nvel Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 23 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Ο fronius σίγουρα φορτίζει την μπαταρία απο το δίκτυο γιατί προσπαθεί να την κρατήσει στο reserve ποσοστό όταν δεν υπάρχει παραγωγή. (Με το χρόνο όταν η μπαταρία είναι σε αδράνεια έχει απώλειες.) Επίσης όταν δουλέψει το backup και πέφτει η μπαταρία χαμηλά, πάλι τη φορτίζει απο το δίκτυο μόλις επιστρέφει το ρεύμα. ένας μετατροπέας μπορεί να έχει αυτή την δυνατότητα όμως αυτό απαγορεύεται 1
teodor_ch Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nvel είπε ένας μετατροπέας μπορεί να έχει αυτή την δυνατότητα όμως αυτό απαγορεύεται η μπαταρία που επιδότησε το κράτος χαλάει όταν πέφτει πολύ χαμηλά δεν είναι μόνο δυνατότητα γιατί δεν μπορώ να απενεργοποιήσω να κρατάει σε ασφαλές ποσοστό τη μπαταρία είναι υποχρεωτική λειτουργία του ινβερτερ+μπαταρίας που επιδοτεί το κράτος δηλαδή το κράτος έχει εγκρίνει αυτή τη λειτουργία Εντιτ: Εγώ το έχω απενεργοποιημένο αλλά για λόγους ασφαλείας και να μήν χάσω την εγγύηση προφανώς αυτός αποφασίζει μόνος του τί πρέπει να κάνει Αν το ενεργοποιήσω έχει και το grid μέσα. Το αναφέρω μήπως νομίζει κανείς ότι το κουμπί αναφέρεται σε άλλους inverters μόνο. Επεξ/σία 6 Μαϊου από teodor_ch
nvel Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, teodor_ch είπε η μπαταρία που επιδότησε το κράτος χαλάει όταν πέφτει πολύ χαμηλά δεν είναι μόνο δυνατότητα γιατί δεν μπορώ να απενεργοποιήσω να κρατάει σε ασφαλές ποσοστό τη μπαταρία είναι υποχρεωτική λειτουργία του ινβερτερ+μπαταρίας που επιδοτεί το κράτος δηλαδή το κράτος έχει εγκρίνει αυτή τη λειτουργία για να συνδεθεί το σύστημα σου στο δίκτυο έχεις υπογράψει τα παρακατω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη από τον Αυτοπαραγωγό, στην οποία θα δηλώνονται: • οι ρυθμίσεις όλων των προβλεπόμενων προστασιών όπως τοποθετήθηκαν1 • η συμμόρφωσή του στον μόνιμο περιορισμό της μέγιστης εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του σταθμού, σε ποσοστό ίσο με 73% της εγκατεστημένης ισχύος του, ήτοι στα ……… kW, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ (δηλώνεται στην περίπτωση φωτοβολταϊκού σταθμού που υπόκειται σε εφαρμογή περιορισμού της εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του, άλλως παραλείπεται) • ότι το σύστημα αποθήκευσης δε θα ανταλλάσσει ηλεκτρική ενέργεια με το Δίκτυο (δηλώνεται στην περίπτωση σταθμού αυτοπαραγωγής σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης) • ότι ο σταθμός αυτοπαραγωγής δε θα εγχέει ηλεκτρική ενέργειας προς το Δίκτυο (δηλώνεται στην περίπτωση μη έγχυσης ενέργειας με το Δίκτυο) Όλα τα ανωτέρω δε θα τροποποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού αυτοπαραγωγής ίσως επειδή η απορροφουμένη ενέργεια από το σύστημα καταγράφεται ο δεδδηε να μην ενδιαφέρεται για μικρές τιμές απορρόφησης ενέργειας από το δίκτυο. Επεξ/σία 6 Μαϊου από nvel
vdeseris Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Αυτό με τον κουβά που λέτε παίδες είναι έκφραση ή όντως έχει κάποιο ταβάνι στις κιλοβατώρες που μπορείς να έχεις καβάτζα για τον χειμώνα;
teodor_ch Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τα ξέρω αυτά. Και σου ξαναλέω.... Ο inverter και οι μπαταρίες που μου επιδότησαν να βάλω το κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ!!! Δεν μπορώ να το απενεργοποιήσω. Υποθέτω ότι όλα τα συστήματα με μπαταρίες λειτουργούν έτσι. Καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω? Εγώ δεν τον βάζω να φορτίζει έξτρα απο το δίκτυο. Αυτό θα ήταν παράνομο. Εντιτ: Δεν έχω δεί καν να στέλνει δεδομένα κατανάλωσης ο μετρητής του ινβερτερ. Δεν ξέρω αν το κάνει στα κρυφά.... Επεξ/σία 6 Μαϊου από teodor_ch
vdeseris Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, nvel είπε για να συνδεθεί το σύστημα σου στο δίκτυο έχεις υπογράψει τα παρακατω ..... • η συμμόρφωσή του στον μόνιμο περιορισμό της μέγιστης εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του σταθμού, σε ποσοστό ίσο με 73% της εγκατεστημένης ισχύος του, ήτοι στα ……… kW, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ (δηλώνεται στην περίπτωση φωτοβολταϊκού σταθμού που υπόκειται σε εφαρμογή περιορισμού της εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του, άλλως παραλείπεται) ..... Το συγκεκριμένο εγώ δεν το έχω υπογράψει. Μήπως παίζει ρόλο ότι είναι μόνο 4ΚW το σύστημα?
teodor_ch Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Εδώ που έχουμε φτάσει θα μας υποχρεώνουν να γεμίζουμε τις ώρες του νυχτερινού. Εγώ έχω μειώσει το ρυθμό φόρτισης μετά το 30% και έτσι "βοηθάω" (ξέρω ότι δεν είμαι ούτε το 0.00001% της παραγωγής!) και το δίκτυο για να μήν γεμίζουν οι μπαταρίες πριν τις 11:00. Μέχρι τη 13:00 περίπου φορτίζουν. Μετά φτάνω σπίτι και βάζω να φορτίσει το αμάξι. 1
Aurumnus Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 10 hours ago, CptBill said: Δυστυχως στο netmetering με μπαταρια οποιαδηποτε φορτιτη της μπαταριας απο grid απαγορευεται. Και μπορει να φανει απο το ρολοι της παραγωγης. Speaking of περίσσευμα. Εχω τοση παραγωγή αυτες τις μερες που απλα δεν ξερω τι να την κανω. Ο netmetering κουβας μου ειναι υπερπλήρης. Η ιδεα ενος asic miner φαινεται ολο και πιο δελεαστικη 😛 Τι διαφορετικό έκανες την Πρωτομαγιά και είχες ξαφνικά τόσο μεγάλη κατανάλωση!; 😮 1
DimitrPa Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 10 ώρες πριν, CptBill είπε Δυστυχως στο netmetering με μπαταρια οποιαδηποτε φορτιτη της μπαταριας απο grid απαγορευεται. Και μπορει να φανει απο το ρολοι της παραγωγης. Speaking of περίσσευμα. Εχω τοση παραγωγή αυτες τις μερες που απλα δεν ξερω τι να την κανω. Ο netmetering κουβας μου ειναι υπερπλήρης. Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας, λόγω ηλιοφάνειας, μη υψηλών θερμοκρασιών καλοκαιριού και ελάχιστη κατανάλωση ψύξης - θέρμανσης. Την πρόσθετη μπαταρία την ανέφερα για τις νέες ΥΚΩ του χειμώνα και μόνο, τώρα που το διζωνικό είναι μόλις 3 ώρες τη νύχτα, το χειμώνα και εύκολα ανεβαίνεις κλίμακες ΥΚΩ, που τώρα υπολογίζονται ανά μήνα, αντί για τετράμηνο. Μία έτοιμη λύση είναι η χρήση έξυπνων UPS με LFP μπαταρία (π.χ Ecoflow Delta, χωρίς Φ/Β πάνελ), τα οποία θα φορτίζουν στο μειωμένο ωράριο και θα τροφοδοτούν κάποιες συσκευές (ψυγείο, TV, φώτα, A/C, κλπ) τις ώρες του ημερήσιου, το χειμώνα. Έχω βάλει ένα πάνω από ένα ψυγειοκαταψύκτη, φορτίζει στο μειωμένο και ξεφορτίζει στο ημερήσιο, με αρκετές απώλειες, έχω να παρατηρήσω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα νομιμότητας, ως λειτουργία UPS, αλλά δεν αποσβένει οικονομικά η αγορά του. Στη δική μου περίπτωση το είχα αγοράσει για την παραλία και αφού το χειμώνα κάθεται, δεν θα τους περάσει 3
peros550 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 13 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Τι διαφορετικό έκανες την Πρωτομαγιά και είχες ξαφνικά τόσο μεγάλη κατανάλωση!; 😮 φίλε μου ήθελα να σε ευχαριστήσω για το βοηθητικό post της υπογραφής σου. sorry για το off topic. 1
nvel Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 49 λεπτά πριν, vdeseris είπε Το συγκεκριμένο εγώ δεν το έχω υπογράψει. Μήπως παίζει ρόλο ότι είναι μόνο 4ΚW το σύστημα? 1 ώρα πριν, nvel είπε (δηλώνεται στην περίπτωση φωτοβολταϊκού σταθμού που υπόκειται σε εφαρμογή περιορισμού της εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του, άλλως παραλείπεται)
CptBill Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 hour ago, Aurumnus said: Τι διαφορετικό έκανες την Πρωτομαγιά και είχες ξαφνικά τόσο μεγάλη κατανάλωση!; 😮 φορτισα το οχημα 😛 1 hour ago, peros550 said: φίλε μου ήθελα να σε ευχαριστήσω για το βοηθητικό post της υπογραφής σου. sorry για το off topic. ναι θεος. Και εγω μολις το ακυρωσα χαρη στις οδηγιες του. 1
Aurumnus Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 hour ago, peros550 said: φίλε μου ήθελα να σε ευχαριστήσω για το βοηθητικό post της υπογραφής σου. sorry για το off topic. 21 minutes ago, CptBill said: ναι θεος. Και εγω μολις το ακυρωσα χαρη στις οδηγιες του. Spoiler Ότι μπορεί ο καθένας να κάνει προκειμένου να γλυτώνουμε τα ύπουλα, κρυφά, νταβαντζιλίδικα μικροχαράτσια, καλό είναι. 🙂🙏 2
_2fast Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 6 ώρες πριν, nvel είπε για να συνδεθεί το σύστημα σου στο δίκτυο έχεις υπογράψει τα παρακατω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη από τον Αυτοπαραγωγό, στην οποία θα δηλώνονται: • οι ρυθμίσεις όλων των προβλεπόμενων προστασιών όπως τοποθετήθηκαν1 • η συμμόρφωσή του στον μόνιμο περιορισμό της μέγιστης εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του σταθμού, σε ποσοστό ίσο με 73% της εγκατεστημένης ισχύος του, ήτοι στα ……… kW, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ (δηλώνεται στην περίπτωση φωτοβολταϊκού σταθμού που υπόκειται σε εφαρμογή περιορισμού της εγχεόμενης ισχύος παραγωγής του, άλλως παραλείπεται) • ότι το σύστημα αποθήκευσης δε θα ανταλλάσσει ηλεκτρική ενέργεια με το Δίκτυο (δηλώνεται στην περίπτωση σταθμού αυτοπαραγωγής σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης) • ότι ο σταθμός αυτοπαραγωγής δε θα εγχέει ηλεκτρική ενέργειας προς το Δίκτυο (δηλώνεται στην περίπτωση μη έγχυσης ενέργειας με το Δίκτυο) Όλα τα ανωτέρω δε θα τροποποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού αυτοπαραγωγής ίσως επειδή η απορροφουμένη ενέργεια από το σύστημα καταγράφεται ο δεδδηε να μην ενδιαφέρεται για μικρές τιμές απορρόφησης ενέργειας από το δίκτυο. Ωστοσο νομιζω οτι οταν αν εχεις τριφασικό inverter που δεν κάνει load balancing + μπαταρίες, πχ το συστημα της Huawei που είναι πολύ διαδεδομένο, αναγκαστικά κάνεις έγχυση στο δίκτυο οταν δεν υπάρχει παραγωγή και η μπαταρία είναι φορτισμένη. Οταν η μια φάση του σπιτιού σου τραβάει 1kw, τότε το inverter θα τα μοιράσει ισόποσα και τα 667 θα φυγουν πισω στο δίκτυο από την μπαταρία σου. Σωστά;
DimitrPa Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Aurumnus είπε φίλε μου ήθελα να σε ευχαριστήσω για το βοηθητικό post της υπογραφής σου. sorry για το off topic. Απόκρυψη περιεχομένων Ότι μπορεί ο καθένας να κάνει προκειμένου να γλυτώνουμε τα ύπουλα, κρυφά, νταβαντζιλίδικα μικροχαράτσια, καλό είναι. 🙂🙏 Αναγκάστηκα και τους έστειλα στη ΡΑΕ (πάλι) για το greenpass, γιατί ενώ το είχα κάνει και από το mydei και από την ιστοσελίδα επίσης, δεν το έκοβαν. Μετά την αναφορά στη ΡΑΕ, το έκαναν σε 10 ημέρες . Εάν δεν το κάνουν -> ΡΑΕ 7 ώρες πριν, vdeseris είπε Αυτό με τον κουβά που λέτε παίδες είναι έκφραση ή όντως έχει κάποιο ταβάνι στις κιλοβατώρες που μπορείς να έχεις καβάτζα για τον χειμώνα; Δεν υπάρχει περιορισμός στην αποθήκευση kWh στο δίκτυο, αλλά κάθε τριετία μηδενίζεται αυτή η "καβάτζα" που έχεις αποθηκευμένη στο δίκτυο / αδειάζει ο "κουβάς". Την προηγούμενη τριετία τους δώρησα 140kWh μόνο. Επεξ/σία 6 Μαϊου από DimitrPa 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα