Vagosman Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου 19 ώρες πριν, slk200gr είπε Σε αυτο εχεις δικιο απλα δεν ειναι στο χερι τους πια Παραπάνω είπα ότι δεν μείωσαν ΦΠΑως οφειλαν Οι χρεώσεις στα ΑΤΜ καταργείται την ημέρα εκπνοής κ αυτή μαστερίσκο Διασπάθιση ευρωπαικων κονδυλιων, ανευ ανοιγματος ρουθουνιου μιας κ η βουλη πραξικοματικά ορισε, με αντιστοιχη επιστροφή/προστιμο πληρωμένο βεβαια απο εμας. Είναι τοσα πολλα τα παραδείγματα σε μείζωντα θέματα, που πραγματικά το φβ μπαλκονιού είναι τόσο κάτω στη λίστα. 18 ώρες πριν, mechpanos είπε Πώς δεν είναι στο χέρι τους. Για ποιους κατάργησαν το net metering και έφεραν το net billing? Το νετ μετ στρέβλωνε την αγορά εις βάρος των καταναλωτών κ βεβαια της τσέπης τους. Τωρα που εξορθολογίζεται βλέπουμε τι συμβαίνει με την υπερέγχυση ΑΠΕ τις μεσημεριανες ωρες. Τηλεχειριζόμενοι διακόπτες στα μεγάλα ΦΒ, νέα έργα με ωριαίες τιμές και λοιπά όμορφα που θα αναγκάσουν σε περαιτέρω επενδύσεις σε ταμιευτήρες. 1
mechpanos Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου 7 ώρες πριν, Vagosman είπε εις βάρος των καταναλωτών Εις βάρος των καρτέλ, όχι των καταναλωτών. 1
Vagosman Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου 53 λεπτά πριν, mechpanos είπε Εις βάρος των καρτέλ, όχι των καταναλωτών. Των λοιπών καταναλωτών κατά βάση. Το μάρμαρο ο λαουτζίκος το πληρώνει. Βλέπε ΥΚΩ
mechpanos Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου Τα καρτέλ έχουν εξασφαλίσει υψηλές αποζημιώσεις για να κρατούν τις μονάδες τους stand-by χωρίς να παράγουν τίποτα (ΑΔΙ) και χρεώνουν και τις ακριβότερες τιμές στην ευρώπη, τις ώρες που κάνει peak η ζήτηση λόγω δύσης του ήλιου. Είναι καθαρή κερδοσκοπία δεν είναι λειτουργία αγοράς αυτή και σίγουρα δεν φταίνε οι ΑΠΕ και ο θεσμός του net metering, γι' αυτή την επιβάρυνση στους καταναλωτές. Η οποία δε, είναι ίδια και με το net-billing, αλλά τα καρτέλ δεν το συνέφερε το metering γιατί καθώς θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έκαναν τον συμψηφισμό οικονομικό, που συμφέρει αυτούς, και όχι ενεργειακό, που συμφέρει τους καταναλωτές. Anyway αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι εκβιαστικά με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, νομοθετικά είναι στα χέρια των καρτέλ το κάθε τί πώς θα προχωρήσει. 3
Vagosman Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Ενας λογος παραπάνω οτι δεν προκειται να προχωρήσει το μπαλκονάτο. Εν δυνάμει εχεις μειωση κατ' ελάχιστο 20-25% στους λογαριασμούς. Ποιο καρτέλ επιθυμεί να γινει; Μονο φτωχοποίηση. 1
b-boy_steve Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Πριν μερικές μέρες, με ενημέρωσε φίλος μου ό,τι πουλάει φωτοβολταϊκά πάνελ ( LUXOR - LX535M / 182 ) για 20€ το κομμάτι! Δεν έχω καμία επαφή με το θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να φτιάξω ένα αυτόνομο οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα μόνος μου, τι χρειάζεται απο άδειες, πόσα τετοια φωτοβολταϊκά χρειάζονται (αν αξίζουν), τι inverter, μπαταρίες θα χρειαστούν για κατανάλωση 250kw τον μηνα. * Το σπιτι είναι μονοκατοικία με χώρο που το βλέπει ο ήλιος απο την ανατολή μεχρι την δύση, ενω χωράει άνετα 20 τετοια πάνελ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 21 Αυγούστου από b-boy_steve
zio10 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Ξέρω ότι τα πάνελ έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Σιγουρέψου ότι δεν είναι προς το τέλος και τα δίνει.
b-boy_steve Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 26 minutes ago, zio10 said: Ξέρω ότι τα πάνελ έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Σιγουρέψου ότι δεν είναι προς το τέλος και τα δίνει. Ισχύει. Το 2022 τα έβαλε, τωρα τα έβγαλε. Ήταν σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Λες να χάλασαν τοσο γρήγορα;;; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ελέγξω;
zio10 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 19 λεπτά πριν, b-boy_steve είπε Ισχύει. Το 2022 τα έβαλε, τωρα τα έβγαλε. Ήταν σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Λες να χάλασαν τοσο γρήγορα;;; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ελέγξω; Απ'όσο ξέρω κρατάνε αρκετά χρόνια, όχι τόσα λίγα. 1
b-boy_steve Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 7 minutes ago, zio10 said: Απ'όσο ξέρω κρατάνε αρκετά χρόνια, όχι τόσα λίγα. Ξέρεις μήπως αν μπορώ να βάλω σε σπίτι παραπάνω πάνελ απ όσα χρειάζεται; Δηλαδή αν στην χειρότερη χρειάζομαι 8kw την ημέρα και εγω βαλω πάνελ για 12kw την ημέρα θα έχω θέμα με τον νόμο;
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, b-boy_steve είπε Ξέρεις μήπως αν μπορώ να βάλω σε σπίτι παραπάνω πάνελ απ όσα χρειάζεται; Δηλαδή αν στην χειρότερη χρειάζομαι 8kw την ημέρα και εγω βαλω πάνελ για 12kw την ημέρα θα έχω θέμα με τον νόμο; Υποτίθεται ότι συνδέεται το όλο σύστημα με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, εσύ παράγεις, καταναλώνεις και φορτίζεις την μπαταρία, αν έχεις, αλλιώς πουλάς στο δίκτυο σε κλειδωμένη τιμή. Αυτό θέλει και σχετικό μετρητή.
b-boy_steve Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Just now, MARIOSNURSE said: Υποτίθεται ότι συνδέεται το όλο σύστημα με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, εσύ παράγεις, καταναλώνεις και φορτίζεις την μπαταρία, αν έχεις, αλλιώς πουλάς στο δίκτυο σε κλειδωμένη τιμή. Αυτό θέλει και σχετικό μετρητή. Όχι δεν θελω να δίνω ρεύμα στο ΔΕΔΔΗΕ, θελω αποκλειστικά για μένα, δεν ξέρω αν γίνεται και αν μπορούσα να καταργήσω εντελώς την σύνδεση με τον πάροχο.
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, b-boy_steve είπε Όχι δεν θελω να δίνω ρεύμα στο ΔΕΔΔΗΕ, θελω αποκλειστικά για μένα, δεν ξέρω αν γίνεται και αν μπορούσα να καταργήσω εντελώς την σύνδεση με τον πάροχο. Θέλεις μπαταρίες τότε, 100%.
b-boy_steve Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, MARIOSNURSE said: Θέλεις μπαταρίες τότε, 100%. Ναι εννοείται οτι θελω και θα πάρω μπαταρίες! Αλλά ποσα ah μπαταρίες χρειάζονται για να εχω μόνιμα ψυγείο (100w), 2 laptop (max 130w), μια τηλεόραση (~80w) και φώτα led (~100w) Επεξ/σία 21 Αυγούστου από b-boy_steve
gbras Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Τα πανελ τι ισχυος ειναι ? Ειναι ολα τα ιδια? Χρειαζεσαι εγκαταστατη δεν μπορεις να τα βαλεις μονος σου. Θα βαλεις υβριδικο inverter για να εχεις εναλλακτικη το δικτυο. Οσο για μπαταριες εξαρταται τις καταναλωσεις σου, αυτες που αναφερεις ειναι πολυ μικρες παντως. Παντως επειδη εχει πεσει η τιμη τους μπορεις να βαλεις μεγαλη χωρητικοτητα > 10kwh.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα