μακριά, ένα τετράγωνο μακριά. Την ρωτάει ο εξεταστής, -"Γιατί δεν περνάς;" Του απαντάει αυτή, -"Περιμένω να περάσει το άλλο αυτοκίνητο που έρχεται." -"Αν ερχόταν από Λαμία δηλαδή θα τον περίμενες να περάσει; Κόπηκες." Βάσει της λογικής του Κώδικα είχε άδικο, αλλά βάσει του πως πρέπει να σκέφτεται ένας οδηγός είχε δίκιο. Αν έκαναν όλοι όπως η κοπέλα δεν θα περνάγαμε ποτέ τα στοπ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.
liakinen Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 28 λεπτά πριν, Narayan είπε Βάσει της λογικής του Κώδικα είχε άδικο, αλλά βάσει του πως πρέπει να σκέφτεται ένας οδηγός είχε δίκιο. Αν έκαναν όλοι όπως η κοπέλα δεν θα περνάγαμε ποτέ τα στοπ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Δηλαδή την έκοψε ενώ βάση ΚΟΚ ήταν σωστή; Ένας νέος οδηγός - άπειρος που ακόμα και στην εκκίνηση έχει μία καθυστέρηση δεν "οφείλει" να είναι διπλά προσεκτικός; ακόμα και την ταχύτητα των άλλων δεν μπορεί να υπολογίσει καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα