Προς το περιεχόμενο

To Paint των Windows 11 θα αποκτήσει λειτουργία layers


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

49 minutes ago, immortalx said:

Δεν υπαρχει συγκριση. Το paint ειναι ειτε για να κανεις κανα γρηγορο edit (το Photoshop θελει καποια... ωρα να ανοιξει 😛) ή αν βρισκεσαι σε PC αλλουνου και δεν εχεις προσβαση σε Photoshop/Gimp. Ειναι build-in στο OS και καλο ειναι να υπαρχει, δεν πιανει και κανα τρομερο χωρο.

Ε άμα είναι build in στο OS και βρίσκεσαι σε pc αλλουνου, αλλάζουν τα πράγματα. Δίκιο έχεις...

51 minutes ago, DooM_STeR said:

Γιατί με 3 συντομεύσεις κάνεις σμύκρινση της εικόνας στο 50% και την σώζεις.

Πολύ σημαντικό αυτό, πράγματι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, atypicalcoder said:

Είναι από τις λίγες φορές που τα παίρνω με την Microsoft.

Ρε αγάπη Microsoft, θέλουμε κάτι που όταν πατάς διπλό κλικ να ανοίγει πρώτα η εφαρμογή και μετά να έχεις σηκώσει το κλικ.

Τι το φορτώνετε γμτο και το βαρύνετε. Άσε που το paint σε εταιρικό περιβάλλον χρησιμοποιείται αρκετά αν θες ξέρω γω να βάλεις κάνα screenshot και να κάνεις σχόλια. 

ποιο καλό? άμα θέλω photo editor υπάρχει και το gimp. Το Paint κάνει πάταγο για την απλότητα και το insane speed. Αν είναι να αποκτήσει 100 κουμπιά μέσα και να χάνομαι άστο πάω σε gimp.

Συμφωνώ εν μέρη, αυτό που πιστεύω είναι ότι θα έπρεπε να αφήσουν το paint τέρμα απλό όπως είναι και να βγάλουν ένα paint++ (όπως είναι το notepad και το notepad++). Δεν τους χαλάει να αφήσουν το paint τέρμα barebones που είναι τώρα για απλή χρήση.

~~

Βέβαια τώρα ακόμα πιο εύκολο είναι το snip and sketch για απλά screenshot και αποθήκευση, πατάς συντόμευση win+shift+s σέρνεις το ποντίκι στην περιοχή που θέλεις και το κάνει αυτόματα copy στην μνήμη, αν πατήσεις το prompt που σου βγάζει στην περιοχή που έχει την ώρα σου ανοίγει το snip and sketch όπου μπορείς να κάνεις και ελαφριά επεξεργασία, να σημειώσεις με το μολύβι που έχει, να κάνεις crop και να σώσεις ή να κάνεις ξανά copy ώστε να γίνεται paste σε κάποιο άλλο πρόγραμμα που δέχεται εικόνες από την μνήμη.

--> Δεν έχει όμως να κάνεις αλλαγή μεγέθους εικόνας βέβαια που ίσως κάποιος το χρειάζεται όπως επίσης δεν έχει να βάλεις κείμενο αλλά έτσι όπως είναι τώρα το κείμενο στο paint είναι δύσχρηστο, δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί με το που το κάνεις γίνεται μέρος της εικόνα, ενώ με τα layers θα γίνεται πολύ καλά χωρίς να χρειαστεί να μπλέξεις με photoshop.

Αυτό που θέλω πραγματικά είναι δύο κουμπιά αποθήκευσης, ένα για jpeg έτσι απλά και όμορφα και ένα γενικό, γιατί το να κάθομαι να αλλάζω τον τύπο αρχείου από png σε jpg είναι σπαστικό. Οι περισσότεροι δεν σώζουν σε τίποτα άλλο από το jpg ειδικά στο paint.

image.png.3dcebebfa67664da32e85910453e9cfb.png

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπως έτσι (περίπου) θα έγινε σε ένα κρυσταλλινο γραφείο στη Μικρομαλακή:

- Tim: Κάτι πρέπει να βρούμε για να ανακοινώσουμε ως αναβάθμιση στις λειτουργίες των Windows 11.

- Sam: Μη βάζεις δύσκολα, τα παιδιά έχουν πήξει με την ανάπτυξη των 12.

- Tim: Νταξ' για τα μάτια μωρέ, να μην πάρει πολύ χρόνο, έχουμε και τα Surface που θέλουν μερεμέτια.

- Sam: Να ξηλώσουμε το WordPad ως άχρηστο, όχι πως είναι, αλλά έτσι θα πούμε. Οπότε και μια συνταγή να θέλει η γυναίκα σου να γράψει, να έχει συνδρομή 365 ή να έχει αγοράσει Office. Aχ, κι αυτά μερεμέτια θέλουν...

- Tim: Ρε συ, καλό και έξυπνο. Δε στοιχίζει σε χρόνο και ανάπτυξη και θα πουλήσουμε και κάτι παραπάνω. Άλλη ιδέα?

- Sam: Για να φανεί πως κάναμε δουλειά, να βάζαμε Layers στο Paint? Μια μέρα μερεμέτι είναι. Layers, το έχω δει στο Photoshop. Δε θα το χρησιμοποιήσει κανείς, αλλά θα φανεί καλή προσθήκη και θα τσιμπήσουν μερικοί που θα νομίζουν πως δε θα χρειάζονται πλέον Photoshop.

- Tim: Ανακοινώστε το και πες στα παιδιά να το προχωρήσουν. Είσαι θεούλης!.. Για πες, την Κυριακή πάμε για ψάρεμα ή πάλι για τένις?

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντωμεταξύ το Paint έχει bugs εδώ και 15 χρόνια που έχουν κληρονομηθεί μέχρι σήμερα στα win 11 (!) Δεν τα έχουν διορθώσει ποτέ!

Το έχω παντρευτεί αυτό το bug τουλάχιστον από το 2010 που είχα win 7 και είναι ίδιο και απαράλλαχτο! Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να κάνουν αλλαγές στην εμφάνιση και σε λειτουργίες αλλά επειδή προφανώς πατάνε στον αρχικό κώδικα τα προβλήματα να μένουν ίδια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι ο μόνος που έχω εγκααστήσει μια εφαρμογή που είναι ακριβώς όπως το παλιό κλασικό Paint και με αυτήν κάνω ότι απλή επεξεργασία θέλω; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...