Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για online μαθήματα προγραμματισμού για λυκειόπαιδο


dolph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!
Λυκειόπαιδο έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και επειδή έχω να ασχοληθώ δεκαετίες (lol), θα ήθελα τη συμβουλή σας για μαθήματα για αρχάριους (έχει μια μικρή επαφή με HTML μέσω του σχολείου).

Θεωρώ ότι η Python είναι μια καλή επιλογή για να «παίξει» σε αυτή την πορεία στο MacBook του (το αναφέρω, αν παίζει κάπου ρόλο στο ποιο μάθημα να δει - που δεν νομίζω, αλλά…).

Ευχαριστώ !

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HTML/CSS και Python ακούγονται καλές επιλογές για κάποιον νέο ωστε να εισέλθει στον κόσμο του προγραμματισμού.

Άλλες γλώσσες που βλέπω να έχουν μεγάλη χρήση τελευταία είναι Dart / Rust και WebAssembly (Wasm)

Υπάρχουν πάρα πολλά online courses, δύσκολη επιλογή μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Codecademy έχει αρκετά free courses για αρχάριους, μπορείς να φιλτράρεις και να δεις τα free εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
On 28/08/2023 at 23:07, dolph said:

Θεωρώ ότι η Python είναι μια καλή επιλογή για να «παίξει» σε αυτή την πορεία στο MacBook 

αυτό το αστείο με την python θα πρέπει να σταματήσει. 

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω να ξεκινήσετε με την εγκατάσταση του Python στο MacBook του και να του εξηγήσετε πώς να χρησιμοποιεί το Terminal για να εκτελεί τον κώδικα του. Το Python πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένο στο macOS, αλλά μπορείτε να ελέγξετε αυτό εκτελώντας την εντολή python3 --version στο Terminal.

Εκπαιδευτικές πλατφόρμες όπως το Codecademy, Coursera, και edX προσφέρουν δωρεάν και πληρωμένα μαθήματα Python για αρχάριους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθει το παιδί σας βήμα-βήμα.

Υπάρχουν πολλά καλά βιβλία και εγχειρίδια Python για αρχάριους. Κάποια δημοφιλή βιβλία περιλαμβάνουν το "Python Crash Course" από Eric Matthes και "Automate the Boring Stuff with Python" από Al Sweigart.

Το παιδί μπορεί να μάθει Python με παιχνίδια όπως το "Python Turtle" ή να δημιουργήσει απλές εφαρμογές. Αν κατεβάσετε ένα περιβάλλον όπως το "Mu" (προσαρμοσμένο για αρχάριους) και εφαρμόσετε αυτά που μαθαίνει σε πρακτικά παραδείγματα, μπορεί να το βρει πιο διασκεδαστικό.

Ενθαρρύνετε τον να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές κοινότητες όπως το Stack Overflow ή το Reddit (r/learnpython). Εκεί μπορεί να κάνει ερωτήσεις και να μάθει από άλλους προγραμματιστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...