Προς το περιεχόμενο

Huawei Watch 4 Pro Review


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα τελευταία χρόνια, η Huawei έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τα smartwatches της και συγκεκριμένα τις premium προτάσεις.

Σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική (μιας που το κόστος ενός τέτοιου ρολογιού ξεπερνά άνετα αυτό ενός καλού smartphone το οποίο, υποτίθεται, πλαισιώνει) κατηγορία τοποθετείται και το Watch 4 Pro, η πιο πρόσφατη έκδοση του Pro μοντέλου της κινεζικής εταιρείας. Σε τι βαθμό όμως δικαιολογεί το Huawei Watch 4 Pro τα €549 που θα σας στοιχίσει στην καλύτερη περίπτωση -γιατί όπως θα δούμε, η ακριβή του εκδοχή φτάνει τα €649; Ας το αναλύσουμε…

Εμφάνιση – Σχεδιασμός

Από αισθητικής πλευράς, το Watch 4 Pro είναι ένα από τα πιο όμορφα smartwatches που έχουμε δει ως τώρα. Στα 48 χιλ. βλέπετε, δεν το λέτε ακριβώς μικροκαμωμένο. Αν μάλιστα ο καρπός σας είναι μικρού μεγέθους, τότε το ρολόι θα μοιάζει ακόμα πιο ογκώδες. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση άκομψο ή αντιαισθητικό. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου αεροδιαστημικού τύπου. Μάλιστα, ο ακριβής τύπος του τελευταίου είναι το λεγόμενο TC4, ένα κράμα 5ης βαθμίδας (Ti 6Al-4V) το οποίο είναι ακόμα πιο ανθεκτικό από το αγνό τιτάνιο, αντέχοντας σε θερμοκρασίες έως και 315οC -θεωρείται ως κράμα «ειδικών αποστολών» σε αεροδιαστημική, κατασκευές, βιοϊατρική και μηχανολογία.

image.jpeg.814a2e304e215b966770ec6adc63e860.jpeg

image.jpeg.9408ee5dbc1c67c41586ba70a570288b.jpeg image.jpeg.cf207b9900d202f7bf061ddba26fef4c.jpeg

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδιαβροχοποίηση βάσει πιστοποίησης IP68, την αντοχή σε πίεση 5 ΑΤΜ για καταδύσεις σε βάθος έως και 30 μέτρα και βέβαια το κρύσταλλο από ζαφείρι που προστατεύει την πρόσοψη του ρολογιού, καθιστούν το Watch 4 Pro ιδανικό για κάθε είδους δραστηριότητα, όσο extreme κι αν είναι. Το κράμα τιτανίου που λέγαμε μάλιστα, είναι και αρκετά ελαφρύ: το ρολόι σκέτο, δε ζυγίζει πάνω από 48 γραμμάρια. Η δε υφή του είναι τέτοια, που του επιτρέπει να «στέκεται» σε κάθε εμφάνιση, όσο επίσημη κι αν είναι αυτή. Έρχεται μάλιστα σε δύο εκδόσεις: μία με καφέ δερμάτινο λουράκι και μία με μπρασελέ, επίσης από τιτάνιο: από αυτές, μόνο η δεύτερη προσφέρει την προαναφερθείσα αντοχή σε πίεση υπό το νερό. Κατά τα άλλα οι δυο τους είναι ολόιδιες, τόσο ως προς το design, όσο και σχετικά με τις λειτουργίες.

Στα δεξιά του, το Watch 4 Pro διαθέτει μία κορώνα, με το πάτημα της οποίας εμφανίζονται οι εγκατεστημένες σε αυτό εφαρμογές. Κάτω από αυτή θα βρείτε το δεύτερο κουμπί του ρολογιού με το οποίο αποκτάτε πρόσβαση σε apps που τρέξατε πρόσφατα. 

Οθόνη

Η οθόνη του smartwatch είναι τύπου LTPO και καταλαμβάνει το 71,72% της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψής του, μια συμπαθητική επίδοση που μάλιστα είναι βελτιωμένη κατά 5,3% σε σχέση με το Watch 3 Pro. Το μαύρο πλαίσιο έχει περιοριστεί σημαντικά ενώ η παρουσία 3D κυρτού γυαλιού, κάνει το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

image.jpeg.663fad0b02f411f81d06c4254e4c61dd.jpeg

Η Huawei, εμπνευσμένη από το τελευταίο σύνορο έχει προσθέσει στο ρολόι επτά διαφορετικές προσόψεις με ισάριθμα ουράνια σώματα: τη Γη, τον Άρη, την Αφροδίτη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ερμή και τη Σελήνη. Όλα τους είναι εντυπωσιακά υιοθετώντας διάφορα sci-fi στοιχεία (τετραγωνισμένη γραμματοσειρά, δυνατότητα αποτύπωσης των συντεταγμένων σας κλπ). Αν δεν είστε φαν του διαστήματος πάντως, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από 20.000 και βάλε προσόψεις.

Λειτουργίες – Επιδόσεις

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση στο Watch 4 Pro, ήταν η ευχάριστη εμπειρία χρήσης του. Η Huawei μελέτησε άψογα τον ανταγωνισμό, ακούγοντας παράλληλα το feedback των πελατών της, με αποτέλεσμα να μας παρουσιάσει μία συσκευή που προσφέρει απόλυτα ομαλό τρόπο χειρισμού. Η σύζευξη του ρολογιού με το smartphone γίνεται στη στιγμή, ενώ απαιτείται το Huawei Health για τη διαχείριση του τελευταίου. Τα διαθέσιμα widgets θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη ενώ οι επιλογές παραμετροποίησης σε συνδυασμό με τον Huawei Assistant θα σας επιτρέψουν να φέρετε το Watch 4 Pro στα μέτρα σας.

image.jpeg.0017fa0d34399e31aa73e0f3b2a4ccf5.jpeg

Το ρολόι είναι σε θέση να καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις σας, ενσωματώνοντας τριψήφιο αριθμό λειτουργιών άσκησης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και κάποιες που δε θα μαντεύαμε ούτε με αίτηση (οδήγηση σε αγώνες γκολφ, ελεύθερη κατάδυση κ.α.). Για τους λάτρεις του ποδηλάτου υπάρχουν οι Petal Maps, χάρτες που όμως είναι σχεδιασμένοι για χρήση μέσω smartwatch, χωρίς smartphone δηλαδή. Το Watch 4 Pro θα σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο της επιστροφής αν ξεχαστείτε σε τέτοιο βαθμό κατά το τρέξιμο που χάσετε την αίσθηση του χώρου, με την AI να αναλαμβάνει χρέη personal trainer συμβάλλοντας στην αξιολόγηση και τη βελτίωση των επιδόσεών σας στο τρέξιμο. Last but not least εδώ, τα activity rings που ναι μεν θυμίζουν Apple Fitness αλλά μας άρεσαν πολύ!

Αν τα παραπάνω σας φάνηκαν εντυπωσιακά (hint: είναι), περιμένετε να διαβάσετε τι κάνει το Watch 4 Pro στον τομέα της προληπτικής υγείας. Αν το κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι η κάτω του πλευρά είναι γεμάτη αισθητήρες, κάτι απαραίτητο με όλα αυτά που προσφέρει. Είναι σε θέση να πραγματοποιεί έλεγχο του αναπνευστικού σε πραγματικό χρόνο αξιολογώντας την αναπνοή σας, τα επίπεδα SpO2, ακόμα και τυχόν βήχα που μπορεί να έχετε, ενημερώνοντάς σας αν κάτι δεν πάει καλά. Αν το lifestyle σας δεν είναι και το πιο υγιεινό (βλ. καπνιστές, κατοίκους επιβαρυμένων περιοχών κλπ), έχετε έναν ακόμα λόγο να εξετάσετε το Watch 4 Pro. Το ρολόι προσφέρει ακόμα δυνατότητες ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ανίχνευσης αρτηριακής ακαμψίας και ελέγχου ποιότητας ύπνου.

Κερασάκι στην τούρτα, η λειτουργία Health Glance χάρη στην οποία σας δίνει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ευεξίας σας μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Συνδυάζοντας αισθητήρες και αλγορίθμους και με το πάτημα ενός κουμπιού, το Watch 4 Pro θα σας δώσει μία πλήρη έκθεση της κατάστασης του οργανισμού σας μέσα σε ένα λεπτό. Το Huawei Health μάλιστα προσφέρει πλέον και τάσεις, έτσι ώστε να βλέπετε την εξέλιξη που έχουν οι διάφοροι δείκτες σας κι αν κάτι δε σας αρέσει, είτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του συστήματος και να προσπαθήσετε να το βελτιώσετε, είτε να ενημερώσετε άμεσα τον γιατρό σας. Υπάρχει και δυνατότητα να μοιραστείτε στοιχεία με άλλους χρήστες που όμως τη βρήκαμε κομματάκι… αδιάκριτη.

image.jpeg.a208b366ab864eda8381ed877a7e14c7.jpeg

Η Huawei έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και σε ό,τι έχει να κάνει με τη μπαταρία του ρολογιού. Ενεργοποιώντας το Smart Mode, το Watch 4 Pro άντεξε λίγο πάνω από τέσσερις ημέρες τυπικής χρήσης, ενώ στο Ultra-long Battery Life Mode, το διάστημα αυτό «εκτοξεύτηκε» στις τρεις βδομάδες (σχεδόν 21 ημέρες).

Η δε φόρτιση απαιτεί όλη κι όλη μιάμιση ώρα. Αν δεν έχετε τόσο χρόνο, τότε υπολογίστε ότι με 15-20 λεπτά, το smartwatch σας θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται για μια ολόκληρη μέρα σας. Σημειώστε ότι για να πετύχετε τους παραπάνω χρόνους, θα πρέπει να ξεχάσετε τη λειτουργία always on της οθόνης (μικρό το κακό, πιστέψτε μας). Το Watch 4 Pro, τέλος, υποστηρίζει και eSIM, είτε χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό με το smartphone σας (μέσω One Number), είτε με ανεξάρτητο αριθμό, για κλήσεις και μηνύματα άνευ τηλεφώνου, υποστηρίζοντας και τους δύο παρόχους που προσφέρουν παρόμοια υπηρεσία στη χώρα μας (Cosmote και Vodafone).

Συμπέρασμα

Είναι υπέροχο οπτικά. Είναι αδιαμφισβήτητα ανθεκτικό. Είναι πραγματικά «έξυπνο» ως προς τον τρόπο λειτουργίας. Είναι πλήρες από άποψη υπηρεσιών. Το Watch 4 Pro είναι premium σε όλα, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής του. Αν έχετε βγει στη γύρα για ένα πραγματικά κορυφαίο ρολόι, η πρόταση της Huawei έχει κερδίσει με το σπαθί της τη θέση της στη λίστα σας ακόμα και είστε κάτοχος iPhone.

 


Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όταν όμως δεν έχεις εφαρμογές τύπου Spotify, ή δυνατότητα πληρωμών με κάρτα, ή κάποιας έστω αλληλεπίδρασης δε παύει να είναι ένα ακριβό Casio χωρίς λόγο ύπαρξης

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 minutes ago, cmak said:

Όταν όμως δεν έχεις εφαρμογές τύπου Spotify, ή δυνατότητα πληρωμών με κάρτα, ή κάποιας έστω αλληλεπίδρασης δε παύει να είναι ένα ακριβό Casio χωρίς λόγο ύπαρξης

αν ειχε spotify θα το εψηνα πολυ παντως αλλα με χαλαει αυτο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι πανεμορφο και ειναι ΡΟΛΟΙ δεν θυμιζει το παιδικο τετραγωνο casio σαν της apple. τα ακριβα και ωραια ρολογια εχουν αυτο το σχεδιο και υλικα

  • Like 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, cmak είπε

Όταν όμως δεν έχεις εφαρμογές τύπου Spotify, ή δυνατότητα πληρωμών με κάρτα, ή κάποιας έστω αλληλεπίδρασης δε παύει να είναι ένα ακριβό Casio χωρίς λόγο ύπαρξης

Οι πληρωμές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Ειδικά τώρα που πέρασαν όλες οι τράπεζες στο google pay

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

53 minutes ago, sabrewulf said:

Οποιοδήποτε προϊόν προέρχεται από κινα εδώ μέσα τη μία μας ξινίζει την άλλη μας βρωμάει μόνο μία είναι η κορυφή εκεί δεν βγάζουμε άχνα....

μηπως επειδη τα προιοντα απο κινα δεν εχουν πληρη υποστηριξη????

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η παγκοσμιοποίηση φθίνει και υποβαθμίζεται σε περιφερειοποίηση εξαιτίας του ccp. Η κίνα εκμεταλεύτηκε την παγκοσμιοποίηση μόνο στο να εισρεύσουν χρήματα και όχι στο να εκρεύσουν, μιλάμε για χώρα με capital controls επί της ουσίας που επιδοτεί τη βιομηχανία της εως ότου κλείσουν όλοι οι ανταγωνιστές της (βλεπε αγορα σπάνιων γαιών), κακοποιόντας το status "developing economy" στον παγκοσμιο οργανισμο εμπορίου WTO. 

Τούτου λεχθέντος, δεν βλέπω το λόγο να αγοράσω κάποιο κινέζικο προιόν όχι γιατί δεν αξίζει αλλά γιατί απλά είναι κινέζικο. Καιρός είναι η δύση να τους δει όπως βλέπουν αυτοί εμάς.

Επεξ/σία από MetaTech
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, geomrk είπε

μηπως επειδη τα προιοντα απο κινα δεν εχουν πληρη υποστηριξη????

Ολα τα προϊόντα από κινα δεν έχουν υποστήριξη?τα βάζουμε όλα σε ένα κουβά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

12 ώρες πριν, sabrewulf είπε

Ολα τα προϊόντα από κινα δεν έχουν υποστήριξη?τα βάζουμε όλα σε ένα κουβά?

οχι ολα αλλα αυτα που "ξινιζουν" και "βρωμανε" συνηθως εχουν καποια drawbacks οπως αυτο το ρολοι

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, geomrk είπε

 

οχι ολα αλλα αυτα που "ξινιζουν" και "βρωμανε" συνηθως εχουν καποια drawbacks οπως αυτο το ρολοι

 

6 λεπτά πριν, sabrewulf είπε

Τα οποία είναι?θες να μου πεις δηλαδή ότι η άλλη....έχει μόνο υπέρ και κανένα κατά...εντάξει.καποιος έφτιαξε το τέλειο σε όλα ....ειδικά η μπαταρία... προσωπικά με αυτά τα σχόλια εδώ μέσα αυτό που καταλαβαίνω είναι πώς τα drawbacks υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό κάποιων φανατισμένων και αυτά δεν έχουν να κάνουνε με τα χαρακτηριστικά του ρολογιού αλλά με τα χαρακτηριστικά της φιγούρας και του φαίνεσθαι 🤣

 

 

Επεξ/σία από sabrewulf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, hellghan said:

Οι πληρωμές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Ειδικά τώρα που πέρασαν όλες οι τράπεζες στο google pay

To Google pay ή όποιο "..Pay", είναι πλέον απαραίτητο στο ρολόι. Εκτός αν κάποιος το πάρει για πολύ συγκεκριμένο λόγο (π.χ. μόνο για κολύμβηση ή τρέξιμο). Αλλά και πάλι, δε θα ήθελα να λείπει κάτι τόσο βασικό ακόμα και αν δεν είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...