Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft εξέτασε το ενδεχόμενο εξαγοράς της Bungie και της Sega για την ενίσχυση του Xbox Game Pass


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως έγινε γνωστό από εσωτερικά έγγραφα από την ακρόαση της FTC κατά της Microsoft, η Microsoft εξέταζε το ενδεχόμενο εξαγοράς τόσο της Bungie όσο και της Sega.

 

Σε ένα email που είδε η ιστοσελίδα The Verge, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, έγραψε τόσο στον CEO της Microsoft, Satya Nadella, όσο και στην οικονομική διευθύντρια της Microsoft, Amy Hood, ζητώντας έγκριση στρατηγικής για να προσεγγίσει τη Sega Sammy σχετικά με μια πιθανή εξαγορά των στούντιο παιχνιδιών της Sega. Ο Spencer πίστευε ότι η Sega είχε δημιουργήσει ένα καλά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών σε διάφορα τμήματα με παγκόσμια γεωγραφική απήχηση και θα βοηθούσε στην επιτάχυνση του Xbox Game Pass τόσο εντός όσο και εκτός κονσόλας.

Η Microsoft πίστευε ότι μια εξαγορά της Sega θα προωθούσε τις συνδρομές του Xbox Game Pass σε PC, κονσόλα και cloud. Η παγκόσμια απήχηση της αγαπημένης IP της Sega θα βοηθούσε στην επέκταση της εμβέλειας του Xbox Game Pass σε νέα κοινά σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ασία, όπου το τοπικό περιεχόμενο είναι κρίσιμο για την επιτυχία. Η Sega θα προσέφερε επίσης αξία στις συναλλαγές παιχνιδιών για ευκαιρίες νέων εσόδων στο μέλλον.

image.png.6ec84c710895f7ec633e58132b806486.png

Το σχετικό έγγραφο

Δεν είναι σαφές τι συνέβη με την εξαγορά της Sega και αν ο Nadella ενέκρινε τελικά τις συνομιλίες. Όμως, σε ένα εσωτερικό έγγραφο της Microsoft για τον έλεγχο των συγχωνεύσεων του Απριλίου 2021, η Sega εξακολουθούσε να αναφέρεται ως βασικός στόχος. Η Microsoft είχε εντοπίσει βασικούς τομείς για εξαγορές σε PC, κινητά και κονσόλες σε διάφορες αγορές και η Sega, η Bungie, η Zynga και η IO Interactive ήταν μέρος ενός αριθμού εταιρειών που η Microsoft εξέταζε σοβαρά την εξαγορά τους.

Η Bungie, ένα στούντιο που ανήκει πλέον στη Sony, ήταν στη λίστα, με το εσωτερικό έγγραφο της Microsoft να αναφέρει ότι "η εξαγορά της Bungie θα περιλαμβάνει την εξασφάλιση πολύτιμου IP, του Destiny (και της κοινότητάς του) και την ενσωμάτωση της υποδομής dev & live ops στα Xbox Game Studios". Η Microsoft είχε εντοπίσει έναν κίνδυνο για την Bungie, παράλληλα με την επένδυση μειοψηφικού μεριδίου της NetEase ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Σημείωσε επίσης ότι το Destiny ήταν ένας από τους "τίτλους με τις περισσότερες ώρες gameplay στην έκδοση του Game Pass για κονσόλες".

Η εταιρεία ανάπτυξης του Hitman, IO Interactive, ήταν επίσης στην "τελική λίστα παρακολούθησης" το 2021, μαζί με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όπως οι Thunderful, Supergiant Games, Niantic, Playrix και Zynga. Η Microsoft βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της Zynga πριν στρέψει τελικά την προσοχή της προς την Activision Blizzard για τις φιλοδοξίες της στα smartphones ενώ η Zynga εξαγοράστηκε τελικά από την Take-Two. Δεν είναι σαφές αν η Microsoft είχε συνομιλίες με τις άλλες εταιρείες που επικεντρώνονται στο mobile gaming.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Παίζει να έφαγε και άκυρο από την Sega. Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες δεν θέλουν τις εταιρίες τους σε gaijins

Καλύτερα

Θυμίζω το φιάσκο με την Ms και την platinum και τι έκανε η platinum σε Nintendo και ps..

Καλύτερα να μην βάζουν χέρι οι Αμερικάνοι στις ιαπωνικές εταιρείες

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 minutes ago, logistoulis said:

Καλύτερα

Θυμίζω το φιάσκο με την Ms και την platinum και τι έκανε η platinum σε Nintendo και ps..

Καλύτερα να μην βάζουν χέρι οι Αμερικάνοι στις ιαπωνικές εταιρείες

Κι εγώ αυτό προτιμώ. Αν και έχουν χάσει πολύ από την αίγλη του παρελθόντος οι Ιάπωνες και είναι φανερό δυστυχώς ότι έχουν έλλειψη νέου ταλέντου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το elder scrolls επιβίωσε από τους mods

To  fallout το κατέστρεψε σε σχέσει με τα πρώτα παιχνίδια 

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι της Bethesda είναι από αλλά studios που είχε εξαγοράσει 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη SEGA θα την αγορασει
μονο ΑΝ ανακοινωσει αποκλειστικοτητα των παιχνιδιων της με SONY.
Οσο της καθεται δωρεαν, δεν υπαρχει λογος να την πληρωσει.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα ήταν αληθής η φήμη για εξαγορά της σεγκα που κυκλοφορούσε πέρσι αν δεν κάνω λάθος.

Ν πω την αλήθεια η εξαγορά της Activision μου είναι αδιάφορη καθώς δεν ασχολούμαι με τα παιχνίδια τους , τώρα η σεγκα είναι άλλη υπόθεση ,εκτός των άλλων διότι αφορά την ιαπωνική αγορά των γκειμς την οποία δεν θα ήθελα να μολύνει με τίποτα η Microsoft 

Μακριά τα ξερά σας από την Ιαπωνία , γιανκιδες !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο βάσιμο για την MS θα ήταν να αγοράσει Sega, για portfolio και βάση χρηστών στην Ασία, IOI Interative που το έχουν με τα single player (Hitman) και την Asobo που ούτως ή άλλως τα έχουν τάτσι μίτσι κότσι. Οι υπόλοιποι απλά θα πάρουν ασύμφορα πολύ χρόνο. Σπατάλησαν ήδη χρόνο με την ΑΒΚ, δεν τους παίρνει για άλλες αναμονές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτελους...σκαστο...σκασε και λεφτα στη SEGA, εχει τοσα franchise, εχει legacy...αυτο που δεν εχει η MS, παρε αποκλειστικοτητες να δουμε πραγματα να δουμε σοβαρο ανταγωνισμο...με τα game pass και τα παιχνιδια του κιλου παρε φυγε αρκει να μου σκας 10 ευρω το μηνα αλλα νετφλιξ...

ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!

Επεξ/σία από Nos20VT
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...