andreas1gr Δημοσ. Πέμπτη στις 03:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:36 μμ 17 ώρες πριν, b-boy_steve είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Πριν μερικές μέρες, με ενημέρωσε φίλος μου ό,τι πουλάει φωτοβολταϊκά πάνελ ( LUXOR - LX535M / 182 ) για 20€ το κομμάτι! Δεν έχω καμία επαφή με το θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να φτιάξω ένα αυτόνομο οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα μόνος μου, τι χρειάζεται απο άδειες, πόσα τετοια φωτοβολταϊκά χρειάζονται (αν αξίζουν), τι inverter, μπαταρίες θα χρειαστούν για κατανάλωση 250kw τον μηνα. * Το σπιτι είναι μονοκατοικία με χώρο που το βλέπει ο ήλιος απο την ανατολή μεχρι την δύση, ενω χωράει άνετα 20 τετοια πάνελ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ξεκινάς λάθος… Θέλεις αυτονομία 100%; Κατέγραψε πρώτα όλα σου τα φορτία… σημερινά και ενδεχόμενος μελλοντικά (πχ το καλοκαίρι με φουλ παραγωγή μπορείς να βάλεις 1-2 κλιματιστικά να δουλεύουν όλη την ώρα που έχεις παραγωγή)… Αναλυτικά…. Τόσα watt ο φούρνος… τόσο η τάδε λάμπα… τόσο το κλιματιστικό στην θέρμανση… κλπ κλπ…. Επίσης πόσες kWh έχεις μέσα στο έτος… Μετά θα πας σε έναν εγκαταστάτη να σου κάνει την μελέτη… Όπου θα σου υπολογίσει πόσα πάνελ θέλεις και τι ινβερτερ θα πάρεις… Επίσης θα υπολογίσει τις μπαταρίες… Ανάλογα το πορτοφόλι σου, πάνε και οι μπαταρίες… από τι υλικό θα είναι… ποια εταιρίας, αν τις κάνεις εισαγωγή από Κίνα ή θα σε γδάρουν για αγορά στην Ελλάδα κλπ κλπ… Επίσης αφού θέλεις αυτονομία… αν έχεις μια ολόκληρη βδομάδα συννεφιά στην περιοχή σου τι θα κανεις;;;; Θα μείνεις από την 2η μέρα χωρίς ρεύμα για όσο πάρει μέχρι να βγει ήλιος και να σου φορτίσει τις μπαταρίες; Είναι δεκάδες οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσεις για να καλύψεις τα περισσότερα σενάρια, τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα αντιμετώπισης… 1
b-boy_steve Δημοσ. Πέμπτη στις 04:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:14 μμ 13 minutes ago, andreas1gr said: Ξεκινάς λάθος… Θέλεις αυτονομία 100%; Κατέγραψε πρώτα όλα σου τα φορτία… σημερινά και ενδεχόμενος μελλοντικά (πχ το καλοκαίρι με φουλ παραγωγή μπορείς να βάλεις 1-2 κλιματιστικά να δουλεύουν όλη την ώρα που έχεις παραγωγή)… Αναλυτικά…. Τόσα watt ο φούρνος… τόσο η τάδε λάμπα… τόσο το κλιματιστικό στην θέρμανση… κλπ κλπ…. Επίσης πόσες kWh έχεις μέσα στο έτος… Μετά θα πας σε έναν εγκαταστάτη να σου κάνει την μελέτη… Όπου θα σου υπολογίσει πόσα πάνελ θέλεις και τι ινβερτερ θα πάρεις… Επίσης θα υπολογίσει τις μπαταρίες… Ανάλογα το πορτοφόλι σου, πάνε και οι μπαταρίες… από τι υλικό θα είναι… ποια εταιρίας, αν τις κάνεις εισαγωγή από Κίνα ή θα σε γδάρουν για αγορά στην Ελλάδα κλπ κλπ… Επίσης αφού θέλεις αυτονομία… αν έχεις μια ολόκληρη βδομάδα συννεφιά στην περιοχή σου τι θα κανεις;;;; Θα μείνεις από την 2η μέρα χωρίς ρεύμα για όσο πάρει μέχρι να βγει ήλιος και να σου φορτίσει τις μπαταρίες; Είναι δεκάδες οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσεις για να καλύψεις τα περισσότερα σενάρια, τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα αντιμετώπισης… Λοιπον... Σκεφτομαι για: 30 panel luxor lx535m Οι inverter θα ειναι 2 των 6.500w 120A ο καθενας απο τα κεντρικα της Κινας. Οι μπαταριες θα ειναι 6 lifepo4 των 12v 200ah η καθε μια, (3 σε καθε inverter) επισης απο τα κεντρικα της Κινας. Ο ενας inverter θα δινει ρευμα στην κουζινα, ματια, θερμοσιφωνα (τον οποιο δεν χρησιμοποιω σχεδον ποτε, αφου και χειμωνα εχω ζεστο νερο), ο αλλος inverter θα δινει ρευμα στο υπολοιπο σπιτι. Εχω 6 κλιματιστικα 12.000btu, αλλα ποτε δεν δουλευουν ολα μαζι, παντα δουλευουν το πολυ 2 ταυτοχρονα και αυτο κατα την διαρκεια της ημερας, το βραδυ δεν μου χρειαζονται σχεδον ποτε... Αναφορικα, μενω στο Αργος Αργολιδας, οποτε χειμωνες πολλους δεν εχουμε εδω κατω. Απο Ελλαδα εγκαστατες με χρεωνουν οσο ενα φθηνο καινουργιο αυτοκινητο οποτε δεν το σηζηταμε καν για αυτη την επιλογη... Τωρα η απορια μου. Σε συννεφια τα πανελ δεν δινουν καθολου ρευμα;;; Ειναι εντελως αχρηστα 30 πανελ των 535watt σε συνεφια; Γιατι αν οντως παραγουν μηδενικο ρευμα τοτε ολο το πλανο μου καταστρεφεται, κανοντας την ηλιακη ενεργεια παροδια...
andreas1gr Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ 29 λεπτά πριν, b-boy_steve είπε Τωρα η απορια μου. Σε συννεφια τα πανελ δεν δινουν καθολου ρευμα;;; Ειναι εντελως αχρηστα 30 πανελ των 535watt σε συνεφια; Γιατι αν οντως παραγουν μηδενικο ρευμα τοτε ολο το πλανο μου καταστρεφεται, κανοντας την ηλιακη ενεργεια παροδια... Σε συννεφιά τα πάνελ δίνουν ελάχιστο ρεύμα… Πχ εμένα με 5Kw σύστημα, δίνουν το πολύ 200watt…
dsi44 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:55 μμ γιατι δε συμπληρωνεις το πλανο σου με προσθηκη αιολικης ενεργειας? 1
b-boy_steve Δημοσ. Πέμπτη στις 06:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:54 μμ 55 minutes ago, dsi44 said: γιατι δε συμπληρωνεις το πλανο σου με προσθηκη αιολικης ενεργειας? Αυτο ήθελα να ρωτήσω. Βρήκα ανεμογεννητριες με πολύ καλά νούμερα και πολύ φθηνές και μου μπήκαν και αλλες ιδέες. Το θεμα ειναι, ισχύουν τα νούμερα που λενε; Γιατι αν ισχύουν, με 5 ανεμογεννητριες των 200€ η λύση βρέθηκε για βράδυ και για συννεφιά.. Εχεις να προτείνεις τίποτα σε αυτόν τον τομεα; 2 hours ago, andreas1gr said: Σε συννεφιά τα πάνελ δίνουν ελάχιστο ρεύμα… Πχ εμένα με 5Kw σύστημα, δίνουν το πολύ 200watt… Διάβασα οτι στην χειρότερη δίνουν το 10%, γ αυτο είπα να βαλω 30 τετοια πανελ. Η ενέργεια που παράγουν ειναι υπερβολική για ενα σπιτι, αλλα πηγα με γνώμονα το τι θα γίνει στην χειρότερη περίπτωση... χμμμ θα δω λίγο το θεμα και με οικιακές ανεμογεννητριες...
nvel Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ (επεξεργασμένο) Υπάρχει λόγος που οσες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοχές με ηλεκτρικό δίκτυο δεν συμφέρει να αυτονομηθουν και έχει αναφερθεί πολλές φορές. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:01 μμ από nvel 1
b-boy_steve Δημοσ. Πέμπτη στις 07:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:03 μμ Παιδιά σας ευχαριστώ ήδη για τις απαντήσεις σας, σκεφτηκα λοιπόν οτι αφου μαγειρεύω 10:00-13:00 και 15:00-18:00 οτι ειναι υπερβολή οι 3 μπαταρίες στον ινβερτερ αυτο. Μήπως να βαλω 4 μπαταρίες για ολο το σπίτι, αφου θα παίρνει ρευμα και ο καυστηρας πετρελαίου τον χειμώνα, και να αφήσω μονο 2 μπαταρίες στην κουζίνα, εστιες;;; 2 minutes ago, nvel said: Υπάρχει λόγος που οσες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοχές με ηλεκτρικό δίκτυο δεν συμφέρει να αυτονομηθουν και έχει αναφερθεί πολλές φορές. Ναι για αυτο δεν εχω αυτονομηθει και τοσο καιρό, απλά τωρα μου βρέθηκαν τα πάνελ πολύ φθηνά και το θεώρησα ευκαιρία.
citrous Δημοσ. Πέμπτη στις 07:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:29 μμ Τα πανελ παραγουν πανω απο 10% που λες ειναι μονοκρυσταλικα σε αντιθεση με τα πολυκρυσταλλικα που και αυτα επισης παραγουν σε συνεφια. Το παραγουν ομως εξαρταται τι ζητας εκεινη την στιγμη απο αυτα. Εγκαταστατη θες.Εκτος και αν εισαι ηλεκτρολογος.Η εχεις καποιον φιλο τεχνικο που δεν το κανει πρωτη φορα!!!Ενα λαθος και θα σου στοιχισει. Δεν επιτρέπεται σε υποδομή που εχει δίκτυο να βάλεις αυτονομία χωρίς χαρτιά .Ο λόγος απλος ενα λαθος απο καποιον τυπου επιστρεφόμενα προς το δυκτιο και σε μια προγραμματισμένη διακοπη μπορει να στοιχισει την ζωη σε καποιον που θα παει να κανει εργασιες στο τοπικο δίκτυο του δεδηε. Σε μονοφασικη εγκατασταση επιτρεπεται μεχρι 5 kw και σε τριφασικη μεχρι 10kw Ενα κλιματιστικο 12000 btu θα σου τραβαει 40 Amp +/- 3-5 Αmp.απο τις μπαταριες και δεδομενο οτι θα τις εχεις σε σειρα δηλαδη συνολο 38.4v 200ah σε 2 1/2 ωρες θα εχεις φτασει στο 50% εκφορτισης που δεν θες και παραπανω γιατι δεν θα παρεις το ιδανικο απο τους κυκλους που αναφερουν θες ριζικη αλλαγη της καλωδιωση σου γιατι ολα αυτα που αναφερεις περνουν απο τον πινακα σου Φιλικα Γαβριηλ 1
b-boy_steve Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 μμ 21 minutes ago, citrous said: Τα πανελ παραγουν πανω απο 10% που λες ειναι μονοκρυσταλικα σε αντιθεση με τα πολυκρυσταλλικα που και αυτα επισης παραγουν σε συνεφια. Το παραγουν ομως εξαρταται τι ζητας εκεινη την στιγμη απο αυτα. Εγκαταστατη θες.Εκτος και αν εισαι ηλεκτρολογος.Η εχεις καποιον φιλο τεχνικο που δεν το κανει πρωτη φορα!!!Ενα λαθος και θα σου στοιχισει. Δεν επιτρέπεται σε υποδομή που εχει δίκτυο να βάλεις αυτονομία χωρίς χαρτιά .Ο λόγος απλος ενα λαθος απο καποιον τυπου επιστρεφόμενα προς το δυκτιο και σε μια προγραμματισμένη διακοπη μπορει να στοιχισει την ζωη σε καποιον που θα παει να κανει εργασιες στο τοπικο δίκτυο του δεδηε. Σε μονοφασικη εγκατασταση επιτρεπεται μεχρι 5 kw και σε τριφασικη μεχρι 10kw Ενα κλιματιστικο 12000 btu θα σου τραβαει 40 Amp +/- 3-5 Αmp.απο τις μπαταριες και δεδομενο οτι θα τις εχεις σε σειρα δηλαδη συνολο 38.4v 200ah σε 2 1/2 ωρες θα εχεις φτασει στο 50% εκφορτισης που δεν θες και παραπανω γιατι δεν θα παρεις το ιδανικο απο τους κυκλους που αναφερουν θες ριζικη αλλαγη της καλωδιωση σου γιατι ολα αυτα που αναφερεις περνουν απο τον πινακα σου Φιλικα Γαβριηλ Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, ποτε δεν σκεφτηκα να τα φτιάξω ολα αυτά χωρίς να πάρω τις ανάλογες άδειες απο την πολεοδομία και απο την δεη! Εγκαταστατης θα ειμαι εγω και φιλος μου ηλεκτρολόγος που έχει φτιάξει ήδη δικό του μικρότερο σύστημα. Εχω τριφασικη εγκατάσταση, αλλα και παλι θεωρώ τα 10kw λίγα... Ξέρεις μήπως αν μπορώ να πάρω άδεια για παραπανω; Για μπαταρίες, μήπως ειναι καλύτερα να παω σε 3 των 48volt 100ah; 55 minutes ago, citrous said: Τα πανελ παραγουν πανω απο 10% που λες ειναι μονοκρυσταλικα σε αντιθεση με τα πολυκρυσταλλικα που και αυτα επισης παραγουν σε συνεφια. Το παραγουν ομως εξαρταται τι ζητας εκεινη την στιγμη απο αυτα. Εγκαταστατη θες.Εκτος και αν εισαι ηλεκτρολογος.Η εχεις καποιον φιλο τεχνικο που δεν το κανει πρωτη φορα!!!Ενα λαθος και θα σου στοιχισει. Δεν επιτρέπεται σε υποδομή που εχει δίκτυο να βάλεις αυτονομία χωρίς χαρτιά .Ο λόγος απλος ενα λαθος απο καποιον τυπου επιστρεφόμενα προς το δυκτιο και σε μια προγραμματισμένη διακοπη μπορει να στοιχισει την ζωη σε καποιον που θα παει να κανει εργασιες στο τοπικο δίκτυο του δεδηε. Σε μονοφασικη εγκατασταση επιτρεπεται μεχρι 5 kw και σε τριφασικη μεχρι 10kw Ενα κλιματιστικο 12000 btu θα σου τραβαει 40 Amp +/- 3-5 Αmp.απο τις μπαταριες και δεδομενο οτι θα τις εχεις σε σειρα δηλαδη συνολο 38.4v 200ah σε 2 1/2 ωρες θα εχεις φτασει στο 50% εκφορτισης που δεν θες και παραπανω γιατι δεν θα παρεις το ιδανικο απο τους κυκλους που αναφερουν θες ριζικη αλλαγη της καλωδιωση σου γιατι ολα αυτα που αναφερεις περνουν απο τον πινακα σου Φιλικα Γαβριηλ Επίσης άλλη μια απορία. Ποιος και πως θα μου μετρήσει αν εγώ εχω 10 η 16kw; Θα δει τα ταμπελακια των πάνελ και θα κάνει προσθεση; Η θα γίνει με μέτρηση κανονικά; Θα κάτσουν να ψάξουν το σύστημα η μπορω να βαλω διακόπτη που απομονώνει 10 πάνελ για παράδειγμα;
citrous Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ Για net billing οχι δυστυχως. Φροντισε το υβριδικο inverter που θα παρεις να περναει τις προδιαγραφες που απαιτει ο δεδηε μην κοπείς απο εκει και χρειαστει να δωσεις και αλλα λεφτα.. μπορει να εχεις μπει στο τρυπακι επειδη βρηκες φτηνα πανελ αλλα να ξερεις 1000 ευρω ειναι μονο παράβολο και μετρητής με την προϋπόθεση οτι βρεις καποιον που να σου για να υπογραψει μελετη. Για 10kw θες 18 τετοια πανελ η σκεπη σου βαση διαστασεων του πανελ τα παιρνει και σε ποιον προσανατολισμο ? Η θα πρεπει να τα σπάσεις? Ταρατσα? 4πλευρη?η πολυπλευρη? αλλα 400 ευρω τα πανελ και πιστεψε αλλο ενα χιλιαρικο θα σου στοιχισουν οι βασεις σφικτιρες βεργες και ενα καρο ακομα πραγματα.. πινακας Dc αντικεραυνικα 200 ευρω καλωδιωση 2 string λογικα κανα 150 ευρω γειωσεις μετρηση της ηδη υπαρχων γειωσης να δεις ποσα ohm ειναι.. Γειωση τον πανελ αλλα καλωδια εκει. inverter ελαφρος σοβαρο τουλαχιστον 1500 ευρω και για μπαταριες?Παρε καλυτερα απο ευρωπη αν σταματησουν Τελωνειο θα εχεις λυπητερη Μην ξεκινας αν δεν παρεις Πληρη εικονα για το τι θα σου βγει... 2
xsterg Δημοσ. Πέμπτη στις 09:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:02 μμ για αυτονομο θα πρεπει να υπολογισεις ενα σωρο παραμετρους και παλι μεσα δεν θα εισαι. κρατα και την δεη γιατι οταν τον χειμωνα θα εχει μια εβδομαδα βροχη χωρις ηλιοφανεια οι μπαταριες σου δεν θα μπορεσουν να σε υποστηριξουν. εχω φτιαξει ενα μικρο αυτονομο συστημα σε ενα πολυ μικρο σπιτακι που πηγαινουμε περιστασιακα για ψησιμο και εχω να σου πω οτι ακομη και εκει που εχω μονο λαμπες led 12v και δεν χρησιμοποιω τον ινβερτερ παλι και εκει το συστημα μερικες φορες ζοριζεται. εχω βαλει μια μπαταρια 60ΑΗ και παλι με το ζορι βγαινει μερικες φορες που καθομαστε μεχρι αργα το βραδυ. 1
panagiotis1988 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:05 μμ 21 ώρες πριν, b-boy_steve είπε Ισχύει. Το 2022 τα έβαλε, τωρα τα έβγαλε. Ήταν σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Λες να χάλασαν τοσο γρήγορα;;; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ελέγξω; Ειναι στατιστικά απιθανο να χαλασουν τα panels σε 3 χρόνια εκτος αν υπηρξε ζημια απο φυσικα/καιρικα φαινομενα, βραχυκυκλωμα απο τον inverter...αν τα ειχε σε υπαιθριο φ/β γιατι τα εβγαλε; Με δεδομενο οτι δεν υπηρξε ζημια το προβλημα στα panels εγκειται συνηθως στο φαινομενο Pid που αντιμετωπιζουν οπου ουσιαστικα μειωνεται η αποδοση τους σε βαθος χρονου αλλα σιγουρα όχι στα 3 χρονια...ισως μετα τα 9-10.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:17 μμ Μπορω να σε βοηθησω να διαστασιολογησεις αυτονομα συστηματα με πολυ ακριβη τροπο, αλλα δυστυχως θα δεις οτι τα μεγεθη ξεφευγουν 1
b-boy_steve Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 πμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, citrous said: Για net billing οχι δυστυχως. Φροντισε το υβριδικο inverter που θα παρεις να περναει τις προδιαγραφες που απαιτει ο δεδηε μην κοπείς απο εκει και χρειαστει να δωσεις και αλλα λεφτα.. μπορει να εχεις μπει στο τρυπακι επειδη βρηκες φτηνα πανελ αλλα να ξερεις 1000 ευρω ειναι μονο παράβολο και μετρητής με την προϋπόθεση οτι βρεις καποιον που να σου για να υπογραψει μελετη. Για 10kw θες 18 τετοια πανελ η σκεπη σου βαση διαστασεων του πανελ τα παιρνει και σε ποιον προσανατολισμο ? Η θα πρεπει να τα σπάσεις? Ταρατσα? 4πλευρη?η πολυπλευρη? αλλα 400 ευρω τα πανελ και πιστεψε αλλο ενα χιλιαρικο θα σου στοιχισουν οι βασεις σφικτιρες βεργες και ενα καρο ακομα πραγματα.. πινακας Dc αντικεραυνικα 200 ευρω καλωδιωση 2 string λογικα κανα 150 ευρω γειωσεις μετρηση της ηδη υπαρχων γειωσης να δεις ποσα ohm ειναι.. Γειωση τον πανελ αλλα καλωδια εκει. inverter ελαφρος σοβαρο τουλαχιστον 1500 ευρω και για μπαταριες?Παρε καλυτερα απο ευρωπη αν σταματησουν Τελωνειο θα εχεις λυπητερη Μην ξεκινας αν δεν παρεις Πληρη εικονα για το τι θα σου βγει... Καλησπέρα! Ρώτησα φιλο μου δεητζη, μου είπε παραβολο και αδεια θελω μονο αν δινω ρευμα πίσω στο δίκτυο. Εγω επειδή θα εχω αυτονομο συστημα μου είπε οτι δεν υπαρχει καμία αναμονή, αλλα ουτε παραβολο! Αυτοί απλά θα έρθουν να ελέγξουν αν δινω ρευμα πίσω, κάτι το οποίο δεν θα γίνεται. Ο μετρητής θα μείνει ως έχει προς το παρόν γιατι όπως λένε τα παιδιά μπορεί να μου χρειαστεί παραπάνω ενέργεια, αλλα αν θελω μου είπε οτι καταργώ και το ρολόι οποτε θέλω χωρίς προβλημα! Η ταράτσα μου χωράει 27 τετοια πάνελ, δηλαδή 3 σειρές των 9 και μάλιστα ειναι και στην κατάλληλη θέση σε σχέση με τον ήλιο!!! Βασεις για τα πάνελ θα πάρω επίσης έτοιμες απο το φωτοβολταϊκό πάρκο που έκλεισε, θα δω αν μπορώ να πάρω και μερικά καλώδια, γειώσεις, αφου θα σκαφτεί ο χώρος. Με τους inverters επισης δεν εχω προβλημα, εχουν πολλοί στην Ελλάδα τους ίδιους! Για τις μπαταριες ακομα δεν ξέρω τι θα κανω... 3 hours ago, xsterg said: για αυτονομο θα πρεπει να υπολογισεις ενα σωρο παραμετρους και παλι μεσα δεν θα εισαι. κρατα και την δεη γιατι οταν τον χειμωνα θα εχει μια εβδομαδα βροχη χωρις ηλιοφανεια οι μπαταριες σου δεν θα μπορεσουν να σε υποστηριξουν. εχω φτιαξει ενα μικρο αυτονομο συστημα σε ενα πολυ μικρο σπιτακι που πηγαινουμε περιστασιακα για ψησιμο και εχω να σου πω οτι ακομη και εκει που εχω μονο λαμπες led 12v και δεν χρησιμοποιω τον ινβερτερ παλι και εκει το συστημα μερικες φορες ζοριζεται. εχω βαλει μια μπαταρια 60ΑΗ και παλι με το ζορι βγαινει μερικες φορες που καθομαστε μεχρι αργα το βραδυ. Ναι θα κρατήσω και την δεη, έτσι κ αλλιως θα δινω πολύ λίγα για δημοτικά τέλη και τετοια.. Θα ρίξω πολύ ψάξιμο για μπαταριες προς το παρόν γιατι εκει ειναι το βασικό προβλημα, αλλα και η πολεοδομία... 2 hours ago, 11osmikrosmhtsos said: Μπορω να σε βοηθησω να διαστασιολογησεις αυτονομα συστηματα με πολυ ακριβη τροπο, αλλα δυστυχως θα δεις οτι τα μεγεθη ξεφευγουν Χμμμ όταν λες οτι τα μεγέθη ξεφεύγουν εννοείς χρηματικά; Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:23 πμ από b-boy_steve
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:13 πμ 6 ώρες πριν, b-boy_steve είπε Χμμμ όταν λες οτι τα μεγέθη ξεφεύγουν εννοείς χρηματικά; Τα μεγέθη του συστήματος, μπαταρίες Wp κλπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα