Προς το περιεχόμενο

Η Neuralink προσλαμβάνει άτομα για την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους της διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή της


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, Clytoceyx said:

Αντε και το μαθημα, αν και πιστευω οτι πλεον ειναι φανερο οτι δεν εχει νοημα.

Το "Oh, the irony" παει στο οτι ελεγες σε αλλο μελος οτι νομιζει και φανταζεται πραγματα, ενω στην ουσια σε ολο το thread αυτο κανεις και μαλιστα για πραγματα, το ξαναλεω, που δεν ξερεις. Το "χωρις δοση ειρωνιας" παει στο γεγονος οτι πιστευω οτι ειναι καλο ο καθε ανθρωπος να διαβαζει για διαφορετικα θεματα που το απασχολουν. Αν τωρα νομιζεις οτι, αυτες οι ασχετες μεταξυ τους φρασεις, αναιρουν η μια την αλλη, ειτε υπαρχει προβλημα κατανοησης κειμενου ειτε αδιαφορια στο τι γραφει ο αλλος και απλα ψαχνεις ευκαιρια για να μανουριασεις.
 

Παμε μια. Δαιμονοποιω: 

Ειναι συνηθες, οταν χρησιμοποιειται το "δαιμονοποιω" σε συζητησεις να μην σχετιζεται με θρησκειες. Εσυ ομως αρχισες να γραφεις ενα λογυδριο περι... θρησκειας! Δλδ αλλο πραγμα ειχε γραφτει, αλλα εσυ αλλο καταλαβες και φανταστηκες και εβαλες μπροστα την μηχανη. Βλεπεις τωρα την ειρωνια;

Και εγω, με το παραδειγμα του ταμια που απλα κανει την δουλεια του και δεν φταιει για τις τιμες του super-market, και τοσοι αλλοι, αυτο προσπαθουν να σου πουν αλλα φαινεται οτι δεν εισαι σε θεση να το αντιληφθεις η δεν θελεις. Οι επιστημονες δεν εχουν ευθυνη, πολλες φορες δεν τους πεφτει καν λογος, για το πως θα χρησιμοποιηθει η γνωση που παραγουν, γιατι μην ξεχναμε η συζητηση ξεκινησε με "επιθεση" στους επιστημονες. Τιποτα, ομως. Λογια στον αερα.


Και για να το χοντρυνω, πριν το επικειμενο κλειδωμα, οταν καποιος με την πρωτη ευκαιρια μας λεει οτι διαβαζει 40 χρονια και πεταει σποντες για την πλουσια ελληνικη γλωσσα, καλο ειναι να ξερει τι διαβαζει, τι γραφει και να μπορει να βαλει τις σκεψεις του σε μια σειρα. Ελαχιστες προυποθεσεις για να γλιτωσει την χλευη οταν κουναει το δαχτυλο. Δε λεω να γραψει κειμενο για Πουλιτζερ, αλλα οχι και παραληρηματικο αχταρμα τον οποιο πρεπει οι αλλοι να τον αποκωδικοποιουν καθε φορα, να απαντανε νορμαλ και να τους ξαναρχεται αχταρμας.

Φίλε μου πραγματικά πιστεύω πως τζάμπα κουράζεσαι και τζάμπα ασχολείσαι με τέτοια άτομα. Καταλαβαίνεις εξ αρχής τι ρόλο βαράνε και δεν ασχολείσαι καθόλου αν θες την ψυχική σου υγεία 😉

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ευχαριστω φιλε. Ετσι το καταλαβαινω κ γω. Οπως το λες. Αλλα αυτο που θεωρω σωστο... το πρεσβευω.

Τωρα, κ εκεινος ο μπατσος κατω απ την Ομονοια μου ειχε πει καποτε οτι "η Ελλαδα πεθανε" κ ισως ειχε δικιο. Αλλα "οσο ζω εγω, θα ζει κ αυτη" του ειχα απαντησει. Κ συνεχιζω ορθιος ακομα.

Αν η γνωμη μου δεν ειναι αξια περιεχομενου, παρακαλω ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΕ!! (δεν κανω πλακα) Μη προσβαλεις ομως. Φτανει. Ανθρωποι ειμαστε ολοι. Δεν γνωριζομαστε παρα μονο απο εδω. Το ποιος ειναι τι μπορει να λειψει. Σωστα? Ας κρατησουμε τον παλιο χρυσο κανονα του διαδυκτιου (των '90ς) "μη λες κατι που δεν θα ελεγες κατα προσωπο".  Γιατι σε καθε θεμα που μιλαμε πρεπει να μπαινουν τα μοντ?? (παντα φταιω ε?? λολ...)

Αν αφαιρεσουμε αυτα που "δεν λεγονται απο κοντα", ποσες γραμμες απο τις απαντησεις που ελαβα θα μεναν?? ΛΟΛ φιλε.... θα εμενε τιποτα? Ισως καποιες απ τις δικες σου.... Αυτο κατι λεει.... Αντιθετα, τα δικα μου, μπορει να μη σε διαφωτισαν, αλλα μια χαρα θα στα ελεγα κ σε τραπεζακι του καφε. Αυτο κατι δειχνει φιλε ΑτιΧ.

Συγνώμη αν σε προσέβαλα, πίστευα ότι μετά από τόσες συζητήσεις, θα καταλάβεις την πρόθεση μου να  τοποθέτησε περισσότερο επί του πρακτέου και λιγότερο επί του επιθυμητού και μην καταντήσεις και εσύ σαν κάτι σύντροφους που για τα πάντα φταίει η καπιταλισμός…

καλή η πολιτική άποψη αλλά με όρους κοινωνικούς και όχι θρησκευτικούς…

ΥΓ: να ξέρεις ότι κάθε σου ποστ το διαβάζω προσεκτικά και με ενσυναίσθηση… 🙂

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 minutes ago, Clytoceyx said:

Το "Oh, the irony" παει στο οτι ελεγες σε αλλο μελος οτι νομιζει και φανταζεται πραγματα, ενω στην ουσια σε ολο το thread αυτο κανεις και μαλιστα για πραγματα, το ξαναλεω, που δεν ξερεις. Το "χωρις δοση ειρωνιας" παει στο γεγονος οτι πιστευω οτι ειναι καλο ο καθε ανθρωπος να διαβαζει για διαφορετικα θεματα που τον απασχολουν. (ΣΤΑ ΧΩΡΙΖΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ)

Αν τωρα νομιζεις οτι, αυτες οι ασχετες μεταξυ τους φρασεις, αναιρουν η μια την αλλη, ειτε υπαρχει προβλημα κατανοησης κειμενου ειτε αδιαφορια στο τι γραφει ο αλλος και απλα ψαχνεις ευκαιρια για να μανουριασεις.

Η αληθεια ειναι οτι την συντμηση την εκανα για οικονομια χωρου. Καθως την εκανα, κυριολεκτικα κατα τυχη, συνεπεσε να δω (τοτε το ειδα) οτι με την λεξη "ειρωνια" ξεκινησες οτι γραφεις κ με την λεξη "ειρωνια" τελειωσες. Μου φανηκε αστειο κ... ειρωνικο (!!!) κ το τονισα. Ολα τ αλλα που ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ειναι μονο στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ σου. Τοσο απλα.

Βλεπεις, το τραγικο λαθος που κανεις (κ συ κ η "παρεουλα") ειναι οτι ξεκινας σωστα λεγοντας το τι πιστευεις (εκπροσωποντας τον εαυτο σου κ την γνωμη σου, οπως ειναι το σωστο) κ μετα προχωρας να "επεξηγησεις" οτι περιεργα νομιζεις για εναν ανθρωπο που σου γραφει απο καπου αλλου στον πλανητη κ που δεν εχεις την παραμικρη ιδεα ποιος ειναι κ το μονο που γνωριζεις ειναι πεντε αραδες που σου εγραψε πανω σε ενα ασχετο θεμα. ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ. Σου ξεχωρισα ακριβως το σημειο που ξεφευγεις κ κανεις αυτο το λαθος στο μηχανισμο σκεψης σου. Γιατι το κανεις? Δεν ξερω, καλο να το ψαξεις κ να βελτιωθεις (φιλικα στο λεω).

54 minutes ago, Clytoceyx said:

Δαιμονοποιω:    Quote

προβάλλω αδίκως (εν μέρει ή και ολοκληρωτικά) σε ένα παράγοντα όλες τις ευθύνες για τα προσωπικά ή κοινωνικά δεινά και καθώς του μεταβιβάζω με μεταφυσικό τρόπο το σύνολο των ευθυνών, απαλλάσσω από αυτές τους κυρίως υπεύθυνους (τον εαυτό μου ή εκείνους με τους οποίους δεν έχω τις ψυχικές ή υλικές δυνάμεις να συγκρουστώ)

Ειναι συνηθες, οταν χρησιμοποιειται το "δαιμονοποιω" σε συζητησεις να μην σχετιζεται με θρησκειες. Εσυ ομως αρχισες να γραφεις ενα λογυδριο περι... θρησκειας! Δλδ αλλο πραγμα ειχε γραφτει, αλλα εσυ αλλο καταλαβες και φανταστηκες και εβαλες μπροστα την μηχανη. Βλεπεις τωρα την ειρωνια;

Εδω τι θες να σου πω?? Εσυ ο ιδιος αλλα διαβαζεις, αλλα καταλαβαινεις.... Αφου ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ σε μεταφυσικη, ειναι φυση ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δαιμονοποιω ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ φιλε μου..... Τι αλλο να πω?? Πως αλλοιως να το εκφρασω?? Σε τι γλωσσα??? Εσυ ο ιδιος δεν καταλαβαινεις τι μου κανεις quote??? 

Δλδ εισαι τοσο μεσα στο να μου αποδειξεις "το λαθος μου" που δεν καταλαβαινεις οτι ο ορισμος που μου δινεις απλα υπογραμμιζει αυτο που σου λεω??? Φυσικο επακολουθω βεβαια, γιατι την γλωσσα την χειριζομαι πολλα χρονια κ γνωριζω τι ειναι η δαιμονοποιηση καλυτερα απο εσενα, απ οτι φαινεται.... Η τουλαχιστον, δεν μου ξεφευγουν λεξεις οταν διαβαζω ορισμους. Εσυ πες μου.

Αφησα απο κατω την "εξηγηση" σου, για να δεις το projection που κανεις- Εσυ ο ιδιος κανεις λαθος στον ιδιο τον ορισμο που μου δινεις (!!), τον παραθετεις (!!), κ μπροστα στα ιδια σου τα ματια (!!) την ωρα που πληκτρολογεις (!!) ξανακανεις το ιδιο λαθος στον ιδιο τον ορισμο που δινεις (!!!!) κ τα φορτωνεις σε μενα (!!!!!). Κ ολα αυτα σε μια παραγραφο....

ΟΧΙ φιλε Clytoceyx, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το "δαιμονοποιω" σε συζητησεις χωρις αναφορα σε θρησκειες!! Ψεματα/λαθος!! (επιλογη σου). Κ αν θες να το κανεις, τοτε το ΤΟΝΙΖΕΙΣ απο πριν οτι θα το πεις με καποιον αλλο τροπο. Κ για του λογου το αληθες να σου κανω εγω quote τωρα απο τα ατομα που εγραψαν πριν απο σενα, που ΞΕΚΑΘΑΡΑ μιλανε για θρησκευτικα πιστευω (ο σεβασμος στην ανεξηθρησκεια γραμμενος εκει που δεν μπαινει ο ηλιος, φυσικα!! απ την πολυ δημοκρατια!!! μαλιστα εδω προχωραμε κ στην "επεξηγηση" κ για παλαιοτερες γενεες!!!)--->

20 hours ago, panther_512 said:

Είναι απίστευτο έτσι? Δηλαδή τόσο απίστευτο που δεν έχω ούτε διάθεση να κάνω πλάκα. Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Κανονική επιλεκτική δαιμονοποίηση αυτών που δεν καταλαβαίνουμε. Καταστροφολογία, παγκόσμιες συνομωσίες και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το κινητό ή τον υπολογιστή, τα οποία οι πνευματικοί τους πρόγονοι επίσης δαιμονοποιούσαν όταν αυτά πρωτοήρθαν στη ζωή μας, πληρώνοντας τον καφέ τους με την πιστωτική, που επίσης είχε δαιμονοποιηθεί, ή με χαρτονόμισμα των ευρώ, που επίσης είχε δαιμονοποιηθεί και πάει λέγοντας. Εγκεφαλικός σκοταδισμός. Σε τεχνολογικό φόρουμ.

Αλλα κ ο επομενος αμεσως μετα-->

19 hours ago, Arkin said:

Ζουμε σουρεαλιστικες καταστασεις φιλε μου και δεν ξερω αν ειναι μονο στην Ελλαδα ετσι. Φοβουνται την τεχνολογια και καθετι φρεσκο δεν μπορω να το καταλαβω μερικες φορες. Ναι χρειαζεται συνεση στο πως εκμεταλλευομαστε την καθε τεχνολογια αλλα με ολα αυτα που διαβαζω λεω δεν μπορει μας τρολαρουν. Θελουμε να καλυτερεψουμε τη ζωη μας και μερικοι θελουν να μεινουμε 100 χρονια πισω. Αυτες οι θρησκειες αν τις αφησεις ανεξελεγκτες μπορουν να κανουν τεραστια ζημια σε ενα μεγαλο μερος του παγκοσμιου πληθυσμου. Τεχνοφοβικοι? Ισως αν και με αυτα που διαβαζουμε μιλαμε για κατι χειροτερο. Στα της Neuralink προτιμανε να μεινει πισω το project παρα να προχωρησει και να βοηθησει ατομα που πραγματικα θα σωθουν οι ζωες τους με κατι τετοιο. Ειναι τρομερα οπισθοδρομικο παλι καλα που ειναι λιγοι και προχωραει η τεχνολογια αλλιως θα ειχαμε θεματα στην ολη εξελιξη. 

Αρα, κ αφου σου δειχνω ξεκαθαρα, νομιζω, το σαθρο του συλλογισμου σου, να σε ρωτησω (δικαιωματικα, μια κ με κατηγορεις σε προσωπικο επιπεδο)-- που με ξερεις, ποτε σου ειπα ποιον Θεο λατρευω κ απο που κ ως που το κολλας σε κουβεντα για εγκεφαλικα εμφυτευματα???? Τρελαθηκαμε εντελως???????? (φυσικα, μια κ εκανα quote κ τα αλλα τα παιδια, αναφερομαι κ σε αυτους-- δεν θελω απαντηση, απλα για να ξεκαθαριζουμε τι λεμε).

Βλεπεις, κ προσπαθησε να κατανοησεις τι σου λεω, δεν εχουμε πραγματικη διαφορα σε θεματα εμφυτευματων. Εκει προσπερασες αυτα που ειπα με ελαφρα πηδηματακια. Το προβλημα που εχετε κολησει ειναι ο τροπος "που σκεφτονται καποιοι"!!!!!  Δεν καθησε κανενας να εξηγησει τι τεχνολογικα δεν κολα σε αυτα που λεω εγω, η το αλλο παιδι. Απλα γινεται (αυτο που επιτυχημενα εξ αριστερων λεγεται) "επιθεση χαρακτηρα"!!  

"Εσυ δεν ξερεις τι λες, Εσυ δαιμονοποιεις, Εσυ εχεις μεινει πισω, Εσυ κλωτσας το πετσι, Εσυ με τους προγονους που δαιμονοποιουσαν σαν εσενα, Εσυ, Εσυ, Εσυ". Αυτο ομως ουτε επιστημονικο επιχειρημα ειναι, ουτε μορφη διαλογου, ουτε σκοπευει σε οποιαδηποτε αλλη καταληξη εκτος της φοιμωσης.

Θα σε παρακαλουσα λοιπον, εντελως φιλικα, αν θες να συνεχισουμε την συζητηση, να αφησεις το ατομο μου, τα πιστευω μου, την θρησκεια μου κ την ηλικια μου, στην ησυχια τους κ να μου παραθεσεις (αν θες) τεχνολογικες λεπτομεριες στις οποιες μπορει να κανω λαθος, κοινωνικες πτυχες που μου εχουν ξεφυγει, πολιτικες γνωμες που θα εμπλουτιζαν το μυαλο ολων μας. Αν θες ξαναλεω.

1 hour ago, Clytoceyx said:

Και εγω, με το παραδειγμα του ταμια που απλα κανει την δουλεια του και δεν φταιει για τις τιμες του super-market, και τοσοι αλλοι, αυτο προσπαθουν να σου πουν αλλα φαινεται οτι δεν εισαι σε θεση να το αντιληφθεις η δεν θελεις. Οι επιστημονες δεν εχουν ευθυνη, πολλες φορες δεν τους πεφτει καν λογος, για το πως θα χρησιμοποιηθει η γνωση που παραγουν, γιατι μην ξεχναμε η συζητηση ξεκινησε με "επιθεση" στους επιστημονες. Τιποτα, ομως. Λογια στον αερα.

Δεν μιλαω για τους "ταμιες" φιλε. Για τον Ιλονα μιλησα κ τους περιξ αυτου. Τους "εχοντες κ κατεχοντες". Δεν μιλησα ουτε για επιστημονες, ουτε για σουπερμαρκετ. Εσυ πρωτοανεφερες "υπαλληλους", οχι εγω. Παραδειγματα δεν χρειαζονται αν μπορεις να πεις απλα αυτο που θες, δεν αναλυουμε Σωκρατη.

1 hour ago, Clytoceyx said:

Και για να το χοντρυνω, πριν το επικειμενο κλειδωμα, οταν καποιος με την πρωτη ευκαιρια μας λεει οτι διαβαζει 40 χρονια και πεταει σποντες για την πλουσια ελληνικη γλωσσα, καλο ειναι να ξερει τι διαβαζει, τι γραφει και να μπορει να βαλει τις σκεψεις του σε μια σειρα. Ελαχιστες προυποθεσεις για να γλιτωσει την χλευη οταν κουναει το δαχτυλο. Δε λεω να γραψει κειμενο για Πουλιτζερ, αλλα οχι και παραληρηματικο αχταρμα τον οποιο πρεπει οι αλλοι να τον αποκωδικοποιουν καθε φορα, να απαντανε νορμαλ και να τους ξαναρχεται αχταρμας.

Οχι να μην το χοντρυνεις. Αρκετα δεν ακουσα για μια μερα?? Δεν κουναω κανενα δαχτυλο. Εσυ το φανταζεσαι. Εισαι αρκετα χρονια πισω απο ενα πληκτρολογιο για να γνωριζεις οτι δεν μπορεις να ξερεις το υφος που μιλαει ο αλλος. Γι αυτο βγηκαν τα εμοτζι, αλλα δεν μου αρεσει η επιλογη εδω μεσα κ τα χρησιμποποιω ελαχιστα. Περιμεντας φυσικα, οτι οι αλλοι δεν θα νομιζουν οτι κουναω δαχτυλα, ποδια, χερια κλπ...... Ουτε χλευη εχουν αυτα που λεω, ουτε τιποτα. Κυριολεκτικα διαβαζεις κ νομιζεις οτι θες. Σορυ, αλλα πρεπει να εχω κ κεφια για να χλευασω. Τα οποια δεν εχω. Αρα...... Ρωτα τον εαυτο σου απο που γνωριζεις οτι σε ειρωνευομαι. Τι αλλο να πω δλδ???

Κ για να δωσουμε αισιο τελος-

Την αληθεια την γνωριζεις. Ειπα κατι που  η παρεουλα δεν γουσταρε, μπηκε η ταμπελιτσα, ολοι φανταστηκαν εναν "που δεν εχει κλωτσισει το πετσι για 60 χρονια" κ κουνα το δαχτυλο, κ βασισαν τις απαντησεις τους επ αυτου. Αυτη ειναι ολοκληρη η αληθεια. Ουτε χλευασα κανενα, ουτε κουνησα δαχτυλο, ουτε πιστευω στον σατανα, ουτε ξερω τι καναν οι παλαιοτερες γενεες, ουτε τιποτα απο αυτα που ακουσα (το πετσι δεν το κλωτσησα 30 χρονια, λολ). Κ μονο το γεγονος οτι ειπωθηκαν ολα αυτα... καταλαβαινεις ποσο ασχετη εγινε η κουβεντα. Αλλα ποτε ξεφυγα σε αυτες τις ατραπους σε αυτη την συζητηση???? Πουθενα φιλε μου.... Αυτα ειναι αποκλειστικα δικα σας λεγομενα. Για πλακα, ψαξε κ βρες εστω κ μια αναφορα μου σε κατι που εχει να κανει με τον χαρακτηρα ενος συνομιλητη μου περαν αυτων που γραφει !! Βρες μου μια φορα!! Μπορεις να διαβασεις τι γραφετε?? Ειλικρινα δεν ξερω τι να πω......

Νασαι καλα.

7 minutes ago, AtiX said:

Συγνώμη αν σε προσέβαλα, πίστευα ότι μετά από τόσες συζητήσεις, θα καταλάβεις την πρόθεση μου να  τοποθέτησε περισσότερο επί του πρακτέου και λιγότερο επί του επιθυμητού και μην καταντήσεις και εσύ σαν κάτι σύντροφους που για τα πάντα φταίει η καπιταλισμός… καλή η πολιτική άποψη αλλά με όρους κοινωνικούς και όχι θρησκευτικούς… ΥΓ: να ξέρεις ότι κάθε σου ποστ το διαβάζω προσεκτικά και με ενσυναίσθηση… 🙂

Δεν εχω παραπονο απο εσενα ΑτιΧ. Ειναι δυσκολο να "παραφερθεις" εσυ. Ακομα κ οταν "αστοχεις" τουλαχιστον κρατας επιπεδο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Clytoceyx said:

 

Και εγω, με το παραδειγμα του ταμια που απλα κανει την δουλεια του και δεν φταιει για τις τιμες του super-market, και τοσοι αλλοι, αυτο προσπαθουν να σου πουν αλλα φαινεται οτι δεν εισαι σε θεση να το αντιληφθεις η δεν θελεις. Οι επιστημονες δεν εχουν ευθυνη, πολλες φορες δεν τους πεφτει καν λογος, για το πως θα χρησιμοποιηθει η γνωση που παραγουν, γιατι μην ξεχναμε η συζητηση ξεκινησε με "επιθεση" στους επιστημονες. Τιποτα, ομως. Λογια στον αερα.


Και για να το χοντρυνω, πριν το επικειμενο κλειδωμα, οταν καποιος με την πρωτη ευκαιρια μας λεει οτι διαβαζει 40 χρονια και πεταει σποντες για την πλουσια ελληνικη γλωσσα, καλο ειναι να ξερει τι διαβαζει, τι γραφει και να μπορει να βαλει τις σκεψεις του σε μια σειρα. Ελαχιστες προυποθεσεις για να γλιτωσει την χλευη οταν κουναει το δαχτυλο. Δε λεω να γραψει κειμενο για Πουλιτζερ, αλλα οχι και παραληρηματικο αχταρμα τον οποιο πρεπει οι αλλοι να τον αποκωδικοποιουν καθε φορα, να απαντανε νορμαλ και να τους ξαναρχεται αχταρμας.

Όταν όμως το super market θα πατώσει στις πωλήσεις εξαιτίας των υψηλών τιμών, η όταν θα κλείσει η επιχείρηση εξαιτίας των αθέμιτων πρακτικών η και της αισχροκέρδειας απέναντι στους πελάτες της, ο ταμίας κι όλο το προσωπικό θα βρεθούν στον ΟΑΕΔ. Και συμφωνούμε όλοι πως στην περίπτωση των υψηλών τιμών, δεν έχει ευθύνη ο υπάλληλος. Όταν όμως αισχροκερδούν και κάνουν άλλες μπινιές για να σε κοροϊδέψουν (Θυμάσαι υποθέτω τα πρόστιμα που έφαγαν πριν μερικούς μήνες σχεδόν όλες οι αλυσίδες super market) τότε έχει ευθύνη κάποιος ταμίας που συνεχίζει να δουλεύει εκεί γνωρίζοντας όλα αυτά;

Οι επιστήμονες που έψησαν κι έκαψαν ανθρώπινους εγκεφάλους σε μυστικά προγράμματα και πειράματα, οι επιστήμονες που δοκίμαζαν στα προγράμματα της CIA ναρκωτικά και ουσίες σε ανυποψίαστο κόσμο, οι επιστήμονες που  όπως γράφεις "δεν είχαν καμία ευθύνη", δεν έπαθαν τίποτα.

https://www.watchmojo.com/articles/10-science-experiments-gone-horribly-wrong 

Όταν κατασκεύαζαν την ατομική βόμβα, δεν ήξεραν γιατί το έκαναν; Δεν το έκαναν για να μην τους προλάβουν οι άλλοι; Δεν το έκαναν γνωρίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο για την λήξη του πολέμου; Δεν γνώριζαν ότι με την συμμετοχή τους, το όπλο αυτό θα σκοτώσει χιλιάδες κόσμου; Δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα ότι τα προηγμένα οπλικά συστήματα και όπλα μαζικής καταστροφής που φτιάχνουν, θα κάνουν το ίδιο; Είχαν συμμετοχή κάποιοι επιστήμονες σε όλα αυτά η όχι; Δηλαδή το ότι η "επιστήμη" έχει δημιουργήσει ένα σωρό θετικά επιτεύγματα, αναιρεί όλα τα αρνητικά που έχει κάνει παράλληλα; Που ξεκινάει η ευθύνη τους και που σταματάει;

Εάν σε ένα παράλληλο σύμπαν γίνοταν μία "δίκη της Νυρεμβέργης" αντίστροφα, για όποια από τις παραπάνω υποθέσεις θες, πιστεύεις πως οι επιστήμονες αυτοί δεν θα δικάζονταν επειδή "δεν είχαν καμία ευθύνη";

Επεξ/σία από Waiss
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SilverMachine είπε

Η αληθεια ειναι οτι την συντμηση την εκανα για οικονομια χωρου. Καθως την εκανα, κυριολεκτικα κατα τυχη, συνεπεσε να δω (τοτε το ειδα) οτι με την λεξη "ειρωνια" ξεκινησες οτι γραφεις κ με την λεξη "ειρωνια" τελειωσες. Μου φανηκε αστειο κ... ειρωνικο (!!!) κ το τονισα. Ολα τ αλλα που ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ειναι μονο στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ σου. Τοσο απλα.

Βλεπεις, το τραγικο λαθος που κανεις (κ συ κ η "παρεουλα") ειναι οτι ξεκινας σωστα λεγοντας το τι πιστευεις (εκπροσωποντας τον εαυτο σου κ την γνωμη σου, οπως ειναι το σωστο) κ μετα προχωρας να "επεξηγησεις" οτι περιεργα νομιζεις για εναν ανθρωπο που σου γραφει απο καπου αλλου στον πλανητη κ που δεν εχεις την παραμικρη ιδεα ποιος ειναι κ το μονο που γνωριζεις ειναι πεντε αραδες που σου εγραψε πανω σε ενα ασχετο θεμα. ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ. Σου ξεχωρισα ακριβως το σημειο που ξεφευγεις κ κανεις αυτο το λαθος στο μηχανισμο σκεψης σου. Γιατι το κανεις? Δεν ξερω, καλο να το ψαξεις κ να βελτιωθεις (φιλικα στο λεω).

Εδω τι θες να σου πω?? Εσυ ο ιδιος αλλα διαβαζεις, αλλα καταλαβαινεις.... Αφου ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ σε μεταφυσικη, ειναι φυση ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δαιμονοποιω ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ φιλε μου..... Τι αλλο να πω?? Πως αλλοιως να το εκφρασω?? Σε τι γλωσσα??? Εσυ ο ιδιος δεν καταλαβαινεις τι μου κανεις quote??? 

Δλδ εισαι τοσο μεσα στο να μου αποδειξεις "το λαθος μου" που δεν καταλαβαινεις οτι ο ορισμος που μου δινεις απλα υπογραμμιζει αυτο που σου λεω??? Φυσικο επακολουθω βεβαια, γιατι την γλωσσα την χειριζομαι πολλα χρονια κ γνωριζω τι ειναι η δαιμονοποιηση καλυτερα απο εσενα, απ οτι φαινεται.... Η τουλαχιστον, δεν μου ξεφευγουν λεξεις οταν διαβαζω ορισμους. Εσυ πες μου.

Αφησα απο κατω την "εξηγηση" σου, για να δεις το projection που κανεις- Εσυ ο ιδιος κανεις λαθος στον ιδιο τον ορισμο που μου δινεις (!!), τον παραθετεις (!!), κ μπροστα στα ιδια σου τα ματια (!!) την ωρα που πληκτρολογεις (!!) ξανακανεις το ιδιο λαθος στον ιδιο τον ορισμο που δινεις (!!!!) κ τα φορτωνεις σε μενα (!!!!!). Κ ολα αυτα σε μια παραγραφο....

ΟΧΙ φιλε Clytoceyx, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το "δαιμονοποιω" σε συζητησεις χωρις αναφορα σε θρησκειες!! Ψεματα/λαθος!! (επιλογη σου). Κ αν θες να το κανεις, τοτε το ΤΟΝΙΖΕΙΣ απο πριν οτι θα το πεις με καποιον αλλο τροπο. Κ για του λογου το αληθες να σου κανω εγω quote τωρα απο τα ατομα που εγραψαν πριν απο σενα, που ΞΕΚΑΘΑΡΑ μιλανε για θρησκευτικα πιστευω (ο σεβασμος στην ανεξηθρησκεια γραμμενος εκει που δεν μπαινει ο ηλιος, φυσικα!! απ την πολυ δημοκρατια!!! μαλιστα εδω προχωραμε κ στην "επεξηγηση" κ για παλαιοτερες γενεες!!!)--->

Αλλα κ ο επομενος αμεσως μετα-->

Αρα, κ αφου σου δειχνω ξεκαθαρα, νομιζω, το σαθρο του συλλογισμου σου, να σε ρωτησω (δικαιωματικα, μια κ με κατηγορεις σε προσωπικο επιπεδο)-- που με ξερεις, ποτε σου ειπα ποιον Θεο λατρευω κ απο που κ ως που το κολλας σε κουβεντα για εγκεφαλικα εμφυτευματα???? Τρελαθηκαμε εντελως???????? (φυσικα, μια κ εκανα quote κ τα αλλα τα παιδια, αναφερομαι κ σε αυτους-- δεν θελω απαντηση, απλα για να ξεκαθαριζουμε τι λεμε).

Βλεπεις, κ προσπαθησε να κατανοησεις τι σου λεω, δεν εχουμε πραγματικη διαφορα σε θεματα εμφυτευματων. Εκει προσπερασες αυτα που ειπα με ελαφρα πηδηματακια. Το προβλημα που εχετε κολησει ειναι ο τροπος "που σκεφτονται καποιοι"!!!!!  Δεν καθησε κανενας να εξηγησει τι τεχνολογικα δεν κολα σε αυτα που λεω εγω, η το αλλο παιδι. Απλα γινεται (αυτο που επιτυχημενα εξ αριστερων λεγεται) "επιθεση χαρακτηρα"!!  

"Εσυ δεν ξερεις τι λες, Εσυ δαιμονοποιεις, Εσυ εχεις μεινει πισω, Εσυ κλωτσας το πετσι, Εσυ με τους προγονους που δαιμονοποιουσαν σαν εσενα, Εσυ, Εσυ, Εσυ". Αυτο ομως ουτε επιστημονικο επιχειρημα ειναι, ουτε μορφη διαλογου, ουτε σκοπευει σε οποιαδηποτε αλλη καταληξη εκτος της φοιμωσης.

Θα σε παρακαλουσα λοιπον, εντελως φιλικα, αν θες να συνεχισουμε την συζητηση, να αφησεις το ατομο μου, τα πιστευω μου, την θρησκεια μου κ την ηλικια μου, στην ησυχια τους κ να μου παραθεσεις (αν θες) τεχνολογικες λεπτομεριες στις οποιες μπορει να κανω λαθος, κοινωνικες πτυχες που μου εχουν ξεφυγει, πολιτικες γνωμες που θα εμπλουτιζαν το μυαλο ολων μας. Αν θες ξαναλεω.

Δεν μιλαω για τους "ταμιες" φιλε. Για τον Ιλονα μιλησα κ τους περιξ αυτου. Τους "εχοντες κ κατεχοντες". Δεν μιλησα ουτε για επιστημονες, ουτε για σουπερμαρκετ. Εσυ πρωτοανεφερες "υπαλληλους", οχι εγω. Παραδειγματα δεν χρειαζονται αν μπορεις να πεις απλα αυτο που θες, δεν αναλυουμε Σωκρατη.

Οχι να μην το χοντρυνεις. Αρκετα δεν ακουσα για μια μερα?? Δεν κουναω κανενα δαχτυλο. Εσυ το φανταζεσαι. Εισαι αρκετα χρονια πισω απο ενα πληκτρολογιο για να γνωριζεις οτι δεν μπορεις να ξερεις το υφος που μιλαει ο αλλος. Γι αυτο βγηκαν τα εμοτζι, αλλα δεν μου αρεσει η επιλογη εδω μεσα κ τα χρησιμποποιω ελαχιστα. Περιμεντας φυσικα, οτι οι αλλοι δεν θα νομιζουν οτι κουναω δαχτυλα, ποδια, χερια κλπ...... Ουτε χλευη εχουν αυτα που λεω, ουτε τιποτα. Κυριολεκτικα διαβαζεις κ νομιζεις οτι θες. Σορυ, αλλα πρεπει να εχω κ κεφια για να χλευασω. Τα οποια δεν εχω. Αρα...... Ρωτα τον εαυτο σου απο που γνωριζεις οτι σε ειρωνευομαι. Τι αλλο να πω δλδ???

Κ για να δωσουμε αισιο τελος-

Την αληθεια την γνωριζεις. Ειπα κατι που  η παρεουλα δεν γουσταρε, μπηκε η ταμπελιτσα, ολοι φανταστηκαν εναν "που δεν εχει κλωτσισει το πετσι για 60 χρονια" κ κουνα το δαχτυλο, κ βασισαν τις απαντησεις τους επ αυτου. Αυτη ειναι ολοκληρη η αληθεια. Ουτε χλευασα κανενα, ουτε κουνησα δαχτυλο, ουτε πιστευω στον σατανα, ουτε ξερω τι καναν οι παλαιοτερες γενεες, ουτε τιποτα απο αυτα που ακουσα (το πετσι δεν το κλωτσησα 30 χρονια, λολ). Κ μονο το γεγονος οτι ειπωθηκαν ολα αυτα... καταλαβαινεις ποσο ασχετη εγινε η κουβεντα. Αλλα ποτε ξεφυγα σε αυτες τις ατραπους σε αυτη την συζητηση???? Πουθενα φιλε μου.... Αυτα ειναι αποκλειστικα δικα σας λεγομενα. Για πλακα, ψαξε κ βρες εστω κ μια αναφορα μου σε κατι που εχει να κανει με τον χαρακτηρα ενος συνομιλητη μου περαν αυτων που γραφει !! Βρες μου μια φορα!! Μπορεις να διαβασεις τι γραφετε?? Ειλικρινα δεν ξερω τι να πω......

Νασαι καλα.

Δεν εχω παραπονο απο εσενα ΑτιΧ. Ειναι δυσκολο να "παραφερθεις" εσυ. Ακομα κ οταν "αστοχεις" τουλαχιστον κρατας επιπεδο.

Έχεις ακούσει την έκφραση " κυνήγι μαγισσών "  ;  Υπάρχουν μάγισσες; ή αυτοί που την χρησιμοποιούν το πιστεύουν ότι υπάρχουν; 

Σπατάλησες είκοσι γραμμές κείμενο για το δαιμονοποιώ που σου είπαν. Και το πήγες μέχρι και στη μεταφυσική. Αν είναι δυνατόν.  Εμμονικές διαταραχές έχεις. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 minutes ago, HALF EVIL said:

Έχεις ακούσει την έκφραση " κυνήγι μαγισσών "  ;  Υπάρχουν μάγισσες; ή αυτοί που την χρησιμοποιούν το πιστεύουν ότι υπάρχουν; 

Σπατάλησες είκοσι γραμμές κείμενο για το δαιμονοποιώ που σου είπαν. Και το πήγες μέχρι και στη μεταφυσική. Αν είναι δυνατόν.  Εμμονικές διαταραχές έχεις. 

Κ που μου τα λες αυτα τι κερδισες?? Εβγαλες κατι?? Πληρωθηκες??

Τι μου τα λες??? Ξοδεψα σελιδες μονο για να πω να με αφησετε στην ησυχια μου κ συ μπαινεις να πεις ΤΙ??? λολ......

Το θρεντ ειναι "δοκιμες για εγκεφαλικα εμφυτευματα" φιλε. Ξερεις ελληνικα?? Γραψε κατι για το θεμα σε παρακαλω. Εσυ που εισαι υγειης κ μπορεις να ξεχωριζεις ποιος εχει διαταραχες κ ποιος οχι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, SilverMachine είπε

Κ που μου τα λες αυτα τι κερδισες?? Εβγαλες κατι?? Πληρωθηκες??

Τι μου τα λες??? Ξοδεψα σελιδες μονο για να πω να με αφησετε στην ησυχια μου κ συ μπαινεις να πεις ΤΙ??? λολ......

Το θρεντ ειναι "δοκιμες για εγκεφαλικα εμφυτευματα" φιλε. Ξερεις ελληνικα?? Γραψε κατι για το θεμα σε παρακαλω. Εσυ που εισαι υγειης κ μπορεις να ξεχωριζεις ποιος εχει διαταραχες κ ποιος οχι. 

Εσύ έως τώρα μόνο για το θέμα δεν έχεις γράψει . 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Waiss said:

ο ταμίας κι όλο το προσωπικό θα βρεθούν στον ΟΑΕΔ. Και συμφωνούμε όλοι πως στην περίπτωση των υψηλών τιμών, δεν έχει ευθύνη ο υπάλληλος. Όταν όμως αισχροκερδούν και κάνουν άλλες μπινιές για να σε κοροϊδέψουν (Θυμάσαι υποθέτω τα πρόστιμα που έφαγαν πριν μερικούς μήνες σχεδόν όλες οι αλυσίδες super market) τότε έχει ευθύνη κάποιος ταμίας που συνεχίζει να δουλεύει εκεί γνωρίζοντας όλα αυτά;

Κανουμε συζητηση γιατι ο υπαλληλος δεν σηκωνεται να φυγει απο μαγαζι που κλεβει τους πελατες; Γιατι ο αλλος που εχει ενα καρο δανεια και τον κυνηγανε οι τραπεζες, δεχεται να καθεται τηλεφωνητης σε ημι-παρανομη εισπρακτικη και να απειλει συνταξιουχους που χρωστανε το στεγαστικο οτι θα μεινουν στον δρομο; Γιατι ο 20αρης που δουλευει σεζον σε κωλομπαρο στην Κρητη, οταν κατοικοι, δικαιως, κανουν παραπονα για τις παραβασεις και το αφεντικο του λεει "ορμα, θα μας κλεισουν και θα τρως σκ@τα μετα" αντι να σηκωθει να φυγει, τραβαει μαχαιρι και τρεχει να θερισει κοσμο; Αληθεια θα κανουμε τετοια συζητηση στην Ελλαδα του 2023; Ενταξει, στα λογια ολοι μπορουν να υποδειξουν το σωστο. Ειναι φανερο ομως, δεκαετιες τωρα, οτι ο κοσμος της εργασιας δεν ειναι διατεθειμενος να θυσιαστει για το κοινο καλο.

Το ξαναγραφω, για θεματα ηθικης εχουν μιλησει, μιλανε και θα συνεχισουν να μιλανε τα ιδια τα μελη της επιστημονικης κοινοτητας χωρις να την δαιμονοποιουν. Εχουν δημιουργηθει και σχετικοι κλαδοι (πχ της Βιοηθικης ο γνωστοτερος εκ των οποιων). Πολλοι ερευνητες εχουν παει κοντρα σε μεγαλοκαθηγηταδες διευθυντες εργαστηριων, διοικησεις πανεπιστημιων, εταιριων κοκ και εχουν βρεθει στο δρομο. Κανενας δεν μιλησε για δικες της Νυρεμβεργης και ουτε βεβαια αποκηρυξε την επιστημη ως ενα κλαδο οπου απανθρωπα κτηνη κανουν μυστικα πειραματα, τα οποια τα ξερουν ολοι. Εν αντιθεσει, ολοι οι σκεπτικιστες εναντι της επιστημης, αρνητες επιστημης η δεν ξερω 'γω τι, το μονο που εχουν καταφερει ειναι, να παπαγαλιζουν τις ιδιες μισες αληθειες-μισα ψεματα και να εκλεγονται η να βγαζουν ενα σκασμο λεφτα λεγοντας τα, χεστηκαν αν η επιστημη απαλλαχθηκε απο τα απανθρωπα κτηνη.

 

@SilverMachine παμε λιγο:

Quote

 

δαιμονοποιώ (παθητικός τύπος: δαιμονοποιούμαι)

προβάλλω αδίκως (εν μέρει ή και ολοκληρωτικά) σε ένα παράγοντα όλες τις ευθύνες για τα προσωπικά ή κοινωνικά δεινά και καθώς του μεταβιβάζω με μεταφυσικό τρόπο το σύνολο των ευθυνών, απαλλάσσω από αυτές τους κυρίως υπεύθυνους (τον εαυτό μου ή εκείνους με τους οποίους δεν έχω τις ψυχικές ή υλικές δυνάμεις να συγκρουστώ)

 

Σημασια δινεται στο πρωτο μερος, "προβαλλω αδικως ολες τις ευθυνες...". Το "μεταφυσικο" ειναι ενα τυχαιο επιθετο για να περιγραψει τον τροπο με τον οποιο αυτος που δαιμονοποιει μεταφερει το συνολο των ευθυνων σε αυτο που δαιμονοποιει. Θα μπορουσε να εγραφε "μαγικο", "αβασιμο", "αναιτιο" κτλ η θα μπορουσε να το διατυπωσει εντελως διαφορετικα, πιθανως χωρις καποιο επιθετο. "Δαιμονοποιω" οπως "κατηγορω", "στοχοποιω" κοκ. It's so simple. Οχι γιατι με βολευει, αλλα επειδη κατανοουμε κειμενο.
Οσο για τα περι "παρεουλας" γελαει ο κοσμος. Καλα, και πριν γελουσε, τωρα λιγο περισσοτερο. Σιγα-σιγα βγαινουν οι πραγματικες σκεψεις. 😉

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Clytoceyx said:

Κανουμε συζητηση γιατι ο υπαλληλος δεν σηκωνεται να φυγει απο μαγαζι που κλεβει τους πελατες; Γιατι ο αλλος που εχει ενα καρο δανεια και τον κυνηγανε οι τραπεζες, δεχεται να καθεται τηλεφωνητης σε ημι-παρανομη εισπρακτικη και να απειλει συνταξιουχους που χρωστανε το στεγαστικο οτι θα μεινουν στον δρομο; Γιατι ο 20αρης που δουλευει σεζον σε κωλομπαρο στην Κρητη, οταν κατοικοι, δικαιως, κανουν παραπονα για τις παραβασεις και το αφεντικο του λεει "ορμα, θα μας κλεισουν και θα τρως σκ@τα μετα" αντι να σηκωθει να φυγει, τραβαει μαχαιρι και τρεχει να θερισει κοσμο; Αληθεια θα κανουμε τετοια συζητηση στην Ελλαδα του 2023; Ενταξει, στα λογια ολοι μπορουν να υποδειξουν το σωστο. Ειναι φανερο ομως, δεκαετιες τωρα, οτι ο κοσμος της εργασιας δεν ειναι διατεθειμενος να θυσιαστει για το κοινο καλο.

Το ξαναγραφω, για θεματα ηθικης εχουν μιλησει, μιλανε και θα συνεχισουν να μιλανε τα ιδια τα μελη της επιστημονικης κοινοτητας χωρις να την δαιμονοποιουν. Εχουν δημιουργηθει και σχετικοι κλαδοι (πχ της Βιοηθικης ο γνωστοτερος εκ των οποιων). Πολλοι ερευνητες εχουν παει κοντρα σε μεγαλοκαθηγηταδες διευθυντες εργαστηριων, διοικησεις πανεπιστημιων, εταιριων κοκ και εχουν βρεθει στο δρομο. Κανενας δεν μιλησε για δικες της Νυρεμβεργης και ουτε βεβαια αποκηρυψε την επιστημη ως ενα κλαδο οπου απανθρωπα κτηνη κανουν μυστικα πειραματα, τα οποια τα ξερουν ολοι. Εν αντιθεσει, ολοι οι σκεπτικιστες εναντι της επιστημης, αρνητες επιστημης η δεν ξερω 'γω τι, το μονο που εχουν καταφερει ειναι, να παπαγαλιζουν τις ιδιες μισες αληθειες-μισα ψεματα και να εκλεγονται η να βγαζουν ενα σκασμο λεφτα λεγοντας τα, χεστηκαν αν η επιστημη απαλλαχθηκε απο τα απανθρωπα κτηνη.

😉

Οπότε εξαρχής η παρομοίωση με τον "ταμία" του super market είναι άκυρη με την συζήτηση κι εφόσον δεν θες να κάνεις αυτή τη συζήτηση, κακώς την έφερες στο τραπέζι.

Πουθενά δεν γράφω να αποκυρήξουμε την "επιστήμη". Γράφω πως υπήρξε και υπάρχει και αυτή η πλευρά των πραγμάτων. Όπως επίσης στην επιστημονική κοινότητα δεν είναι μόνο επιστήμονες που συμφωνούμε μαζί τους, αλλά πολλές φορές μέσα σε αυτήν την κοινότητα είναι και οι ίδιοι διχασμένοι μεταξύ τους.

Εγώ στάθηκα απλά στο "ότι δεν έχουν ευθύνη" ενώ πληρώθηκαν για να κάνουν οι όποιοι επιστήμονες, αυτά που έκαναν. 'Οπως θα συγχαρούμε όλοι τον επιστήμονα η την ομάδα επιστημόνων που θα δώσουν πχ σε έναν τυφλό το φώς του, έτσι θα πρέπει να καταδικάσουμε και τον επιστήμονα που προκαλεί κακό. Γιατί με τα παραπάνω γραφόμενα, είναι σαν να λέμε τόση ώρα πως είναι υπεύθυνοι μόνο για τα καλά επιτεύγματα τους, αλλά δεν είναι υπεύθυνοι για τα άσχημα.

Επεξ/σία από Waiss
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Waiss said:

Εγώ στάθηκα απλά στο "ότι δεν έχουν ευθύνη" ενώ πληρώθηκαν για να κάνουν οι όποιοι επιστήμονες, αυτά που έκαναν. 'Οπως θα συγχαρούμε όλοι τον επιστήμονα η την ομάδα επιστημόνων που θα δώσουν πχ σε έναν τυφλό το φώς του, έτσι θα πρέπει να καταδικάσουμε και τον επιστήμονα που προκαλεί κακό. Γιατί με τα παραπάνω γραφόμενα, είναι σαν να λέμε τόση ώρα πως είναι υπεύθυνοι μόνο για τα καλά επιτεύγματα τους, αλλά δεν είναι υπεύθυνοι για τα άσχημα.

Συμφωνω. Βεβαια πρεπει και να τονισουμε οτι καποια "απανθρωπα" πειραματα εδωσαν αποτελεσματα τα οποια μας ωφελουν μεχρι σημερα. Θα μπορουσαν να περιμενουν μερικα χρονια να βρεθει αλλη μεθοδολογια; Μπορει και ναι, ειναι αναλογα με την φυση τους "πειραματος". Επισης, ειναι αναποφευκτο οτι σε πχ κλινικες δοκιμες νεων φαρμακων, θα εχουμε και θανατους. Δυστυχως, δεν υπαρχει αλλος τροπος. Και ομως καποιοι επιλεγουν να δοκιμαστει πανω τους το νεο φαρμακο, θεραπεια κοκ ειτε ειναι τα ιδια τα ατομα της ερευνητικης ομαδας, ειτε απλα ανθρωποι εξαθλιωμενοι που εχουν αναγκη τα χρηματα η απλα τυχαιοι ανθρωποι της καθημερινοτητας που απλα θελουν να βοηθησουν αλλους ανθρωπους που εχουν μεγαλυτεροι αναγκη. 
 

1 hour ago, Waiss said:

Όπως επίσης στην επιστημονική κοινότητα δεν είναι μόνο επιστήμονες που συμφωνούμε μαζί τους, αλλά πολλές φορές μέσα σε αυτήν την κοινότητα είναι και οι ίδιοι διχασμένοι μεταξύ τους.

Και ναι και οχι. Εννοειται οτι διαφωνουν αλλα εχοντας παντα προπυργιο την επιστημονικη μεθοδολογια και μονο. Τα τελευταια χρονια φορεθηκε πολυ η φραση "η επιστημονικη κοινοτητα ειναι διχασμενη", και ο διχασμος ηταν στην ουσια στην μια μερια η συντριπτικη πλειοψηφια της επιστημονικης κοινοτητας και στην αλλη μερια ηταν κατι αλεξιπτωτιστες "επιστημονες" αγνωστου ταυτοτητας η οντως διακεκριμενοι ερευνητες που πεταξαν στα σκουπιδια την επιστημονικη μεθοδολογια και πουλουσαν φουμαρα και επικληση στην αυθεντια (τους).
Θα σου πω ενα τυπικο παραδειγμα το οποιο ειναι και προσωπικο. Ειναι δεδομενο οτι οι διπλωματικες/πτυχιακες, ιδιαιτερα στις θετικες επιστημες, δεν ειναι πρωτοτυπες ερευνες. Σε "βιβλιογραφικες" διπλωματικες δινεται ενα μικρο δειγμα απο 2-3 ξεχωριστες, αλλα σχετικες μεταξυ τους, δημοσιευμενες ερευνες. Ακολουθουν πιστα την μεθοδολογια οι φοιτητες και ειναι στατιστικα ολοσωστοι (στο περιπου αλλα ειναι αλλη συζητηση), και τελικως τα αποτελεσματα ειναι τετοια που αναιρουν τα αποτελεσματα των μητρικων ερευνων και πιθανων του κλαδου ολου. Λογικο λογω και του μικρου δειγματος αλλα και του mismatch. Δεν βγαινει ομως ουτε ο φοιτητης ουτε ο επιβλεπων καθηγητης να πανηγυρισει οτι λογω του "δεδικασμενου" αυτη η μια διπλωματικη ανατρεπει τα παντα. Γιατι για κατι τετοιο μιλαμε οταν καποιοι λενε, εκ του πονηρου, για τον διχασμο της επιστημονικης κοινοτητας.
Δεν ειμαστε στην εποχη του Γαλιλαιου, πλεον οι διαφωνιες στους περισσοτερους κλαδους ειναι στα "δεκαδικα" (υποψην οτι και τα δεκαδικα μπορει να ειναι ζητημα ζωης η θανατου) οχι στο αν υπαρχει οντως αριθμος.

1 hour ago, Waiss said:

Οπότε εξαρχής η παρομοίωση με τον "ταμία" του super market είναι άκυρη με την συζήτηση κι εφόσον δεν θες να κάνεις αυτή τη συζήτηση, κακώς την έφερες στο τραπέζι.

Οπως ο ταμιας δεν μιλαει οταν το μαγαζι κλεβει τους πελατες και συνεχιζει να κανει την δουλεια του για να εξασφαλισει τα προς το ζην, ετσι και ο post-doc ερευνητης στο εργαστηριο γενετικης κανει την ερευνα του για να εξασφαλισει τα προς το ζην γνωριζοντας οτι η ερευνα του μπορει να χρησιμοποιηθει στο μελλον για βιολογικο οπλο η, το χειροτερο κατ' εμε, να βρεθει καλυτερη μεθοδολογια, νεα δεδομενα κτλ και μακροπροθεσμα κατι που φαινεται τωρα θετικο να αποδειχθει θανατηφορο. Το γιατι ο εργατοκοσμος το κανει αυτο, ειναι αλλη πονεμενη συζητηση.
Η επιστημη δεν κατεχει την απολυτη αληθεια, αλλα με ολα τα διαθεσιμα εργαλεια της στιγμης προσπαθει να προσεγγισει και να ερμηνευσει το χαος. Δεν ειναι ολα σκευωρια.
Αν τωρα η εταιρια η το εργαστηριο γενετικης δικαστει επειδη παρανομησε, υπαρχουν παραδειγματα και για τις δυο περιπτωσεις, τοτε ναι, και ο ταμιας και ο ερευνητης που διαλεξαν να μην "πανε κοντρα" μαλλον θα καταδικαστουν αν βρεθουν ενοχοι. Βασικα, σαν τελευταιοι τροχοι της αμαξης, πιο σιγουρο ειναι οτι θα την πληρωσουν αυτοι φταινε δεν φταινε, αλλα και αυτο ειναι αλλη ασχετη συζητηση.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως ένα ξέρω. 

Αν ήμουν καταδικασμένος να περάσω την ζωή μου παράλυτος τετραπληγικός και να έχω ανάγκη νοσοκόμο πάντα δίπλα μου για τα στοιχειώδη, θα έβαζα όχι ένα αλλά δέκα τσιπ προκειμένου να έβλεπα ακόμα και ίσως μια  βελτίωση. Και ας με έλεγχαν ακόμα και πόσες φορές θα πάω για κατούρημα που λέει ο λόγος. 

Αν δεν έχεις φάει το αγγούρι στον κ.... πολλές μπαρουφες λες. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 minutes ago, HALF EVIL said:

Εγώ πάντως ένα ξέρω. 

Αν ήμουν καταδικασμένος να περάσω την ζωή μου παράλυτος τετραπληγικός και να έχω ανάγκη νοσοκόμο πάντα δίπλα μου για τα στοιχειώδη, θα έβαζα όχι ένα αλλά δέκα τσιπ προκειμένου να έβλεπα ακόμα και ίσως μια  βελτίωση. Και ας με έλεγχαν ακόμα και πόσες φορές θα πάω για κατούρημα που λέει ο λόγος. 

Αν δεν έχεις φάει το αγγούρι στον κ.... πολλές μπαρουφες λες. 

Μα δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς σε αυτό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 minutes ago, HALF EVIL said:

Ε τότε τι σκατά συζητάμε εφτά σελίδες; 

Προσωπικά δεν πήρα ποτέ θέση για την Neuralink. Οι προβληματισμοί αυτοί για "τσιπάκια στον εγκέφαλο" ήταν του @SilverMachine

Bλέπεις που δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε κι από ποιον;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...